Taotraining banner
mannenfestival 2019 hs516 lr
Fotograaf Hans Stockmans

Jeroen Claesen

Als mannelijke Vallei-coach was het voor mij de natuurlijke stap om me in 2023 verder te verdiepen in de wondere wereld van Tao. De wijsheid van Tao is voor mij een verademing en geeft me (nog) meer aarding.

Ik integreer Tao in mijn dagelijks leven en in mijn werk. Mijn dag (en nacht ) zien er inmiddels anders uit. Tao zet me aan om regelmatig te trainen, wat noodzakelijk is voor echte verandering. Tao stuwt me om de wijsheid van verschillende culturen te koppelen. Dit ervaar ik als verdiepend en elkaar versterkend.

Mijn talent is om mensen uit hun hoofd in hun lichaam en hart te brengen. Mijn passies spelen zich vooral af in het innerlijk landschap. De compleetheid en wijsheid van Tao was voor mij het missende puzzelstukje dat alles steeds meer in elkaar doet vallen.

Als Schelpensjamaan werk ik al sinds 2010 met de kracht van de schelpwezens. De schelpwezens helpen om het innerlijk landschap te betreden, maar het omgekeerde geldt ook. Schelpen maken parels en horen bij elkaar. In de Engelse taal zit het woord schelp in bewustzijn: conch - conCHscious. Schelpen zijn natuur en sluiten aan bij parelbewustzijn. Via de wijsheid van de schelpen werk ik dikwijls met ‘spiraalwandelen’. Spiralen speelt een belangrijke rol binnen Tao. De schelpen geven ook een andere kijk op de kracht van de slak en vertraging.

Ik heb me meer dan 10 jaar verdiept in de Maori-cultuur. Geïnspireerd door mijn Maori-teachers ( www.grandmothershealinghaka.com ) werk ik sinds 2018 met de Wildeman Krachtdans, een Nederlandstalige ‘Haka’, gebaseerd op het Westers sprookje van de Wildeman.. dus verbonden met onze eigen roots. Als mannenwerker faciliteer ik manneninitiaties, waarbij de Wildeman Krachtdans verbonden wordt met Seksuele Kung Fu en IJzeren Hemd.
ik geloof in de kracht en wijsheid van de groep/tribe. Mijn talent is om te surfen op die groepsenergie. Liefst in een weekendformule zodat we in de diepte kunnen gaan.

Je kan me contacteren voor een traject voor mannen, waarin we op regelmatige basis bij elkaar samenkomen. Ook bied ik mannenweekends rond dit thema aan.

Samen met mijn vrouw Linda Beekelaar zijn we sinds 2015 de hoeders van het centrum Vleugelhoorn, een waterplek genoemd naar de Roze Vleugelhoorn, een koninginnenschelp met hartsenergie.

Voor ademruimte voor ons ‘spiritueel kindje’ Vleugelhoorn werk ik halftijds als IT’er. Meer info op www.vleugelhoorn.be

 

Jeroen Claesen (1974)

Velm (België)

 
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT