fbpx

Reinoud Eleveld

TAO TOVENAAR

Tovenaar worden. Een wonderlijke beroepskeuze voor een vijftienjarige. Toch was het voor Reinoud Eleveld (Amstelveen, 1956) geen grap. Hij wist al vroeg wat zijn levenslange passie was. Reinoud benoemde zichzelf tot leerling-tovenaar. Voor de rest van de wereld werd hij piloot, het vak van zijn vader.

Toverkracht

Reinoud zette voet op het mistige pad van ‘de magie’. Een spoor dat in de westerse cultuur vergeten en verdwenen lijkt. Onwetend, schoorvoetend en struikelend, via boeken, sjamanistische trainingen, gesprekken met geliefden, vrienden en inspirators, via Don Juan en Don Genaro, Strovolos en Gurdijeff – op zijn 28ste wist Reinoud precies waar hij naar zocht.

Hij wilde een ‘derde generatie’ tovenaar worden. Een Man van Kennis en Macht die zijn toverkracht nooit tot persoonlijk voordeel zou proberen aan te wenden.

Mantak Chia

Eind jaren tachtig las Reinoud Taoïstische geheimen der liefde van Mantak Chia. Voor het eerst vond hij duidelijke informatie over de samenhang van seksualiteit (seksuele kung fu), interne alchemie en ‘het wonderbaarlijke’.
Mantak Chia is de grondlegger van ‘Healing Tao’, samen met Juan Li en Michael Winn. Dit trainingssysteem werd in Nederland geïntroduceerd door Annette Derksen. Reinoud trainde acht jaar bij Annette.

Krijgskunst

In 1996 kwam Reinoud in aanraking met Taikiken-trainer Ron Nansink. Taikiken is de Japanse versie van de Chinese krijgskunsten Tai Chi Chuan, Hsing I en Yi Chuang. Bij Ron leerde Reinoud werken met ‘spontane en magische vormen’ van taoïsme.

Senior instructeur

Tussen 1998 en 2003 verbleef Reinoud regelmatig in het trainingscentrum van Mantak Chia in Thailand, de Tao Garden. Mantak Chia certificeerde Reinoud in een groot aantal technieken en meditaties. Naast Annette Derksen werd Reinoud de tweede senior Healing Tao-instructeur in Nederland.

Taotrainer

In de periode 2000-2007 gaf Reinoud full-time ‘taotraining’ in Nederland. Samen met verschillende Nederlandse Healing Tao-instructeurs startte hij het collectief HealingTaoNederland.nu. Er kwamen vele trainingen, workshops, seminars en opgeleide instructeurs uit voort.

Verdieping

De laatste zeven jaar gaf Reinoud bewust geen taotraining. Hij nam de tijd om zijn kennis te verbreden en te verdiepen. Daarbij trok hij op met onder anderen Ursula Eireiner, Giselle de Vries, Rosana van der Wagt, Sanne Burger, IJsbrand Pool, Rechelle Tai Tin Tsjoi en Marion de Vries.

Vallei-orgasme

Met journalisten Marleen Janssen en Jos Goossens startte Reinoud projecten die een groot publiek basiskennis over seksuele kung fu aanreiken. Duizenden vrouwen en mannen worden wijzer via www.vallei-orgasme.nl en www.meervoudige-man.nl.

Sport

Reinoud heeft een passie voor de toepassing van taoïstische technieken en inzichten in de sport. Reinoud werkte samen met vooraanstaande oefenmeesters: tenniscoach Felix Kaplan en golfprofessional Peter Ackerley.De samenwerking met de in 2011 overleden Ackerley resulteerde in ironshirt.golf

Inspiratie

Andere bronnen en gidsen van Reinoud zijn onder anderen Marianne de la Rie, Chong-Mi Muller, Master Whuang in Yunnan, Young-Master Xiao Yiao in Wei Bao County, Daan van Kampenhout en Rene Navarro. Ook zijn partner, de Romeinse Serena Montironi, is voor Reinoud een voortdurende bron van inspiratie. Serena en Reinoud hebben sinds 1997 een relatie.

Nieuw programma

Reinoud, 60 inmiddels en springlevend, heeft al zijn kennis en vaardigheden verwerkt in een nieuw taotraining programma. De lessencyclus is inmiddels gestart. Op de agenda staan 24 trainingsweekeinden, 6 zomertrainingen en een China-reis. Omdat deze trainingen vol zijn volgt hier het online programma.

Sluit Menu
Stel je vraag
close slider