Introductiedagen

  • Ben je nieuwsgierig naar wat Taotraining precies inhoudt?
  • Wil je kennismaken met Reinoud Eleveld?
  • Ben je benieuwd naar wat Taotraining kan betekenen voor je gezondheid, je relaties en je ontwikkeling?
  • Zoek je naar nieuwe inspiratie in je leven, je werk of je persoonlijke training?
  • Ben je therapeut, medicus, yoga-, Tai Chi- of Chi Kung docent, masseur, alternatief genezer, etc. en zoek je naar een zinvolle voeding voor je werk?

Een live introductiedag is een ideale gelegenheid om op ontspannen en niet-verplichtende wijze kennis te maken met Taotraining en Reinoud Eleveld. Door middel van meditaties, oefeningen en kennisoverdracht krijg je een heldere indruk van waar het over gaat en kun je direct ervaren of het iets voor jou is of niet.

Voor wie?

De introductiedag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in Taotraining en erover denkt mee te gaan trainen, maar eerst aan den lijve willen ervaren wat dit inhoudt. Een dag als deze geeft je een directe ervaring van de inhoud, de sfeer, de manier van trainen en de uitgangspunten van Taotrainen. Na deze dag weet je of je je thuisvoelt bij Taotraining en of je zin hebt om ermee te beginnen.

Introductie Dagen

Inhoud introductiedag

Taotraining gaat over zelfontplooiing. Je leert je te ontwikkelen en te handelen op een manier die niet alleen goed is voor jezelf, maar ook betekenis heeft voor je naasten en voor het grotere geheel.

Dit vermogen noemen we Wijsheid. Deze vorm van bewustzijn kun je ontwikkelen via training. Het woord ‘training’ verwijst naar het complete systeem van zelfgenezing en zelfontwikkeling dat taoïstische meesters in de loop van duizenden jaren ontwikkelden.

Op een introductiedag van Taotraining schetst Reinoud Eleveld het inspirerende grote plaatje en zet je de eerste concrete, fundamentele stappen op dit rijke spoor van zelfrealisatie.

Thema’s die aan bod komen tijdens de introductiedag:

• De drie gebieden van het Innerlijk Landschap
In het taoïsme wordt het energetisch lichaam ‘het Innerlijk Landschap’ genoemd. Net zoals het fysieke lichaam een schedel-, borst- en buikholte heeft, zo bestaat ook het Innerlijk Landschap uit drie verschillende energievelden. Wellicht ken je al verschillende aspecten van het Innerlijk Landschap: meridianen, chakra’s, aura’s, chi, etc. Kennis van de architectuur van het Innerlijk Landschap biedt een geweldig kader voor de training van Wijsheid.

• De Vijf Vormen van Bewustzijn
Deze vormen van bewustzijn zijn altijd alle vijf actief, maar hun onderlinge verhouding verschilt van mens tot mens. Dit verschil in verhouding bepaalt de verschillen in gedrag, succes en kwaliteit van leven tussen mensen. Eén van de vijf vormen van bewustzijn is Wijsheid. Om Wijsheid te ontwikkelen is kennis van de andere vier vormen van bewustzijn voorwaarde.

• Hoe je Wijsheid kunt ontwikkelen
De training van Wijsheid bestaat uit zeven grote stappen. Elk van deze stappen bestaat weer uit kleinere stapjes. Reinoud schetst tijdens de introductiedag zowel het grotere geheel als de eerste vier stappen die het begin vormen van de training. Bewustzijnsontwikkeling begint bij vitaliteit, dat aan de basis ligt van dit pad.

• De rol van seksualiteit
Onderdeel van de eerste vier stappen op het spoor naar Wijsheid is de seksuele kung fu. Seksuele energie kun je leren transformeren tot levenskracht en als bron gebruiken voor je vitaliteit. Dit gebeurt 100% op betamelijke wijze. De seksuele kung fu gaat over de ontwikkeling van seksuele veiligheid en beschaving.

• Drie basistechnieken waarmee je je leven kunt transformeren.
De I-kracht, IJzeren Hemd en Chi Kung – dit zijn drie disciplines die fundamenteel zijn voor de Taotraining. Dankzij de I-kracht kun je stressvrij leren leven. De IJzeren Hemd practice geeft je letterlijk en figuurlijk ruggengraat: een gezondere houding en het vermogen je eigen grenzen beter te bewaken, en het beoefenenen van Chi Kung is dé manier om zowel het Innerlijk als het Uiterlijk Landschap schoon, soepel en stromend te houden. Met al deze technieken ga je bij de introductiedag aan de slag en je neemt ze voor de rest van je leven mee naar huis

De oefeningen zijn fysiek niet zwaar, jong en oud kan ze doen, maar een dag als deze kan energetisch wel veel in beweging zetten en daarom toch vrij intens zijn. Uiteraard zijn alle oefeningen 100% betamelijk. We trainen met het grootst mogelijke respect voor onze eigen en andermans privacy

Maaltijden

Er zijn verschillende koffie en thee-pauzes en een lunchpauze met een uitgebreide maaltijd.
De maaltijd bestaat uit een heerlijk, uitgebreid biologisch buffet waarin rekening is gehouden met de meest gangbare dieetwensen (vegetarisch, gluten-, lactose- en suikervrij). De keuken werkt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten en streekproducten van het seizoen.

Dieetwensen kun je van te voren doorgeven via: https://taotraining.nl/dieetwensen/

Lokatie

De introductiedagen worden op verschillende plaatsten gegeven. Allemaal prettige locaties waar we ook andere trainingen geven.
Per datum vind je in de agenda ook de locaties.

We maken meestal gebruik van:

Landgoed Zonheuvel in Doorn
Instituut voor Wijsbegeerte in Leusden

Landgoedzonheuvel

Wat deelnemers zeggen

‘Taotraining maakt een groot verschil in mijn leven. Vroeger checkte ik 's morgens in bed eerst mijn telefoon op berichtjes en Facebook, nu start ik met mediteren, douchen en Chi Kung oefeningen. Dit maakt zo'n verschil. Ik voel me meer in balans en kan beter omgaan met de 'ochtendstress' om het hele gezin op te starten in de ochtend. Zoveel fijner begin van de dag. Het liefst zou ik het van de daken schreeuwen en iedereen vertellen waarom ze Taotraining moeten gaan doen. In deze Westerse maatschappij is een groot gebrek aan (zelf-)liefde, connectie met jezelf en met anderen, contact met de natuur en zingeving. Taotraining geeft in veel opzichten antwoord op deze vragen.’

Ellemieke, 41 jaar

Ik ben echt elke dag dankbaar dat ik in mei de keuze heb gemaakt om naar een dagtraining te komen. In mijn basis is zoveel veranderd..er waren geen twijfels meer..er ontstaat steeds meer ruimte voor mezelf..
ik geef in alle rust mijn behoefte aan op elk vlak en benoem tegenstrijdigheden bij mensen nu zonder mezelf daarin mee te laten voeren. Ik voel dat ik veel beter focus op wat nodig is, in plaats van dat ik alles leuk vind en lukraak dingen aanpak. Waar ik vroeger een eeuwige informatiehonger had en zoveel mogelijk studies deed, voel ik nu de rust van een pad waar ik oneindig lang op verschillende manieren vanuit verlangen kan verdiepen. En dat het niet hoeft of moet..maar kan.
Dankbaar!

Wendy van Rossum

‘De laatste jaren ben ik via verschillende wegen aan het wakker worden. Taotraining is er anderhalf jaar geleden ingestroomd en voelt als een soort fundament om dit alles te kunnen dragen. Ik verlang ernaar om dit goud, het transformeren van de seksuele energie, in mijn werk te kunnen integreren. Dat ik het mag gaan delen in mijn 'oude wereld', te weten mannen uit het bedrijfsleven.’

Raymond, 46 jaar

Kosten voor een dag trainen inclusief biologische lunch en koffie, thee en water zijn  €95,- all in.

De dag begint stipt om 10:00 en je bent van te voren van harte welkom om een kopje thee of koffie te komen drinken.
De dag eindigt tussen 17:00 en 18:00
Bestellen kun je door een van de dagen hieronder in de agenda te selecteren.

Data introductiedagen

november 2022
mei 2023
augustus 2023
november 2023
Geen evenementen gevonden!

Annuleren

Heb je je ingeschreven voor een introductiedag, maar ben je verhinderd? Je kunt je deelname kosteloos annuleren tot en met 14 dagen voorafgaand aan de dag. Daarna maakt Taotraining definitieve kosten voor je deelname en is het inschrijfbedrag helaas niet meer restitueerbaar. Je kunt wel iemand anders in jouw plaats sturen. Mail ons dan s.v.p. de naam en het e-mailadres van je vervanger.