Taotraining banner

Deborah Vogel

Deborah Vogel (1973)
Op mijn 40e kwam ik bij een specialist terecht, die nog goede hoop had voor mij om een kindje te krijgen. Hij wilde het nog wel 2 a 3 jaar proberen met vruchtbaarheidsbehandelingen. Gek genoeg voelde ik mij niet blij toen ik het ziekenhuis uitliep, na dit schijnbaar goede nieuws. Iets in mij zei: ‘Ik wil dit niet meer, al die poespas aan mijn lijf’. Iets anders in mij dacht, ‘Wat ga ik dan doen met mijn leven?’. Alsof mijn leven vooral zin zou hebben als ik mij zou voortplanten. En dat is, weet ik nu, een groot misverstand in onze cultuur.

Ik was veranderd, van een aantrekkelijke vrouw in een mager scharminkel met eczeem. Ik was voortdurend gespannen en voelde me ten einde raad, toen ik me opgaf voor de introductiedag van de zeven jaar Taotraining van Reinoud Eleveld in december 2014. Zeven jaar, dat leek me wel wat, dat zou me voorlopig van de straat houden, misschien ook zingeving brengen en wie weet op termijn kon ik iets voor anderen betekenen. Ik was 40, gescheiden, ongewenst kinderloos, viel steeds op de verkeerde mannen en stond op het randje van een burn-out.

Reinoud zei na deze introductiedag: ‘Het gaat niet goed met jou, je moet je seksualiteit gaan trainen en kindvrij worden’. Deze voor mij legendarische uitspraak, zijn opleiding en de seksuele kungfu hebben mijn leven volledig getransformeerd! Dankzij het toegewijd doen van de seksuele kungfu en het deelnemen aan de 7 jaar training, bloeide ik letterlijk en figuurlijk weer op. Binnen een half jaar was mijn eczeem verdwenen en kwam ik weer op normaal gewicht. Ik beëindigde een destructieve relatie en besloot dat ik kindvrij wilde worden en mijn leven opnieuw vormgeven. Ik werd tovenaarsleerling van Reinoud Eleveld en begon met het volgen van de wekelijkse lessen bij Rosana van der Wagt.

De dwang van mijn kinderwens verdween en nu ben ik dankbaar dat ik geen kinderen heb. Er is zoveel te doen, de wereld staat in brand en er zijn vele (innerlijke) kinderen, die snakken naar oprechte aandacht, zingeving en een alternatief voor de grensoverschrijdende cultuur waarin we leven. Ik was zo onder de indruk van het resultaat in mijn leven en de wijsheid die spreekt uit de kennis die Reinoud overbrengt, dat ik besloot om Taotrainer en Vallei-coach te worden, om zo mijn steentje bij te dragen aan de missie om deze waardevolle kennis onze cultuur in te laten stromen.

In 2019 ben ik als Taotrainer, Vallei-coach en gids voor vrouwen aan de slag gegaan. Je kunt bij mij terecht voor verdiepende groepstrainingen, vrouwencirkels, rituelen, individuele begeleiding, gidsing & advies, Chi kung lessen en lezingen, zowel live als online. De belangrijkste thema’s waar ik mee werk zijn: hoe ontwikkel je eigenwaarde en hoe kom je in je kracht? Hoe kun je daarmee niet alleen je eigen leven, maar ook de wereld om je heen een beetje mooier maken? En hoe word je kindvrij? En wat hebben seksualiteit, eigenwaarde en kindvrij met elkaar te maken? 

Hierbij maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan bij Taotraining en Vallei-orgasme, en bied ik ondersteuning en verdieping bij de modules die zowel Taotraining als Vallei aanbieden. Als Vallei-coach werk ik samen met Vallei-orgasme, een platform en beweging voor seksuele wijsheid. Daarnaast ben ik als community hoedster & contactpersoon, van alle Vallei-coaches onderdeel van het kernteam van Vallei. 

Ervaring
Ik heb ervaring als Vallei-coach en taotrainer met het geven van introductie cursussen, vrouwencirkels,  individuele coaching, groepstrainingen, rituelen, chi kung lessen en lezingen. Als co-trainster van Rosana van de Wagt bij de jaartrainingen en advanced hitte training, als co-trainster van Kim Sierra Robinson bij de jade-ei-trainingen. Als ervaringsdeskundige met hoe je van kinderloos naar kindvrij kunt  bewegen, met  stiefmoederschap, codependentie in toxische relaties, enigs-KOPP-kind zijn, seksueel grensoverschrijdende ervaringen en migraine.

Opleiding:
Taotraining; 7 jaren programma van Reinoud Eleveld 2015-2021, Persoonlijke opleiding van Reinoud Eleveld sinds 2015, Vallei-orgasme sinds 2015, Vallei-coach opleiding, eerste generatie, certificering 2016, Taotraining bij Rosana van der Wagt sinds 2015, co-trainer van Rosana van der Wagt sinds 2018, ontwikkeling/levenscoach bij de Upstarter 2018, diverse workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en bewustzijnswerk.

Verder heb ik flink wat levenservaring en heb ik in mijn zoektocht mijzelf door de jaren heen onder de loep gelegd via o.a. Jungiaanse psychologie, Gestalt therapie, Haptonomie, Vrijuit zingen en Past Reality Integration. En meer recentelijk via Regressie therapie, Chinese acupunctuur, Non Violent Communication, Shiatsu, Taijiquan en Yiquan.

deborah dsc 0262
Meer informatie over het Jaarprogramma
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT