Taotraining banner

Module 3: De Vijf Helende Klanken

Leef jij vanuit je hart? Volg je je hart wanneer je belangrijke beslissingen moet nemen, bijvoorbeeld in je werk of in je relaties? Weet je wat je wilt? Werkt jouw innerlijk kompas?

Deze en andere vragen raken het hart van Module 3, True Heart.

True Heart is de term die we gebruiken om een wakker Hartvuur aan te duiden. Als je Hartvuur wakker is wéét je dingen, direct en intuïtief. Je bent niet manipuleerbaar, je bent niet omkoopbaar - ook niet door je eigen gedachten.

In Module 3 leer je:

  • eeuwenoude tools om het Hartvuur aan te wakkeren.
  • hoe meer bezieling in je leven te brengen.
  • hoe contact te maken met het Innerlijk Landschap en de Vijf Elementen.
  • de Vijf Helende Klanken en hun betekenis.
  • krachtige technieken om meer contact te krijgen met je gevoelens
  • fijnzinnige meditaties, zoals de Witte Nevel-meditatie, om een duurzame emotionele balans te ontwikkelen.

In Module 3 draait het allemaal om gevoel. Wat voel je, hoe voel je je, hoe ga je met je gevoelens om?

En ook: zijn er manieren om je gevoelens te kalmeren, te intensiveren en te harmoniseren?

Het antwoord op de laatste vraag is een hartgrondig 'ja'! In Module 3 leer je er alles over.

Module 3 500

Interessant? 

Interessant? Schrijf je in voor 3 gratis inspirerende emails over Module 3

Meteen beginnen met Module 3

Module 3 hoort bij de basis training en is daarom beschikbaar voor iedereen. Wel is het sterk aan te raden om eerst Module 1 gedaan te hebben.

Je investering voor Module 3 is € 247,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

BESTEL MODULE 3

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Dit zijn dingen die je leert wanneer je Module 3 gaat trainen:

  • Hoe je True heart wakker maakt. Je kunt True Heart omschrijven als het kompas waarmee je kunt leren manoeuvreren in de werkelijkheid. Dit kompas is een gegeven, het is er altijd - alleen heb je er niet altijd contact mee en kun je zijn of haar richting dus niet langer waarnemen. In deze module leer je hoe je dit kompas in jezelf terug vindt.
  • Hoe je meer bezieling in je leven brengt. Als kind was iedere dag een avontuur en kon een zondagmiddag eindeloos duren. Buiten spelen, bomen klimmen, naar verhalen luisteren, tekenen, leren - alles was een feest, omdat je alles nog met bezieling deed. Bezieling is je natuurlijke staat, maar soms raak je er het contact mee kwijt. In deze module leer je hoe je dit contact herstelt.
  • Hoe je een stap zet naar Welbevinden. In het taoïsme wordt de basis-emotie, dus de emotie onder álle andere emoties, welbevinden genoemd, ofwel: BLIJ DAT IK LEEF. Dit gevoel kan soms volkomen ondergesneeuwd raken. Hoe vind je het weer terug? Door True Heart te activeren.
  • Hoe je een onwankelbare emotionele balans traint. Je leert verschillende oefeningen en meditaties die je het vermogen geven je emoties te kalmeren of juist te intensiveren. Ook je emotionele spectrum wordt groter - je gaat steeds subtielere emoties ervaren als je gevoelsbewustzijn groter wordt.
  • Hoe je empathischer wordt. Als je eigen gevoelsleven gevarieerder wordt, ontstaat er ruimte voor het beter invoelen en begrijpen van de ander. Dat draagt weer bij aan je eigen Welbevinden.
  • Hoe je Weldenkendheid ontwikkelt. Weldenkendheid omschrijven we als het vermogen om wijze beslissingen te maken en de werkelijkheid op mentaal niveau glashelder, zonder filter waar te nemen. Dit leer je bij True Heart.
  • Hoe jouw persoonlijke pad eruit ziet. Vanuit True heart weet je precies wat en wie er wel of niet in jouw leven thuishoren. Dit opent de weg naar Destiny.
  • Hoe je Chi kunt cultiveren. Chi is meer dan 'energie’ - het is dat wat onze training voedt, het is dat wat ons in beweging houdt. Een duidelijk begrip van Chi is essentieel om de essentie van de Taotraining werkelijk te kunnen doorvoelen. We gaan hier in deze module dieper op in.

De vijf Helende Klanken

Een eeuwenoude oefening uit het taoïsme is: 'De Vijf Helende Klanken'. De oefening is opgebouwd uit een set sub-vocale geluiden, gecombineerd met specifieke bewegingen. Ze komen voort uit oude sjamanistische technieken, gestileerd door de oude taoïsten. De Vijf Helende Klanken brengen je weer in contact met vergeten delen van jezelf. Ze zijn gekoppeld aan de vijf vitale organen: de longen, de nieren, de lever, het hart, de milt. Deze organen worden beschouwd als het 'huis' van de verschillende delen van je bewustzijn.

Helende Handen 1

In deze module leer je basis-technieken om de handen energetisch open te maken. Deze oefeningen dragen ook bij aan het openen van het hartpunt in de rug: Gia Peh. Dit punt verbindt True Heart met de armen en handen, waardoor het steeds makkelijker wordt om ook echt vanuit True Heart te handelen. Helende Handen 1 vormt ook een voorbereiding op het leren werken met Parelbewustzijn (Module 5).

Chi kungs: Drakenpalm

In deze module leer je de Drakenpalm-oefening waarmee je het hartpunt Gia Peh in de rug opent en schoonmaakt.

IJzeren Hemd: Vasthouden van de Gouden Urn

In deze module leer de oefening van Vasthouden van de Gouden Urn. Er is een yin en een yang-positie. Ze helpen je de peesplaten-structuur in je lichaam te ervaren en aan te sterken.

Droomtraining

In deze module ontvang je een nieuwe serie Droomtraining-oefeningen: eenvoudige, krachtige oefeningen die bedoeld zijn om 's nachts te doen. Deze oefeningen dragen bij aan het ontwikkelen van de Zwarte Zuil, het onbewuste - of droomgedeelte van de training. Ze dragen bij aan een intuïtief begrip van de stof en ontwikkelen het vermogen om lucide te worden in je dromen.

Wat je krijgt:

Interview video's (essentials)

Reinoud Eleveld leidt alle theorie voor je in. Centrale vragen zijn steeds: waarom leer je dit? Wat heb je eraan?

Meer dan 35 pagina's theorie

Hierin worden helder, gedetailleerd en uitgebreid de theorie, achtergronden en oefeningen beschreven.

Gedetailleerde instructie filmpjes

Reinoud demonstreert hier de belangrijkste oefeningen.


Audio-meditaties

Deze kun je op je telefoon downloaden en overal afspelen.


Mooie illustraties

Ze maken de theorie visueel en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.

Droomtraining

Een nieuwe serie Droomtraining oefeningen. Dit behelst zowel IJzeren Hemd oefeningen en liggende oefeningen op een matje.

Bonus

De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail. Vragen worden voorgelegd aan Reinoud. Je krijgt ook toegang tot onze uitgebreide FAQ-bibliotheek.

Toegang tot het online Tao-café. Je kunt, als je wilt, ervaringen uitwisselen met andere deelnemers in een gesloten Facebook-groep.

Mails van de sifu. Eens per week krijg je een e-mail van Reinoud Eleveld, ter ondersteuning en inspiratie.

Praktische vragen

Wat wordt bedoeld met seksuele identiteit?

‘In de Taotraining onderscheiden we vier fases van seksualiteit.

  1. Experimenteren met jezelf: masturberen. Dit doe je met name als jonge puber, wanneer je seksualiteit ontluikt en je al die nieuwe sensaties allemaal tegelijk wilt uitproberen.
  2. Experimenteren met een ander. Dit doe je meestal in het begin, wanneer je seksueel actief wordt. Het is speels, het is spannend, maar het is nog niet erg volwassen.
  3. Je ontwikkelt een bewuste, liefdevolle verbinding met jezelf, je lichaam en je seksualiteit. Je wordt seksueel volwassen.
  4. Omdat je van jezelf houdt en jezelf kent ben je in staat om een liefdevolle relatie met een ander aan te gaan. Je liefde ontstaat vanuit overvloed, niet vanuit needyness.

Wanneer je als volwassen man of vrouw in fase 1 of 2 blijft hangen noemen we dat seksuele infantiliteit. Fase 3 en 4 definiëren wat we bedoelen met seksuele identiteit: een identiteit waarbij zelfkennis, bewustzijn, liefde en seks allemaal verbonden zijn.’

Wat bedoel je precies met het ‘trainen’ van seksualiteit?

‘In onze cultuur trainen we bepaalde vaardigheden in opleidingen die doorgaans als doel hebben om in werk beter te presteren. We trainen echter niet onze ontwikkeling als mens. Daarom zijn we gaan geloven dat wat we zijn en waar we zijn als mens een soort gegeven is, bijna alsof het ons overkomt. De innerlijke alchemisten uit het oude China denken hier heel anders over, net als veel andere spirituele scholen. Het is juist heel goed mogelijk om je menselijkheid gestalte te geven. De eerste stap daartoe is het trainen van je seksualiteit, het jezelf terugbrengen naar natuurlijkheid. Het gevolg is dat je vitaler, meer weldenkend, emotioneel in balans en seksueel veilig wordt, zowel voor jezelf en anderen. Je authenticiteit komt tot bloei. Trainen op zich is niet moeilijk. Iedereen kan het en zal er zijn of haar voordeel mee doen. Wat echter moeilijk is is om te geloven dat er een training als deze bestaat! Wanneer je echter die drempel gepasseerd bent zul je merken hoe natuurlijk het allemaal is.’

Ik voel me een absoluut seksloos wezen. Kan deze training dan toch iets voor mij zijn?

‘Ja. Wij mensen zijn honderd procent seksuele wezens. Alles is een uitdrukking van de dans van seksualiteit. Als je naar de winkel gaat of het gras maait, als je een boek leest of slaapt, je bent een seksueel wezen. In het Westen koppelen we seks met name aan ‘de daad’, aan de liefde bedrijven. Waarschijnlijk bedoel je met deze vraag dan ook dat je nog maar weinig zin in vrijen hebt. Dat kan heel goed, zeker als je aan het einde van de menopauze/penopauze bent of als je boven de zeventig bent. Maar het is waarschijnlijker dat er iets anders aan de hand is: je bent je niet bewust van waar je seksuele energie zit. Als je seksuele energie in je genitaliën zit ervaar je opwinding. Zit het elders in je lichaam verstopt, dan ben je het kwijt. Dat wil echter niet zeggen dat het er niet langer is of dat je een seksloos wezen geworden bent. Dat is per definitie onmogelijk, zolang je leeft. Je moet alleen leren hoe je weer grip krijgt op je seksuele energie. Hier gaan de technieken van de Transformatieseksualiteit over. Je leert de seksuele energie uit de testikels of eierstokken halen en door het lichaam sturen.

Het is de bedoeling dat je je seksuele energie weer glashelder in het zicht krijgt.’

Beïnvloedt deze training mijn seksleven?

‘Ja. De Taotraining, het taoïstische pad naar voortreffelijkheid, is een individueel pad. De transformatie van seksuele energie doe je door middel van mono-cultivatie, dus alleen. Je partner is dus niet direct betrokken bij de training. Echter: wanneer jij verandert, verandert je relatie ook. Wanneer je bewuster wordt van je seksuele energie, je gevoelens en je grenzen zul je ook anders gaan vrijen, anders gaan communiceren. Als het goed is worden je seksleven en relatie er rijker, stabieler en volwassener door. Maar als er iets niet goed zit in de relatie zal dit ook onvermijdelijk zichtbaard worden. Uit ervaring blijkt dat het fijn is wanneer beide partners bezig zijn op het pad van bewustwording, zonder dat daar druk op uitgeoefend wordt.

Meteen beginnen met Module 3

 

Je investering voor Module 3 is € 247,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen. Je kunt dus meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons dan een mailtje. Indien je echt wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. Samen komen we er altijd uit.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT
pencilmoonmusic-notecamera-videoclocktext-align-justify