Taotraining banner

Onsterfelijkheid kun je leren

Wat is onsterfelijkheid? Is het een metafoor of is het werkelijkheid? In het taoïsme bestaat hier een heel duidelijk antwoord op: ja, onsterfelijkheid is iets dat ieder mens kan leren. Het boekje ‘De Vijf Vormen van Onsterfelijkheid’ biedt helder inzicht in het hoe en wat van onsterfelijkheid.

Wellicht kun je de term ‘onsterfelijkheid’ vergelijken met de term ‘verlichting’ uit de yoga- en boeddhistische traditie. Er zijn yogi’s, boeddhisten en taoïsten die zo’n hoge staat van bewustzijn hebben bereikt dat ze zelf kunnen beslissen wanneer en in welke vorm ze weer incarneren, met hun volledige bewustzijn intact. Niks geen geheugenverlies – nee, ze herinneren zich al hun vorige levens en weten exact waarom ze hier zijn en wat hun missie is.

Is dit mythe of werkelijkheid? Na het lezen van ‘De Vijf Vormen van Onsterfelijkheid’ zul je hier een glashelder antwoord op hebben.

Hieronder lichten we een tipje van de sluier op met een korte omschrijving van de vijf vormen van onsterfelijkheid, zoals die in het taoïsme beschreven worden. Als je meer wilt weten kun je via de link onderaan het artikel het boek bestellen. In een uitgebreid interview legt Reinoud in dit boekje stap voor stap uit wat onsterfelijkheid is.

Ghostly Immortality

De eerste vorm van onsterfelijkheid is Ghostly Immortality. Deze vorm overkomt mensen die sterven in enorme emotionele ontreddering. Op het moment van overlijden wordt het bewustzijn zodanig door elkaar geschud dat het stervensproces niet goed verloopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij marteling, in oorlogssituaties of bij heel heftige auto-ongelukken. Door de ontreddering gaan slechts delen van het bewustzijn over naar de volgende dimensie. Die stukken bewustzijn leven dan voort als Ghostly Immortal. Voor deze persoon is er op aarde unfinished business. Het is een vorm van onsterfelijkheid die we binnen de Taotraining juist proberen te vermijden.

Human Immortality

De tweede vorm van onsterfelijkheid is Human Immortality. Dit is een vorm die relatief dichtbij is voor iedereen, maar waarbij je wel nog steeds op een gegeven moment sterft. Deze vorm gaat met name over de kwaliteit van leven. Human Immortality wil zeggen dat je de intensiteit en de vitaliteit die je meekrijgt van de natuur tot op hoge leeftijd op het niveau van rond je 28e houdt. Over het het algemeen is bij oude mensen in onze cultuur de levenskracht zo goed als verdwenen, net als de helderheid van geest. Het hangt allemaal aan een zijden draadje. Human Immortality daarentegen staat voor een man of vrouw die op zijn of haar haar 100e nog fris en fruitig door de bergen, de zee op gaat om te vissen en een bron van wijsheid is voor de jongere generaties. Het ‘hoe’ van deze vorm heeft te maken met wat we de seksuele kung fu noemen: het transformeren van seksuele energie.

Earthly Immortality

De training van Earthly Immortality, de derde vorm, bestaat uit het stap voor stap ervoor zorgen dat je steeds minder vatbaar wordt voor de destructieve krachten van wat we ‘de storm’ noemen, ofwel de verleidingskrachten van de werkelijkheid. De eerste stap kun je omschrijven als het uitgooien van een anker in het oog van de storm. Dat anker, waaraan je via een soort van ankerketting je eigen bewustzijn koppelt, wordt Parelbewustzijn genoemd. Heb je eenmaal zo’n anker, dan bestaat de rest van de Earthly Immortality training feitelijk uit het schakel voor schakel intrekken van de ankerketting, zodat je eigen bewustzijn stukje bij beetje dichter naar het oog van de storm beweegt. Je ontwikkelt het vermogen om de pijn op te zoeken in plaats van troost te zoeken bij destructieve krachten. Het ‘hoe’ van deze vorm hangt samen met wat we het ontwikkelen van Parelbewustzijn noemen.

Heavenly Immortality

De vierde vorm van onsterfelijkheid, Heavenly Immortality, leidt ertoe dat je mededogen, compassiekracht en tegelijkertijd genadeloze weldenkendheid ontwikkelt. Een Heavenly Immortal is in staat om menselijke fouten te verdragen en te omarmen. Hij of zij begrijpt volkomen dat mensen een sterke neiging hebben om hun pijn te ontlopen en steeds maar weer vervallen in het zichzelf en anderen leed aandoen. Kijk maar eens naar een afbeelding van Boeddha. Deze heeft doorgaans een traan, maar hij lacht je ook toe. Hij is troostend en compassievol tegelijk. Die glimlach zegt: ’Kom maar, ik begrijp je, ik doorzie je, bij mij kun je een tweede kans ontvangen.’

Mandela was een goed voorbeeld van een Heavenly Immortal. Als Mandela uit de gevangenis was gekomen en had gezegd: ‘Alle blanken zijn slecht. Dood ze allemaal!’, dan was er op dat moment in Zuid-Afrika een burgeroorlog ontstaan. In plaats daarvan zei hij na 27 jaar gevangenis: ‘We gaan het vreedzaam oplossen’.

Het pad naar onsterfelijkheid is een lang en glibberig pad. Het is heel lastig om de verleiding te weerstaan om alsmaar toenemende kennis en macht niet te misbruiken. Iedereen kan het pad lopen en de training doen, maar het is hard werken om het ook werkelijk te verwezenlijken. Mandela zelf leeft niet meer, maar zijn kracht is nog steeds voor veel mensen een belangrijke bron van inspiratie.

Celestial Immortality

Een Celestial Immortal is een soort dubbelwezen. Iemand die Celestial Immortality ofwel de vijfde vorm van onsterfelijkheid heeft bereikt complementeert zichzelf met het gedeelte dat hij of zij bij de geboorte achterliet om man of vrouw te kunnen zijn. Dit complementaire deel noemen we ‘de Dubbel’. Een Heavenly Immortal heeft een non-polair bewustzijn. Een Celestial Immortal is een non-polaire aanwezigheid.

De Aboriginals zijn zich hier bewust van. Zij trainen godinnenkracht, dat zit in hun opvoeding en cultuur. De Aboriginals doen aan Droomtraining. De droomwerkelijkheid is de verbinding met de godin die onder je voeten slaapt.

Het uiteindelijke doel van Celestial Immortality is om met je ‘Dubbel’ in het kristallichaam te stappen, ook wel het Diamantlichaam genoemd. Je trekt je bewustzijn in zijn geheel van het uiterlijk naar het innerlijk landschap. De route naar het diamantlichaam is de tunnel van wit licht waar iedereen over spreekt die een bijna-dood-ervaring heeft meegemaakt. Als Celestial Immortal ga je doelbewust de tunnel in en kom je er aan gene zijde weer uit op de door jouw gewenste plek en tijd, met je volledige bewustzijn intact.

Het is een lange weg om zover te komen. Het begint met maximaal vitaal worden, vervolgens parelbewustzijn ontwikkelen en je trauma’s helen; dan vanuit ruimtelijk inzicht en kleurbewustzijn, via weldenkendheid en emotionele balans, helder weten en empathie ontwikkelen, om van daaruit compassie en non-polariteit te laten ontstaan. Het is een leven lang – of misschien zelfs meerdere levens – trainen. Maar uiteindelijk word je één met je Dubbel en dan ben je een Celestial Immortal.

Meer lezen? Het boekje "De Vijf Vormen van Onsterfelijkheid" is nu zowel als e-book als in gedrukte vorm te krijgen.

Bestel hier het boekje

NB: Dit boekje is een herschreven vorm van het eerder uitgegeven "Naar de Hemel en weer terug".

Verder lezen, kijken, trainen

Inspirerende artikelen

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Verder lezen, kijken, trainen

Elke maand een inspirerend artikel

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel zoals dit publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Op weg naar een wijzere wereld
Ken je mensen die dit artikel misschien ook graag zouden zien? We zouden het zeer waarderen als je onze kennis helpt verspreiden. Gebruik de knoppen hieronder om dit artikel te delen. Alvast bedankt!

[scriptless]
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram