Taotraining banner

Op weg naar Inwijding

Veel vrouwen die een Vallei cursus gedaan hebben verlangen naar meer. Meer informatie, achtergrond en diepgang. Meer kennis, oefeningen en wijsheid.  Ze willen meer weten over het taoïsme en de Nei Dan Kung, de traditie waarop Vallei gestoeld is, en over wat deze mysterieschool nog meer te bieden heeft.

Voor deze mensen is er Taotraining.

De Tao-taart

Stel je voor: Het taoïsme is in zijn compleetheid een taart. Taotraining is een deel van die taart – laten we zeggen 1/7 deel, omdat Taotraining met name over de Eerste Inwijding van het taoïsme gaat en er zijn in totaal zeven inwijdingen. Vallei is een deel van de taartpunt die Taotraining heet. Als we daar ook een maat aan zouden moeten geven dan zou dit hoogstens klein deel van de Taotraining taartpunt zijn, omdat Vallei met name gaat over de transformatie van opgewonden seksuele energie. Dit is een thema dat in Module 2 van Taotraining op diepgaande en uitgebreide wijze behandeld wordt – veel uitgebreider dan in Vallei, maar ook met veel raakvlakken.

Een zeer betekenisvolle hap

Dit taart-voorbeeld om je een idee te geven van hoe veelomvattend Taotraining en het taoïsme zijn en welke plek Vallei hierin heeft. Dit betekent geenszins dat Vallei niet uiterst waardevol is! Integendeel, juist door de compacte en praktische benadering van zoiets complex als de transformatie van seksuele energie wordt dit thema voor veel mensen eindelijk toegankelijk, begrijpelijk en toepasbaar. Je zou Vallei kunnen zien als een introductie, een hapje van de taart – een flinke hap – waarbij je wel degelijk een hele goede indruk krijgt van de smaak, textuur en kwaliteit van de taart.

Waar ben je naar op zoek?

Bij Vallei leer je het begin van hoe seksuele energie te transformeren en bewustzijn te ontwikkelen ten aanzien van je seksualiteit, je emoties en je gedrag. Bij Taotraining zetten we dit proces voort en leer je hoe dit proces van transformatie te verdiepen en te intensiveren.

Want... waarom doen we dit eigenlijk? Wat verwachten we te leren van deze eeuwenoude traditie? Wat spreekt ons aan? Waar verlangen we naar? Waar leidt die nieuwsgierigheid, dat meer willen weten, naartoe? Waar zijn we naar op zoek? Is het louter gezondheid, rust en plezier, of is het meer?

Het fundament en het uiteindelijke doel van de Taotraining

Leren hoe je een leven lang gezond, kalm en gelukkig kunt blijven is voor veel mensen meer dan genoeg. En laten we wel wezen, als je dat voor elkaar krijgt is dat ook een buitengewone verdienste, waarmee je meteen al uitzondering op de regel bent. Voor Taotraining is dit echter nog maar het begin. Een gezond lichaam, een kalme geest en een blij hart vormen het fundament van waar het bij Taotraining werkelijk over gaat – en dat is bewustwording.

Realisatie

Reinoud Eleveld, de oprichter van Taotraining en van Vallei, noemt dit ‘het oprekken van de grenzen van de werkelijkheid’ en ‘het leren manoeuvreren in de werkelijkheid’. De werkelijkheid leren zien zoals ze is, weten hoe jij als mens je zó in die werkelijkheid kunt bewegen dat je je absolute potentieel kunt realiseren – dat is waar Taotraining over gaat. In de yoga-traditie spreekt men over verlichting, in de taoïstische traditie spreekt men over realisatie. Wellicht zijn dit twee woorden voor hetzelfde. Doorgaans kunnen een goeroe (een meester in de yoga) en een sifu (een leraar in het taoïsme) goed door één deur en behandelen ze elkaar met het grootste respect en een hartelijke goedlachsheid.

Inwijding

Het pad naar realisatie noemen we bij Taotraining ‘Inwijding’. Middels het doorlopen van de verschillende stappen in de training word je ingewijd in de geheimen van de innerlijke alchemisten uit China. Deze kennis en oefeningen zijn overigens allang geen geheimen meer. Zo’n halve eeuw of meer geleden werd deze kennis vrijgegeven en inmiddels wordt ze over de hele wereld gepraktiseerd en bestudeerd. Ook taoïsten herkennen de urgentie, de toestand van de wereld die om bewustwording smeekt. De ontwikkeling van seksuele beschaving ligt daaraan ten grondslag – althans, dat is de visie van Taotraining. Van daaruit ontstaat bewustwording, en vanuit dat bewustzijn weten we steeds beter wat ons te doen staat, wat de consequenties zijn van onze acties en hoe wij als mensheid en individu de werkelijkheid zó kunnen beïnvloeden dat we niet langer destructief, maar constructief met onszelf, anderen en de wereld omgaan.

Dit is waar je nieuwsgierigheid je uiteindelijk naartoe leidt: naar bewustwording.

Omdat in de Vallei trainingen al een aantal basisprincipes en -technieken uit de Taotraining worden geïntroduceerd, zal er een zekere overlap zijn bij wat je aan materiaal aangeboden krijgt in de eerste modules, maar het is nog steeds goud waard! Je taoïstische horizon zal zich aanzienlijk verbreden, je zult dingen ineens op een dieper niveau begrijpen. Verschillende puzzelstukjes zullen op hun plek vallen en je zult verbaasd staan over hoe groot en veelomvattend deze training in werkelijkheid is.

Van harte welkom bij Taotraining!

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Kaap Hoorndreef 66 
(ruimte 3.12)
3563 AW Utrecht
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT