Introductiedagen ‘Op weg naar Wijsheid’

Taotraining gaat over bewustzijnsontwikkeling die wérkelijk van betekenis is - niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten én het grotere geheel.

Het vermogen om op deze drie niveaus tegelijkertijd, constructief te handelen noemen we Wijsheid.

En Wijsheid... komt niet met de jaren, maar met de juiste training. Een training die in onze samenleving niet langer bestaat, maar eentje die we met Taotraining terug een plek in onze cultuur willen geven.

Het woord ‘training’ verwijst naar het complete systeem van zelfontwikkeling dat taoïstische 'Interne Alchemisten' in de loop van duizenden jaren hebben ontwikkeld.

Op een Taotraining Introductiedag schetst Reinoud Eleveld het inspirerende grote plaatje van deze 'Weg naar Wijsheid' en laat hij je aan den lijve ervaren wat dat inhoudt, 'taoïstisch trainen'.  

Innerlijke landschap tekening
Direct inschrijven

Wat je gaat leren/ervaren

De dag is erop gericht om je zowel inzicht te geven in hoe de weg naar Wijsheid eruitziet, als om je te laten ervaren wat dat precies inhoudt, taoïstisch trainen. Thema’s die in dat kader aan de orde komen en dingen die we gaan doen:

1. De Drie Schatten in het Innerlijk Landschap

In het taoïsme train je, naast het fysieke lichaam, óók je energetische ‘wezen’, oftewel jouw ‘Innerlijk Landschap’. Waarschijnlijk ben je al wel bekend met een aantal aspecten hiervan, denk aan meridianen, chakra’s, het aura, enzovoort. Tijdens de Introductiedag ga je dit inzicht aanzienlijk verdiepen en leer je de zogeheten ‘Drie Schatten’ kennen én ervaren. Deze Schatten vormen de basis-architectuur van het Innerlijk Landschap; de kennis die Reinoud hierover deelt biedt een geweldig kader voor de training van Wijsheid (en eerlijk gezegd, voor welke training dan ook).

tao cover 3 schatten 500
Module 3 500x500

2. De Vijf Vormen van Bewustzijn

Volgens de taoïsten kent het bewustzijn vijf verschillende ‘toestanden’: Psychose, Verwarring, Specialisatie, Wijsheid en Realisatie. Deze vijf vormen van bewustzijn zijn in alle mensen – niemand uitgezonderd! – actief. Welke vorm er overheerst, verschilt echter van mens tot mens – en dit verschilt bepaalt in hoge mate de verschillen tussen mensen qua gedrag, ‘succes’ en kwaliteit van leven.

Door de vijf vormen van bewustzijn bij jezelf te leren herkennen – tijdens de Introductiedag leer je hoe! – leer je je ‘zelf’ en je eigen keuzes & acties (en die van de mensen en de wereld om je heen!) op een heel nieuw niveau begrijpen. Dit ‘bewustzijn op je eigen bewustzijn’ is stap 1 op weg naar Wijsheid.

3. Hoe je Wijsheid kunt ontwikkelen

De training van Wijsheid bestaat uit zeven grote stappen. Elk van deze stappen bestaat weer uit kleinere stapjes. Tijdens de introductiedag schetst Reinoud zowel het grotere plaatje als de vier eerste concrete stappen van de weg naar Wijsheid.

Module 4 500x500
Module 2

4. De rol van seksualiteit

Onderdeel van de eerste vier stappen op het spoor naar Wijsheid is de zogeheten ‘seksuele kung fu’. Seksuele energie kun je leren transformeren tot levenskracht en als bron gebruiken voor je vitaliteit. Hoe dat precies zit – en welke drie verschillende sporen je op het pad van ‘transformatie-seksualiteit’ kunt bewandelen – licht Reinoud uitgebreid toe tijdens de Introductiedag. De seksuele kung fu is 100% veilig en betamelijk: als deze practice één belofte heeft, dan is het wel de ontwikkeling van seksuele veiligheid, wijsheid en beschaving.

5. Drie basistechnieken waarmee je je leven in potentie kunt transformeren.

De I-kracht, IJzeren Hemd en Chi Kung – dit zijn drie disciplines die fundamenteel zijn in de Taotraining:

  • Dankzij de I-kracht kun je de invloed van stress op je leven tot een minimum leren terugbrengen.
  • De IJzeren Hemd practice geeft je letterlijk en figuurlijk ruggengraat: een gezondere houding en het vermogen je eigen grenzen beter te bewaken.
  • Het beoefenenen van Chi Kung is dé manier om zowel het Innerlijk als het Uiterlijk Landschap schoon, soepel en stromend te houden.

Met al deze technieken ga je bij de introductiedag aan de slag – en je neemt ze voor de rest van je leven mee naar huis.

De oefeningen zijn niet zwaar, jong en oud kan ze doen, maar een dag als deze kan energetisch wel veel in beweging zetten en daarom toch vrij intens (is iets anders dan intensief!) zijn. Neem zeker een flesje water om eventuele processen van ontgifting te faciliteren.

Voor wie

Iedereen die de kracht van Wijsheid vaker zou willen uitnodigen in zijn of haar (dagelijks) leven, is meer dan welkom.

Of je Wijsheid nu wilt laten stromen voor je ‘zelf’ en je eigen ontwikkeling (omdat je al jarenlang ‘bezig bent’ met ‘bewustzijnswerk’ en je behoefte hebt aan focus, richting en helderheid…

of dat je dat vooral wilt doen voor de mensen om je heen – in de rol van geliefde, als (groot)ouder van (klein)kinderen, als goede vriend of vriendin, als collega op de werkvloer of als wildvreemde op straat…

of eerder vanuit een ‘begaan zijn’ met het ‘grotere geheel’ en jouw impact daarop – als ondernemer, zorgverlener, trainer/coach, therapeut dan wel leider…

…de introductiedag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in Taotraining en graag meer ‘gevoel’ krijgt bij Reinoud, het gedachtegoed en de concrete training.

Een dag als deze geeft je een directe ervaring van de inhoud, de sfeer, de manier van trainen en de uitgangspunten van Taotraining. Na deze dag weet je gegarandeerd of je je thuis voelt bij Taotraining en of je de stap wilt zetten om ‘echt’ te gaan trainen.

Introductiedag

Trainers

De Taotraining Introductiedagen worden, tenzij expliciet anders vermeld, verzorgd door Reinoud Eleveld, Rosana van der Wagt en Daan Jacobs. Reinoud is de grondlegger van Taotraining, Rosana zijn belangrijkste co-trainer (zij verzorgt de trainingsdagen in het Jaarprogramma Parelbewustzijn Live) en Daan de architect & schrijver van de online modules van Taotraining en het boek 'Op weg naar Wijsheid'. Bij grote groepen worden zij ondersteund door assistent-trainer Maria van Luijk.

Trainingslocatie

Onze Introductiedagen vinden doorgaans plaats op locaties centraal in Nederland: Landgoed Zonheuvel te Doorn (zie foto & het kaartje hieronder), dan wel het ISVW te Leusden.

Eén keer per jaar bieden we ook een Introductiedag op Belgische bodem aan. Dit jaar (2024) is dat in Compagnie Bougie te Melle.
koetshuis

Wat het kost & wat je krijgt

Het meedoen aan een Introductiedag maken we graag zo laagdrempelig mogelijk. Je kunt daarom meedoen tegen min of meer kostprijs: een ticket kost 95 euro. Hiervoor krijg je:

  • circa 6 uur training door Reinoud Eleveld én zijn belangrijkste co-trainer Rosana van der Wagt (zij verzorgt de trainingsdagen in het Jaarprogramma Parelbewustzijn Live)
  • onbeperkt koffie/thee/water
  • een geheel verzorgde lunch, bestaande uit een heerlijk buffet met soep, salades, broodjes, wraps en warme snacks; de keuken werkt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten en streekproducten van het seizoen
  • een gratis exemplaar van ons boek ‘Op weg naar Wijsheid’ (heb je er al eentje, geef deze dan gerust door!)
  • een voedend & inspirerend dagje uit!

Wat andere deelnemers zeggen

‘Taotraining maakt een groot verschil in mijn leven. Vroeger checkte ik 's morgens in bed eerst mijn telefoon op berichtjes en Facebook, nu start ik met mediteren, douchen en Chi Kung oefeningen. Dit maakt zo'n verschil. Ik voel me meer in balans en kan beter omgaan met de 'ochtendstress' om het hele gezin op te starten in de ochtend. Zoveel fijner begin van de dag. Het liefst zou ik het van de daken schreeuwen en iedereen vertellen waarom ze Taotraining moeten gaan doen. In deze Westerse maatschappij is een groot gebrek aan (zelf-)liefde, connectie met jezelf en met anderen, contact met de natuur en zingeving. Taotraining geeft in veel opzichten antwoord op deze vragen.’

Ellemieke, 41 jaar

Ik ben echt elke dag dankbaar dat ik in mei de keuze heb gemaakt om naar een dagtraining te komen. In mijn basis is zoveel veranderd..er waren geen twijfels meer..er ontstaat steeds meer ruimte voor mezelf..
ik geef in alle rust mijn behoefte aan op elk vlak en benoem tegenstrijdigheden bij mensen nu zonder mezelf daarin mee te laten voeren. Ik voel dat ik veel beter focus op wat nodig is, in plaats van dat ik alles leuk vind en lukraak dingen aanpak. Waar ik vroeger een eeuwige informatiehonger had en zoveel mogelijk studies deed, voel ik nu de rust van een pad waar ik oneindig lang op verschillende manieren vanuit verlangen kan verdiepen. En dat het niet hoeft of moet..maar kan.
Dankbaar!

Wendy van Rossum

‘De laatste jaren ben ik via verschillende wegen aan het wakker worden. Taotraining is er anderhalf jaar geleden ingestroomd en voelt als een soort fundament om dit alles te kunnen dragen. Ik verlang ernaar om dit goud, het transformeren van de seksuele energie, in mijn werk te kunnen integreren. Dat ik het mag gaan delen in mijn 'oude wereld', te weten mannen uit het bedrijfsleven.’

Raymond, 46 jaar

Waarom meedoen? 

Het is enkel zinvol om taoïstisch te gaan trainen, als dat bij je past. Deze Introductiedag is precies daarvoor bedoeld: 'checken' of dat zo is. 

Je kunt aan onze trainers ‘proeven’ (Reinoud Eleveld en Rosana van der Wagt zijn allebei van de partij) – heb je een ‘klik’ met hen en hun manier van overdracht, of niet?
Ervaren wat dat is, ‘taoïstisch trainen’, en vooral: wat dat met je doet.
Vragen stellen, wat je maar wilt.
Aan het eind van zo’n introdag wéét je het gewoon: ik pas bij Taotraining, of niet.

En wat je conclusie ook is, meedoen is nooit tijdverspilling:

In het slechtste geval dan ben je een ervaring rijker en weet je dat jij en Taotraining niet 'matchen' - weet je dat je je tijd en aandacht op andere dingen kunt richten!

In het beste geval heb je 'je pad' gevonden (of toch de volgende stap op dat pad), omdat 'het voelt als thuiskomen' (ja, een cliché, maar het zal je verrassen hoeveel mensen dat over Taotraining zeggen).

En in élk geval – dat durven we te garanderen – heb je een voedend & inspirerend 'dagje uit' beleefd, met nieuwe denkbeelden, ervaringen en wie weet ook ontmoetingen.

Aanmelden

Hieronder vind je een overzicht van de geplande Introductiedagen. Een ticket bestellen doe je door naast jouw voorkeursdatum te klikken op de knop ‘Inschrijven’. Je kunt dan direct afrekenen via onze webshop. Direct na je betaling krijg je een bevestigingsmail.

augustus 2024
november 2024
Geen evenementen gevonden!

Annuleren

Heb je je aangemeld voor een Introductiedag maar word je onverhoopt verhinderd om te komen? We storten je inschrijfgeld niet terug, maar plaatsen je graag op de deelnemerslijst voor een volgende Introductiedag naar keuze.  Wat je ook kunt overwegen: om iemand anders in je plaats te sturen. Stuur ons in beide gevallen een mailtje om dit in orde te brengen.