Taotraining banner

Hier vind je veel gestelde vragen. Dit is de publieke categorie. Als cursist heb je toegang tot een grote lijst met inhoudelijke vragen en antwoorden en kun je ook direct zelf vragen stellen.

Zoek een onderwerp

Klik op de categorie Publiek om de vragen en antwoorden te zien.

Seksuele transformatie

Eens kijken hoe ik dat kan antwoorden. Met 'consumeren' bedoel ik, en wordt in het algemeen bedoeld, 'Vrijen met elkaar', 'seks met elkaar hebben'. Soms meer expliciet 'seks met penetratie'. Je zou het tegenovergestelde van 'Consumeren' dan ook kunnen formuleren als je 'Onthouding' van een concrete seksuele invulling van je verlangen; Onthouding is te vergelijken met Platonisch houden. Geen seks voor het huwelijk zou je kunnen zien als het uitstellen van het consumeren. Een relatie platonisch houden betekent dat je, alhoewel de betrokken partijen verlangen hebben om te vrijen, toch besluiten om daar van af te zien. Maar het betekend nog niet dat je dan automatisch ook bezig bent met mono-cultivatie. Daarvoor zul je die ook echt moeten beoefenen.

Mono-cultivatie betekent dat je je seksuele energie gebruikt voor transformatie in je Innerlijk Landschap. Je gebruikt het voor je ontwikkeling als mens. Dit vraagt om zelf-beminning én om een methode om het te doen. Het staat ook los van het verlangen naar vrijen met een ander. Er hoeft niet per se een ander in het spel te zijn. Je kunt het altijd beoefenen als je weet hoe. Maar, zeker, het helpt enorm om een eventuele verliefdheid platonisch te houden als je mono-cultivatie hebt eigengemaakt.

Duo-cultivatie betekent dat je je seksuele energie gebruikt voor transformatie in je Uiterlijk Landschap. Je gebruikt het voor het laten ontstaan van een kind. En, in algemene termen vraagt dat om 'vrijen' met de ander. Dus automatisch om 'consumeren'.

Veel mensen vrijen niet per se om een echt kind te maken. Ze vrijen uit verlangen naar seksueel actief samen zijn met elkaar. En beschermen zich op de een of andere manier tegen het zwanger worden als gevolg van het vrijen. Maar ook al willen ze geen kind, ze bedrijven dus duo-cultivatie. In die zin dat ze de seksuele energie niet gebruiken voor transformatie in het Innerlijke Landschap. Omdat veel mensen niet weten hoe ze mono-cultivatie zouden kunnen bedrijven, en je seksuele energie erg moeilijk kunt onderdrukken, 'overkomt' ze het veel sneller dat ze een wederzijds verlangen niet platonisch kunnen houden. Al zouden ze het misschien wel willen. Vaak komt het toch tot consumeren.

Interessante vraag. Niet zo heel eenvoudig om te beantwoorden, want ik zou er een half boek over kunnen schrijven. Maar ik zal een poging doen om het wat inzichtelijk te maken. 

'Kundalini' is een begrip wat wat aan slijtage onderhevig is en er zwerven inmiddels wat verschillende duidingen door de westerse wereld. Maar om je vraag heel klip en klaar te beantwoorden: 'Kundalini wakker maken' en de manier waarop de Taoïsten hun seksuele energie trainen is precies het tegenovergestelde! 

Er zijn Tantra-scholen die het wakker maken van Kundalini nastreven. Er is inmiddels een Yoga-stroming die zelfs 'Kundalini-yoga' heet. En er zijn allerlei meditatiesystemen, allemaal verbonden met mysteriescholen uit India, die streven naar het opwekken van de Kundalinikrachten in onszelf. Bij de Interne Alchemie kennen we de Kundalini ook, maar we vermijden het wakker maken van deze krachten pertinent. Pas op het moment van onze zelfgekozen levenseinde, worden ze geactiveerd, onder meer om het hart stil te zetten een op een intense en correcte manier 'over te gaan'. 

Kundalini bestaat uit twee krachten, de Gouden Stroom en de Zilveren Stroom. Ze hebben geen echte locatie in ons lichaam, maar in het Innerlijke Landschap worden ze normaliiter gesitueerd aan de basis en vlak voor de wervelkolom (Zilveren Stroom) en aan de bovenkant en vlak voor aan de bovenkant van de wervelkolom, of vlak achter de pijnappelklier (Gouden Stroom). De Taoïsten verdelen het Innerlijk Landschap in drie energetische basislichamen: het Jing-lichaam (vitaliteitslichaam), het Chi-lichaam (bewustzijnslichaam) en het Shen-lichaam (spirituele lichaam). De Zilveren en de Gouden Stroom hebben 'een plek' in het Shen-lichaam. En ze zij nodig voor processen die horen bij conceptie en sterven. 

De verwarring ontstaat over de Taoïstische seksuele kung fu technieken van de Interne Alchemisten, waar ze een energetische stroom van 'voorgeboortelijke levenskracht' creëren, die onder meer gebruik maakt van een energiekanaal wat dóór onze wervelkolom loopt. En technieken waarmee je de Zilveren Stroom van de Kundalini kan opwekken, waarbij gebruik gemaakt wordt van een energiekanaal wat vóór de wervelkolom loopt. 

Als het lukt om de Zilveren Stroom van de Kundalini wakker te maken, kom je in een diepe extase, bedoeld om te sterven. Als de Gouden Stroom 'antwoord' is dat veilig en wordt er vaak over 'Verlichting' gesproken. Echter, als de Gouden Stroom NIET 'antwoord' 'verbranden je hersenen' en zijn zeer heftige psychotische klachten en problemen het gevolg. Die heel erg moeilijk 'uit' te zetten zijn. 

De Taoisten draaien het om: als hun moment van zelfgekozen dood naderbij komt, activeren ze eerst de Gouden Stroom, die van boven naar beneden stroomt. De Zilveren stroom 'antwoord' in dat geval ALTIJD en het gevold is een hele hoge graad van bewustzijn waarbij het bewustzijn prachtig kan overgaan naar het Shen-lichaam. 

Nou, wat ik al schreef, hier kun je een half (heel?) boek over schrijven. 

Maar in de jaartraining blijven we dus 100% weg bij Kundalini; dat zal je nu begrijpen. We zoeken daarentegen naar het veilig, schoon en zacht stromen van onze seksuele energie, om 'medicijn' te kunnen maken, waarmee we ons 'vitaliteitslichaam' voeden en gezonder maken. En, als dat proces eenmaal op gang komt, leren we hoe we ons bewustzijnslichaam meer harmonisch kunnen maken. Tot slot werken we aan het 'maken' van Parel-bewustzijn, waarmee we ons als het ware 'ankeren' in het Oog van de Storm.

Tjsa, dat is ook weer een goede vraag. Volgens mij kun je dat ook weer niet echt weten. Door het regelmatig trainen, bouw je ervaring op en krijg je een soort van gevoel voor hoe grondig je bent. Kunst is om goed, in "I", te ervaren of je warm genoeg bent in het seksuele centrum en, ik koppel dat altijd, de Ming-men. Je moet het ook niet te precies benaderen allemaal. Je zou kunnen zeggen dat mensen zonder training nagenoeg geen seksuele energie transformeren en mensen die wel trainen steeds meer en vaker hun energie omzetten. Bij het Verslaan van de Rode Draak en het Temmen van het Wilde Paard krijg je nog extra tools om hier naar te kijken.

Het openen van T5-T6 - Gia-Peh - omdat de energie dan langs het bewustzijn stroomt en dan weet je het. Intern metertje.

Stoppen van de menstruatie, maar ook emotionele kalmte, minder dwang.

Als je ongetraind bent, is het inderdaad zo dat je seksuele energie buiten je zelf raakt, als je een orgasme en een ejaculatie hebt. Als je gaat trainen, kun je leren om de seksuele energie en het sperma uit elkaar te halen. Je kunt de seksuele energie dan veredelen in jezelf. En als je ejaculeert kun je dan ‘leeg sperma’ ejaculeren. Het gaat dus niet om het sperma, het gaat om de diepe trainen die nodig is om seksuele energie in jezelf te kunnen waarnemen, in beweging brengen, sturen naar de juiste plekken en leren omzetten in zeer waardevolle kracht. Je doet het via een methode die ‘mono-cultivatie’ genoemd is. En, vreemd genoeg, niets met seks of vrijen met een ander te maken heeft. Onderschat het niet, het kost de meeste mannen jaren trainen, voordat ze het leren. Het gaat dus niet alleen om seksuele techniekjes, het gaat vooral over het worden van ‘Een Voortreffelijke Man’.

Goede vraag. Scherp. Niet ‘in diepte’ te beantwoorden, want dat zou een half boek worden. Er zitten heel veel kanten aan. Heel in het kort dus. Vergeef me dat het niet anders kan dus nu.

ALS het de bedoeling is dat je vader wordt, dan is het kind 5 jaar voor de conceptie al ‘bij jou’. Een potentieel kind komt eerst naar de vader. Klinkt raar, maar het potentiele kind kan pas 2 jaar voor de conceptie de moeder ‘vinden’.  Houdt in je gedachten vast: Als het de bedoeling is (dat is niet aan jou of aan je partner of aan mij of aan wie dan ook om te weten). 

In voorbereiding op de conceptie is het heel erg goed om seksuele kung fu te bedrijven. Hoe hoger het niveau, hoe effectiever, hoe beter voor alle betrokken. In de ideale wereld zouden zowel de man als de vrouw seksuele kung fu beheersen, voordat ze de ‘beslissing’ nemen om een liefdesbaby te laten … komen. Pas circa een maand voor de conceptie stopt dat proces. Alle betrokkenen zijn dan … ‘optimaal geladen’. Wat ik al schreef hierboven, veel te diep eigenlijk om hier zo over te schrijven. 

Anyway, als de conceptie tot stand komt, zijn seksuele transformatie-technieken beslist niet gewenst. Zowel voor de vrouw als voor de man. Pas als de moeder na het zogen weer haar menstruatie krijgt, beginnen in de ideale wereld beide partners weer met hun individuele training van de seksuele transformatie. 

Tussen ‘een maand voor de conceptie en de eerste menstruatie na de geboorte’ beoefen je dus geen sekusele kung fu. Daarvoor en daarna train je wel. Een liefdes baby laten ontstaan is geen sinecure. En een ‘voortreffelijke’ man of vrouw zijn emotioneel in balans en hebben weldenkende kalmte als ze de ‘beslissing’ nemen. 

In onze cultuur is het vermogen om die ‘beslissing’ te nemen nagenoeg niet aanwezig. Dus het ontvangen van een baby is bij ons een wat chaotisch proces geworden. En dat maakt het volgen van een helder pad ingewikkeld. Maar uit je vraag proef ik scherpte. Dus denk hierover na. Wees scherp en volg je Hart.

Nee niet echt. Die "groene verbindingen zijn er altijd". Ze zijn een soort energetische verbinding die alle mensen met elkaar hebben. Het is wel zo, dat als je veiliger leert omgaan met je seksuele energie (gelijkwaardig vrijen, geen onbeheerd "rood" in het groene web laten stromen) dat je dan een heel gunstige invloed hebt op het "niet rood maken van het groen". En dat is een van de doelstellingen van seksuele transformatie trainen.

Jazeker, dit gebeurt meer. Het is een veel voorkomend bij-effect van de training, dat van behoorlijke invloed is op de maan-cyclus. Dat wekt ook eigenlijk geen verbazing, omdat de transformatie-technieken bedoeld zijn om op een gegeven moment de 'Rode Draak te verslaan'. Met andere woorden: de menstruatie-cyclus op zo"n wijze te beïnvloeden dat er geen menstruatie meer ontstaat. Over het algemeen kun je wel zeggen dat de menstruatie in het begin van trainen wat heftiger wordt. Daarna wordt het juist kalmer en minder. Het is heel normaal dat iemand die regelmatig traint bijvoorbeeld een 2-daagse menstruatie heeft.

Ja, dat kan zeker het geval zijn. Het krijgen van een droge keel is een ontgiftingsverschijnsel. Maar maak je geen zorgen, het is van voorbijgaande aard. Zoals je zelf al aangeeft, drinken heeft er niet zo veel mee te maken. Wat wel kan helpen is het doen van een chi kung voor de keel. Ga in 'I' en zoek naar zachte en roterende bewegingen van de nekwervels, keel, hals en nek waarbij je het droge gedeelte van je keel als het ware zachtjes met die draaiende bewegingen masseert. Vervolgens begeleid je de loskomende cloudy energy naar beneden en uit je systeem met de hartklank. Ik denk dat het verschijnsel zo tamelijk vlot zal verdwijnen.

Dat is een wel erg algemene vraag. Dat maakt een zinnig antwoord altijd wat lastig. Over dit onderwerp zou je met gemak een boek kunnen vullen met inzichten vanuit de taoïstische manier van denken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van deze FAQ-module. In het kort derhalve: Allereerst, iedereen die slachtoffer is van seksueel misbruik (in strikt algemene zin) krijgt te maken met zg. "dader-identificatie" (in meer of mindere mate) en krijgt derhalve "dwang" op het worden van een dader. Bij sommige mensen werkt die mechanisme zo sterk, dat ze geen kans hebben om hier aan te ontsnappen. Porno in algemene zin is niets anders dan een vorm van seksueel misbruik (zowel bekeken vanuit de kant van het "aanbod", als vanuit de kant van de "consument"). Als je porno gebruiker bent, ben je dus zowel slachtoffer als dader binnen de kaders van seksueel misbruik. Je komt altijd in een vicieuze cirkel terecht. Dan: Als je ook nog in gedachten neemt, dat bijna nooit het "plaksel" wat bij seksuele opwinding meekomt wordt schoongemaakt (want de werking van de Ming-men is onbekend in onze cultuur), dan snap je wel waarom het zo"n dramatisch ontwikkeling is voor een beschaving, als die terecht komt in pornografisering. Rampzalig.

Ja, dat gaat geheel vanzelf. Door het behouden en transformeren van de seksuele energie, komt het terecht in het netwerk van meridianen van waaruit deze behouden energie langzaam omgezet wordt in schone en zeer waardevolle energie, ook wel 'primordial' of voorgeboortelijke energie genoemd.

Goede vraag! En er is ook wel wat voor te zeggen. In het algemeen zie je bij diverse taoïstische scholen en stromingen dat er wel gesproken wordt over Nieren-1 (Bubbling Spring of Borrelende Fontein), een punt in de voetzolen, waarmee je Yin-energie uit de aarde kan laten binnen stromen in je systeem. Zelf ben ik daar niet zo zeker van. Volgens mij zijn met name de eierstokken en de testikels daarin gespecialiseerd. Met de voetzolen kun je wel allerlei energieën waarnemen. En je kunt er ook goed cloudy energy doorheen laten stromen, naar de bodem van je Gouden Ei in en de aarde in. Maar de pure Yin-kracht waar je in seksuele transformatie naar zoekt komt vooral binnen via je testikels. En ik denk zelf dat er nog geen 100ste deel van die hoeveelheid via de Borrelende Fontein naar boven stroomt. Als het je om de Yin-kracht gaat, kun je dus beter werken met je testikels.

Er zijn een paar cruciale verschillen tussen fixatie en transformatie. Ten eerste stroomt de seksuele energie bij een pornografische fixatie of verslaving voorlangs in het lichaam. Bij Transformatieseksualiteit stroomt seksuele energie niet voorlangs omhoog naar de hersenen, maar achterlangs. Waarom? Omdat de seksuele energie schoongemaakt moet worden. Dat schoonmaken gebeurt in het warme vuur van de Mingmen, de Poort van het Leven. Hierdoor wordt de energie veilig bruikbaar voor het vermeerderen van je vitale energie (Jing) en ook voor het daaropvolgende proces van het vermeerderen van de Chi (je bewustzijn). Bij een pornografische manier van werken met je seksuele energie, zie je verlies van vitaliteit. Ook maakt het op termijn je Hartvuur zwak of zelfs leeg, wat je vermogen je te verbinden met anderen beschadigt. Bij iemand die de transformatie technieken traint zie je juist dat iemand sociaal vaardiger en betrouwbaarder wordt. Nog een verschil is het wel of niet werken met orgasme. Bij een pornografische fixatie of verslaving wordt er constant gezocht naar opwinding en orgasme als eindresultaat. Het is een doel op zich. Bij transformatieseksualiteit is het orgasme geen doel op zich.

Er is nog veel meer over te zeggen. Heel zwart/wit gesteld zou je kunnen stellen dat een pornografische verslaving destructief en beschadigend is, terwijl transformatieseksualiteit constructief en helend is. Seksuele energie vraag om een goede training. De seksuele transformatie-technieken zijn de motor onder de ingewikkelde processen in je lichaam die samenhangen met zelfgenezing, zelfbescherming en zelfontwikkeling.

Er zijn in verband met het opnemen van energie uit Moeder Aarde om de energie in de eierstokken en testikels aan te vullen twee technieken die heel effectief zijn. De eerste techniek is de IJzeren Hemd positie 'de Waterbuffel'. De tweede techniek is een stuk zachter. Dit is wat we noemen de 'testikel-ademhaling'. Om dit veilig te doen moet Gia-Peh goed open zijn, ofwel T5-T6. Het is dit 'poortje' dat een heldere gewaarwording kan hebben ten aanzien van of je teveel of te weinig energie omhoog brengt.

 

Goede vraag. Eerlijk gezegd denk ik niet dat je het echt zeker kunt weten in de zin van een letterlijke en meetbare waarneming. Maar wat wel belangrijk is hierbij is het activeren van het energetische punt tussen de 5e en 6e borstwervel in de rug. Dat punt heet Gia Peh of Hartpunt en het is verbonden met 'de bloem' op het borstbeen en het Hartvuur in het midden van de in het midden van de borstkas. Dit punt gaan we in het 3e weekend openen en trainen. Vanaf dat moment krijg je langzaam maar zeker een soort van ervarings-waarneming als het gaat over het al dan niet volledig verwijderen van het plaksel dat in de ruwe Yin-kracht zit. Overigens is het verwijderen van het plaksel uit de opgewonden seksuele energie niet het zelfde als volledig transformeren. Dat laatste gaat verder dan alleen het schoonmaken, het maken van het Medicijn en het al dan niet opslaan van de schoongemaakte energie. Het volledig transformeren van de energie hangt samen met nog veel complexere vormen van de transformatie-seksualiteit.

Dat is geen eenvoudige vraag.  Ten aanzien van trainen bestaat er eigenlijk geen MOETEN. De kunst is het ontwikkelen van verlangen om grip te krijgen op de mogelijkheden om gezond, blij en zinvol te leven. Dat gaat stapje voor stapje. En bij iedereen verloopt dit proces anders en in een ander ritme. Te fanatiek trainen heeft geen goede uitwerking. Rustig, een beetje achteloos, bijna met een soort nonchalance, werkt voor de meeste mensen het beste. Als je specifiek de seksuele transformatie technieken wilt gaan trainen dan heb je zo"n drie tot vier vensters van ongeveer een uur per week nodig. Later komt daar meer bij maar nogmaals, te fanatiek worden werkt niet goed. We hebben vanzelfsprekend een soort haast, een soort ongeduld om de effecten van de training te ervaren en te ondervinden. In het taoïsme zegt men: 'Heb je haast, vertraag dan!' Soms kun je ook een fase hebben waarin je veel tijd besteden aan de training en soms heb je fases waarin het lijkt alsof je helemaal niet traint. Dat noemen we de Yang en de Yin fase. Het is allemaal goed. De kunst is om het niet zozeer als moeten te ervaren, maar als fijn. Als iets dat langzaam maar zeker, stapje voor stapje, bij jou en je leven hoort.

Wij krijgen van onze ouders bij de conceptie een flinke dosis voorgeboortelijke energie mee. Het is een mengsel van naar buiten draaiende mannelijke energie en naar binnen draaiende vrouwelijke energie. Die energie komt respectievelijk uit de testikels en eierstokken. Het mengsel wordt opgeslagen in het Innerlijk Landschap van de nieren van een baby. In onze nieren zit dus na onze geboorte voorgeboortelijke energie. Die is noodzakelijk om als een soort startmotor-energie allerlei processen in ons lichaam op gang te brengen. In onze eigen testikels en eierstokken zit geen voorgeboortelijke energie, maar ruwe Yin-energie. Die kan gemengd met ruwe Yang-energie tot voorgeboortelijke energie worden getransformeerd en in de eigen nieren worden opgeslagen. Het is dus mogelijk om de nieren bij te vullen en niet alleen afhankelijk te zijn van de daar opgeslagen energie van de ouders.

Nee hoor, dat kan prima, als je de tijd van elke sessie maar niet te lang maakt. Drie korte zelfbeminnings-acties van maximaal een half uur is wel zo'n beetje het maximum.

Het is altijd goed rustig aan te doen bij de training, vooral bij de Seksuele Kungfu en het werken met gewichtjes. Ga het eerste jaar niet voorbij de 2 1/2 kilo. Je kunt ook je drager wat lager laten bewegen van voor naar achteren, als je wat meer thuis raakt in de oefeningen. Na een jaar trainen kun je door naar 3 1/2 kilo.

Goede vraag. Zelf vind ik het prettig om na het eten een sessie te doen met eerst 'huiswerk' en dan een powernap. Maar als je dat niet aangenaam vindt is de optie om te beginnen met een powernap en dan je 'huiswerk' te doen zeker een mogelijkheid. Voor mij werkt dit nooit zo goed, omdat ik het altijd wat lastig vind om de powernap meteen voor elkaar te krijgen. Soms duurt het wel een half uur voordat mijn lichaam zich overgeeft aan de korte slaap. En dan heb ik geen tijd meer om daarna nog rustig mijn huiswerk te kunnen doen. Persoonlijke stijl dus. Wat mij betreft mag iedereen met deze volgorde experimenteren: eerst huiswerk, dan powernap. Of eerst powernap en dan huiswerk. Feedback welkom!

Het overdragen van de technieken voor de transformatie van seksuele energie, vooral de technieken waar je leert werken met opgewonden seksuele energie, heeft door de eeuwen heen veel problemen gegeven. Omdat de overdracht moeilijk schoon te houden is kan het leiden tot diverse vormen van verleiding en misbruik tussen de leraar/lerares en de leerling/e. Maar juist omdat het zo lastig is wordt het ook vaak vermeden. Dat is in mijn optiek een misvatting. Het gevolg is namelijk dat mensen heel gevorderd kunnen raken in andere gebieden van de Innerlijke Alchemie, maar niet hebben leren omgaan met actieve verleiding en acute opwinding. Omdat opgewonden seksuele energie zo verschrikkelijk sterk is zie je dat ook bij mensen die hard en veel getraind hebben destructieve patronen het kunnen winnen van empathie en weldenkendheid. Naar mijn idee is het verstandig om ook te leren werken met opgewonden seksuele energie als leerling, dus je leraar/lerares moet dit op een veilige manier weten over te brengen. Het gaat erom dat je niet overrompeld raakt wanneer je op zeker moment toch geconfronteerd wordt met acute seksuele verleiding of opwinding.

Ja. dat kan gebeuren. Met overmatige zelfbeminning kun je onbedoeld in de 4e vorm van seksualiteit terechtkomen, de 'hyperseksualiteit'. Wat er dan gebeurt is dat de nieren zelf energie aan de opwinding gaan geven. Je komt dan in een loop terecht. Je gaat dan 'medicijn' maken van wat al 'medicijn' was. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Het gaat erom dat je een kleine stroom van energie vanuit de eierstokken of testikels via de Mingmen naar de hersenen laat lopen. Het gaat maar om kleine beetjes energie, maar het resultaat is dat je steeds een heel klein beetje in een uiterst lichte staat van opwinding bent. De hersenen zijn dan steeds geladen en werken veel beter dan zonder deze energie. Hier gaan we bij de Wisdom Chi Kung dieper op in.

Je activeert deze stroom van energie door met je I-kracht de verbinding tussen de testikels, Mingmen en hersenen in één snelle beweging te activeren. In het begin vraagt dat echt oefening, maar gaandeweg wordt het steeds meer een natuurlijke beweging.

De krampen en andere bijeffecten zijn normale bij-effecten van werken met het Jade Ei. Ze zullen op termijn verdwijnen. Het is wel illustratief voor de kracht van deze oefeningen. Het lijkt zo eenvoudig en het is soms moeilijk voor te stellen dat het inbrengen van een Jade Ei zo'n krachtige invloed heeft. Maar dat is dus echt zo. Er ontstaat ontgifting, de zuurgraad van de vagina wordt gebalanceerd en ook op emotioneel gebied ontstaat er stuwing. Als het te intens voor je is is het goed om het Jade Ei een tijdje niet te gebruiken en er opnieuw mee te beginnen als het weer goed voelt.

Ha! Dat is niet één vraag, maar een heel setje! Ik begrijp dat het thema 'in hitte komen' tot de verbeelding spreekt en vragen oproept. Weldenkendheid leidt tot de conclusie dat er eigenlijk geen veilige manieren zijn om met hitte om te gaan. Hitte is per definitie onveilig en destructief. Het kan echter nog onveiliger zijn om bijvoorbeeld in 'bevriezen' terecht te komen. Met name dan ontstaat er langzaam maar zeker achterstallig onderhoud. Overigens is het vooral voor vrouwen verstandig om af en toe in 'hitte' te komen, meer dan voor mannen. Je streeft naar een een mooi ritme van warm en koel en eigenlijk nauwelijks naar hitte. Waarom zou je?

En daar zit de crux. Waarom zou je? Met die vraag moet je leren omgaan. Wat zou een goede reden zijn of af en toe in 'hitte' te gaan? Als je zorgvuldig omgaat met het 'plaksel' en dat altijd netjes schoonmaakt in het Mingmen-vuur, dan heb je daar hitte niet meer voor nodig. Hooguit voor een goede doorbloeding van het hele lichaam, wat je ook kunt bereiken met intensief spporten. Als je toch in 'hitte' komt is het eruit komen niet zo moeilijk. De technieken van de Transformatieseksualiteit helpen daarbij.

De transformatie-technieken waarbij je werkt met opgewonden ofwel orgastische seksuele energie leer je individueel met behulp van het materiaal in de online trainingen. Ze vragen immers om strikt betamelijk en veilige omstandigheden. Als je eenmaal weet wat we precies bedoelen met 'licht orgastisch' worden en je ook de technieken eigen gemaakt hebt dan is het heel eenvoudig toe te passen is in een groep. Dat gaan we ook doen tijdens de live trainingsweekenden, aan het begin van de meditaties. Niemand, behalve jijzelf merkt daar iets van. Het is heel intern en zacht, iets wat plaats vindt in je eigen Innerlijk Landschap.

Uit je vraag spreekt de zorg of de weekenden wel veilig en betamelijk zijn. Ja, dat zijn ze. Ik ga er daarbij overigens wel vanuit dat we allemaal volwassen mannen en vrouwen zijn. Ik neem bij het bespreken van seksualiteit dan ook geen blad voor de mond. Bij de Transformatieseksualiteit creëren we juist samen beschaafde situaties met als intentie om samen een seksuele beschaving op gang te brengen.

Dit is een vraag van iemand die al eerder bij mij trainde, dus ik begrijp goed waar de vraag vandaan komt. Inderdaad werd ook mij aanvankelijk geleerd dat de seksuele energie, na schoonmaken en omzetten in het Medicijn in de onderste Tantien opgeslagen behoort te worden. Met onderste Tantien wordt dat gedeelte van het Innerlijk Landschap bedoeld dat overeenkomt met de buikholte in het gemanifesteerde lichaam. Het idee was dat het in de Jing terecht zou komen en vandaar uit verder verspreid zou worden.

Ik heb hier lang over nagedacht, er veel mee gewerkt en ben uiteindelijk tot de slotsom gekomen dat deze benadering niet kan kloppen en dat het zelfs foutief is om het Medicijn op deze manier op te slaan. Het Medicijn is voorgeboortelijke energie, het is geen Jing. En er is maar één orgaan (eigenlijk twee dus) dat gemaakt is om deze voorgeboortelijke energie in op te slaan en vanwaaruit het verspreidt wordt - en dat zijn de nieren! De nieren doen dit automatisch, net zoals ze dat doen bij de conceptie.

Vermoedelijk berust het hele idee van 'energie opslaan in de onderste Tantien' op verwarring. Ergens in de onduidelijke bochten van eeuwen geschiedenis is het gekoppeld aan het Medicijn. Het is zeker zinvol om bij sommige oefeningen Jing op te slaan in de Tantien, maar dat is is iets anders dan wat we doen bij de seksuele transformatie-technieken.

Waar het om gaat is dat je een keuze hebt tussen het consumeren van lust- en liefdesgevoelens en het platonisch houden van die gevoelens anderzijds. Als er in de relatie sprake is van gelijkwaardigheid en de gevoelens van liefde en lust worden beantwoord, dan is het zeer gunstig voor de ontwikkeling van je seksuele identiteit als er een intieme relatie op gang komt. Je kiest dan voor het omlaag laten stromen van de seksuele energie en voor 'consumeren'. Als er geen sprake is van gelijkwaardigheid en/of beantwoording van de gevoelens dan is de seksuele energie consumeren zeer schadelijk voor de ontwikkeling van je seksuele identiteit. In dat geval kies je er dus altijd voor de seksuele energie omhoog te laten stromen en de relatie platonisch te houden. Als je dat doet kan er een prachtige geestelijke band tussen de betrokkenen ontstaan.

 

Ja, dat is een goede vraag, maar nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Toen ik 45 jaar geleden begon met mijn training besefte ik al snel dat bronvermelding belangrijk zou gaan worden. Maar het was onbegonnen werk. Het lezen, reizen, ontmoeten, trainen, lesgeven, en dan weer meer lezen, ontmoeten, trainen - het is een eindeloze reis van zoeken en vinden. Al heel vroeg kon ik niet anders dan beslissen niet aan bronvermelding te doen. Ik had toen al een persoonlijk bibliothecaris moeten hebben. Dat vooraf.

Dan meer specifiek over de vraag in kwestie: ook hier is de bronvermelding niet genoteerd. Ik ben rond circa 1994 begonnen met onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen Tantra en Nei Dan Kung. Rond 2003 ben ik dat onderzoek min of meer gestopt. Ik verloor de interesse erin. Enerzijds was ik er van overtuigd dat de traditionele Tantra een buitengewoon waardevol inwijdingsspoor vertegenwoordigt, maar ik had geen brandend verlangen om dat spoor te gaan volgen, wat ik wel heb bij de Nei Dan Kung. En van alle Westerse vormen van Tantra kon ik de trilling niet langer verdragen, ook niet voor onderzoek.

In die fase sprak ik meerdere malen met Michael Winn, één van de grondleggers van de Healing Tao. Michael had zeer grondig onderzoek gedaan naar de transitie van traditionele Tantra naar westerse Tantra. Hij weet er heel veel van. Ook deelde ik twee maanden lang, tijdens een training in Thailand, een kamer met een Nederlander die veel getraind had met Margot Anand. Hij deelde veel 'back-stage' verhalen over die periode. Zo is mijn visie zo'n beetje ontstaan. Hoop dat dit je vraag beantwoordt.

Het gaat hier om wat we in Module 3 'licht orgastisch worden' noemen. Je kunt als je eenmaal goed thuis bent in de technieken van de Drie Poorten, de Ming-men, de 4 Pompen en het maken van het Medicijn, de technieken heel lichtjes uitvoeren. Daarbij haal je hele kleine beetjes seksuele energie uit je eierstokken of testikels, breng je het achterlangs omhoog en uiteindelijk en in de hersenen. Dit geeft een heel licht en aangenaam gevoel. Dit is wat we 'licht orgastisch worden' of 'oogsten' noemen.

De energie in de testikels en in de eierstokken zijn beide Yin. Bij mannen wordt deze energie vanwege de naar buiten draaiende spiraal sneller warm dan bij vrouwen. Daarom wordt vaak gezegd dat mannen meer Yang zijn bij de genitaliën dan vrouwen. Bij mannen ontstaat vaak een gevoelspantser bij het borstbeen. Daarom komt hun Hartvuur-kracht, hun verbindingsvermogen, minder snel naar buiten dan bij vrouwen. Daardoor wordt vaak gezegd dat mannen Yin zijn in de hartstreek. Maar in principe zijn de genitaliën bij zowel mannen als vrouwen Yin.

Ja, dat is inderdaad de bedoeling. Seksuele dwang is van alle tijden en van alle standen en rangen. Zonder goede training is er eigenlijk alleen maar de keus tussen toegeven aan deze seksuele dwang en proberen de dwang te onderdrukken. In beide gevallen ontstaat er schade. Transformatieseksualiteit is de derde optie.

In Module 2 en 3 werk je met krachtige technieken die onderdeel uitmaken van de transformatie van seksuele energie. Deze technieken voeren zowel lichamelijke als energetische afvalstoffen. Deze afvalstoffen noemen we cloudy energy. Vermoeidheid en emotionele reacties zijn derhalve normale reacties op de oefeningen. Het wil zeggen dat je in een reinigingsproces zit waarbij deze cloudy energy vrij komt en na verloop van tijd je lichaam verlaat. Het is een goed teken, maar niet altijd even plezierig. Na verloop van tijd nemen deze symptomen af.

Wat belangrijk is bij het transformeren van seksuele energie is dat de verzamelde seksuele energie zo snel mogelijk naar het Mingmen-vuur stroomt. Waarom? In het seksuele energie zit 'plaksel' die in de Mingmen eruit gehaald wordt. Er zijn andere mysterie-scholen waar seksuele energie in het middenkanaal gebracht wordt via het perineum. In het taoïsme wordt dat gezien als een no-go, omdat de seksuele energie dan niet schoongemaakt kan worden door de Mingmen. Dit wordt gezien als een gezondheidsrisico. Het is dus aan te raden deze route te trainen, wellicht nieuw voor jou, die in de optiek van de Taotraining veiliger is:

- Seksuele energie verzamelen in het Seksuele Centrum

- Dan naar achteren bridgen door de voorste poort en achterste poort aan te trekken.

- Daarna pomp je de energie meteen omhoog naar de Ming-men via de pomp van het heiligbeen.

Het gebruik van het begrip 'seksuele kungfu' is vrij gebruikelijk in China. In zekere zin is het dus uit gewoonte. Nu klopt de term eigenlijk niet helemaal, omdat kungfu uit het boeddhisme komt en niet uit het taoïsme. De algemene verzamelnaam voor de taoïstische krijgskunsten is niet Kung Fu maar Wu Shu. Die term is echter geheel onbekend in het westen. De term 'seksuele chi kung' zou ook niet slecht zijn om te gebruiken, maar is ook niet correct. De seksuele technieken kennen immers behalve Chi ook Jing en Shen aspecten. Dan zou je dus moeten spreken over 'seksuele Jing, Chi en Shen Kung'. Dat bekt ook niet lekker. Zelf prefereer ik de in mijn optiek meest correcte naam Transformatieseksualiteit.

Seksuele dwang is van alle tijden en van alle standen en rangen. Zonder een goede training is er eigenlijk alleen maar de keus tussen toegeven aan seksuele dwang of proberen de dwang te onderdrukken. In beide gevallen ontstaat er schade. In de Taotraining onderzoeken we een derde optie: hoe kun je seksuele dwang transformeren? Transformatie-seksualiteit biedt de vrijheid om bewuste keuzes te maken ten aanzien van hoe je je seksuele energie gebruikt, zodat je niet langer hoeft toe te geven aan seksuele dwang, maar deze ook niet hoeft te onderdrukken.

 

 

Dat is een vraag (komt niet vaak voor) die ik niet goed begrijp. Vermoedelijk vraag je naar verschillende vormen van "orgaan-orgasmes". Dan gaat het over het "tijd nemen" (dus inderdaad wat langer, met intervallen van rust en slaap, vrijen dan laten we zeggen "normaal". Daarbij gaat orgastische energie wat "op eigen houtje zwerven" door het lichaam. En als je dan in een orgastische staat komt, kan het heel intens worden op de plek waar veel van die energie zit. Het is altijd anders en altijd verrassend. Zelf heb ik nooit meegemaakt dat een orgaan-orgasme een geradbraakt effect heeft. Nog nooit maar in de buurt geweest van een dergelijk effect. Het kan zijn, dat je misschien te lang vrijt (of aan zelfbeminning doet) en dat er te veel energie uit de nieren aan het meestromen is. Dat kan wel een moe en lamlendig effect geven. Misschien om de vraag nog eens te formuleren en dan is het misschien ook mogelijk dat ik er nog eens wat over vertel.

Nee. Fijne, losse katoen mag ook. Maar zijde werkt wel beter. Het gaat om aanrakings-oefeningen, gekleed, met een goed effect op de lichaamsgewaarwording. Zijde werkt daar beter bij, beter dan zachte katoen. Maar het is overdreven om nu duur te gaan inkopen. Zo is het niet bedoeld.Als je geen zijden blouse en/of rok hebt, maar bijvoorbeeld wel een zijden sjaal(tje), dan kun je daar ook mee werken.

Nee, dat hoeft niet. Fijne, zachte katoen mag ook, maar zijde werkt wel beter. Het gaat om aanrakings-oefeningen, gekleed, met een goed effect op de lichaamsgewaarwording. Zijde werkt daar net iets beter bij.

Er zijn voor een man 3 manieren om zijn seksuele energie te transformeren:

  1. Het 'Warmen van de Stoof' (in het Engels 'The way of the Monk').
  2. Het leren circuleren van orgastische energie (in het Engels 'Multiple Orgasmic Man'
  3. Het leren maken van 'Medicijn' (in het Engels 'Medicin Man').

Het gaat er bij alle drie methoden om dat je de energie waar je kinderen mee kunt maken, leert gebruiken voor transformatie. Het is in onze cultuur gebruikelijk om deze energie niet te trainen. Met als gevolg dat mensen moe zijn, ongezond en vaak pornografisch gefixeerd. Terwijl als je de energie leert beheren, sturen en transformeren, het mogelijk is om gezonder te leven, met een hogere intensiteit, met groeiend bewustzijn en meer inspirerend handelend vermogen.

In de lesmodules van Taotraining.nl onderwijs ik de methodes 1 en 3.

Op de site https://meervoudige-man.nl/ vind je informatie over de methode 2.

Meer laden

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT