Taotraining banner

Hitte

Orgastisch trainen & Beenmerg Nei Kung

In juni 2021 gaf Reinoud Eleveld twee lezingen met als thema ‘Hitte’ – oftewel het werken met getransformeerde ‘hete’ seksuele energie. Het was de eerste – en voorlopig enige – keer dat Reinoud in het openbaar over deze thema’s sprak. Op deze pagina kun je de twee lezingen terugkijken en van beide ook een audiobestand (mp3) downloaden.

Het derde spoor van seksuele kung fu

n beide lezingen geeft Reinoud enerzijds een algemene introductie in de seksuele transformatietraining – die we bij Taotraining ook wel seksuele kung fu noemen – en de drie sporen die je daarbij kunt volgen. Anderzijds zoomt Reinoud in op het derde spoor, waarin het werken met ‘Hitte’ centraal staat.

Boost aan je gezondheid

Trainen met getransformeerde ‘hete’ seksuele energie, hoe aangenaam dat ook is, doen taoïsten eerst en vooral voor hun eigen gezondheid. Het werken met ‘Hitte’ geeft namelijk op twee – totaal verschillende! – manieren een enorme boost aan je gezondheid en vitaliteit. Bloed & botten spelen daarbij een centrale rol.

Een goed doorbloed lichaam

Bloed is levenskracht. Daar waar je lichaam niet goed doorbloedt, wordt het vroeg of laat ziek. Daarom is wat Reinoud in deel 1 onthult zo interessant: het geheim van een goed doorbloed lichaam.

Oftewel: hoe kun je het bloed dat je hebt verdelen door je héle systeem? Het hart is daar namelijk niet toe in staat. Ook via lichaamsbeweging krijg je je bloed niet op álle belangrijke plekken. Met bepaalde orgasmes – onbekend in onze cultuur en nadrukkelijk anders dan het piekorgasme! – lukt dat wél.

Botten als symbool voor het leven

In onze cultuur staan botten symbool voor de dood. Taoïsten zien dat heel anders: botten – als ze ‘heet’ zijn tenminste! – zijn een bron van leven.

In deel 2 maakt Reinoud, via een fascinerend betoog, aannemelijk dat ‘koude’ botten doodsoorzaak nummer 1 zijn: ze spelen een centrale rol in de processen van osteoporose, aderverkalking en meer in het algemeen dat wat wij ‘veroudering’ noemen. Gelukkig schetst hij ook hoe we dit proces een halt toe kunnen roepen – en deels zelfs terug kunnen draaien – door de botten terug ‘heet’ te maken. Dit met behulp van technieken uit de zogeheten Beenmerg Nei Kung.

Eén van de effecten van deze training: dat je tot op hoge leeftijd een kerngezond beenmerg hebt, met grote positieve gevolgen voor de kwaliteit van je bloed – en dus voor je immuunsysteem. Technieken die tot de verbeelding spreken – werken met een jade ei (vrouwen), scrotaal gewichtheffen (mannen) en bepaalde massagetechnieken met een roede – spelen hierbij een rol; Reinoud legt uit welke.

Hitte deel 1: orgastisch trainen

het geheim van een goed doorbloed lichaam

Alleen audio (ook te downloaden door op het pijltje naar beneden te klikken)
 1. Lezing over Hitte - deel 1 Taotraining 01:41:14

Hieronder volgen de ‘show notes’ van de lezing: een opsomming van de hoogtepunten met telkens de tijd erbij. Als je maar weinig tijd hebt, kun je zo even bekijken welk(e) stukje(s) je zeker wilt zien en de video doorspoelen naar de bijbehorende tijd.

Show notes
In deze lezing onder meer:

 • Een inspirerende introductie in waar Taotraining over gaat, waar de kennis vandaan komt en het grotere geheel van mysteriescholen waar Taotraining deel van uitmaakt (van 00:27 tot 23:23)
 • De volgens Reinoud allerbelangrijkste illustratie die door menselijke cultuur is voortgebracht (vanaf 16:10)
 • Waarom het belangrijk is dat je een ‘dubbel bewustzijn’ ontwikkelt en wat je je daarbij moet voorstellen (vanaf 19:00)
 • De uitgangspunten en doelstellingen van de seksuele kung fu (van 23:25 tot 30:26)
 • Een heldere schets van de drie verschillende sporen van seksuele kung fu (van 30.35 tot 49.52)
 • De drie seksuele imprints c.q. ‘karakters’ die je bij mensen kunt onderscheiden; weten welke imprint jij en je partner hebben kan voor jezelf en elkaar heel inzichtelijk zijn (vanaf 38.15)
 • De twee kanten die je op kunt als je orgastisch gaat trainen (van 50:00 tot 54:50)
 • De uiterst effectieve methode waarmee we onszelf verouderen en uiteindelijk vermoorden (52:11)
 • De verschillende vormen van orgasmes die er – naast het piekorgasme – bestaan en waarom je die orgastische vermogens zou willen trainen (van 54:54 tot 1:29:53)
 • Reinouds duiding van kundalini-energie en waarom hij het werken met deze krachten ten zeerste afraadt (1:03:05)
 • Waarom het een mythe is dat mannen niet mogen ejaculeren om hun seksuele energie binnen te houden (1:23:16)
 • De reden waarom Reinoud het afraadt om seksuele transformatietechnieken te beoefenen tijdens het vrijen met een partner (1:33:10)

Hitte deel 2: Beenmerg Nei Kung

het geheim van ‘hete’ botten

NB: de eerste helft van de video (tot 53:10) is in grote lijnen een herhaling van deel 1. Als je de tijd hebt, zeker de moeite waard om te kijken; niet alleen is herhaling altijd zinvol, in zijn uiteenzetting legt Reinoud ook andere accenten. Dat gezegd hebbende: je kunt de lezing gerust bekijken vanaf 53:10. Of selecteer met behulp van de ‘show notes’ (onder de video player) de stukjes die je graag wilt zien.
 1. Lezing over Hitte - deel 2 Taotraining 01:00:42

Shownotes

(voor de pauze – herhaling van deel 1, maar met andere accenten)

Tijd
Onderwerp
01:55
Wat is transformatieseksualiteit?
04:50
Seksuele (on)veiligheid: het belang van mono-cultivatie, de ware betekenis van duo-cultivatie en de valkuil van seksueel vampirisme
11:22
De drie sporen van seksuele kung fu
40:04
Orgastisch trainen: het geheim van een goed doorbloed lichaam

(na de pauze – nieuwe onderwerpen)

53:10
De rol van opwinding in het werken met ‘Hitte’
55.58
De anatomie van (on)gezonde botten
1:05:05
Het verband tussen ‘koude botten’ en veroudering
1:12:44
De enige échte oorzaak van het feit dat steeds meer mensen allergeen worden en auto-immuunziekten krijgen
1:16:32
De rol van de acht wonderkanalen in het ‘heet’ maken van je botten
1:23:56
Speciale massagetechnieken waarmee je de ‘Hitte’ letterlijk in de botten slaat
1:28:10
Hoe je getransformeerde hete seksuele energie in je meridianen krijgt
1:30:02
Trainen met een Jade Ei (en waarom het heel riskant is om te snel te starten met een ei van Obsidiaan en/of Rozenkwarts)
1:34:30
Scrotaal gewichtheffen
1:39:16
Het verband tussen seksuele kung fu en spiritueel ontwaken (en wat dat laatste precies inhoudt)

Meer over seksuele kung fu?

 • In Module 1 van Taotraining leer je meer over het eerste spoor van de seksuele kung fu, de Weg van de Non/Monnik
 • Module 2 staat volledig in het thema van het tweede spoor van de seksuele kung fu, ‘Medicijn’ maken
 • Module 1 en 2 zijn ook te volgen als onderdeel van een groter geheel in het Jaarprogramma Parelbewustzijn
 • Het leren werken met ‘Hitte’ c.q. orgastisch trainen onderwijzen we enkel in onze Advanced trainingen

Verder lezen, kijken, trainen

Inspirerende artikelen

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Verder lezen, kijken, trainen

Elke maand een inspirerend artikel

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel zoals dit publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Op weg naar een wijzere wereld
Ken je mensen die dit artikel misschien ook graag zouden zien? We zouden het zeer waarderen als je onze kennis helpt verspreiden. Gebruik de knoppen hieronder om dit artikel te delen. Alvast bedankt!

[scriptless]
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram