Taotraining banner

De-armouring met het Jade Ei

Het Jade Ei is een klein, eivormig voorwerp gemaakt van jade. In de lengte of breedte is een gaatje geboord zodat er een flosdraadje doorheen kan, wat van pas komt bij bepaalde onderdelen van de Jade Ei training. Het werken met het Jade Ei maakt onderdeel uit van de Taotraining, met name de transformatieseksualiteit ofwel seksuele kung fu. Het is een eeuwenoude traditie in het taoïsme, onder meer gebruikt om de seksuele organen van de vrouw gezond en sappig te maken en te houden, spanningen en blokkades in dit gebied op te heffen en gevoelsbewustzijn in de vagina, eierstokken en baarmoeder te ontwikkelen. De energie van Jade is verzachtend en ondersteunend, vooral op emotioneel gebied.

De-armouring

Hetzelfde doel heeft de de-armouring massage, een techniek uit de tantra traditie. De-armouring behelst massage van de seksuele organen, zowel uitwendig als inwendig, met als het goed is een vergelijkbaar effect als het werken met het Jade Ei. Helaas komt het in Nederland nogal eens voor dat de therapeut die de de-armouring sessie uitvoert seksueel niet veilig is en grensoverschrijdend gedrag vertoont. Onlangs werd nog het Meldpunt Tantra Misbruik opgericht. Daarnaast is voor veel vrouwen het idee van een de-armouring sessie, waar een vreemde je meest intieme delen aanraakt, niet aantrekkelijk – zelfs niet als het een vrouw is.

Karsai Nei Tsang

Ook in het taoïsme bestaat genitale massage – daar heet het Karsai Nei Tsang. Traditioneel gezien is het not done om een Karsai Nei Kung behandeling te ondergaan bij een man als je een vrouw bent, of bij een vrouw als je een man bent. Bij Taotraining verwijzen we zelden door naar een Karsai Nei Tsang therapeut. Naast het feit dat dit nauwelijks bekend is in Nederland vinden wij het werken met het Jade Ei een veel veiliger route.

Taoïstische de-armouring: leren trainen met het Jade Ei

Er is dus een alternatief voor Karsai Nei Tsang en de-armouring: trainen met het Jade Ei. Dit leer je om te beginnen in een groep, als vrouwen onder elkaar, onder leiding van een ervaren Taotraining instructrice. Zo gauw je vertrouwd bent met de achtergrond, werking en technieken van het Jade Ei kun je zelfstandig, in de privacy van je eigen huis, gaan trainen.

Het Jade Ei heeft een vorm en maat die ontworpen is om ingebracht te worden in het vaginakanaal. Er zijn verschillende maten, zodat iedere vrouw een passend eitje kan uitkiezen. Bij Taotraining hebben we onze eigen stenenslijpster, die ons helpt met het selecteren van hoogwaardig jade en op verzoek handgemaakt eieren slijpt.

De Jade Ei technieken

Het uitkiezen, inbrengen en in hebben van een Jade Ei is al een oefening op zich. Er zijn ook oefeningen die je kunt doen terwijl je het eitje in hebt. Dat is waar het flosdraadje van pas komt. Door zachtjes aan het flosdraadje te trekken en het eitje als het ware vast te houden met de spieren in het vaginakanaal leer je deze bewust gebruiken, waardoor het gevoelsbewustzijn in dat gebied enorm toeneemt. Uiteindelijk leer je hoe je het eitje in het vaginakanaal omhoog kunt trekken en omlaag kunt duwen, louter door subtiele contracties van de spieren in dit gebied. Ook werken we in een later stadium met gewichtjes die we aan het flosdraadje vastmaken. Het werken met het Jade Ei verhoogt de spiertonus, ontkrampt en vergroot de sappigheid en gevoeligheid van de seksuele organen, iets wat het plezier in seks enorm vergroot, maar belangrijker nog: je verbindt je als vrouw opnieuw met de intuïtie en kracht van je vrouwelijkheid.

Het resultaat van grensoverschrijdende seks

Veel vrouwen – en ook veel mannen – hebben in hun seksleven grensoverschrijdende situaties meegemaakt. Dit gebeurt vaak onbewust en met de beste bedoelingen, maar het heeft wel effect op de seksuele organen: er ontstaat spanning, verkramping en een verlies aan waarnemend vermogen, ofwel numbness. Het vermogen om te voelen neemt af, omdat er een armour ontstaat rond de seksuele organen, puur ter zelfbescherming, om de pijn niet te voelen. Het is dit harnas waarnaar het woord ‘de-armouring’ verwijst. Het trainen met het Jade Ei draait dit proces van verkramping en verharding om. Er ontstaat een proces van verzachting, ontspanning en loslaten, waardoor de gevoeligheid in de vagina enorm toeneemt. De numbness verdwijnt en er ontstaat een toenemend bewustzijn in het seksuele gebied – het begin van transformatie.

Moeder Aarde

De keuze om al dan niet te gaan trainen met het Jade Ei is een belangrijke levenskeuze. In wezen herstel je het contact met de voedende kracht van Moeder Aarde. Diep in Moeder Aarde is het aardedonker. Je keert naar binnen, daar waar de geheimen en herinneringen uit het verleden liggen opgeslagen, klaar om in het licht gebracht te worden. Transformatie wil zeggen dat je steeds meer grip krijgt op je trauma’s, patronen en conditioneringen en daar steeds minder door gestuurd wordt. Leven en vrijen vanuit onschuld en vrijheid wordt weer een realiteit. Dit is waar de Jade Ei training, de seksuele kung fu en Taotraining over gaat. In Tao-termen noemen we dit proces het ontwikkelen van Parelbewustzijn. Dit bewustwordingsproces is niet altijd even gemakkelijk. Soms komt oude pijn omhoog of kan verwarring ontstaan. Daarom staat bij Taotraining het werken met het Jade Ei nooit op zichzelf.

De Jade Ei training maakt deel uit van iets groters

De Jade Ei training maakt onderdeel uit van het taoïstische pad van bewustwording dat uiterst veelomvattend is. Bij Taotraining komt het Jade Ei pas in Module 7 aan de orde. Module 1 tot en met 6, praktisch gezien minimaal één jaar trainen, bereiden je voor op het werken met het Jade Ei. Die voorbereiding bestaat uit het ontwikkelen van een stevige fysieke structuur, een stabiele emotionele balans en het vermogen seksuele energie te transformeren. Het werken met het Jade Ei behelst dus veel meer dan louter een eitje inbrengen.

Edelstenen eitjes naast het Jade Ei

Behalve het Jade Ei zijn er ook eitjes die gemaakt zijn van obsidiaan (vulkaangesteente) en van rozenkwarts. Bij de Taotraining houden we altijd de volgorde jade, obsidiaan en rozenkwarts aan, waarbij het werken met het Jade Ei – in combinatie met het trainen van Parelbewustzijn – voorop staat. Bij ieder eitje horen specifieke oefeningen en meditaties. Het zijn opeenvolgende fases in de training. Deze training kan vele jaren omvatten. Hoe langer je ermee bezig bent, des te diepgaander wordt de transformatie.

De uitwerking van de verschillende eitjes is als volgt:

Het Jade Ei
Het Jade ei correspondeert met het element Aarde en Water. Het kalmeert, neutraliseert en balanceert. Het brengt ontspanning in het seksuele gebied en helpt op een zachte, niet-dwingende manier om het proces van bewustwording in de seksuele organen op gang te brengen en het contact met het seksuele gebied te verdiepen.

Het Obsidiaan Ei
Het Obsidiaan Ei intensiveert en loutert. Het is verbonden met het element Vuur. Als een vulkaan brengt het alles omhoog wat onder de oppervlakte zit. In vergelijking met het Jade Ei heeft het Obsidiaan Ei een meer dwingende, intense kwaliteit. Het heeft een belangrijke functie bij het detraumatiseren van het seksuele gebied.

Het Rozenkwarts Ei
Het Rozenkwarts Ei schijnt op heel gedetailleerde wijze licht op wat er precies gaande is op seksueel gebied in je lichaam en je leven. Het is verbonden met het element Lucht. Rozenkwarts heeft een neutraal maar tegelijkertijd glashelder karakter. Het werken met het Rozenkwarts Ei is pas aan de orde wanneer het proces van bewustwording, verbinding en detraumatisering met het Jade en Obsidiaan Ei is afgerond.

Stap voor stap
Bewustwording, heling en transformatie op seksueel gebied is een intensief proces dat vraagt om veel tijd en aandacht. Om die reden is het raadzaam om heel zorgvuldig te werk te gaan wanneer je met het Jade Ei of – in een later stadium – met één van de andere eitjes gaat werken. De modules van de Taotraining zijn duidelijke stappen in dit proces. Je kunt ook een cursus doen bij één van onze Taotraining instructrices. Te vroeg gaan trainen met het Obsidiaan of Rozenkwarts Ei kan tot klachten leiden en raden we bij Taotraining dan ook altijd af.

Mannen
Ook voor mannen is er een vergelijkbare training, al speelt het Jade Ei daar uiteraard geen rol. Als onderdeel van de transformatieseksualiteit leren mannen specifieke massagetechnieken voor de penis en testikels. Ook wordt er gewerkt met gewichten.

Overweeg je een jade ei te kopen?

Je vind ze in onze Tao Tools winkel maar omdat het iets heel persoonlijks is, kun je beter langs komen bij een van de lezingen of trainingen. We nemen altijd een aantal jade en obsidiaan eieren mee. Je kunt dan zelf voelen welke voor jou is.

Taotraining werkt samen met stenenslijpster Han bij de inkoop van materiaal en voor het slijpen van handgemaakte versies. Zie ook haar website: GemstonesByHan

Slijpen 1


(c) fotografie stenen en eieren - Taotraining
(c) Beeldmateriaal slijpen - GemstonesBy Han

Verder lezen, kijken, trainen

Inspirerende artikelen

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Verder lezen, kijken, trainen

Elke maand een inspirerend artikel

Wil je het meteen weten wanneer we weer een nieuw artikel zoals dit publiceren? Pakweg één keer per maand versturen we een mail aan onze volgers. Altijd met voedende & inspirerende nieuwe inhoud plus actuele informatie over onze trainingen.

INSCHRIJVEN

Nader kennismaken

Meer weten over Taotraining? Of wil je graag eens proberen of Taotraining bij je past? We bieden je met veel plezier een aantal heel laagdrempelige manieren om nader kennis te maken.

KENNISMAKEN

Starten met trainen

Wil je graag van start met Taotraining? Via onderstaande knop vind je een overzicht van de mogelijkheden.

STARTEN

Op weg naar een wijzere wereld
Ken je mensen die dit artikel misschien ook graag zouden zien? We zouden het zeer waarderen als je onze kennis helpt verspreiden. Gebruik de knoppen hieronder om dit artikel te delen. Alvast bedankt!

[scriptless]
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram