Taotraining banner

Je vraag is helaas niet te beantwoorden. Op zijn best zou het antwoord het beeld schetsen van een goedkope reclamefolder. Hoe omschrijf je wat ‘een pad om een wijze man of vrouw te worden?’. Om in je Innerlijke Landschap bekwaam en veilig aanwezig te kunnen zijn? Om vanuit ‘vol’ te gaan leven, in plaats van (zoals in onze cultuur) vanuit ‘leeg’? 

Het gaat dus niet om ‘wat het je brengt’. Het gaat erom dat je gevolg geeft aan de klank  van ‘The ring of Truth’. Of wat Taotraining probeert je aan te bieden, bij jou een vuurtje warm maakt. Een verlangen wat stilletjes van binnen zegt: ‘kom, ik doe mee, en ik zie wel wat het mij brengt’. Je kunt uitleggen in een paar zinnen wat je nu nog niet weet. Wat je niet weet, kun je nog niet weten. Dus het gaat om een balans vinden, in jouzelf, tussen begrijpen en overgave. 

Naar mijn mening zou iedereeen in onze cultuur moeten trainen. Maar ja, daarom ben ik ook degene die ik ben. Vanzelfsprekend laat ik iedereen geheel vrij in zijn of haar eigen spoor. En ik wens hoe dan ook iedereen het beste. Zorg  goed voor jezelf, voor je dierbaren en laat Moeder Aarde beter achter dan je haar aantrof bij je geboorte.

Hartelijke groet, Reinoud

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT