Taotraining banner

Overdrachtpartners

265

Raymond Fränzel

Mijn naam is Raymond Fränzel. Als voormalig zelfstandig ondernemer is er tijdens de financiële crisis, in de periode 2008-2012, iets in mij wakker gemaakt. Een soort bewustwording, waarbij er vragen voorbijkwamen als ‘Waar verdien ik mijn geld mee?’ en ‘Waar draag ik aan bij?’. Zingevingsvraagstukken die mij, na de verkoop van mijn bedrijf in 2014, gebracht hebben op het pad van bewustwording.

Ik woon en werk op het Kasteel voor Bewustwording, een bijzondere plek in de Franse Ardennen. Een plek voor (jonge)mensen die verlangen naar rust, inspiratie en een authentiek en gepassioneerd leven!

Mijn missie 
is om (jonge)mannen weer in contact te brengen met hun innerlijk vuur en hun eigen diepere weten. Dit doe ik door, op een mystieke plek in de natuur, mijn eigen ervaringen te delen en Initiatie Programma's en TAO Trainingen aan te bieden. Ik ben een idealist en ik draag bij aan een bewuste samenleving waarin mensen in harmonie met de natuurlijke bronnen die de aarde ons biedt samenleven. Nu en voor toekomstige generaties!

Ik ben vader van twee prachtige kinderen (Bram, 21 en Susanne, 17) en heb ik een hele rijke en liefdevolle relatie met Desirée Houkema.

www.kasteelvoorbewustwording.nl

https://www.facebook.com/herinnerjezelf/

https://www.linkedin.com/in/raymondfraenzel/

Instagram: kasteelvoorbewustwording.nl

Lees meer
Contact
20230715 180956

Valérie Van den Berge

Ik bied Tao-lessen in het Frans.

Rendre le Tao accessible aux francophones : tel est mon profond souhait.

J’ai découvert le Tao en 2017 auprès d’une enseignante néerlandophone à Leeuw-Saint-Pierre (Belgique) et j’ai très vite pu mesurer la puissance des techniques d’alchimie interne taoïste. J’ai poursuivi la pratique en suivant cours et stages auprès de divers professeurs, mais toujours en néerlandais. Et pour cause : les cours de Tao en français sont quasiment inexistants en Belgique.

Attristée par ce constat, j’ai décidé de proposer des cours en présentiel à Dilbeek/Anderlecht (Belgique) ainsi que des cours en ligne via Zoom.

Les pratiques régulières que j’enseigne se focalisent sur l'intégration des bases fondamentales du Tao que sont : les Trois Trésors (Shen, Chi et Jing), le Sourire Intérieur, les Sons de Guérison, l’automassage, le Chi Gong et le Tao Yin, ainsi que certaines autres formules de Nei Gong (méditations). Un cursus de Kung Fu sexuel sera également proposé à ceux qui le souhaitent.

Les techniques taoïstes d'Alchimie Interne sont un réel trésor pour qui souhaite apporter des changements durables dans sa vie. La difficulté principale pour y parvenir, c'est d'arriver à instaurer une pratique régulière dans son quotidien.

Tao Quotidien est né de cette envie de donner des outils d'accompagnement et de vous guider dans l'instauration d'une pratique régulière.

Pour plus d’informations :
www.taoquotidien.com

++32 (0)491 88 23 26.

Lees meer
Contact
lcg profiel crispijn jansen

Crispijn Jansen

Wil je aan de slag met Taoïstisch trainen en zoek je een coach voor jouw reis in jezelf, of wil je graag samen trainen in een kleine groep? Ben je een man en heb je interesse in een vaste mannengroep (één avond in elke drie weken) waarbij onderdelen van deze Interne Alchemie aan bod komen? Ik ben Crispijn (1985), ik woon in Almere Oosterwold met mijn vriendin Natída en onze drie kinderen, en ik neem je graag me op deze wonderlijke reis!

Er zijn zoveel wegen om jezelf ten positieve te ontwikkelen en voor mij is het dit pad - het pad van de Taoïstische Interne Alchemie - dat helemaal klikt. Zoekende was ik. Naar meer vitaliteit, naar een constructieve manier om mijn seksuele energie te gebruiken en naar meer verbinding tussen mijn hoofd, hart, buik en bekken. Dat en nog veel meer vond ik in het trainen bij het team van Taotraining. 
 
De transformatie die in mij vorm kreeg is een groot geschenk en vol verlangen en dankbaarheid train ik dan ook dagelijks verder. De seksuele kung fu wekte weer een stuwende kracht in mij op. Daarmee kan en durf ik nu mijn "destiny" weer door mij heen te laten stromen. Mijn jarenlange ervaring als trainer in het bedrijfsleven en mijn passie voor de kennis en oefeningen van het Taoïstisch trainen hebben elkaar gevonden!
 
Wil je meer weten, of kennis met mij maken? Ik hoor heel graag van je!
Lees meer
Contact
profielfoto marielle 2000 x 2000 12

Marielle van der Vlies

Je wil grip op je leven en je werk. Je wil een blij en gelukkig mens zijn. De energie laten stromen. Meer zin en inhoud geven aan je bestaan. Goed zijn voor jezelf, je dierbaren en het grotere geheel.

Dat kan ook. Maar dan moet je je wel bewust zijn van de innerlijke overtuigingen die je daarin beperken. Als je je daarvan bewust bent, ontstaat er ontwikkeling en groei. En kan je de koers van je eigen leven bepalen.

Mijn naam is Marielle van der Vlies, ik ben High-Performance Coach en Trainer. En ik ondersteun je graag in je bewustzijnsontwikkeling.

Lees meer
Contact
karina jap a joe

Karina Jap a Joe
Heb je moeite met de seksuele kung-fu onder de knie krijgen? Met name de route Medicijnvrouw?

I feel you, want dat had ik zelf ook. Ik genoot vaak niet echt van seks en had er ook niet veel zin in. Eigenlijk was ik een bevroren vrouw. Dat maakte het voor mij ook lastig om het seksuele huiswerk te doen, want de weerstand kondigde zich algauw aan.

Gelukkig had ik al een paar jaren Vallei-training achter de kiezen toen ik begon aan de online jaartraining Parelbewustzijn in 2020. Dat was maar goed ook, anders had ik het tempo van de training niet kunnen bijbenen.

Tijdens het orgastische huiswerk kwam ik namelijk veel frustratie en weerstand tegen. Uiteindelijk leerde ik de weerstand omarmen en een stabiele practise opbouwen, zonder op wilskracht te trainen. Ik trainde eigenlijk met zeer weinig opwinding, maar kreeg prachtige resultaten.

Ik ging steeds dieper van mezelf én mijn lichaam houden. Precies.zoals.ik.ben. Ik wist niet dat dat bestond! Ik kan mijn grenzen steeds beter aanvoelen én aangeven. En dat lege gevoel, die honger, dat zoeken naar bevestiging van anderen, wordt steeds minder en minder. In al mijn relaties. Ik voel steeds meer: ik hou van mezelf en IK hoor bij MIJ.

Dat gun ik jou ook. Daarom help ik graag vrouwen die ook moeite hebben met het seksuele huiswerk. Want het is mij overduidelijk: regelmatig medicijn maken is de basisvoorwaarde voor groei.

Ik woon in Suriname en ik werk graag met jou: zowel live als online. Ik ben gecertificeerd coach en inmiddels ook Vallei-coach. Maak gerust contact als je meer wil weten.

Lees meer
Contact
aafke dnl

Als jij zin hebt om je emoties in balans te brengen, om je gedachten beter te ordenen en om je bewustzijn te ontwikkelen of gewoon om lekker in je lijf te zitten, kom dan lekker trainen bij mij in Heemstede!

Mijn naam is Aafke van Sprundel (1971), en de afgelopen 10 jaar heb ik me verdiept in het taoïsme, boeddhisme en yoga (filosofie). Inmiddels geef ik al ruim 10 jaar les in meditatie en yoga en sinds 2019 ook in tai chi en chi kungs. Ik heb de 7 jaar Taotraining afgerond (op de China reis na) en wat was dat smullen! Wat me vooral aansprak is zonder stress te leren leven, met plezier te trainen, te bewegen en mijn innerlijk landschap te ontdekken.

In organisaties begeleid ik teams en professionals met samenwerken en (organisatie)cultuur.
Na mijn studies culturele antropologe en communicatie ben ik opgeleid als coach in psychosynthese, leiderschap, gespreksvoering, teaming, afweervormen in organisaties, complexiteit en systeemdenken en Deep Democracy.

Voor het lesrooster zie www.aafke.com
Als je interesse hebt in andere tijden / dagen neem dan contact op.
Bij genoeg animo vinden we vast een nieuw passend schema!
Telefoon: 06 – 41161810

Lees meer
Contact
theetje buiten 3 met tekst

Ruim 10 jaar geleden kwamen wij, Marleen Timmers en Annemarie Koenen, in aanraking met het Taoïsme, ieder op onze eigen manier. Uiteindelijk hebben we 7 jaar mogen meetrainen met Reinoud. Wij hebben ieder ons eigen pad daarin gelopen, voor ons zelf, voor onze naasten, voor het grotere geheel en zeker ook in ons werk/passie. De weg van de Tao is in ons leven geïntegreerd, simpel, doelgericht en vol van tevredenheid en zachtheid. Intens gelukkig kunnen we onszelf inmiddels noemen. Walk your talk, zo komen mensen in ons dagelijkse werk ook in aanraking met het taoïsme en raken geïnteresseerd.

Het heeft er toe geleidt dat we stuwing voelen om in overdracht te gaan, voor ons zelf en om bij te dragen de wijsheid verder de wereld in te brengen. En dan toepasbaar voor iedereen, laagdrempelig, praktisch en integreerbaar in het eigen leven.

Zo is inmiddels De Taoboerderij ontstaan, een fijne, kleinschalige plek in het zuiden-oosten van Nederland voor iedereen die Tao traint, dat wil gaan doen of er kennis mee wil maken. Je kunt hier terecht tijdens de wekelijkse Tao to do bijeenkomsten, maar er worden ook kennismakings- en trainingsdagen georganiseerd die je kunt combineren met de modules van Taotraining.

Ook voor kinderen is De Taoboerderij een plek om kennis te maken met de Tao. Er is maandelijks een speciale kinder Tao to do die afgestemd wordt op de leeftijd van de deelnemers en een paar keer per jaar organiseren we een Tao dag voor ze.
We ontmoeten jong en oud(er) graag op De Taoboerderij!

De Taoboerderij
Telefoon/whatsapp 0683802246
Lees meer
Contact
img 6047

Femke Lemmens

Via vallei ben ik jaren geleden bij Tao-training uitgekomen. Ik wist gelijk dat dit mijn pad was, waar ik al zo lang naar op zoek was en het was glashelder voor me dat ik deze magische eeuwenoude kennis ook wilde gaan doorgeven. Ik heb sinds 2006 een massage opleidingsinstituut en ben docent in hart en nieren, dus het lesgeven dat zat al in me. Je veilig voelen en niet je best doen staan in al mijn massagelessen, net als bij Tao-training, bovenaan het lijstje. Na vele trainingsdagen, lezingen en twee jaartrainingen bij Reinoud te hebben gevolgd, heb ik in 2021 mijn eerste Tao-workshops gegeven op het Lorelei Festival. Het was spannend, maar overheerlijk en al snel daarna ging ik Tao-dagen organiseren. Ik heb daarvoor een unieke locatie gevonden met een prachtige houten zaal, een bos, een ven en een vuurplaats en bied daar ondertussen jaar-trajecten aan voor vaste groepen vrouwen. Samen gaan we in dit traject aan de hand van de eerste vier modules van Tao-training op weg naar binnen. Ik neem jullie deze dagen mee met heldere uitleg, mooie rituelen, zachte meditaties en magische interne alchemie. Steeds met onze voeten op de Aarde en de natuur als ons grootste voorbeeld.

Je kunt bij mij, net als bij Tao training zelf, een complete jaartraining in de eerste vier modules volgen. De opleiding is geaccrediteerd als bij- en nascholing voor verschillende beroepsverenigingen voor masseurs en therapeuten. Alle info staat op de website en ook ervaringen van vrouwen die je voor gingen:

https://kiom.nl/opleiding-de-weg-naar-binnen-en-parelbewustzijn

Bel me gerust wanneer je nog vragen hebt: 06-81199163

Lees meer
Contact
portret tim

Tim Vrancken
Toen ik in 2018 voor het eerst Reinoud hoorde getuigen van de interne alchemie van de Taoïsten, gebeurde er iets geks met me. Neen, ik was niet instant verkocht. In tegendeel zelfs. Mijn mind had het idee dat Reinoud me niet zo bijzonder veel nieuws te bieden had. Maar er werd een zaadje in me geplant met een fluisterend stemmetje dat me intrigeerde zonder dat ik het echt begreep. Ik merkte wel dat het te maken had met ‘de Natuur’. Alsof dezelfde kracht die de bomen en planten deed groeien, een nieuwe - toen nog erg subtiele - stuwing in mij activeerde. Uiteindelijk volgde ik het, voorzichtig en nieuwsgieriig. En zo deed ik eerst de Vallei-training, dan de tweejarige Taotraining…  

Beetje bij beetje rijpte ‘het’, vanuit iets ongrijpbaar dieps. En toch was het ook heel vertrouwd. Een levendigheid begon te borrelen en op te bouwen in mijn systeem. Een bijzonder aangename ondertoon begon me te dragen en door te klinken in alle aspecten van mijn leven…

Tijdens het laatste weekend van het tweede jaar met Reinoud, zorgde deze innerlijk stuwing plots voor een verrassende wending. Dé manier om mijn training te verdiepen - zo klonk het klaar en duidelijk in me - was om ze door te beginnen geven! Ik merkte de flanellen benen - als bamboespruit op het pad van de innerlijke alchemie, begon ik (nu pas) te realiseren hoe weinig ik eigenlijk wist… - maar er was ook vertrouwen op die diepere kracht, en een groot verlangen om me daar meer aan over te geven… 

En ja hoor, er blijkt weinig te zijn dat me meer deugd doet dan met anderen dit magische pad te bewandelen! Sinds januari 2022 ben ik op weg met anderen onder de noemer ‘Tao-Tempel’. In de veilige container van een groep (max. 10) gaan we doorheen de modules. We komen een halve dag per maand live samen, en hebben regelmatig online een check-in en Chi Kung momentjes. De gedragenheid van een Tao-tempelgroep is een fijne bedding om het materiaal tot rijping te laten komen. En ik mag ook zelf ontdekken wat er geboren wordt als resultaat van de verdiepende Taotraining in mij: het medicijn van De Levensboom (de naam van mijn praktijk) komt letterlijk tot leven… 

Ik woon in Lier (België), waar ook de live dagen doorgaan. In september 2022 beginnen we met een nieuw traject, vanaf module 1. Laat gerust horen moest je interesse hebben of meer info willen: 

Tim Vrancken 
https://delevensboom.timvrancken.be
+32 (0) 496 558 453
Lier, België

Lees meer
Contact
marion.vo originele versie

Marion Groenendal
Vanaf mijn achtste jaar wilde ik al ‘oude wijze vrouw’ worden. Dat heeft geresulteerd in behoorlijk wat levenservaringen ontdekkingen binnen meerdere mysteriescholen. Zowel westerse als oosterse scholen heb ik doorlopen. Onvermijdelijk kwam ik uit bij Taoïstische beoefening.

Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het trainen met Taoïstische trainingen en ben nu als overdrachtspartner verbonden aan Taotraining. Ik ben een fervent beoefenaar van vertraging. Daarom vind ik het fijn om de basis steeds weer en ook met elkaar te herhalen.

Na als Healing Tao instructor te hebben gewerkt kwam ik, tijdens mijn overgang, het Vallei-orgasme tegen. Dat heeft me gegeven dat ik in de zachtheid en vertraging ben gaan omarmen en in 2020 ben ik dan ook Vallei-coach geworden. Daarna ben ik samen met 2 Tao-collega’s de Taotraining gaan beoefenen. Geregelde samenkomsten geven de motivatie, de zachtheid èn de onvermijdelijke resultaten in ons leven. De moeiteloosheid komt weer terug, zoals altijd als ik samen train.

Daarom deel ik dit ook graag met anderen. Dit doe ik door middel van het steeds weer opnieuw de basis (die enorm uitgebreid is) te trainen.

Het leuke is dat je via mij ook nog eens € 50,- korting krijgt op de trainingen en zelfs € 100,- op de jaartraining. In 2023 is dat nog, als je dat fijn vindt,  ìnclusief 4 online samenkomsten of een gratis coachgesprek

Door middel van een aantal samenkomsten lopen we de modules met onszelf door en motiveren elkaar. Ook zullen we altijd beoefening en / of meditatietraining doen tijdens deze bijeenkomsten. Alles aan de hand van de prachtige online modules van Taotraining. Ieder op het eigen tempo.

Verder ben ik hypnotherapeut en binnen dit vak laat ik mensen zeker ook de taoïstische wijsheid ervaren. Alle antwoorden zijn te ontdekken in de natuur, waar wij zelf deel van uitmaken.

Kijk op mijn agenda voor de eerstvolgende training, of neem contact op voor de kortingscode, als je meteen wilt starten.

Taogroet,
Marion Groenendal

Lees meer
Contact
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT