Taotraining banner

Gloed

Wat is gloed? Gloed is iets dat je krijgt wanneer je traint. De meeste mensen krijgen gloed na ongeveer een jaar min of meer regelmatig trainen. Sommige mensen krijgen al gloed na een paar weken!

Wat is trainen?

3

Met ‘trainen’ bedoelen we het regelmatig doen van de oefeningen en meditaties die bij Taotraining horen, zonder dat je er al te fanatiek in wordt. Natuurlijk zijn er ook andere vormen van trainen, maar Taotraining is onze specialiteit en favoriet. Er zijn bij Taotraining Chi Kung oefeningen: Chi = energie en Kung = beweging, en er zijn Nei Dan Kung oefeningen: Nei Dan = Innerlijke Alchemie en Kung = beweging. Je brengt beweging in het Innerlijk Landschap met het doen van de Nei Dan Kung, ofwel het beoefenen van de Innerlijke Alchemie. De Innerlijke Alchemie oefeningen zijn een combinatie van meditatie en visualisatie, soms ook met klank en specifieke lichaamshoudingen.

Trainen heeft verschillende positieve effecten op het lichaam

Ontgifting: Het lichaam is altijd bezig met ontgiften, dat wil zeggen: met het opruimen en afvoeren van afvalstoffen. Afvalstoffen komen in het lichaam door wat we eten, door stress, weinig lichaamsbeweging, luchtvervuiling, maar ook door negatieve emoties en gedachten. Ontgiften hoort erbij en gaat in principe vanzelf, maar met trainen help je het een handje. Veel mensen lopen rond met teveel afvalstoffen, ofwel met ‘achterstallig onderhoud’. Door middel van regelmatig trainen help je afvalstoffen af te voeren. Deze afvalstoffen liggen soms al jaren in het vet- en bindweefsel opgeslagen

Circulatie: Met name door het doen van de Chi Kung oefeningen, stimuleer je de circulatie van het bloed en van de chi: de levenskracht, in het hele lichaam. Zo lossen blokkades in het lichaam op en krijgen alle cellen in het lichaam meer zuurstof en energie, waardoor het helende vermogen van je lichaam enorm toeneemt. Het is alsof je de sluizen wijd openzet, waardoor het water met kracht de rommel uit de rivier spoelt.

Ontspanning: We houden allemaal tot op zekere hoogte spanning vast in het lichaam. Kleine pauzes nemen, af en toe even niks doen, wat lummelen, een middagslaapje doen en sowieso voldoende slapen komt er vaak niet van. De meeste van ons hebben slaapschuld: een chronische slaapachterstand. Het inhalen van slaapschuld is een belangrijk onderdeel van de training. Hoe gek het ook klinkt, maar veel mensen moeten weer leren te ontspannen. Lui zijn is een kunst. We noemen dit onderdeel ook wel de yin-fase van de training, waarbij ook de Droomtraining een belangrijke rol speelt.

Vitaliteit: Alles is in beweging, alles groeit en bloeit, en toch ervaren veel mensen een gebrek aan energie, wat zich manifesteert in vermoeidheid, lusteloosheid en soms zelfs burnout. Eigenlijk best vreemd, als je bedenkt dat we op een planeet leven die werkelijk zindert van de energie. Door middel van trainen vermeerder je letterlijk de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt. De seksuele kung fu speelt hier een belangrijke rol.

Wat zie je er goed uit

Wanneer je energielevel toeneemt, afvalstoffen verdwijnen, je circulatie verbetert en je steeds beter leert ontspannen, ontstaat er gloed. Gloed is waarneembaar voor iedereen, maar omdat het een energetisch verschijnsel is, niet een fysiek iets, nemen de meeste mensen het niet bewust waar. Vaak, als je een tijdje getraind hebt en je spreekt weer eens af met iemand, zal die persoon zoiets zeggen als: ‘Goh, wat zie je er goed uit, je straalt helemaal! Ben je op vakantie geweest ofzo? Heb je een make over gehad? Ben je verliefd?’

Gloed heeft een natuurlijke aantrekkingskracht

Kinderen en jonge mensen hebben vrijwel altijd gloed, behalve als ze ernstig ziek zijn. Dit is de vitaliteit, de energie, die we allemaal meekrijgen bij de geboorte. Gloed geeft een gezonde, vrolijke uitstraling. Gloed maakt je aantrekkelijk voor anderen; niet alleen op seksueel niveau (als je volwassen bent) maar op alle niveaus. Mensen zijn graag in je buurt; ze voelen zich prettig in je nabijheid, vaak zonder te weten waarom. Gloed is in principe eenheel natuurlijk iets, maar tegelijkertijd is het iets wat je kunt kwijtraken als je ouder wordt of als je te lang onder druk staat.

De helende werking van trainen

Veel mensen die binnen komen lopen bij een kennismakingsles of introductiedag van Taotraining hebben heel weinig gloed. Als ze dan een tijdje trainen neemt die gloed langzaam maar zeker exponentieel toe. Ze gaan er beter uitzien en krijgen weer meer lol in het leven. Vaak verdwijnen meer of mindere ernstige klachten als sneeuw voor de zon. Dat is niet omdat Taotraining nou zo magisch is, maar simpelweg omdat je door middel van regelmatig trainen je natuurlijke herstelvermogen weer aanzet.

Het is verboden om te oefenen

Veel mensen zien enorm op tegen weer iets moeten. Ze hebben het al zo druk! Daarom zeggen we ook altijd dat het verboden is om te oefenen. Het heeft geen zin om te gaan trainen, hoe goed het ook voor je is, als het vanuit wilskracht gebeurt. We willen juist dat de druk en spanning in je leven mínder wordt! Daarom zeggen we altijd: je mág trainen, niet: je móet trainen. Met regelmatig trainen bedoelen we op ongedwongen wijze een half uur per dag oefeningen en meditaties doen. Meer mag natuurlijk ook, maar het gaat erom dat het je op geen enkele manier belast. Zelfs één of twee keer per week trainen maakt al een verschil!

Bij Taotraining kun je online en live trainen

Het voordeel van online trainen is dat je het jezelf heel gemakkelijk maakt om dagelijks te trainen. Je hoeft nergens heen, je hoeft met niemand af te spreken en je kunt lekker thuis je ding doen. Het voordeel van live trainen is dat je kunt ‘meetrillen’ met de sifu en de groep, en dat je een stok achter de deur hebt! 
Vaak biedt een live weekend of dag dan ook net weer de stimulans en inspiratie om thuis lekker aan de slag te gaan. Een combinatie van live en online trainen, als dat mogelijk is, werkt in onze optiek dan ook optimaal! Het is ook een goed idee om af en toe een tijdje niet te trainen, opdat je het verschil kunt voelen met wél trainen. Zo ga je steeds beter herkennen, bij jezelf en anderen, wat gloed nou precies is. Je gloed kan dus ook weer verdwijnen, maar het goede nieuws is dat het bij iedereen, onder alle omstandigheden, weer kan terugkomen!

Verder lezen, kijken, trainen

Inspirerende artikelen

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Verder lezen, kijken, trainen

Elke maand een inspirerend artikel

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel zoals dit publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Op weg naar een wijzere wereld
Ken je mensen die dit artikel misschien ook graag zouden zien? We zouden het zeer waarderen als je onze kennis helpt verspreiden. Gebruik de knoppen hieronder om dit artikel te delen. Alvast bedankt!

[scriptless]
Onze pagina's op social media
Blijf op de hoogte
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram