Taotraining banner

Reinoud Eleveld

Tao Tovenaar

Tovenaar worden. Een wonderlijke beroepskeuze voor een vijftienjarige. Toch was het voor Reinoud Eleveld (Amstelveen, 1956) geen grap. Hij wist al vroeg wat zijn levenslange passie was. Reinoud benoemde zichzelf tot leerling-tovenaar. Voor de rest van de wereld werd hij piloot, het vak van zijn vader.

Toverkracht

Reinoud zette voet op het mistige pad van ‘de magie’. Een spoor dat in de westerse cultuur vergeten en verdwenen lijkt. Onwetend, schoorvoetend en struikelend, via boeken, sjamanistische trainingen, gesprekken met geliefden, vrienden en inspirators, via Don Juan en Don Genaro, Strovolos en Gurdijeff – op zijn 28ste wist Reinoud precies waar hij naar zocht.

Hij wilde een ‘derde generatie’ tovenaar worden. Een Man van Kennis en Macht die zijn toverkracht nooit tot persoonlijk voordeel zou proberen aan te wenden.

Mantak Chia

Eind jaren tachtig las Reinoud Taoïstische geheimen der liefde van Mantak Chia. Voor het eerst vond hij duidelijke informatie over de samenhang van seksualiteit (seksuele kung fu), interne alchemie en ‘het wonderbaarlijke’.
Mantak Chia is de grondlegger van ‘Healing Tao’, samen met Juan Li en Michael Winn. Dit trainingssysteem werd in Nederland geïntroduceerd door Annette Derksen. Reinoud trainde acht jaar bij Annette.

Krijgskunst

In 1996 kwam Reinoud in aanraking met Taikiken-trainer Ron Nansink. Taikiken is de Japanse versie van de Chinese krijgskunsten Tai Chi Chuan, Hsing I en Yi Chuang. Bij Ron leerde Reinoud werken met ‘spontane en magische vormen’ van taoïsme.

Senior instructeur

Tussen 1998 en 2003 verbleef Reinoud regelmatig in het trainingscentrum van Mantak Chia in Thailand, de Tao Garden. Mantak Chia certificeerde Reinoud in een groot aantal technieken en meditaties. Naast Annette Derksen werd Reinoud de tweede senior Healing Tao-instructeur in Nederland.
tao reinoud tai chi

Taotrainer

In de periode 2000-2007 gaf Reinoud full-time ‘taotraining’ in Nederland. Samen met verschillende Nederlandse Healing Tao-instructeurs startte hij het collectief HealingTaoNederland.nu. Er kwamen vele trainingen, workshops, seminars en opgeleide instructeurs uit voort.

Verdieping

Tussen 2007 en 2014 trok Reinoud zich terug als actieve Taotrainer. Hij werkte op de Noordermarkt in Amsterdam als marktkoopman om in zijn levensonderhoud te voorzien. Maar was in de achtergrond daarvan bezig met het verdiepen van zijn eigen training en duiding van de Taoïstische interne alchemie. En was hij bezig om zich voor te bereiden op de periode die daarna zou volgen.

Vallei-orgasme en Meervoudige-Orgasme

In 2014 verraste Reinoud met de lancering van een aantal digitale platformen met de bedoeling om de oude Taoïstische technieken en kennis over seksuele transformatie beschikbaar te maken voor een veel groter publiek. Met een heel team van mensen, onder wie de journalisten Marleen Janssen en Jos Goossens, kwamen er online-cursussen, boeken, opleidingen en lezingen over dit onderwerp.

Taotraining

Daarnaast werd Taotraining Nederland groter opgezet en kwam er een mogelijkheid om bij Reinoud een 7-jaarprogramma bij hem te volgen. Er wordt momenteel met een team van mensen hard gewerkt aan een groeiend aantal online les-modules en er zijn verschillende mogelijkheden om dag-trainingen, jaar-trainingen en lezingen te volgen. Op de site waar je nu bent kun je er van alles over vinden.

Toegepaste Taoïstische technieken in (top) sport

Reinoud heeft een passie voor de toepassing van Taoïstische technieken en inzichten in (top)sport. Reinoud werkte daarbij intens samen met vooraanstaande oefenmeesters: Tenniscoach Felix Kaplan en golfproffessional Peter Ackerley. De samenwerking met de 2011 overleden Peter Ackerley resulteerde in de lancering van een digitaal platform met de naam ironshirt.golf. Hier kun je een keur vinden aan online-materiaal over de mentale training voor golfers, over ijzeren-hemd toepassingen in de techniek van de golfswing, over de toepassingen in golf over de kunst van het trainen en nog veel meer. Het is de bedoeling van Reinoud om t.z.t. al deze technieken en inzichten ook beschikbaar te maken voor (top) tennissers.

Inspiratie

Andere bronnen en gidsen van Reinoud zijn onder anderen Marianne de la Rie, Chong-Mi Muller, Master Whuang in Yunnan, Young-Master Xiao Yiao in Wei Bao County, Daan van Kampenhout en Rene Navarro. Ook zijn partner, de Romeinse Serena Montironi, is voor Reinoud een voortdurende bron van inspiratie. Serena en Reinoud hebben sinds 1997 een relatie.
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Kaap Hoorndreef 66 
(ruimte 3.12)
3563 AW Utrecht
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT