Taotraining banner

Taotraining

Taotraining is een complete online training met 25 verschillende modules die samen de Eerste Inwijding van de Dragongate school vormen. Wij bieden online en live trainingen met praktische tools en heldere uitleg over de onsterfelijkheidstraining ofwel Parelbewustzijn, direct herkenbaar en toepasbaar in het drukke leven van de moderne mens.

De basis van Taotraining wordt gevormd door de 25 modules. De eerste 5 modules vormen hier de basis en zijn voor iedereen los van elkaar verkrijgbaar en te beoefenen, al dan niet in combinatie met live trainingen.

Iedere module bestaat uit 8 tot 12 lessen over een specifiek onderwerp die je online kunt trainen met behulp van audio, video en leesmateriaal. Meditaties, oefeningen en de achtergronden en effecten van de training worden helder en eenvoudig uiteengezet. Taoïstisch trainen was nog nooit zo toegankelijk!

De beste module om mee te beginnen als je geïnteresseerd bent in de basis van de onsterfelijkheidstraining is Module 1.

Je kunt je hier inschrijven voor 3 gratis introductiemails over Module 1:


Ontvang 3 leuke introductie mails over module 1

Het hele overzicht van alle 25 modules vind je hier

Wat kun je nog meer doen bij Taotraining?

Voor mensen die online trainen en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Taotraining organiseren we regelmatig laagdrempelige lezingen en live events, toegankelijk voor iedereen. Een ideale mogelijkheid om kennis te maken met Reinoud Eleveld en aan den lijve te ervaren wat Taotraining precies inhoudt.

Kom naar een lezing of live event

Het taoïsme beslaat een wijd spectrum aan levensthema's, adviezen, informatie en wijsheid. Het is een levensschool, een spiritueel pad dat de kwaliteit van je leven enorm kan verhogen. In onze achtergrondartikelen belichten we de verschillende levensthema's en belangrijkste onderwerpen die aan bod komen bij het taoïsme.

Lees de achtergrondartikelen

Veel live events en trainingsweekenden worden opgenomen en gebruikt voor de online trainingen. De mooiste zetten we op Youtube. Hier vind je ook meerdere interessante interviews met Reinoud Eleveld.

Bekijk de video's op ons Youtube kanaal

De Vijf Vormen van Onsterfelijkheid

Een inspirerend en informatief boekje over de vijf vormen van onsterfelijkheid, bekend in de magische wereld van de innerlijke alchemisten uit het oude China.

Reinoud Eleveld, auteur en de sifu van Taotraining, beantwoordt onconventionele vragen die tot nadenken stemmen:

Wat is onsterfelijkheid?

Wat houden de vijf verschillende vormen in?

Is onsterfelijkheid wel wenselijk?

Wat zijn de voordelen?

Hoe bereik je onsterfelijkheid?

  • Auteur: Reinoud Eleveld
  • Aantal pagina's: 74
  • Jaar: 2018
  • ISBN 978-94-92932-00-6

Verwacht 1 April 2018

Te bestellen bij Tao Tools (ook te verkrijgen als e-boek)

Uit de inhoud van 'De Vijf Vormen van Onsterfelijkheid':

Binnen het taoïsme wordt het leven na de dood beschouwd als een soort wachtkamer. Hier gaat je bewustzijn – je ziel – naartoe als je dit aardse leven verlaat, totdat je ziel zich bij een conceptie weer in een menselijk lichaam nestelt.

Het in contact komen met vorige levens is onderdeel van de onsterfelijkheidstraining. Mensen die hogere vormen van onsterfelijkheid hebben bereikt kunnen na de dood in een nieuw lichaam terugkeren met hun hele bewustzijn nog nagenoeg intact. Deze mensen hebben controle over wanneer en in welke vorm ze opnieuw wensen te verschijnen.

Ghostly Immortality

Er zijn meerdere vormen van onsterfelijkheid. De laagste vorm is Ghostly Immortality. Deze vorm overkomt doorgaans mensen die sterven in enorme emotionele ontreddering. Op het moment van overlijden wordt het bewustzijn zodanig door elkaar geschud dat het stervensproces niet goed meer verloopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij marteling, in oorlogssituaties of bij heel heftige auto-ongelukken. Door de ontreddering gaan slechts delen van haar bewustzijn over naar de volgende dimensie. Andere delen van het bewustzijn niet. Die stukken bewustzijn leven dan voort als Ghostly Immortal. Voor deze persoon is er op aarde unfinished business. Het is een vorm van onsterfelijkheid die we binnen de Taotraining juist proberen te vermijden.

Human Immortality

De tweede vorm van onsterfelijkheid is Human Immortality. Dit wil zeggen dat je de intensiteit en de vitaliteit die je meekrijgt van de natuur tot op hoge leeftijd op het niveau van rond je 28e houdt. Over het het algemeen is bij stokoude mensen in onze cultuur de levenskracht zo goed als verdwenen, net als de helderheid van geest. Het hangt allemaal aan een zijden draadje. Maar zo wil ik niet oud worden! Human Immortality staat voor een man of vrouw die op zijn of haar haar 100e nog fris en fruitig door de bergen wandelt of de zee op gaat om te vissen.

Hoe kun je tot op hoge leeftijd vitaal blijven? Door je seksuele energie te transformeren naar nieuwe levenskracht. Dit is wat we de seksuele Kung Fu noemen binnen de Taotraining.

Alleen al deze tweede vorm van onsterfelijkheid trainen levert heel veel op. Ik zie het bij mijn leerlingen. Met iedereen gaat het langzaam maar zeker beter. Bij iedereen zie ik een blos op de wangen verschijnen. Ik merk dat mensen wijzere beslissingen nemen. Iedereen wordt er beter van. Het resultaat is heel erg gul.

Earthly Immortality

De training van Earthly Immortality, de derde vorm, bestaat uit het stapje voor stapje ervoor zorgen dat je steeds minder vatbaar wordt voor de destructieve krachten van wat we ‘de storm’ noemen, ofwel de verleidingskrachten van de werkelijkheid. De eerste stap zou je kunnen schetsen als het uitgooien van een anker in het oog van de storm. Dat anker, waaraan je via een ankerketting je eigen bewustzijn koppelt, wordt Parelbewustzijn genoemd. Heb je eenmaal zo’n anker, dan bestaat de rest van de Earthly Immortality training feitelijk uit het schakel voor schakel intrekken van de ankerketting, zodat je eigen bewustzijn stapje bij beetje dichter naar het oog van de storm beweegt. Je ontwikkelt het vermogen om de pijn op te zoeken in plaats van troost te zoeken bij destructieve krachten.

Heavenly Immortality

De vierde vorm van onsterfelijkheid, Heavenly Immortality, leidt ertoe dat je mededogen, compassiekracht en tegelijkertijd genadeloze weldenkendheid ontwikkelt. Een Heavenly Immortal is in staat om menselijke fouten te verdragen en te omarmen. Hij of zij begrijpt volkomen dat andere mensen hun pijn ontlopen en steeds maar weer vervallen in het zichzelf en anderen leed aandoen. Kijk maar eens naar een afbeelding van Boeddha. Deze heeft doorgaans een traan, maar hij lacht je ook toe. Hij is troostend en compassievol tegelijk. Die glimlach zegt: ’Kom maar, ik begrijp je, ik doorzie je, bij mij kun je een tweede kans ontvangen.’

Mandela was een goed voorbeeld van een Heavenly Immortal. Als Mandela uit de gevangenis was gekomen en had gezegd: ‘Alle blanken zijn slecht. Dood ze allemaal!’, dan was er op dat moment in Zuid-Afrika een burgeroorlog ontstaan. In plaats daarvan zei hij na 27 jaar gevangenis: ‘We gaan het vreedzaam oplossen’.

Het pad naar onsterfelijkheid is een lang en glibberig pad, onder meer door de verleidingskrachten die je laten struikelen. Het is heel lastig om de verleiding te weerstaan om alsmaar toenemende kennis en macht niet te misbruiken. Iedereen kan het pad lopen en de training doen, maar je moet hard werken om het ook werkelijk te verwezenlijken. Mandela zelf leeft niet meer, maar zijn kracht is nog steeds voor veel mensen een belangrijke bron van inspiratie.

Celestial Immortality

Een Celestial Immortal is een soort dubbel-wezen. Iemand die Celestial Immortality ofwel de vijfde vorm van onsterfelijkheid heeft bereikt complementeert zichzelf met het gedeelte dat hij of zij bij de geboorte achterliet om man of vrouw te kunnen zijn: ‘de Dubbel’. Een Heavenly Immortal heeft een non-polair bewustzijn. Een Celestial Immortal is een non-polaire aanwezigheid.

De Aboriginals zijn zich hier bewust van. Mannelijke Aboriginals trainen godinnenkracht, dat zit in hun opvoeding en cultuur. De Aboriginals doen aan droomtraining. De droom is de verbinding met de godin die onder hun voeten slaapt.

Het uiteindelijke doel van Celestial Immortality is om met je ‘Dubbel’ in het kristallichaam te stappen, ook wel het Diamantlichaam genoemd. Je trekt je bewustzijn in zijn geheel van het uiterlijk naar het innerlijk landschap. De route naar het diamantlichaam is de tunnel van wit licht waar iedereen over spreekt die een bijna-dood-ervaring heeft meegemaakt. Als Celestial Immortal kun je doelbewust de tunnel in en kom je er aan gene zijde ook bewust weer uit op de door jouw gewenste plek en tijd.

Het is een lange weg om zover te komen. Het begint met maximaal vitaal worden, vervolgens parelbewustzijn ontwikkelen en je trauma’s helen, dan vanuit ruimtelijk inzicht en kleurbewustzijn, via weldenkendheid en emotionele balans, helder weten en empathie ontwikkelen en van daaruit compassie en non-polariteit laten ontstaan – en zo is er nog veel meer. Het is een leven lang – of misschien zelfs meerdere levens – trainen. Maar uiteindelijk word je één met de Dubbel en dan ben je een Celestial Immortal.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Kaap Hoorndreef 66 
(ruimte 3.12)
3563 AW Utrecht
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT