Taotraining banner

Module 3: De Vijf Helende Klanken

Leef jij vanuit je hart? Volg je je hart wanneer je belangrijke beslissingen moet nemen, bijvoorbeeld in je werk of in je relaties? Weet je wat je wilt? Werkt jouw innerlijk kompas?

Deze en andere vragen raken het hart van Module 3, True Heart.

True Heart is de term die we gebruiken om een wakker Hartvuur aan te duiden. Als je Hartvuur wakker is wéét je dingen, direct en intuïtief. Je bent niet manipuleerbaar, je bent niet omkoopbaar - ook niet door je eigen gedachten.

In Module 3 leer je:

 • eeuwenoude tools om het Hartvuur aan te wakkeren.
 • hoe meer bezieling in je leven te brengen.
 • hoe contact te maken met het Innerlijk Landschap en de Vijf Elementen.
 • de Vijf Helende Klanken en hun betekenis.
 • krachtige technieken om meer contact te krijgen met je gevoelens
 • fijnzinnige meditaties, zoals de Witte Nevel-meditatie, om een duurzame emotionele balans te ontwikkelen.

In Module 3 draait het allemaal om gevoel. Wat voel je, hoe voel je je, hoe ga je met je gevoelens om?

En ook: zijn er manieren om je gevoelens te kalmeren, te intensiveren en te harmoniseren?

Het antwoord op de laatste vraag is een hartgrondig 'ja'! In Module 3 leer je er alles over.

Module 3 500

Interessant? 

Interessant? Schrijf je in voor 3 gratis inspirerende emails over Module 3

Meteen beginnen met Module 3

Module 3 hoort bij de basis training en is daarom beschikbaar voor iedereen. Wel is het sterk aan te raden om eerst Module 1 gedaan te hebben.

Je investering voor Module 3 is € 297,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

BESTEL MODULE 3

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Dit zijn dingen die je leert wanneer je Module 3 gaat trainen:

 • Hoe je True heart wakker maakt. Je kunt True Heart omschrijven als het kompas waarmee je kunt leren manoeuvreren in de werkelijkheid. Dit kompas is een gegeven, het is er altijd - alleen heb je er niet altijd contact mee en kun je zijn of haar richting dus niet langer waarnemen. In deze module leer je hoe je dit kompas in jezelf terug vindt.
 • Hoe je meer bezieling in je leven brengt. Als kind was iedere dag een avontuur en kon een zondagmiddag eindeloos duren. Buiten spelen, bomen klimmen, naar verhalen luisteren, tekenen, leren - alles was een feest, omdat je alles nog met bezieling deed. Bezieling is je natuurlijke staat, maar soms raak je er het contact mee kwijt. In deze module leer je hoe je dit contact herstelt.
 • Hoe je een stap zet naar Welbevinden. In het taoïsme wordt de basis-emotie, dus de emotie onder álle andere emoties, welbevinden genoemd, ofwel: BLIJ DAT IK LEEF. Dit gevoel kan soms volkomen ondergesneeuwd raken. Hoe vind je het weer terug? Door True Heart te activeren.
 • Hoe je een onwankelbare emotionele balans traint. Je leert verschillende oefeningen en meditaties die je het vermogen geven je emoties te kalmeren of juist te intensiveren. Ook je emotionele spectrum wordt groter - je gaat steeds subtielere emoties ervaren als je gevoelsbewustzijn groter wordt.
 • Hoe je empathischer wordt. Als je eigen gevoelsleven gevarieerder wordt, ontstaat er ruimte voor het beter invoelen en begrijpen van de ander. Dat draagt weer bij aan je eigen Welbevinden.
 • Hoe je Weldenkendheid ontwikkelt. Weldenkendheid omschrijven we als het vermogen om wijze beslissingen te maken en de werkelijkheid op mentaal niveau glashelder, zonder filter waar te nemen. Dit leer je bij True Heart.
 • Hoe jouw persoonlijke pad eruit ziet. Vanuit True heart weet je precies wat en wie er wel of niet in jouw leven thuishoren. Dit opent de weg naar Destiny.
 • Hoe je Chi kunt cultiveren. Chi is meer dan 'energie’ - het is dat wat onze training voedt, het is dat wat ons in beweging houdt. Een duidelijk begrip van Chi is essentieel om de essentie van de Taotraining werkelijk te kunnen doorvoelen. We gaan hier in deze module dieper op in.

De vijf Helende Klanken

Een eeuwenoude oefening uit het taoïsme is: 'De Vijf Helende Klanken'. De oefening is opgebouwd uit een set sub-vocale geluiden, gecombineerd met specifieke bewegingen. Ze komen voort uit oude sjamanistische technieken, gestileerd door de oude taoïsten. De Vijf Helende Klanken brengen je weer in contact met vergeten delen van jezelf. Ze zijn gekoppeld aan de vijf vitale organen: de longen, de nieren, de lever, het hart, de milt. Deze organen worden beschouwd als het 'huis' van de verschillende delen van je bewustzijn.

Helende Handen 1

In deze module leer je basis-technieken om de handen energetisch open te maken. Deze oefeningen dragen ook bij aan het openen van het hartpunt in de rug: Gia Peh. Dit punt verbindt True Heart met de armen en handen, waardoor het steeds makkelijker wordt om ook echt vanuit True Heart te handelen. Helende Handen 1 vormt ook een voorbereiding op het leren werken met Parelbewustzijn (Module 5).

Chi kungs: Drakenpalm

In deze module leer je de Drakenpalm-oefening waarmee je het hartpunt Gia Peh in de rug opent en schoonmaakt.

IJzeren Hemd: Vasthouden van de Gouden Urn

In deze module leer de oefening van Vasthouden van de Gouden Urn. Er is een yin en een yang-positie. Ze helpen je de peesplaten-structuur in je lichaam te ervaren en aan te sterken.

Droomtraining

In deze module ontvang je een nieuwe serie Droomtraining-oefeningen: eenvoudige, krachtige oefeningen die bedoeld zijn om 's nachts te doen. Deze oefeningen dragen bij aan het ontwikkelen van de Zwarte Zuil, het onbewuste - of droomgedeelte van de training. Ze dragen bij aan een intuïtief begrip van de stof en ontwikkelen het vermogen om lucide te worden in je dromen.

Wat je krijgt:

Interview video's (essentials)

Reinoud Eleveld leidt alle theorie voor je in. Centrale vragen zijn steeds: waarom leer je dit? Wat heb je eraan?

Meer dan 35 pagina's theorie

Hierin worden helder, gedetailleerd en uitgebreid de theorie, achtergronden en oefeningen beschreven.

Gedetailleerde instructie filmpjes

Reinoud demonstreert hier de belangrijkste oefeningen.


Audio-meditaties

Deze kun je op je telefoon downloaden en overal afspelen.


Mooie illustraties

Ze maken de theorie visueel en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.

Droomtraining

Een nieuwe serie Droomtraining oefeningen. Dit behelst zowel IJzeren Hemd oefeningen en liggende oefeningen op een matje.

Bonus

Toegang tot de uitgebreide FAQ. . Je krijgt ook toegang tot onze uitgebreide vraag en antwoord bibliotheek.

Toegang tot het online Tao-café. Je kunt, als je wilt, ervaringen uitwisselen met andere deelnemers in een gesloten Facebook-groep.

Mails van de sifu. Eens per week krijg je een e-mail van Reinoud Eleveld, ter ondersteuning en inspiratie.

Aanmelden

Hieronder vind je de twee opties.
Heb je nog vragen? Onderaan deze pagina vind je de veelgestelde vragen en antwoorden.

MODULE 3

Ga direct van start met de geheel vernieuwde module 3.
Na ontvangst van je betaling krijg je direct toegang tot al het online materiaal.
297
KIES

JAARPROGRAMMA

Je kunt Module 3 ook volgen als onderdeel van het Jaarprogramma Parelbewustzijn.
Het Jaarprogramma is in twee varianten beschikbaar: online en live.
vanaf
1250
INFORMATIE
Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet. Zo niet, dan krijg je je geld terug, no questions asked.
Meer informatie over deze garantie vind je hieronder.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen. Je kunt dus meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons dan een mailtje. Indien je echt wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. Samen komen we er altijd uit.

Praktische vragen

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Informatie Module 3

Online trainen betekent dat je met het materiaal aan de slag kunt waar en wanneer je maar wilt. Je werkt in je eigen tempo en bepaalt zelf hoeveel tijd je in de training wilt stoppen.
Een mooi ritme om te volgen wanneer je de module voor het eerst doorloopt, is één week per les. In dat geval volg je het ritme van de ondersteunende mails, die twaalf weken lang elke week een nieuwe les introduceren. Reken daarbij op zo’n 1 tot 2 uur per week om de teksten bij een les te lezen, de video’s te bekijken en de oefeningen tenminste één keer mee te doen. Door pas een week later naar de volgende les te gaan, geef je jezelf wat verteringstijd om het geleerde te verwerken én de gelegenheid om de oefeningen een aantal keer te herhalen. In dit ritme ben je 3 maanden bezig om deze module één keer helemaal te doorlopen.

Alle meditaties kun je downloaden. Datzelfde geldt voor de audio van de instructievideo’s. Door deze bestanden op te slaan op je telefoon of mp3-speler, kun je waar en wanneer je maar wilt trainen. De instructievideo’s zelf kun je niet downloaden. Datzelfde geldt voor de essentials en de geschreven teksten. Deze zijn wel ten alle tijden online te bekijken. De training is goed te volgen op je tablet of telefoon.

Ja. Je kunt de training altijd en overal waar internet is bekijken, zo vaak je maar wilt. Door aanschaf van de training krijg je bovendien toegang tot eventuele updates – extra filmpjes bijvoorbeeld – van de training. We blijven het materiaal verbeteren en we nemen feedback van deelnemers zeer serieus.

Nee. Deze module is zo ontworpen dat mensen zonder ervaring met het taoïsme of andere mysteriescholen de inhoud probleemloos kunnen volgen. Het zijn de kennis en handvatten waarover grondlegger Reinoud Eleveld zelf maar wat graag had beschikt toen hij op zijn 15e besloot om tovenaar te worden [link naar interview met Reinoud], en die inmiddels de levens van duizenden mensen in Nederland en België hebben verrijkt, waaronder een heleboel ‘beginners'.

Taotraining bouwt voort op een lange traditie van taoïstische mysteriescholen. We eren hun werk in de zin van dat deze training zich kenmerkt door taoïstische termen, technieken en trilling. Tegelijkertijd hebben we hun gedachtegoed grondig vertaald en enorm verrijkt, waarmee het meer dan ooit voor iedereen toegankelijk is en ragfijn aansluit bij de westerse samenleving en belevingswereld.

Daarnaast streeft Taotraining naar impact in het hier en nu. Ja, de teksten vragen soms veel van je conceptuele en abstract-filosofische vermogens, maar het hart van de training bestaat uit het concreet trainen en eigen maken van een hele serie praktische tools waaraan je niet alleen echt wat zult hebben met je ogen dicht op een yogamat, maar ook, of juist, in de storm van het dagelijks leven.

Het beste antwoord op deze vraag zit hem natuurlijk in de ervaring. Met andere woorden: probeer het uit! We hebben een ruimhartige garantieregeling die het mogelijk maakt om volledig risicovrij de training helemaal te doorlopen: besluit je binnen 30 dagen dat het niets voor je is, dan krijg je je geld volledig terug.

Dat kan: Module 1, 2 en 3 staan open voor iedereen. (Module 4 kun je pas doen als je 1 t/m 3 hebt doorlopen. Module 5 en verder worden pas beschikbaar als je module 4 hebt gedaan.) We raden het echter af. Er zit een zorgvuldige opbouw in de modules van Taotraining en in Module 3 bouwen we echt voort op de fundamenten die je legt in Module 1 en 2. 

Alleen als je er zeker van bent dat je al grosso modo bekend bent met de inhoud van Module 1 en 2 en dat deelname daaraan weinig toevoegt aan wat je al kent en kunt, dan ligt het voor de hand om met module 3 te beginnen.

Blijf op de hoogte
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT
pencilmoonmusic-notefilm-playcamera-videopie-chartclocktext-align-justify