Taotraining banner

Module 4: Parelbewustzijn – het Oog in de Storm

Hoe hou je je hoofd koel en je hart kalm in de ziedende storm die het leven heet?

Hoe reageer je met weldenkendheid en humor op de chaos om je heen?

Hoe laat je gedragspatronen los en krijg je steeds meer grip op de werkelijkheid zoals ze is?

Door Parelbewustzijn te ontwikkelen.

In Module 4 introduceren we de sleutel hiertoe, een eeuwenoude taoïstische formule waarmee je een Parel ontwikkelt: een stukje onafhankelijk bewustzijn, het Oog in de Storm, in het midden van het midden van je lichaam.

 • Je leert hoe je een Stoofpot maakt door de Acht Krachten, de bouwstenen van het universum, in je lichaam te activeren en bijeen te brengen.
 • Je verdiept je kennis van de Vijf Elementen en hoe deze samenhangen met je emoties,
 • Je leert hoe de Vijf Elementen in de Stoofpot bijeen te brengen en samen te smelten tot een Parel.
 • Door middel van ‘Het Openen van de Windpoorten’ haal je het geboortetrauma uit je systeem.
 • In deze module begint het toveren, ofwel de echte Innerlijke Alchemie, pas echt!
Module 4 500

Interessant? 

Schrijf je in voor 3 gratis inspirerende emails over Module 4

Meteen beginnen met Module 4

Module 4 hoort bij de basis training en is daarom beschikbaar voor iedereen. Wel is het sterk aan te raden om eerst Module 1,2 en 3 gedaan te hebben.

Je investering voor Module 4 is € 247,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

BESTEL MODULE 4

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Dit zijn dingen die je leert wanneer je Module 4 gaat trainen:

 • Hoe een onafhankelijk stukje bewustzijn te ontwikkelen. De Innerlijke Alchemisten uit het oude China bestudeerden het proces van de voortplanting en vonden de sleutel tot het creëren van nieuw bewustzijn: de Parel.
 • Hoe de verschillende lagen van de werkelijkheid samenhangen. De Jing, de Chi en de Shen hebben elk hun eigen trilling en hun eigen bouwstenen. Alles is energie en iedere laag heeft zijn eigen vibratie.
 • Hoe je een Stoofpot maakt. De Acht Krachten van de Jing kunnen in het midden van het midden van de onderste Tantien samengebald worden tot een Stoofpot.
 • Hoe je de Windpoorten opent. De acht Windpoorten rondom de navel zijn nauw verbonden met het geboortetrauma. Je leert hoe je dit trauma uit je lichaam verwijdert door een krachtige massage-techniek.
 • Hoe de Controlerende Cyclus toe te passen. De Controlerende Cyclus, een nieuwe manier om met de Elementen en de Klanken te werken, heeft een weldadige en kalmerende invloed op je emoties. Daarnaast is deze cyclus cruciaal bij de Parelformule.
 • Hoe de Verzamelpunten werken. De Verzamelpunten zijn abstracte, energetische punten in het lichaam die een belangrijke rol spelen bij de Parelformule.
 • Hoe de precieze en complete Parelformule in zijn werk gaat. Het is in het begin even puzzelen, maar uiteindelijk heb je een machtig tool in handen die je de rest van je leven zal bijstaan.
 • Wat het effect is van het hebben van een Parel. Stel je voor dat je, wat er ook gebeurt, altijd een toevluchtsoord hebt waar het kalm en helder is: het Oog van de Storm. Dat is de Parel. Het geeft je een onwankelbare emotionele en geestelijke stabiliteit en helderheid.

Droomtraining

 • In deze module gaan we dieper in op het hoe en waarom van het trainen van de Zwarte Zuil. Het ontwikkelen van Parelbewustzijn stimuleert het vermogen om luciditeit te ontwikkelen en vice versa.
 • Je leert een nieuwe serie van Droomtraining oefeningen die je 's nachts kunt beoefenen. Het is de bedoeling dat je de Droomtraining tijdens het 'wakende venster' gedurende de nacht doet. Dit behelst zowel IJzeren Hemd oefeningen, met name de 'Omhels de Boom' houding, en liggende oefeningen op een matje.

Wat je krijgt:

Interview video's (essentials)

Reinoud Eleveld leidt alle theorie voor je in. Centrale vragen zijn steeds: waarom leer je dit? Wat heb je eraan?

Meer dan 35 pagina's theorie

Hierin worden helder, gedetailleerd en uitgebreid de theorie, achtergronden en oefeningen beschreven.

Gedetailleerde instructie filmpjes

Reinoud demonstreert hier de belangrijkste oefeningen.


Audio-meditaties

Deze kun je op je telefoon downloaden en overal afspelen.


Mooie illustraties

Ze maken de theorie visueel en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.

Droomtraining

Een nieuwe serie Droomtraining oefeningen. Dit behelst zowel IJzeren Hemd oefeningen en liggende oefeningen op een matje.

Bonus

De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail. Vragen worden voorgelegd aan Reinoud. Je krijgt ook toegang tot onze uitgebreide FAQ-bibliotheek.

Toegang tot het online Tao-café. Je kunt, als je wilt, ervaringen uitwisselen met andere deelnemers in een gesloten Facebook-groep.

Mails van de sifu. Eens per week krijg je een e-mail van Reinoud Eleveld, ter ondersteuning en inspiratie.

Praktische vragen

Wat wordt bedoeld met seksuele identiteit?

‘In de Taotraining onderscheiden we vier fases van seksualiteit.

 1. Experimenteren met jezelf: masturberen. Dit doe je met name als jonge puber, wanneer je seksualiteit ontluikt en je al die nieuwe sensaties allemaal tegelijk wilt uitproberen.
 2. Experimenteren met een ander. Dit doe je meestal in het begin, wanneer je seksueel actief wordt. Het is speels, het is spannend, maar het is nog niet erg volwassen.
 3. Je ontwikkelt een bewuste, liefdevolle verbinding met jezelf, je lichaam en je seksualiteit. Je wordt seksueel volwassen.
 4. Omdat je van jezelf houdt en jezelf kent ben je in staat om een liefdevolle relatie met een ander aan te gaan. Je liefde ontstaat vanuit overvloed, niet vanuit needyness.

Wanneer je als volwassen man of vrouw in fase 1 of 2 blijft hangen noemen we dat seksuele infantiliteit. Fase 3 en 4 definiëren wat we bedoelen met seksuele identiteit: een identiteit waarbij zelfkennis, bewustzijn, liefde en seks allemaal verbonden zijn.’

Wat bedoel je precies met het ‘trainen’ van seksualiteit?

‘In onze cultuur trainen we bepaalde vaardigheden in opleidingen die doorgaans als doel hebben om in werk beter te presteren. We trainen echter niet onze ontwikkeling als mens. Daarom zijn we gaan geloven dat wat we zijn en waar we zijn als mens een soort gegeven is, bijna alsof het ons overkomt. De innerlijke alchemisten uit het oude China denken hier heel anders over, net als veel andere spirituele scholen. Het is juist heel goed mogelijk om je menselijkheid gestalte te geven. De eerste stap daartoe is het trainen van je seksualiteit, het jezelf terugbrengen naar natuurlijkheid. Het gevolg is dat je vitaler, meer weldenkend, emotioneel in balans en seksueel veilig wordt, zowel voor jezelf en anderen. Je authenticiteit komt tot bloei. Trainen op zich is niet moeilijk. Iedereen kan het en zal er zijn of haar voordeel mee doen. Wat echter moeilijk is is om te geloven dat er een training als deze bestaat! Wanneer je echter die drempel gepasseerd bent zul je merken hoe natuurlijk het allemaal is.’

Ik voel me een absoluut seksloos wezen. Kan deze training dan toch iets voor mij zijn?

‘Ja. Wij mensen zijn honderd procent seksuele wezens. Alles is een uitdrukking van de dans van seksualiteit. Als je naar de winkel gaat of het gras maait, als je een boek leest of slaapt, je bent een seksueel wezen. In het Westen koppelen we seks met name aan ‘de daad’, aan de liefde bedrijven. Waarschijnlijk bedoel je met deze vraag dan ook dat je nog maar weinig zin in vrijen hebt. Dat kan heel goed, zeker als je aan het einde van de menopauze/penopauze bent of als je boven de zeventig bent. Maar het is waarschijnlijker dat er iets anders aan de hand is: je bent je niet bewust van waar je seksuele energie zit. Als je seksuele energie in je genitaliën zit ervaar je opwinding. Zit het elders in je lichaam verstopt, dan ben je het kwijt. Dat wil echter niet zeggen dat het er niet langer is of dat je een seksloos wezen geworden bent. Dat is per definitie onmogelijk, zolang je leeft. Je moet alleen leren hoe je weer grip krijgt op je seksuele energie. Hier gaan de technieken van de Transformatieseksualiteit over. Je leert de seksuele energie uit de testikels of eierstokken halen en door het lichaam sturen.

Het is de bedoeling dat je je seksuele energie weer glashelder in het zicht krijgt.’

Beïnvloedt deze training mijn seksleven?

‘Ja. De Taotraining, het taoïstische pad naar voortreffelijkheid, is een individueel pad. De transformatie van seksuele energie doe je door middel van mono-cultivatie, dus alleen. Je partner is dus niet direct betrokken bij de training. Echter: wanneer jij verandert, verandert je relatie ook. Wanneer je bewuster wordt van je seksuele energie, je gevoelens en je grenzen zul je ook anders gaan vrijen, anders gaan communiceren. Als het goed is worden je seksleven en relatie er rijker, stabieler en volwassener door. Maar als er iets niet goed zit in de relatie zal dit ook onvermijdelijk zichtbaard worden. Uit ervaring blijkt dat het fijn is wanneer beide partners bezig zijn op het pad van bewustwording, zonder dat daar druk op uitgeoefend wordt.

Meteen beginnen met Module 4

 

Je investering voor Module 4 is € 247,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen. Je kunt dus meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons dan een mailtje. Indien je echt wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. Samen komen we er altijd uit.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT
pencilmoonmusic-notecamera-videoclocktext-align-justify