Taotraining banner

Module 2: Seksuele Kung Fu - het  'Medicijn'

In deze module maak je kennis met oude taoïstische technieken om seksuele energie te transformeren tot een zeer verfijnde vorm van energie, ook wel ‘het Medicijn’ genoemd, die je gezondheid en bewustzijnsontwikkeling in hoge mate ondersteunt. Je leert om op een betamelijke, dat wil zeggen veilige en verantwoordelijke manier, de krachtige energie van opwinding in je lichaam te verzamelen en door je lichaam te laten circuleren

Yin Yang Rood 500x500

Maak een volgende stap in je taoïstische ontwikkeling met Module 2

Seksuele energie kent een oneindig aantal uitdrukkingsvormen, maar wanneer het gaat over de menselijke expressie van seksualiteit onderscheiden we hoofdzakelijk twee vormen: voortplantingsseksualiteit en transformatieseksualiteit.

Seks verbindt alle levende wezen op aarde

Vanuit taoïstisch perspectief is seks een abstracte, mysterieuze kracht die ten grondslag ligt aan het leven zelf. Alles wat leeft wordt geboren met een diep verlangen zich te verbinden met andere soortgenoten en zo nieuw leven voort te brengen. De natuur heeft miljoenen verschillende manieren bedacht waarop dit plaats kan vinden. Kijk naar BBC ‘Earth’ en je krijgt een beetje een idee. De manier waarop bloemen, insecten, vogels, walvissen of mensen seks hebben is van een spectaculaire variëteit – en toch verbindt het ons. De verschillende species begrijpen elkaar als het gaat om levenslust, om het diepe verlangen je te uiten, je te verbinden en je voort te planten.

Cultuur is een heel dun laagje pretentie

Wij mensen hebben deze natuurlijke oerkracht enigszins gecompliceerd door religie en cultuur. Dit is een understatement. Seks wordt eigenlijk al eeuwenlang aan banden gelegd als zijnde iets dierlijks, iets laags dat niets te maken heeft met beschaving of verlichting. Niets is minder waar! Juist wanneer je deze levenskracht onderdrukt of verbiedt ontneem je een beschaving de bron van haar inspiratie en menselijkheid. Daarnaast laat seksualiteit zich niet onderdrukken, waardoor in de strijd tussen onderdrukken en uitdrukken hele verwrongen uitingsvormen van seksualiteit ontstaan, die allang niet meer natuurlijk zijn. De eerste seksrobot is net op de markt verschenen. Cyberseks is in opkomst. Wat zegt dat over ons?

Seks is de favoriete bezigheid van Spirit

Het taoïsme is een van de weinige nog springlevende spirituele scholen op aarde waar seksuele energie juist verwelkomd wordt en geïntegreerd wordt als een onmisbaar element op het pad naar bewustwording ofwel onsterfelijkheid.

De natuur als leermeester

De natuur is de belangrijkste leraar in het sjamanisme, waar het taoïsme oorspronkelijk uit voortkomt. Van nature nieuwsgierig onderzochten de vroege taoïsten grondig hoe het lichaam werkt, hoe de energieën in het lichaam stromen, hoe het lichaam zich verhoudt tot de buitenwereld en natuurlijk hoe seksuele energie werkt. Het feit dat door het versmelten van het mannelijke: Yang en het vrouwelijke: Yin, iets volledig nieuws geboren kon worden zagen ze als het grootste wonder aller tijden. Uit niets ontstaat iets.

‘De Tao die genoemd kan worden is niet de echte Tao’, aldus luidt de eerste zin van de Tao Te Tjing, een van de eerste geschriften van het taoïsme. Het refereert aan een diep ontzag voor het mysterie: het mysterie van het ontstaan van het leven. Uit niets ontstaat iets.

Transformatieseksualiteit en de magie van het leven

Wat heeft dit nou te maken met transformatieseksualiteit? In zekere zin is transformatieseksualiteit een manier om door gebruik van seksuele energie zo diep mogelijk in het mysterie van het leven door te dringen. Dat doen we door IN het Innerlijk Landschap te duiken, ofwel in het ontzagwekkende universum dat zich in ons lichaam bevindt. In gezonde, harmonische groepen en samenlevingen, zowel bij dieren als bij mensen, komen altijd tijden voor dat het niet verstandig is om nageslacht voort te brengen. Het feit dat het nodig is om de voortplanting gedurende die tijden te controleren roept vanzelf de vraag op:

Wat kun je nog meer doen met seksuele energie?

Je kunt het transformeren. Transformatieseksualiteit is de abstracte benadering van seksualiteit. Net als alles in het leven kent seksuele energie meerdere lagen. Er is de puur fysieke laag: Jing, de gevoelsmatige laag: Chi en de geestelijke laag: Shen. Deze lagen zijn verbonden met de buik, het hart en het hoofd. In het Innerlijk Landschap bevinden zich routes waarlangs energie zich kan verplaatsen. In het oude China wordt dit afgebeeld als rivieren die zich door uitgestrekte berglandschappen voortslingeren. Dat wat zich voortslingert is seksuele energie. Het is seksuele energie die zich via de genitaliën door het hele lichaam verspreidt. Wanneer het de Jing voedt voedt het de levenslust, de pure wil om te manifesteren. Wanneer het de Chi voedt voedt het het gevoelsbewustzijn, ons vermogen om te voelen, ons te verbinden met anderen, lief te hebben. Wanneer het de Shen voedt het het begrip dat we hebben van de werkelijkheid als zodanig – we worden wijzer.

Wanneer pure levenskracht stroomt naar liefde en wanneer liefde stroomt naar wijsheid zijn we bezig met transformatieseksualiteit. Dat is de kern, concreter dan dat kan het eigenlijk niet omschreven worden.

Respectvolle lust

Bij de training leer je hoe je lust verbindt met respect en hoe je respect verbindt met bewustzijn. Juist door te leren te vertragen, kleine stapjes te doen en met de grootst mogelijke aanwezigheid de reacties van het lichaam waar te nemen ga je langzaam maar zeker begrijpen dat je met oerkrachten werkt die een ongelooflijk potentieel in zich hebben: het potentieel tot een ongekende vitaliteit, een breed spectrum aan gevoel en intensiteit en een diep inzicht in het mysterie van het leven.

Kortom: Door het eigen maken van de transformatietechnieken komen deze oerkrachten tot je beschikking. Je wordt letterlijk meester of meesteres over jezelf.

Interessant? 

Interessant? Schrijf je in voor 3 gratis inspirerende emails over Module 2

Meteen beginnen met Module 2

Module 2 hoort bij de basis training en is daarom beschikbaar voor iedereen. Wel is het sterk aan te raden om eerst Module 1 gedaan te hebben.

Je investering voor Module 2 is € 247,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

BESTEL MODULE 2

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Dit zijn dingen die je leert wanneer je Module 2 gaat trainen:

✓ Hoe transformeer je opgewonden seksuele energie?

✓ Wat is de Mingmen en welke rol speelt dit transformatievuur in de rug bij de orgastische technieken?

✓ Hoe helpt het transformeren van seksuele energie bij het doorbreken van patronen?

✓ Hoe ontwikkel je je seksuele identiteit?

✓ Wat is het verschil tussen mono-cultivatie en duo-cultivatie?

✓ Wat is seksuele verslaving?

✓ Seks is niet altijd fijn. Hoe herstel je de schade van misbruik?

✓ Wat is het belang van zelfliefde?

✓ Welke valkuilen kun je beter vermijden?

✓ Hoe breng je structuur aan in de training?

De Droomtraining

Behalve de concrete transformatietechnieken leer je in Module 2 ook meer over de Droomtraining. De Droomtraining gaat over het aflossen van Slaapschuld, iets wat wonderlijk genoeg van grote invloed is op je seksuele energie en je functioneren in het dagelijks leven. Daarnaast krijg je ook tools aangereikt om lucide te gaan dromen, waarbij je stap voor stap het Droomlichaam completer gaat maken.

Wat je krijgt:

Interview video's (essentials)

Reinoud Eleveld leidt alle theorie voor je in. Centrale vragen zijn steeds: waarom leer je dit? Wat heb je eraan?

Meer dan 35 pagina's theorie

Hierin worden helder, gedetailleerd en uitgebreid de theorie, achtergronden en oefeningen beschreven.

Gedetailleerde instructie filmpjes

Reinoud demonstreert hier de belangrijkste oefeningen.


Audio-meditaties

Deze kun je op je telefoon downloaden en overal afspelen.


Mooie illustraties

Ze maken de theorie visueel en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.

Droomtraining

Een nieuwe serie Droomtraining oefeningen. Dit behelst zowel IJzeren Hemd oefeningen en liggende oefeningen op een matje.

Bonus

De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail. Vragen worden voorgelegd aan Reinoud. Je krijgt ook toegang tot onze uitgebreide FAQ-bibliotheek.

Toegang tot het online Tao-café. Je kunt, als je wilt, ervaringen uitwisselen met andere deelnemers in een gesloten Facebook-groep.

Mails van de sifu. Eens per week krijg je een e-mail van Reinoud Eleveld, ter ondersteuning en inspiratie.

Praktische vragen

Wat wordt bedoeld met seksuele identiteit?

‘In de Taotraining onderscheiden we vier fases van seksualiteit.

  1. Experimenteren met jezelf: masturberen. Dit doe je met name als jonge puber, wanneer je seksualiteit ontluikt en je al die nieuwe sensaties allemaal tegelijk wilt uitproberen.
  2. Experimenteren met een ander. Dit doe je meestal in het begin, wanneer je seksueel actief wordt. Het is speels, het is spannend, maar het is nog niet erg volwassen.
  3. Je ontwikkelt een bewuste, liefdevolle verbinding met jezelf, je lichaam en je seksualiteit. Je wordt seksueel volwassen.
  4. Omdat je van jezelf houdt en jezelf kent ben je in staat om een liefdevolle relatie met een ander aan te gaan. Je liefde ontstaat vanuit overvloed, niet vanuit needyness.

Wanneer je als volwassen man of vrouw in fase 1 of 2 blijft hangen noemen we dat seksuele infantiliteit. Fase 3 en 4 definiëren wat we bedoelen met seksuele identiteit: een identiteit waarbij zelfkennis, bewustzijn, liefde en seks allemaal verbonden zijn.’

Wat bedoel je precies met het ‘trainen’ van seksualiteit?

‘In onze cultuur trainen we bepaalde vaardigheden in opleidingen die doorgaans als doel hebben om in werk beter te presteren. We trainen echter niet onze ontwikkeling als mens. Daarom zijn we gaan geloven dat wat we zijn en waar we zijn als mens een soort gegeven is, bijna alsof het ons overkomt. De innerlijke alchemisten uit het oude China denken hier heel anders over, net als veel andere spirituele scholen. Het is juist heel goed mogelijk om je menselijkheid gestalte te geven. De eerste stap daartoe is het trainen van je seksualiteit, het jezelf terugbrengen naar natuurlijkheid. Het gevolg is dat je vitaler, meer weldenkend, emotioneel in balans en seksueel veilig wordt, zowel voor jezelf en anderen. Je authenticiteit komt tot bloei. Trainen op zich is niet moeilijk. Iedereen kan het en zal er zijn of haar voordeel mee doen. Wat echter moeilijk is is om te geloven dat er een training als deze bestaat! Wanneer je echter die drempel gepasseerd bent zul je merken hoe natuurlijk het allemaal is.’

Ik voel me een absoluut seksloos wezen. Kan deze training dan toch iets voor mij zijn?

‘Ja. Wij mensen zijn honderd procent seksuele wezens. Alles is een uitdrukking van de dans van seksualiteit. Als je naar de winkel gaat of het gras maait, als je een boek leest of slaapt, je bent een seksueel wezen. In het Westen koppelen we seks met name aan ‘de daad’, aan de liefde bedrijven. Waarschijnlijk bedoel je met deze vraag dan ook dat je nog maar weinig zin in vrijen hebt. Dat kan heel goed, zeker als je aan het einde van de menopauze/penopauze bent of als je boven de zeventig bent. Maar het is waarschijnlijker dat er iets anders aan de hand is: je bent je niet bewust van waar je seksuele energie zit. Als je seksuele energie in je genitaliën zit ervaar je opwinding. Zit het elders in je lichaam verstopt, dan ben je het kwijt. Dat wil echter niet zeggen dat het er niet langer is of dat je een seksloos wezen geworden bent. Dat is per definitie onmogelijk, zolang je leeft. Je moet alleen leren hoe je weer grip krijgt op je seksuele energie. Hier gaan de technieken van de Transformatieseksualiteit over. Je leert de seksuele energie uit de testikels of eierstokken halen en door het lichaam sturen.

Het is de bedoeling dat je je seksuele energie weer glashelder in het zicht krijgt.’

Beïnvloedt deze training mijn seksleven?

‘Ja. De Taotraining, het taoïstische pad naar voortreffelijkheid, is een individueel pad. De transformatie van seksuele energie doe je door middel van mono-cultivatie, dus alleen. Je partner is dus niet direct betrokken bij de training. Echter: wanneer jij verandert, verandert je relatie ook. Wanneer je bewuster wordt van je seksuele energie, je gevoelens en je grenzen zul je ook anders gaan vrijen, anders gaan communiceren. Als het goed is worden je seksleven en relatie er rijker, stabieler en volwassener door. Maar als er iets niet goed zit in de relatie zal dit ook onvermijdelijk zichtbaard worden. Uit ervaring blijkt dat het fijn is wanneer beide partners bezig zijn op het pad van bewustwording, zonder dat daar druk op uitgeoefend wordt.

Meteen beginnen met Module 2

 

Je investering voor Module 2 is € 247,-*

Je hebt altijd 30 dagen om te beslissen of het voor je voldoet.

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen. Je kunt dus meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons dan een mailtje. Indien je echt wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. Samen komen we er altijd uit.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT
pencilmoonmusic-notecamera-videoclocktext-align-justify