Taotraining banner

Het nieuwe Taotraining

Taotraining bestaat nu zeven jaar. Voor taoïsten een logisch moment om te reflecteren, vooruit te kijken en dingen anders te gaan doen. (Waarom na zeven jaar? Dat lees je in het artikel ‘De natuurwetten van bewustzijnsgroei’).
Hieronder volgt een schets van de drie grootste veranderingen. 

Verandering 1: Rosana van der Wagt actief als tweede hoofdtrainer

Als de lopende Jaarprogramma’s (die door alle Covid-19-maatregelen forse vertraging opliepen) zijn afgerond, gaat grondlegger Reinoud Eleveld op een welverdiende sabbatical. Na ruim zeven jaar intense overdracht is het tijd voor yin en om zelf voeding te halen. Reinoud zal ruim een jaar lang géén trainingen geven.

Het Jaarprogramma Live dat in september van start gaat, zal voor het eerst onder leiding van Rosana van der Wagt plaatsvinden. Reinoud speelt in dat Jaarprogramma nog altijd een grote rol, maar als online trainer. Rosana neemt de vier live trainingen voor haar rekening. Ook bij toekomstige Jaarprogramma’s zal Rosana de trainer zijn. Live trainen bij Reinoud kan enkel nog in de Advanced trainingsweken (zie hieronder).

Rosana traint al taoïstisch sinds 1996 en geeft sinds 2005 wekelijkse groepslessen in haar eigen trainingscentrum in Amsterdam. Al jarenlang is ze Reinouds belangrijkste co-trainer, onder meer bij het Taotraining 7-Jaarprogramma en diverse Jaarprogramma’s. Naast Reinoud is Rosana de meest ingewijde trainer in Nederland als het gaat over Parelbewustzijn.

Rosana van der Wagt

Verandering 2: Jaarprogramma nieuwe stijl

De missie van Taotraining is simpel: we willen een grote bijdrage leveren aan het ontstaan van een wijzere wereld.

Vanuit deze missie is het onze wens dat zoveel mogelijk mensen de eerste vier modules van Taotraining doorlopen en het materiaal daarvan eigen maken. Samen vormen deze modules namelijk een beproefd spoor naar (het eerste niveau van) Wijsheid. 

Het laatste jaar hebben we daarom veel geïnvesteerd in het nog (veel) beter maken van deze vier online trainingen, zodat mensen echt in staat zijn om het materiaal volledig zelfstandig eigen te maken. Om diezelfde reden bieden we al een aantal jaar het Jaarprogramma Parelbewustzijn aan: door in zo’n traject te stappen halen cursisten vaker de eindstreep en halen ze ook nog veel meer uit het trainingsmateriaal.

Nu hebben we een aantal dingen aan het Jaarprogramma gewijzigd om het nóg aantrekkelijker te maken mee te doen:

  • Deelname is goedkoper. Deelname aan het Jaarprogramma Live is voordeliger geworden omdat we de vier trainingsweekends vervangen hebben door vier trainingsdagen (dus zonder overnachtingen). Plus: er is nu ook een Jaarprogramma Online, wat nog weer een stuk voordeliger is (en ook fors goedkoper dan als je de vier online trainingen los zou aanschaffen).
  • Meer waardevol materiaal. Behalve dat de vier online modules aanzienlijk zijn uitgebreid, krijg je nu ook toegang tot een schat aan uniek video-materiaal. In het lopende Jaarprogramma dat we voor het laatst in ‘oude stijl’ aanbieden – dus met vier trainingsweekends o.l.v. Reinoud himself – zijn we alle trainingen integraal aan het opnemen. Als deelnemer aan het Jaarprogramma nieuwe stijl kun je alles terugkijken. Wie Reinoud ooit op een podium heeft zien staan, weet dat dit goud waard is: gewapend met flip-over en stiften en interacterend met een groep brengt Reinoud de kennis uit de online modules als geen ander tot leven. Diepgang en entertainment gegarandeerd – en dat zo’n 32 uur (!) lang, circa 8 uur per weekend.
  • Flexibiler trainen. (1) Voorheen startte er één keer per jaar een Jaarprogramma. Het kon dus zijn dat je lang moest wachten voordat het weer zover was. Met het Jaarprogramma Online kun je echter op elk moment beginnen! En doe je liever mee aan het Jaarprogramma Live (dat wel maar één keer per jaar start), dan krijg je direct toegang tot module 1, zodat je, wanneer je je ook inschrijft, wel meteen aan de slag kunt. (2) Voor de inhoud van de live trainingen hoef je niet meer een heel weekend op locatie te zijn; waar en wanneer je maar wilt kun je nu de opnames van zo’n trainingsweekend bekijken. Wat je daarbij mist – interactie met medecursisten, trainen in een groep en persoonlijke aandacht van een trainer – halen we ruimschoots in op de live trainingsdagen, die voor de volle 100% daarop zijn gericht!
Meer info Jaarprogramma Parelbewustzijn

Verandering 3: Advanced trainingsweken

We willen het voor cursisten veel aantrekkelijker maken om het spectaculaire materiaal van de Eerste Inwijding helemaal in te duiken. Want hoewel een Jaarprogramma op zichzelf al een life changing reis is, is het tevens, voor de liefhebbers, het begin van nog veel meer. 

Dit ‘veel meer’ bieden we vanaf 2023 aan in de vorm van Advanced trainingsweken rond vier specifieke thema’s:

  • Koning Aap: Wisdom Nei Kung & energetische krijgskunst
  • Hitte: Seksuele Kung Fu & Beenmerg Nei Kung
  • Placebo: Cosmic Healing & energetische hygiëne
  • Wijsheid: Compassieparel & de Acht Wonderkanalen

Live trainen bij Reinoud Eleveld is in de toekomst alleen nog mogelijk in deze weken. Voorwaarde tot deelname is dat je module 1 t/m 4 al hebt doorlopen, al dan niet in de vorm van een Jaarprogramma.

Meer info Advanced trainingsweken
module 8 500x500
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Kaap Hoorndreef 66 
(ruimte 3.12)
3563 AW Utrecht
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT