Taotraining banner

Deborah Vogel

Op mijn 40e kwam ik bij een specialist terecht, die nog goede hoop had voor mij om een kindje te krijgen. Hij kon en wilde het nog 2 tot 3 jaar proberen met vruchtbaarheidsbehandelingen.

Gek genoeg voelde ik mij niet blij toen ik het ziekenhuis uitliep, na dit schijnbaar goede nieuws. Iets in mij zei, ‘Ik wil dit niet meer, al die poespas aan mijn lijf’.

Iets anders in mij dacht ‘Wat ga ik dan doen met mijn leven?’. Alsof mijn leven vooral zin zou hebben als ik mij zou voortplanten. En dat is, weet ik nu, een groot misverstand in onze cultuur.

Ik was veranderd, van een aantrekkelijke vrouw in een mager scharminkel met eczeem. Ik was voortdurend gespannen en voelde me ten einde raad, toen ik me opgaf voor de introductiedag van de zeven jaar Taotraining van Reinoud Eleveld in december 2014.

7 Jaar, dat leek me wel wat, dat zou me voorlopig van de straat houden, misschien ook zingeving brengen en wie weet op termijn kon ik iets voor anderen gaan betekenen.

Ik was toen 41, gescheiden, ongewenst kinderloos, viel steeds op de verkeerde mannen en stond op het randje van een burn-out.

Reinoud zei na die introductiedag tegen me; ‘Wat zie jij er slecht uit, je moet je seksualiteit gaan trainen en kindvrij worden’.Deze voor mij legendarische uitspraak, zijn opleiding en de seksuele kungfu hebben mijn leven volledig getransformeerd!

Dankzij het toegewijd doen van de seksuele kungfu en het deelnemen aan de 7 jaar training, bloeide ik letterlijk en figuurlijk weer op. Binnen een half jaar was mijn eczeem verdwenen en kwam ik weer op normaal gewicht. Ik beëindigde een destructieve relatie en besloot dat ik kindvrij wilde worden en mijn leven opnieuw gaan vormgeven.

Ik werd tovenaarsleerling van Reinoud Eleveld en in 2015 begon ik op zijn advies ook met het volgen van de wekelijkse lessen bij Rosana van der Wagt.

De dwang van mijn kinderwens verdween helemaal en nu ben ik dankbaar dat ik geen kinderen heb. Er is zoveel te doen, de wereld staat in brand en er zijn vele (innerlijke) kinderen, die snakken naar oprechte aandacht, zingeving en een alternatief voor de grensoverschrijdende cultuur waarin we leven. 

Ik was zo onder de indruk van het resultaat in mijn leven en de wijsheid die spreekt uit de kennis die Reinoud overbrengt, dat ik besloot om Taotrainer en Vallei-coach te worden, om zo mijn steentje bij te dragen aan de missie om deze waardevolle kennis onze cultuur in te laten stromen.

Een van de belangrijkste dingen die het trainen mij brengt is autonomie en eigenwaarde. Ik verloor mijzelf nogal snel in het contact met anderen en met name in relaties. Ik heb leren luisteren naar mijn haarscherpe kompas. En ben op een diep niveau gaan werken aan de relatie met mijzelf. Zo ontwikkel ik stapje voor stapje meer eigenwaarde. Dat werpt zijn vruchten af in het contact met anderen. Ik leer oude patronen los te laten, als het langzaam afpellen van een ui, steeds weer een laagje dieper. En dat voelt ontzettend rijk!

Door dat ik steeds beter voor mezelf leer zorgen, ben ik ook in staat er meer te zijn voor anderen. Ik ervaar minder te kort in mijzelf, nu heb ik vaker wat over, ik heb iets te geven. En dat is volgens mij het fundament van goede relaties. Dat je eerst jezelf leert dragen en van jezelf leert houden en dan van daaruit elkaar kan ‘ont-moeten’; wanneer je iets over hebt en de ander niks hoeft. Natuurlijk is dat een proces dat met vallen en opstaan gaat.

Dankzij parelbewustzijn voel ik me steeds meer geankerd in de storm die in en om mij heen raast. En ik ben nu op een plek, die ik nooit voor mogelijk heb gehouden. Daar waar ik voorheen het plafond dacht bereikt te hebben, blijkt nog een heel universum waarin ik me kan en mag ontwikkelen.

Ik vind de seksuele transformatie een interessant proces en ik doe nog steeds allerlei inzichten op. Het is een reis en avontuur dat levenslang duurt. Niet perse makkelijk, wel zingevend en waardevol.

Het trainen is een essentieel onderdeel geworden van mijn leven waar ik niet meer zonder wil. Het brengt me inspiratie, inzichten, creativiteit en energie, op alle fronten. Zowel in mijn werk als privé. Mijn leven is er rijker door geworden, ik voel me gezonder en capabeler, zowel fysiek als emotioneel.

In 2019 ben ik als freelance Taotrainer, Vallei-coach en gids voor vrouwen aan de slag gegaan. Ik ben gespecialiseerd in transformatieseksualiteit. Je kunt bij mij terecht voor verdiepende groepstrainingen, vrouwencirkels, individuele begeleiding, gidsing & advies, zowel live als online, Chi kung lessen en lezingen.

De belangrijkste thema’s waar ik mee werk zijn: hoe ontwikkel je eigenwaarde en kom je in je kracht? Hoe kun je daarmee niet alleen je eigen leven, maar ook de wereld om je heen een beetje mooier maken? En hoe word je kindvrij? En wat heeft seksualiteit, eigenwaarde en kindvrij met elkaar te maken?

Hierbij maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan bij Taotraining en Vallei-orgasme, en bied ik ondersteuning en verdieping bij de modules die Taotraining aanbiedt.

En omdat ik nog steeds een hoop kan leren, ondersteun ik met veel plezier als assistent-trainer de jaartrainingen met Rosana en ben ik ondersteunend aanwezig bij een deel van de advanced trainingen van Reinoud.  

Als Vallei-coach werk ik samen met Vallei-orgasme, een platform en beweging voor seksuele wijsheid. Daarnaast ben ik als community manager, van de inmiddels bijna 150 Vallei-coaches, als product ontwikkelaar en trainer, verbonden aan de organisatie Vallei

Dankzij Taotraining en Vallei-orgasme is mijn leven zodanig getransformeerd dat ik steeds meer op mijn pad terecht ben gekomen. Ik heb tools gekregen om dat pad te kunnen volgen, met alles wat ik onderweg tegenkom. Ik ervaar hierdoor connectie, betekenis en voldoening. Dat gun ik iedereen.

Ervaring
Ik heb ervaring als Trainer-coach met het geven van introductie cursussen, vrouwencirkels,  individuele coaching, groeps trainingen, chi kung lessen en lezingen. Als co-trainster van Kim Sierra Robinson met het ondersteunen van jade-ei-trainingen. Als assistent trainer met de jaartrainingen van Taotraining. Als ervaringsdeskundige met van kinderloos naar kindvrij gaan, stiefmoederschap, codependentie in toxische relaties, enigs-KOPP-kind zijn, seksueel grensoverschrijdende ervaringen en migraine.

Opleiding:
Taotraining; 7 jaren programma van Reinoud Eleveld 2015-2021, Persoonlijke opleiding van Reinoud Eleveld sinds 2015, Vallei-orgasme sinds 2015, Vallei-coach opleiding, eerste generatie, certificering 2016, Tao-training bij Rosana van der Wagt sinds 2015, assistent-trainer van Rosana van der Wagt sinds 2019, ontwikkeling/levenscoach bij de Upstarter 2018, diverse workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en bewustzijnswerk.

Verder heb ik flink wat levenservaring en heb ik in mijn zoektocht mijzelf door de jaren heen onder de loep gelegd via o.a. Jungiaanse psychologie, Gestalt therapie, Haptonomie, Vrijuit zingen en Past Reality Integration. En meer recentelijk via Regressie therapie, Chinese acupunctuur, Non Violent Communication, Shiatsu, Taijiquan en Yiquan.

deborah dsc 0262
Meer informatie over het Jaarprogramma
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT