Taotraining banner

Jaarprogramma Parelbewustzijn

De innerlijke doorbraak
naar een machtig mooi leven

Parel
Hét transformatietraject voor zelf(- en wereld)verbeteraars die zich meer macht willen toe-eigenen.
De veilige macht om het anders - wijzer! - te doen: voor jezelf, voor de ander en voor het grotere geheel.

Alleen wat jou 
écht verder brengt

Terug naar de essentie.
Er zijn wel 10.000 dingen waar je aan zou kunnen werken als het gaat om je zelfontplooiing. Maar wat brengt je verder dan ‘bijzondere ervaringen’ en ‘verhelderende inzichten’, naar duurzame transformatie? Dat kan alleen als je je basis op orde hebt.

Helder, concreet en (daarom) veilig

Begrijpen waar je mee bezig bent. Hoe meer je in contact komt met de minder tastbare, meer ‘mystieke’ aspecten van de werkelijkheid, hoe belangrijker het is om te snappen wat je doet & ervaart. Het Jaarprogramma biedt daartoe ongekend heldere kaders en een enorme duidingskracht.

We zijn er 
voor jou

Niet alles zelf moeten uitvogelen. Nieuwe dingen leren is één, ze implementeren in je dagelijkse werkelijkheid is heel iets anders. Daarom geen losse training, maar een compleet jaartraject en een team van trainer/coaches die 12 maanden lang voor je klaar staan.

Onze intentie voor jou

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn is ideaal voor mensen die al het nodige aan ‘bewustzijnswerk’ hebben gedaan*, maar in hun proces verlangen naar meer verdieping & impact.

In de loop van 12 maanden implementeer je de taoïstische basistraining in je leven.
Plus: je activeert Parelbewustzijn - de cruciale eerste stap in de shift van ’specialist’ naar ‘wijze man of vrouw’. 
Onderweg verlagen we je stress-niveau en verbeteren we je gezondheid, je vitaliteit en je welbevinden.

Na afloop heb je alle kennis en vaardigheden die een succesvol proces van zelfontplooiing niet alleen mogelijk, maar bijna onvermijdelijk maken (of je nu ’taoïstisch’ verder traint of niet).

Hiermee lig je 100% op koers voor het laten ontstaan van de mens die je in potentie bent, en voor méér (constructieve) invloed op je dierbaren en de wereld om je heen.

(*sta je pas aan het begin van je pad en heb je nog maar weinig ervaring met bewustzijnswerk, des te beter: gun jezelf een vliegende start!)

Het Jaarprogramma in een notendop

Je kunt het Jaarprogramma in twee versies volgen: ‘online’ en ‘live’. 
De inhoud van beide is hetzelfde, het zijn de vorm en frequentie van de begeleiding die (fors) verschillen:

Jaarprogramma Online

De training is volledig online. Je krijgt gefaseerd toegang tot een schat aan professioneel gemaakt online materiaal dat levenslang beschikbaar voor je blijft. Daarnaast kun je je eigen vragen persoonlijk aan ons voorleggen, tijdens 6 online vraag & antwoord (groeps)sessies. 

START:
wanneer je wilt

Jaarprogramma Live

Bevat alle elementen van het Jaarprogramma Online, PLUS: (1) vier super-praktijkgerichte en geheel verzorgde live trainingsdagen op een mooie trainingslocatie (2) een jaar lang directe toegang tot ons team van trainer/coaches via een besloten Telegram-groep, zodat je op alle momenten met je vragen bij ons terecht kunt.

START:
direct toegang tot de eerste module,
groepstraject start in september 2024

Verdien het recht op je dromen

Hoe tevreden ben je met wat je uit jezelf en het leven haalt?

Waarschijnlijk heb je grootse dromen.

Die linksom of rechtsom neerkomen op: de beste versie van jezelf en je leven laten ontstaan.

Er is echter een grote kloof tussen dat droombeeld en de werkelijkheid.

En met een goede reden: je hebt je basis niet orde.

Het is zoals een ondernemer met een grote droom om de wereld te veranderen, maar die zijn product, zijn marketing, zijn bankrekening niet op orde heeft.

Of zoals een bergbeklimmer aan de voet van de Mount Everest, ongetraind en met enkel een rugzak en een fles water bij zich.

Het is niet dat ze het niet kunnen, iets groots bereiken.

Maar ze moeten eerst het recht verdienen – hun basis op orde krijgen – om met goed fatsoen voor die grote droom te kunnen gaan.

aan de voet van de berg

Zolang die ondernemer geen gezonde cashflow heeft, geen solide systemen en geen goed product, blijft zijn ‘ik ga de wereld veranderen’-verhaal precies wat het is: een verhaal.

Hij of zij kan jarenlang ‘bedrijfje spelen’ – en tot op zekere hoogte met succes – maar zolang hij zijn fundamenten niet op orde brengt, zal het nooit worden wat er in potentie mogelijk was.

Not even close.

Idem voor die bergbeklimmer: zonder ijzersterke conditie en een professionele uitrusting zal ze niet ver komen.

In het beste geval maakt ze snel rechtsomkeert. In het slechtste geval sneuvelt ze onderweg.

En zo is het ook in het proces van zelfrealisatie:

Zonder de juiste – praktische én theoretische – basis, is het een illusie dat je ooit de beste versie van jezelf kunt realiseren en je potentie kunt leven.

Dat wil zeker niet zeggen dat je niet heerlijk kunt opgaan in allerlei fascinerende dingen die er in het domein van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn en spiritualiteit zijn 'te doen'.

Maar zolang je je basis niet op orde hebt, is de kans heel groot...

 ...dat het je niet lukt te ontsnappen aan het patroon van één stap vooruit, één stap achteruit, waardoor je véél tijd verspilt;

...dat jouw proces een soort schijntraining wordt, die weliswaar het idee geeft van ‘lekker bezig zijn’, maar zonder écht vooruitgang te boeken

...dat je vroeg of laat opgeeft, genoegen neemt met minder.

Dit is geen pleidooi om je verlangen naar hoge vormen van bewustzijn, verlichting, spiritueel ontwaken - of hoe je jouw 'stip op de horizon' dan ook formuleert - los te laten.

Wel om dit verlangen eerst en vooral als brandstof – als motivatie – te gebruiken voor het aangaan van het proces dat daarvóór komt:

Het bouwen van een basis van waaruit je op termijn daadwerkelijk een eerlijke kans hebt om die verheven doelen ook echt te realiseren.

(En dit lijkt zó logisch, maar zó veel mensen slaan deze stap over want in zó veel mysteriescholen is de bijbehorende basiskennis en -training onderbelicht!!)


Nogmaals:

Het is niet dat je het niet kunt, de beste versie van jezelf & je leven laten ontstaan.

Maar je moet eerst het recht verdienen om dat proces echt aan te gaan.

Dat recht verdien je met een stevige basis.

Verder lezen

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn biedt oprechte zelf(- en wereld)verbeteraars op hun pad wat ze verdienen: 

een heldere, praktische, goed onderbouwde en diepgaande training met enkel ingrediënten die je écht verder brengen.

De uitdaging

Veel mensen die 'bezig zijn’ met hun bewustzijn, halen niet (langer) uit hun proces wat ze eruit zouden willen halen. Dat komt, heel simpel samengevat, omdat ze hun basis(training) niet op orde hebben. Waardoor de blokkades voor jouw groei het winnen van je verlangen. Terwijl de klok blijft tikken.
 
Zonder de juiste - praktische én theoretische - basis, is het vrijwel onmogelijk om te ontsnappen aan het patroon van één stap vooruit, één stap achteruit. Je kunt nog zoveel ‘doen’ op je pad van zelfontwikkeling - zonder een vruchtbare voedingsbodem voor je ‘inzichten' en ‘ervaringen’ wordt het lastig om ooit de diepgang, de transformatie en de impact te ervaren waarnaar je verlangt. Omdat je blijft struikelen over dezelfde hindernissen.

De oplossing

Weten welke gaten er in jouw basiskennis en -training zitten. En deze vervolgens vullen. Door in je proces te focussen op de weinige dingen die eigenlijk onmisbaar zijn voor veilige, zinvolle, duurzame verandering. Fundamenten die jouw (bewustzijns)ontwikkeling niet alleen zullen faciliteren, maar ook actief zullen voortstuwen. Het zijn er vier.

1. Van ‘overleven’ naar ‘leven’.

Voluit leven begint bij stoppen met overleven. Je moet je veilig voelen. Wérkelijk leren ontspannen. Waar je ook bent, wat je ook doet, in wiens gezelschap je ook vertoeft. 
 
Stress is niet alleen giftig voor je gezondheid. Het is ook de nummer 1 blokkade voor je eigen groei. Geregeld mediteren, yoga doen en/of mindful zijn hélpt. Maar deze ‘practices’ kunnen even goed ontaarden in vormen van symptoombestrijding. 
 
In module 1 leer je (onder andere!) hoe je het probleem van stress kunt aanpakken bij de kern. Zodat je interne systemen steeds vaker - en langer achter elkaar - uit de overlevingsmodus kunnen blijven. En er eindelijk ruimte ontstaat voor groei.
 
Module 1
Module 2

2. Levenskracht als fundament voor levenskunst.

Ontwikkeling, verandering, groeien vraagt energie. En wel een specifiek soort energie: levenskracht. Dit is de benzine van de motor van jouw ‘wezen’. Heb je er niet voldoende van, dan wordt het moeilijk, werkelijk veranderen, echte bewustzijnsontwikkeling. Je hebt je handen dan al vol aan het ‘gewone’ leven. 

De bron van deze levenskracht? Je seksualiteit. Seksuele energie is de basis van alle leven & groei. In module 2 leer je hoe je deze ruwe, creatieve kracht kunt transformeren en 'benutten' voor je eigen ontwikkeling.
 
De seksuele kung fu - zoals we deze training noemen - is een potentieel krachtige motor onder je training. Het is niet alleen de sleutel tot een lang, gezond en vitaal leven, maar maakt je ook een seksueel veiliger mens en leidt uiteindelijk tot seksuele wijsheid: het vermogen om bij te dragen aan de ontwikkeling van een globale seksuele beschaving.
 

3. Rust in je hart & hoofd.

Onze gedachten en emoties bepalen onze acties - en dus ook onze groei (of het gebrek daaraan). Het zal nog wel even duren voordat wat je denkt en voelt altijd ‘constructief’ is, en dat is helemaal prima. Wat veel belangrijker is: dat je die stem in je hoofd - en de gevoelens die daarmee gepaard gaan - kunt leren bijsturen, in plaats van erin te blijven hangen of ze te onderdrukken. 
 
In module 3 leer je hoe je meer balans creëert in je hoofd en in je hart, en meer harmonie tussen beide.  Dankzij een robuuste emotionele balans en heldere weldenkendheid wordt het leven niet alleen leuker, maar zul je je eigen proces steeds minder saboteren. Het logische gevolg: meer vrijheid van keuze en handelen en een groeiend vermogen om te leven vanuit ‘Destiny’.
 
Module 3 500x500
Module 4 500x500

4. Je ‘zelf' failliet verklaren.

‘Wie' jij bent heeft je gebracht waar je nu staat. Maar diezelfde ‘persoonlijkheid’ is ook de reden dat je over een jaar NIET bent waar je graag zou willen zijn. Doorgroeien vanaf hier en nu betekent erkennen dat je ‘identiteit' - en de bijbehorende overtuigingen, strategieën en maskers - hun doel hebben gediend. 
 
Wil je werkelijk verder geraken op je pad, dan is het tijd om dit nu overbodige zelfconcept zachtjes af te leggen. En dat kan alleen op een veilige manier tot stand komen als je beschikt over een alternatief. Een tweede, als het ware ‘onafhankelijk’ stukje bewustzijn, dat neutraal naar jou ‘zelf' kan kijken en dat ‘failliet' kan verklaren. Zonder negatieve lading of veroordeling, maar liefdevol constaterend, gewoon ziende ‘wat is’. 
 
In module 4 begeleiden we je door de Intern Alchemistische formule waarmee je dit stukje non-polaire Wijsheid in jezelf kunt laten ontstaan. We noemen het Parelbewustzijn. Jouw Anker in het Oog van de Storm. 
 

Waar je mee aan de slag gaat (concreet)

 • Een diepgaand en vaak onorthodox inzicht in de werkelijkheid en het mens-zijn
 • Uitgangspunten, oefeningen en meditaties voor ziektepreventie en zelfgenezing
 • I-kracht: het antwoord op stress & een superieur alternatief voor concentratie, focus, wilskracht en ‘je best doen'
 • De beroemde 'seksuele kung fu’ c.q. transformatieseksualiteit: hoe je uit seksuele energie nieuwe levenskracht kunt laten ontstaan 
 • De Vijf Helende Klanken en andere krachtige technieken waarmee je steeds meer grip krijgt op je emotionele balans en weldenkendheid
 • De 'Parel-formule' waarop de dieptepsychologie van de oude taoïstische meesters is gebaseerd
 • Het aflossen van je slaapschuld: hoe je jezelf van ‘moe’ naar ‘uitgerust’ kunt trainen
 • Droomtraining, oftewel hoe je lucide leert dromen
 • Een simpele Chi Kung practice waarmee je je systeem zowel fysiek als energetisch schoon, soepel en stromend kunt maken/houden
 • IJzeren Hemd: deze discipline is onder meer goed voor het kweken van ruggengraat en het leren bewaken van je eigen grenzen
Dit - en veel meer - is wat het Jaarprogramma Parelbewustzijn biedt, aan de hand van duizenden jaren oude inwijdingskennis uit de taoïstische Interne Alchemie, toegankelijk gemaakt voor de moderne, westerse mens.

Wat anderen zeggen over het Jaarprogramma

“De training is compleet, duidelijk en helder opgebouwd, voor mij klopt het van A tot Z: de audio, de video's en de plezierige en rustige manier van lesgeven van Reinoud. Het idee van dat je online kunt trainen, wanneer je maar wilt en het helemaal in jouw eigen tempo kan, is heerlijk bevrijdend.”

Femke (49)

“Mensen zullen zeggen dat ik best veel train, maar de grap is dat ik het gevoel heb dat het er gewoon bij hoort. Taotraining heeft zijn eigen plek gekregen in mijn leven. Sterker nog, wanneer ik dit niet doe, verlang ik ernaar om het alsnog te doen en mis ik het. Net als tanden poetsen en douchen, als ik dat 's ochtends oversla, klopt er iets niet.”

Ellemieke (41)

“Als persoon ben ik geneigd om te veel in mijn hoofd te zitten. Ik heb nu tools om laag in mijn lichaam te komen en de fysieke spanning eruit te halen, waardoor lichaam en hoofd veel beter samen kunnen werken.”

Florus (43)

Meestal ben ik een flipperkast die iets even interessant vindt en daarna doorgaat naar iets nieuws (de eeuwige kameleon, van alles een beetje kunnen). Sinds ik met Taotraining ben begonnen, heb ik er geen behoefte meer aan om een flipperkast te zijn. De variatie en informatie is enorm. En het is super fijn om daar mijn eigen pad in te vinden. ... De training voelt voor mij als volledig, terwijl ik heel veel dingen ook nog niet begrijp, weerstand bij voel, enz. enz. En dan komt er weer een mail van Reinoud voorbij met: neem het niet te serieus, kijk met zachte ogen, wees lief. Of juist met: onderzoek je weerstand, kijk het verleden aan. Maar altijd vanuit veiligheid!”

Marianne (58)

“Mijn seksualiteit is veranderd. Het vrijen is veel rustiger, gevarieerder en affectiever. Ik ben minder gericht op orgasme. Daarnaast is mijn orgasme ook enorm veranderd en intenser geworden . Het duurt niet meer drie seconden, maar soms wel twee minuten. Met naschokken. Ook de weg naar het orgasme toe is veranderd. Van inspanning tot orgasme naar ontspanning tot orgasme. Mijn bekkenbodemspieren zijn toegankelijk en lekker elastisch geworden.”

Minco (50)

Voor wie?

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn is er voor alle mensen die ‘bezig zijn’ met hun ‘bewustzijn’, het verlangen voelen om een ‘betere’ - wijzere! - versie van zichzelf te ontdekken, en die op zoek zijn naar verdieping en inspiratie.

 • Je wilt jezelf (en de wereld) verbeteren. Het is je persoonlijke missie om beter, liefdevoller, om te gaan met jezelf, en om vanuit die basis - dus niét ten koste van jezelf! - van veel meer betekenis te zijn voor je naasten en ‘het grotere geheel’. 

 • Je hebt honger naar een volgende stap - de diepte in. Je boekt minder (of: minder snel) vooruitgang dan je graag zou willen. Je hebt inmiddels best wat tijd en geld geïnvesteerd in van alles en nog wat, zonder dat al die 'losse flodders’ je echt blijvend verder helpen. Waar je behoefte aan hebt is richting en helderheid in je proces. Zodat je die volgende stap écht de diepte in kunt zetten.

 • Je verlangt naar ‘meer'. ‘In de vorm’ heb je je leven wel min of meer op de rit, maar je verlangt naar ‘meer’. Meer zingeving, betekenis, impact, verwondering. Meer kanten & krachten van jezelf leren kennen en ontwikkelen. Meer leren, trainen, groeien, genieten, sprankelen, voluit leven. Meer voorbeeld zijn, kennis delen, lessen doorgeven. Meer leven vanuit ‘Destiny'.

 • Je gelooft in een ‘holistische’ aanpak. Je weet en/of ervaart goed dat ‘jij’ véél meer bent dan enkel het fysieke lichaam. Het ‘zelf’ dat je wilt verbeteren, is dan ook jouw héle wezen, niet een paar aspecten ervan. Natuurlijk, je moet ergens beginnen, maar dat doe je graag in samenhang met het ‘geheel’ van wat jij bent. 

 • Je bent bereid om te trainen. Je snapt dat zelfontwikkeling vraagt om meer dan boekenwijsheid. De juiste kennis is cruciaal, maar vormt slechts één kant van de medaille. De andere kant is doen, trainen, in de praktijk brengen wat je leert. Je steekt de handen graag uit de mouwen, als je maar wéét dat wat je doet werkt.

 • Je bent in staat tot eerlijke zelfreflectie. Zelfontwikkeling is onmogelijk zonder zelfdiagnose. De training leidt dan ook, als het goed is, tot een groeiend inzicht in en contact met je ziekten, trauma’s, patronen, maskers, gaten en falen (en trouwens ook in die van de mensen en de wereld om je heen). Die schaduwkanten veroordelen is absoluut niet de bedoeling, maar ze negeren of wegmoffelen evenmin.

 • Je reist graag samen. Je weet dat alleen jíj je eigen spoor kunt bewandelen, maar hebt niets tegen tijdelijk, fijn reisgezelschap. Niet-gelijke gelijkgestemden die dezelfde taal leren spreken. Mensen in hun eigen, maar toch vergelijkbare proces met wie je uit kunt wisselen en ervaringen kunt delen. Ter wederzijdse ondersteuning, verbinding en inspiratie.

Werkwijze

Een rijker, wijzer leven creëer je niet door passief lesjes te consumeren.
Groeien, veranderen, transformeren doe je niet - niet alléén - met je hoofd.
 
Dit is een Training. 
 
Ja, je moet weten wat je doet, en waarom. 
Maar daarna moet je het doen
Eerst zittend op een stoel, met je ogen dicht.
Maar uiteindelijk óók midden in de storm van het dagelijks leven.
 
En daar gaan wij je bij helpen.
 
Online en offline. 
12 maanden lang. 
Via een schat aan professioneel gemaakt online materiaal. 48 wekelijkse mails. 6 live Q&A sessies. 4 trainingsdagen op locatie. En een actieve Telegram-groep.
 
Dit alles met maar één intentie: 
Ervoor zorgen dat je de Taotraining niet alleen begrijpt…
Maar ook aan den lijve ervaart…
En uiteindelijk, als je daarvoor kiest, kunt leven.

Trainers

Reinoud Eleveld (1956) beschouwt zichzelf al meer dan 50 jaar als leerling-tovenaar. Sinds de jaren '80, toen hij na een jarenlange zoektocht 'thuiskwam' bij de taoïsten, wijdde hij zijn leven aan de taoïstische Interne Alchemie oftewel Nei Dan Kung. Er zijn maar weinig trainers die de eerste fase van deze training - de Eerste Inwijding - zo grondig, gelaagd en volledig hebben doorleefd en aan anderen doorgeven.

Met zijn no-nonsense benadering, klare taal, ontwapenende eerlijkheid, soms provocatieve uitspraken, genadeloze weldenkendheid en een flinke scheut humor, raakt Reinoud het hart van velen. De kracht van zijn training zit hem in het vermogen om diep filosofische en spirituele vraagstukken midden in het dagelijks leven te plaatsen, zodat ze voor iedereen toegankelijk worden. Bij Reinoud is er geen verschil tussen mediteren en tandenpoetsen, tussen bidden en fatsoenlijk met je medemens omgaan.

Hier lees je meer over Reinoud

In het Jaarprogramma krijg je enkel online les van Reinoud:

 • Via 4 online modules. Alle meditaties zijn door Reinoud ingesproken, in alle instructievideo’s verzorgt hij de instructies. Daarnaast start elk van de in totaal 48 lessen met een interview met Reinoud (ca. 15 minuten), waarin hij het materiaal op inspirerende wijze inleidt (in totaal zo’n 12 uur video-materiaal)

 • Via de opnames van 4 trainingsweekends. De laatste keer dat Reinoud in het Jaarprogramma ook de live trainingen verzorgde (2020/2021) zijn er van elk trainingsweekend video-opnames gemaakt. Alle overdracht-momenten kun je integraal terugkijken (in totaal zo’n 32 uur video-materiaal).

 • Via 6 LIVE vraag & antwoord webinars via Zoom. Hier kun je je vragen aan Reinoud persoonlijk voorleggen en geeft hij graag input op je proces.
Rosana van der Wagt

Rosana van der Wagt kwam in 1996 in aanraking met het taoïsme en sinds 1999 traint ze bij Reinoud. Naar eigen zeggen heeft de taoïstische training haar leven gered. Ze was er namelijk niet best aan toe, toen ze als dertiger op zoek ging naar manieren om de schade te herstellen en iets van haar vroegere zelf en leven te herwinnen – en wel op zo’n manier dat ze het zélf kon doen. Ze had het zelf niet kunnen bedenken, maar een kleine tien jaar later had ze niet alleen haar leven weer lekker op de rit, maar zette ze ook de stap (sinds 2008) naar zélf trainingen geven. Ze heeft zich sindsdien ontwikkeld tot Reinouds belangrijkste co-trainer.

De kracht van Rosana zit ‘m in de praktijk-overdracht: of het nu meditaties of Chi Kung oefeningen zijn, IJzeren Hemd posities of Dao Yin technieken, ze is één van de allerbeste in Nederland voor wat betreft het begeleiden van zowel beginners als gevorderden in de praktijk van de taoïstische basistraining. Samen met de online modules waarin Reinoud het theoretische kader neerzet, vormt Rosana een dream team.

Hier lees je meer over Rosana

Alleen als je deelneemt aan het Jaarprogramma Live, krijg je les van Rosana. Tijdens de vier praktijk-gerichte trainingsdagen verzorgt zij het complete programma. Ze wordt daarbij geassisteerd door assistent-taotrainers Lilian van Drie en Maria van Luijk.

daan

Daan Jacobs begon relatief jong op zijn taoïstische pad. Sinds 2011, toen hij 21 jaar was, trainde hij 8 jaar lang op wekelijkse basis bij Rosana. En tussen 2015 en 2022 doorliep hij het Taotraining 7-Jaarprogramma o.l.v. Reinoud. In 2014 was hij één van de oprichters van Taotraining, waar hij zich in eerste instantie voornamelijk bezighield met de content creatie & productontwikkeling: Daan is architect en schrijver van de online modules. Als jarenlange sparring partner van Reinoud op het gebied van 'inhoud', kent Daan de theorie achter de praktijk bijna als geen ander. Sinds 2019 woont Daan in België, waar hij zijn training combineert met een vol gezinsleven: Daan is (plus)papa van 3 meisjes.

In het Jaarprogramma Live is Daan beheerder van de Telegram-groep. Bij hem kun je het hele jaar terecht kunt met je vragen, ervaringen etc. - in die zin is hij tijdens het Jaarprogramma jouw eerste aanspreekpunt en je directe lijntje met de rest van het team. Daan is ook aanwezig bij de eerste en laatste live trainingsdag.

 

Data & locatie trainingsdagen

Data van de live trainingsdagen
(onderdeel van het Jaarprogramma Live)

Zaterdag 28 september 2024
Zaterdag 7 december 2024
Zaterdag 22 maart 2025
Zaterdag 7 juni 2025

Locatie van de live trainingsdagen

De trainingen vinden plaats op centrale locaties in Nederland (ook goed te bereizen vanuit België):

De eerste twee trainingsdagen vinden plaats op Landgoed Zonheuvel te Doorn (adres = Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn)

Trainingsdag 3 en 4 vinden plaats op de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) te Leusden (adres = Dodeweg 8, 3832 RD Leusden).

 

koetshuis

Ga je mee op reis?

Je verdient het:
 
Ongekend heldere theorie.
 
Een concrete, praktische training om de kennis tot leven te wekken in je eigen, dagelijkse, áárdse werkelijkheid.
 
En 12 maanden lang een veilige, ondersteunende bedding voor je unieke proces. Dankzij een groep mooie mede-reizigers en een team van betrokken trainer/coaches die er echt voor je zijn.
 
100% verdieping
100% verbinding
100% aandacht voor wat jou écht verder brengt
 
En dat alles - niet onbelangrijk - vanuit 0% wilskracht.


Wat het kost & wat je krijgt

De investering in het Jaarprogramma Online bedraag 1.500 euro (of vier 2-maandelijkse termijnen à 395 euro)

De investering in het Jaarprogramma Live bedraagt - bij aanmelding en (aan)betaling vóór 1 juni - 2.500 euro (of vier 2-maandelijkse termijnen à 650 euro). Per 1 juni gaat de prijs omhoog naar 2.750 euro.

Hieronder vind je een overzicht van wat je voor deze bedragen krijgt.

Jaarprogramma online

Jaarprogramma live

Onbeperkt toegang tot module 1 t/m 4

40+ weken lang een ondersteunende mail

Integrale opnames van 4 live trainingsweekends o.l.v. Reinoud
Onlive Q&A sessies met Reinoud (via Zoom)
Uitnodiging voor het Parel-netwerk (na afloop van het Jaarprogramma)
4 geheel verzorgde, praktijk-gerichte
trainingsdagen op locatie

12 maanden online begeleiding
via een actieve Telegram-groep


5 interactieve integratieweken, gericht op implementatie in het dagelijks leven

Aanmelden

Ga mee op pad. Een jaar lang. En laat je voeden, inspireren en raken door een eeuwenoude, maar springlevende traditie. Via de knoppen hieronder zet je de volgende stap.

Betalen in termijnen. We bieden met plezier de optie om gespreid te betalen. Zowel het Jaarprogramma Online als het Jaarprogramma Live kun je in vier 2-maandelijkse termijnen + administratiekosten (= 80 à 100 euro) betalen.

Beurs. Deelname aan het Jaarprogramma LIVE is niet voor iedereen financieel haalbaar. Voor mensen met een kleine beurs, die deelname óók niet kunnen realiseren via de optie van termijnbetalingen en die dolgraag wél mee zouden doen, bieden we voor het eerst de optie om zich aan te melden voor een zogeheten 'Parel-beurs'. Per training zijn er 5 plekken die we mee-financieren via zo'n beurs. Meer informatie vind je via deze link. Let op: een Parel-beurs voor het Jaarprogramma Live 2024/2025 kun je aanvragen tot en met zondag 12 mei 2024.

JAARPROGRAMMA
ONLINE

Aanmelden doe je door in onze webshop af te rekenen. Daarna kun je direct van start met het trainingsmateriaal.
1.500
BEGINNEN

JAARPROGRAMMA LIVE

Aanmelden doe je door een kort intake-formulier in te vullen. Binnen 2 à 3 werkdagen ontvang je bevestiging van je deelname en een verzoek tot (aan)betaling. NB: per 1 juni gaat de prijs omhoog naar 2.750 euro.
2.500
INTAKE INVULLEN

De inzet is hoog

Mogelijk dat de Storm van de werkelijkheid aan je ’trekt’ om deze stap niet te zetten.
Dat angst je influistert: dit is niet het juiste moment.
Of dat je wordt verleid om je tijd & geld aan andere, minder constructieve, dingen te spenderen.
 
We snappen dat er ‘drempels’ zijn om ‘de stap te zetten’.
Tijd: je hebt het nu 'even' te druk.
Geld: je kunt het maar één keer uitgeven.
Twijfels: werkt de training wel echt?
 
We zullen je een geheimpje verklappen:
Er zullen altijd 'drempels' zijn, in allerlei verschillende vormen.
Totdat je eroverheen stapt.
 
Dit is met nadruk geen pleidooi om iets te 'forceren'.
Wel om jezelf in de spiegel aan te kijken en eerlijk te vragen: wat wil ik - écht?
 
Waar geen wil is, is geen weg.
Maar waar wél een wil is...
 
Dit zijn belangrijke vragen, want de inzet is hoog:
 
De wereld staat in brand.
En als je het ons vraagt, is Wijsheid onze way-out.
Meer wijze mannen en vrouwen, dat is wat we nodig hebben.
Word jij één van hen?
 
We overschatten vaak wat we kunnen bereiken op één dag. 
En onderschatten meestal wat we kunnen bereiken in één jaar. 
Ga jij jezelf dit jaar verrassen?
(En in het verlengde daarvan ook je dierbaren en de wereld om je heen?)
 
Zet dan nu de stap.
Op weg naar Wijsheid

Waarom we jou écht verder kunnen helpen

"Mijn naam is Reinoud Eleveld en ik ben de oprichter van Taotraining.
Ik besloot op mijn vijftiende dat ik tovenaar wilde worden.
Sindsdien ben ik - nu al meer dan 50 jaar! - full time bezig met 'magie'.

In mijn zoektocht reisde ik over de hele planeet en trainde ik onder meer bij Siberische sjamanen en de Tolteken in Mexico.

Totdat ik ruim 30 jaar geleden bij de taoïstische Interne Alchemisten vond wat ik zocht: een veilig en compleet pad van zelf-ontwikkeling, toegankelijk voor iedereen.

In de loop der jaren werden twee dingen mij steeds helderder.
(1) Dat het eerste stuk van dat taoïstische pad, de ‘Eerste Inwijding’, puur goud is voor elk mens; en
(2) dat juist deze kennis in de meeste mysteriescholen enorm onderbelicht is, waardoor de meeste mensen in hun (bewustzijns)ontwikkeling belangrijke fundamenten missen.

Het werd mijn levensmissie om hier verandering in te brengen.

Walk the talk. Om te beginnen door de training zelf echt te doorleven. De afgelopen 35 jaar heb ik non-stop taoïstisch getraind - en dat zonder de 'vorm' van mijn leven overhoop te gooien. Want... het leven ís mijn training!

Véél ervaring. Ten tweede door 'in overdracht' te gaan en de kennis door te geven. Sinds begin jaren '90 geef ik de kennis door - en in dat proces heb ik al zeker 1.000 mensen 'in real life' begeleid, en minstens 5.000+ online. 

Krachten bundelen. Last but not least door niet alles alleen te willen doen. Sinds 2014 heb ik mijn krachten gebundeld met een team van geweldige professionals (tekstschrijvers, video-makers, webbouwers...). Zij hebben mij enorm geholpen om al mijn kennis te ordenen en op een prettige wijze online toegankelijk te maken.

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn beschouw ik als de plek waar al die kennis, (levens)ervaring en team work samenkomt.

Het is de belangrijkste training die ik in mijn leven heb ontwikkeld.

Het is het materiaal waarover ik zelf op mijn vijftiende maar wat graag had beschikt - en dat nu klaarligt voor jou.

Voel je uitgenodigd om het te gebruiken - ten voordele van jezelf, de ander en het grotere geheel."

Wat anderen zeggen over het Jaarprogramma

"Ik ben een late (60) en trage leerling. Niettemin is de impact van de training groot en resoneert die diep door. Ik ben dan ook heel dankbaar voor hetgeen Taotraining biedt. In de eerste plaats is de inhoud uitzonderlijk rijk en waardevol. Ten tweede heb ik in al mijn jaren heel wat ervaring met opleidingen opgedaan, maar zelden kwam ik de didactische kwaliteit tegen die jullie bieden. Dat mag gezegd worden! Heel veel dank voor de kwaliteit, openhartigheid, zorgvuldigheid, vriendelijkheid en strengheid bij wijlen."

Wilbert (60)

"Iedereen in mijn omgeving die zichzelf wil ontwikkelen en niet goed weet waar te beginnen, beveel ik Taotraining aan. Idem voor mensen die al een tijd bezig zijn, maar in cirkels blijven lopen of met vragen blijven zitten. Deze training kan voor heel veel duidelijkheid en inzicht zorgen doordat alles zo helder en simpel wordt uitgelegd.”

Jasper (51)

"Vroeger checkte ik 's morgens in bed mijn telefoon, nu start ik met een meditatie, douchen en Chi Kung oefeningen. Dit maakt zo'n verschil! Ik voel me meer in balans en kan beter omgaan met de 'ochtendstress': kids douchen, eten maken, tanden poetsen en naar school. Sterker nog: ik zou het geen ochtendstress meer willen noemen. Het ochtendritueel is nu een stuk rustiger en gezelliger geworden. Zoveel fijner begin van de dag. En ook de rest van de dag is veel meer in balans.”

Ellemieke (41)

“De seksuele kung fu helpt me om ruimte te geven aan wat op seksueel gebied fijn is voor mij. En ik vind het fantastisch dat ik nu toegang heb tot de motor van mijn vitaliteit, bewustzijnsontwikkeling en groei naar het worden van een wijze vrouw.”

Marianne (58)

Ik ervaar meer rust, ruimte en liefde in en voor mijzelf. Ik vertelde laatst nog aan iemand dat ik mij al anderhalf jaar 'kabbelend gelukkig' voel. Niet dat uitbundige, maar super steady. Ondanks alle storm om mij heen. Voor alle uitdagingen die wij als mens in het leven kennen, zit een antwoord in de TAO en dus in jezelf. Terug naar je eigen natuur. Dat is wat Taotraining voor mij is.”

Sandra (50)

Back to Top
Back to Top

Nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Jaarprogramma

Ja. Voor een deel kan dat zelfs beter dan analoog taotrainen. Dit is de eerste keer in de taoïstische geschiedenis dat je een meditatie kunt opnemen en keer op keer kunt afspelen op je eigen afspeel apparaat. De oude meesters zouden jaloers zijn, echt waar. Zij moesten alles mondeling overdragen en dat was best een klus. De online training is zo opgezet dat je er zelfstandig mee uit de voeten kunt: je kijkt instructiefilmpjes, luistert naar audio-fragmenten en leest theorie. Vragen kun je altijd stellen en worden aan mij voorgelegd indien ze inhoudelijk zijn. Je komt een heel eind. Voor sommige mensen is analoog contact op den duur onontbeerlijk. Voor hen is er de optie om een aantal keer per jaar deel te nemen aan een trainingsdag. Dan komt het materiaal natuurlijk helemaal tot leven.

Misschien ben je nieuwsgierig naar Wijsheid. Misschien wil je steviger enweerbaarder worden. Misschien ben je nieuw in de esoterie en heb je in de eerste plaats behoefte aan een pragmatische aanpak. Of misschien heeft seksualiteit je interesse en ben je nieuwsgierig naar de taoïstische geheimen der liefde. Dit zijn stuk voor stuk goede redenen om mee te doen met het Jaarprogramma.

Andere goede redenen om Taotraining te beoefenen zijn:

 • Je wilt je krijgskunst verdiepen en intensiveren.
 • Je zoekt nieuwe inspiratie voor je creatieve bezigheden (schilderen, lesgeven, zingen).
 • Je hebt een verlangen om middels de seksuele transformatie je passie opnieuw aan te wakkeren.
 • Je wilt vitaal oud worden
 • Je wilt het zelfgenezend vermogen van je lichaam optimaliseren.
 • Je wilt je relatie met je partner verdiepen
 • Je werkt met mensen en zoekt naar nieuwe professionele perspectieven (lees verder hieronder)

Extra interessant voor mensenwerkers
Taotraining is toegankelijk voor iedereen, maar bijzonder geschikt voor artsen, psychotherapeuten, masseurs, acupuncturisten en andere bodyworkers, yoga- en tai chi-leraren, maatschappelijk werkers, psychiaters, coaches en toptrainers, zelfstandigen of werknemers in de complementaire zorg, etc.

Medemenselijkheid is binnen de Taotraining een fundamenteel thema. Je krijgt op dit vlak inzichten aangereikt die soms eeuwen geleden tot stand kwamen, maar nog steeds uiterst actueel zijn. Dit kan nieuwe perspectieven bieden voor je zaak of je baan.

Juist als je met mensen werkt is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen en je gezondheid en persoonlijke energie zo goed en krachtig mogelijk te maken. Je leert hoe beter met stress om te gaan, je grenzen beter te bewaken en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid te communiceren en te behandelen, zodat zowel jij als je client geen energie kwijtraken en jullie allebei opgewekt naar huis gaan aan het eind van de dag.

De inhoud is hetzelfde, de vorm en frequentie van de begeleiding verschillen aanzienlijk.

In het Jaarprogramma Online sta je grotendeels 'op eigen benen'; de enige - zij het zeer waardevolle! - live contact-momenten zijn 6 Q&A-groepssessies via Zoom met Reinoud Eleveld.

In het Jaarprogramma Live krijg je daarnaast ook nog 4 praktijk-gerichte trainingsdagen op locatie (onder leiding van Rosana van der Wagt) en, last but not least, toegang tot een exclusieve Telegram-groep waarin we er 12 maanden lang 'voor je zijn' ter (actieve) ondersteuning van je proces.

Nee, het Jaarprogramma bieden we aan als één totaalpakket. Je kunt uiteraard wel Module 1, 2 of 3 los trainen, of meedoen met een introductiedag.

Nee, de trainingsdagen in het basisjaar worden niet langer door Reinoud gegeven. Je kunt wel na het doen van het Jaarprogramma doorstromen naar de vervolgtrainingen die Reinoud vanaf begin 2023 gaat geven.

Geen probleem. We zetten al het live streaming materiaal online na een paar dagen. Je hebt dan onbeperkt toegang tot dat materiaal.

Zeker. Het Jaarprogramma zal de modules nog meer tot leven wekken. Neem je deel aan het Jaarprogramma, dan krijg je voor de modules die je reeds hebt aangeschaft, het bedrag in mindering op het totaal. Neem in dat geval contact op met de helpdesk en je krijgt korting voor de reeds aangeschafte modules.

Bij het Live Jaarprogramma heb je 4 trainingsdagen, bij zowel Live als Online 6 webinars via Zoom met taotrainer Reinoud Eleveld. Daarnaast is het antwoord op deze vraag voor iedereen anders. Sommige mensen gaan intensief met het materiaal aan de slag, anderen drijven mee op het ritme van de trainingsdagen en dat is voor hen voldoende. Om een gemiddelde indicatie te geven: veel mensen trainen een uur per dag, of 2 uur per week, of twee keer een uur per week, om alle online audio, video en lesteksten door te werken. Dat is voor de meeste mensen een prettig ritme, wat ook goed te doen is.

Met ‘seksualiteit’ bedoelen we echt iets anders dan wat er in het Westen mee bedoeld wordt. Het gaat bij Taotraining met name om seksuele energie als bron van levenskracht, als motor voor je bewustwordingsproces.  Ook, of misschien wel juist als je moeite hebt met seksualiteit of beschadigende ervaringen hebt ervaren op dit gebied, is het zeer de moeite waard om deze technieken te leren kennen. Betamelijkheid en respect voor ieders intimiteit staan voorop. In die sfeer kan het bevrijdend zijn om seksualiteit weer bespreekbaar te maken. Hoe je het wendt of keert: het hoort erbij.

Nee. Niets moet. Veel mensen staan in eerste instantie wat sceptisch tegenover het idee van online trainen, maar het heeft ongekende voordelen. Je kunt de online modules overal trainen, in de privacy van je eigen huis, op je werk, in de bus.. waar je maar wilt. Je kiest zelf waar en wanneer en kunt hierin helemaal je eigen ritme volgen.

Vermoedelijk wel. Het jaarprogramma is intens, maar niet zozeer fysiek zwaar. Alle lichamelijke oefeningen zijn gericht op ontspanning en heling. Wilskracht is streng verboden, waardoor je vanzelf binnen je grenzen blijft. We houden rekening met alle fysieke gesteldheden van deelnemers en hebben veel respect voor ieders beperking. Geef in je aanmelding s.v.p. aan om welke fysieke beperkingen het gaat.

Deelnemen aan het Jaarprogramma doe je met de intentie om de training in zijn geheel mee te maken. Zo is het programma ook opgezet. Moet je door omstandigheden toch eerder afhaken, dan vragen we je contact op te nemen met de helpdesk en kijken we naar een goede oplossing. Er is geen automatisch recht op restitutie, maar we zijn wel bereid om rekening te houden met persoonlijke omstandigheden.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen niet meteen kunnen inschrijven voor het Jaarprogramma Live en we ze eerst vragen een aanmeld-formulier in te vullen. Ten eerste is er bij het Jaarprogramma Live maar een beperkt aantal plekken en willen we er zeker van zijn dat deze plekken worden bezet door mensen die écht gemotiveerd zijn. Dit is de reden dat we mensen vragen bij hun aanmelding een motivatie te schrijven. Ten tweede streven we in het Jaarprogramma Live naar een mix van beginners, mensen met ervaring in bewustzijnsontwikkeling en professionele mensenwerkers, zoals trainers en therapeuten. Ook streven we naar een balans tussen mannen en vrouwen. De ervaring leert dat een dergelijk gemengde groep de kwaliteit van de live trainingen aanzienlijk vergroot, omdat iedereen uitgedaagd wordt zijn perspectief wat los te laten. De huidige aanmeld-procedure met daarin de vraag naar je beroep en eerder gevolgde trainingen maakt het voor ons mogelijk om deze mix binnen de grenzen van het mogelijke te waarborgen. Last but not least is het ook gewoon zo dat het voor de trainer fijn is om iets over je achtergrond te weten, als je meedoet aan het Jaarprogramma.

Laat de buik spreken

Taoïsten trainen aan de hand van gemeenschappelijke uitgangspunten. 
Maar allemaal bewandelen ze een individueel pad. 
Als jij zegt ‘Het Jaarprogramma is niet voor mij', dan kan dat een wijze taoïstische keuze zijn. 
Jou je eigen spoor gunnen, dat doen we met heel ons hart.
 
Wat we jou óók toewensen: dat je op dat spoor ervaart wat je wilt ervaren.
Diepgang. Helderheid. Richting. Transformatie. En impact. 
We zijn ervan overtuigd dat we jou daarbij kunnen helpen - waar op je pad jij je ook bevindt.
Wat kies jij?
 
Ben je tot hier gekomen, dan is het tijd om een besluit te nemen.
 
Stel jezelf de vraag: heb ik behoefte aan een training die 
 
Zo’n ja/nee-beslissing maakt een taoïst vanuit de buik. 
Daar huist het instinct. 
Dat weet: dit is wel of niet goed voor mij. 
 
Dus:
Leg de handen op de buik. 
Sluit de ogen.
Zucht twee keer diep.
Stel de vraag. 
Voel.
Er komt een ja of een nee boven borrelen.
Mijn buik zegt ja

Mijn buik zegt nee.

Als de stap naar het Jaarprogramma nu te groot is, maar de training 'roept' je wel, overweeg dan om online Module 1 - het Innerlijk Landschap aan te schaffen. Je kunt altijd later nog overstappen naar het Jaarprogramma - zonder extra kosten. Ja, ik wil wel starten met trainen via module 1.

Mijn buik geeft geen helder antwoord.

Naar je buik leren luisteren is een van de lessen die de taoïsten je te bieden hebben. In onze cultuur domineert het hoofd. Daarmee kun je véél, maar wijze keuzes maken? Lang twijfelen en piekeren ligt meer voor de hand. Wat misschien kan helpen om je innerlijke stem te kalmeren: neem je deel aan het Jaarprogramma, dan kun je binnen 30 dagen terugkomen op je beslissing. Je krijgt het inschrijfbedrag gerestitueerd. 

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT
film-playuserslaptop-phone