De Nei Dan Kung is een  - zeer oorspronkelike - trainingsvorm binnen het Taoisme. En als zodanig een schatbewaarder van de kennis, inzichten en technieken van de 'Seksuele Kung Fu'. Deze term is overigens niet helemaal correct, omdat de term Kung Fu (open hand beoefening) uit het Shaolin Bhoedisme is voortgekomen en dus feitelijk geen Taoistische term is. Seksele Kung Fu is meer een term die de mensen in China gebruiken als ze over de - ook voor de Chinezen geheimzinnige - seksuele transformatie geheimen praten. Een andere term die gebruikt wordt is 'Bedchamber Secrets' - 'Slaapkamer Geheimen'.

 

Transformatie Seksualiteit is in het Westen nagenoeg geheel uit het zicht verdwenen. Vage residues zijn nog vindbaar: priesters, nonnen en monniken proberen celibatair te zijn, topsporters doen (soms) aan tijdelijke onthouding als er een topprestatie verlangd wordt (wetenschappelijk cijfers hierover zijn bepaald niet eenduidig). Hier en daar experimenteerde iemand met een cursus 'Tantra voor paren'. Al met al zijn deze zaken op zijn best vaag en verwarrend en bovendien bijna altijd voorzien van een ronduit slechte reputatie. Niemand wacht op priesters die, onder het mom van celibataire training, jongetjes van elf beschadigen. Monniken en nonnen worden door niemand meer serieus genomen en jonge mensen die toekomstperspectief zien in deze vormen van spirituele ontwikkeling zijn zeldzaam.

Hoe anders kan het zijn. 

 

Zelf traint Reinoud Eleveld al meer dan 20 jaar Seksuele Kung Fu, zoals opgemerkt, een wezenlijk onderdeel van de Nei Dan Kung. In eerste instantie hield hij de kennis en technieken voor zichzelf. In het Westen kijkt men er vreemd tegenaan en wie er openlijk over praat kan een rare reputatie creƫren. Toch groeide Reinoud overtuiging dat deze kennis niet alleen voor hemzelf van grote waarde en belang was, maar voor iedereen die geinteresseerd is in het ontwikkelen van een volwassen seksuele identiteit.


Er zijn twee vormen van Transformatie Seksualiteit of Seksuele Kung Fu:

 

1) Mono-cultivatie (Way of the Monk voor mannen, en Way of the Non voor vrouwen). Let op: deze termen wijzen alleen op het feit dat de beoefenaar zonder partner zijn seksuele technieken traint. Het heeft slechts zijdelings te maken met het feit dat oorspronkelik nonnen en monniken deze technieken ook kenden en beoefenden. Je hoeft dus geen non of monnik te worden om mono-cultivatie te trainen en te gaan beoefenen. Het maakt ook niet uit of je wel of geen intimiteitspartner hebt.

2) Duo-cultivatie (Way of the Priest). Let op, deze termen lijken te wijzen op 'gezamenlijk seksuele kung fu beoefenen'. Dus; 'taoistische sex voor stelletjes'. Maar dat is een misvatting. Duo-cultivatie vraagt veel training en toewijding. Het gaat meer over het trainen van mensen die seksuele voorlichting van superieur nivo gaan geven aan 'de mensen die er behoefte aan hebben'.

Samen met onderzoeksjournalisten Marleen Janssen en Jos Goossens is Reinoud projecten gestart om al deze kennis en technieken beschikbaar te maken voor iedereen in onze cultuur die wijzer, gezonder en fijner met zijn seksuele ontwikkeling bezig wil zijn. Voel je uitgenodigd om te kijken op www.Vallei-orgasme.nl (voor vrouwen) en www.Meervoudig-orgasme.nl (voor mannen).

 

In deze projecten geeft Reinoud allereerst de kennis, de inzichten en technieken die bij de mono-cultivatie horen. Het gaat dus om de individuele training. 

 

Pas op termijn, als er voldoende mensen zijn die de monocultivatie onder de knie krijgen, zal Reinoud ook de kennis, inzichten en technieken van de priesters gaan doorgeven. Nogmaals, we hebben het weliswaar over kennis die westerse priesters ook zouden moeten beheersen, maar het gaat ook over het gezond en prettig houden van de seksuele verbinding tussen twee mensen.