Taotraining banner

Jaarprogramma - Parelbewustzijn

De Eerste Inwijding: 4 trainingsdagen en 4 online modules in één jaar onder leiding van Rosana van der Wagt

Rosana: 'Het Jaarprogramma Parelbewustzijn is een kans om kennis te maken met een alternatieve kijk op gezondheid, geluk en zingeving. Het kan je leven veranderen. Wanneer je de geheimen van de interne alchemie kent, krijg je toegang tot een ongelooflijke vitaliteit, onder meer dankzij het trainen van wat de seksuele kung fu noemen: oefeningen om seksuele energie te leren gebruiken voor je bewustzijnsontwikkeling.

Parelbewustzijn is de eerste stap van in totaal zeven stappen naar Wijsheid. In deze complexe en verwarrende tijden is Parelbewustzijn het anker in het oog van de storm, ofwel een staat van zijn die gekenmerkt wordt door rust, evenwicht en helderheid.

De training van de taoïsten uit het oude China is nagenoeg onbekend in onze cultuur. Daar wil ik graag verandering in brengen. Taotraining nodigt uit tot gezond en intens leven, het beleven van harmonische relaties en het bewust worden van je ware zingeving.

Wat is het resultaat van de training?

- Meer energie, vitaliteit en gezondheid
In ieder mens zit een optimale blauwdruk. De vitaliteit en intensiteit die je rond je 28e levensjaar hebt, kun je je leven lang vasthouden. Je kunt het ook weer opnieuw opbouwen. De seksuele training speelt hierin een grote rol. In het Jaarprogramma krijg je veilige, beproefde en betamelijke oefeningen, die gericht zijn op het activeren en optimaliseren van het zelfgenezende vermogen van het lichaam. 

- Minder stress, meer gelijkmoedigheid

‘Zo ben ik nu eenmaal’, die je een taoïst niet zo gauw zult horen zeggen.  Ben je makkelijk ontvlambaar of juist zwaarmoedig of licht gedeprimeerd? Dit kun je oplossen. Piekeren, malen, gefrustreerd zijn, in de stress schieten of overdreven vriendelijk zijn tegen jan en alleman – het zijn allemaal tekenen van emotionele onbalans. In het Jaarprogramma leer je hoe oude emotionele patronen minder grip op je kunnen krijgen. Taotraining gaat over kalmer worden, wijzere beslissingen nemen – zowel op je werk, in je relaties als in de rest van je leven.

- Welbevinden

Welbevinden is een staat van zijn die je kunt trainen. Reinoud beschrijft het ook wel als het ‘het eeuwige vakantiegevoel’. Hoe je het ook noemt, een gelukkige ondertoon in je leven is – ook volgens de westerse wetenschap – hét ingrediënt voor een goede gezondheid. Maar hoe bouw je dit op? Je zou kunnen zeggen dat het Jaarprogramma één groot stappenplan is om meer welbevinden in je leven te verkrijgen.

Dromende Malta

Wat leer ik in het jaarprogramma?

Taotraining bevat kennis en wijsheid waar we in het Westen naar snakken:

 • Uitgangspunten, oefeningen en meditaties voor genezing en ziektepreventie
 • Gedetailleerde formules waarop de dieptepsychologie van de oude taoïstische meesters is gebaseerd
 • De beroemde ‘seksuele kungfu’, of te wel transformatie seksualiteit, één van de specialiteiten binnen het taoïstische systeem van zelfgenezing en bewustzijnsontwikkeling. 
 • Technieken voor het effectief inlossen van slaapschuld. Dat betekent beter slapen en uitgerust wakker worden.
 • De Droomtraining. De eerste stap naar lucide dromen.

Rosana is gespecialiseerd zich in de eerste stap, in de Eerste Inwijding van de taoïstische mysterieschool van de Lungmen in Noord China. Deze Eerste Inwijding heet Parelbewustzijn

Het eigen maken van Parelbewustzijn is een reuzensprong in je ontwikkeling

De training bestaat uit buitengewone inzichten en daarmee samenhangende oefeningen waarmee je vele jaren intensief bezig kunt zijn. In het jaarprogramma zet je jezelf in één klap op een compleet nieuw spoor.

Omdat de training een combinatie is van zelfstudie met de online modules en vier weekenden onder leiding van Reinoud Eleveld, kun je zelf bepalen waar het zwaartepunt ligt. Samen vormt dit een zeer effectieve opleiding.

De inhoud van de dagen

Dag 1: I-kracht en Innerlijke Glimlach
Je maakt kennis met de vijf vormen van Bewustzijn, het fundament van de training. Je leert werken met de Drie Obstakel technieken en de vier stappen om de I-kracht in jezelf wakker te maken. Je krijgt toegang tot het Innerlijk Landschap en maakt een begin met de Innerlijke Glimlach meditaties. Verder: De zeven taoïstische formules van de Witte Zuil en de Zwarte Zuil, kennismaking met het Eerste Vuur en introductie tot de Droomtraining.

Dag 2: Seksuele Kungfu
Je maakt een begin met de Seksuele Kungfu en leert verschillende technieken om niet-opgewonden seksuele energie in het Innerlijk Landschap vrij te maken en te sturen in je lichaam. Begrippen als ‘Het openen van de Drakenpoort’, ‘De weg van de Non/Monnik’, mono-cultivatie en duo-cultivatie krijgen uitgebreid aandacht. Je krijgt inzicht in de vier vormen van seksualiteit en maakt kennis met de begrippen Ming en Xing. Daarnaast leer je om op een veilige manier te werken met orgastische energie (aparte lesmodules voor vrouwen en mannen). Verder: Inzicht in mannelijke pornografische verslaving. Verdieping van de Droomtraining.

Dag 3: True Heart – De Vijf Helende Klanken
Je leert hoe je het Hartvuur opent en je maakt kennis met de Vijf Elementen. Je leert werken met de begrippen ‘Kleurbewustzijn’ en ‘Ruimtelijk Inzicht’ en met meditaties zoals de Witte Nevel Meditatie, de Lotusbloem meditatie en de Compassie Glimlach. Ook ontvang je instructies over het werken met de vier pompen in de ruggengraat. Verder: Helende Handen 1. Verdieping van de Droomtraining.

Dag 4: Parelbewustzijn 1
Tijdens dit weekend ontvang je stap voor stap instructies hoe je een Stoofpot maakt. Je maakt kennis met de Vijf Verzamelpunten en leert hoe je in het Innerlijk Landschap een Parel maakt. Verder: verdieping van de Droomtraining.

Vragen stellen en vervolg trainingen

Bij het Jaarprogramma horen nog twee voordelen:

 1. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen per mail. Vragen worden voorgelegd aan Rosana. Je krijgt ook toegang tot onze steeds groeiende en uitgebreide vraag- en antwoord(FAQ)-bibliotheek.
 2. Mocht je verder willen trainen dan geeft deze training voldoende basis om mee te mogen doen bij de advanced trainingen van Reinoud Eleveld.

Ben ik geschikt voor het het Jaarprogramma?

Misschien ben je nieuwsgierig naar Wijsheid. Misschien wil je steviger en weerbaarder worden. Misschien ben je nieuw in de esoterie en heb je in de eerste plaats behoefte aan een pragmatische aanpak. Of misschien heeft seksualiteit je interesse en ben je nieuwsgierig naar de taoïstische geheimen. Dit zijn stuk voor stuk goede redenen om mee te doen met het Jaarprogramma.

Andere goede redenen om Taotraining te beoefenen zijn:

 • Je wilt je krijgskunst verdiepen en intensiveren.
 • Je zoekt nieuwe inspiratie voor je creatieve bezigheden (schilderen, lesgeven, zingen). Je hebt een verlangen om middels de seksuele transformatie je passie opnieuw aan te wakkeren.
 • Je wilt vitaal oud worden
 • Je wilt het zelfgenezend vermogen van je lichaam optimaliseren.
 • Je wilt je relatie met je partner verdiepen – ook als minnaar / minnares.
 • Je werkt met mensen en zoekt naar nieuwe professionele perspectieven (zie kopje hieronder)

Voor het Jaarprogramma zoeken we een mix van beginners, mensen met ervaring in bewustzijnsontwikkeling en professionals, zoals trainers en therapeuten. De ervaring leert dat dit de beste manier trainen is, waarin iedereen uitgedaagd wordt zijn perspectief wat los te laten.

Over Rosana van der Wagt

Rosana begon haar training in 1997 bij Annette Derksen, de eerste Senior instructrice van de Healing Tao International in Nederland. Vervolgens trainde Rosana van 1999 tot 2007 bij Reinoud Eleveld. In 2005 werd ze gecertificeerd als instructrice en sinds die tijd geeft ze groepstrainingen in haar eigen trainingscentrum in Amsterdam. Ook Manfred van Doorn, Ron Nansink, Juan Li en Michael Winn waren belangrijke leraren in haar ontwikkeling.
Rosana is momenteel Reinoud’s co-trainster bij zijn meerjarenprogramma’s. Ze is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Taotraining. Ze is gespecialiseerd in seksuele mono-cultivatie, Parelbewustzijn (voorheen Fusie genoemd), Wisdom Nei Kung en Cosmic Healing.

Deborah Vogel

Over Deborah Vogel (assistent trainer)

“Begin 2015 begon ik zowel met het 7-jaren programma bij Reinoud Eleveld als met het volgen van wekelijkse lessen bij Rosana van der Wagt. Bij Rosana heb ik destijds een aantal keren mogen assisteren. Dit bracht mij zo veel dat ik in december 2015 besloot om coach te worden. Na een aanvullende opleiding tot ontwikkelingscoach ben ik als freelance vrouwentrainster en coach aan de slag gegaan. Het belangrijkste thema waar ik mee werk is: hoe ontwikkel je meer zelfliefde en kom je meer in je kracht? Hoe kun je daarmee niet alleen je eigen leven, maar ook de wereld om je heen een beetje mooier maken? Hierbij maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan bij Taotraining en Vallei, en bied ik ondersteuning en verdieping bij de diverse online programma’s die Taotraining aanbiedt.

De trainingslokatie

Alle trainingen worden gegeven bij Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Een prachtige plek in de bossen met een ruime zaal waar we zelfs in corona tijd voldoende afstand kunnen houden.

Er is een gelegenheid tot (voor)overnachting om in alle rust voor te bereiden.

 

Landgoedzonheuvel

Wil je op de hoogte blijven?

Geef je naam en email door en we houden je op de hoogte over deze training.

Doe je mee aan het Jaarprogramma dan krijg je:

 • Persoonlijke training en begeleiding van taotrainer Rosana van der Wagt en assistent Deborah Vogel.
 • Toegang tot 4 inspirerende dagtrainingen met warme lunch.
 • Toegang tot de online training Parelbewustzijn, de eerste 4 modules van Taotraining (t.w.v.997 euro).  De modules bevatten een schat aan ondersteunend materiaal, aansluitend op de trainingen, waarmee je thuis verder aan de slag gaat.

Dit alles voor de prijs van 1597,- euro die je in 1x kunt betalen of in 4 termijnen.

Direct beginnen met je training

Neem deel aan het Jaarprogramma 2021/2022 en ontvang direct toegang tot Module 1 en de begeleidende emails.

Bij aanmelden vragen we je een motivatie in te sturen.

AANMELDEN  JAARPROGRAMMA

De data van de komende training in 2021-2022

september 2021
november 2021
maart 2022
mei 2022
Geen evenementen gevonden!

Trainingen beginnen zaterdag om 10:00 en duren tot en met 18:00.

 Veelgestelde vragen

Kan ik me ook voor één trainingsdag inschrijven?

Nee, het Jaarprogramma bieden we aan als één totaalpakket.

Wat als ik een trainingsdag niet kan / mis?

Dat is jammer!  Gelukkig is er een alternatief: mis je een weekend dan kun je de stof inhalen door de bijbehorende module te volgen. Alle theorie, oefeningen en meditaties vind je erin terug. De volgende traininsdag ben je er weer gewoon bij. Goed om te weten: je behoudt nog jarenlang toegang tot het materiaal uit de online modules.

Ik heb al één of meerdere online modules gevolgd, is het jaarprogramma ook voor mij?

Zeker. Het jaarprogramma zal de modules nog meer tot leven wekken. Verder is ‘omlaag trainen’ zeer bevorderlijk. Hoe meer je de basis herhaalt, zodat je een des te steviger is het fundament van je training.  Neem je deel aan het Jaarprogramma, dan krijg je, voor de modules die je reeds hebt aangeschaft, een voucher die je cadeau kunt doen aan een vriend of vriendin of die je kunt gebruiken om andere modules aan te schaffen.

Ik heb een fysieke beperking, kan ik het tempo bijbenen?

Vermoedelijk wel. Het jaarprogramma is intens, maar niet zozeer fysiek zwaar. Alle lichamelijke oefeningen zijn gericht op ontspanning en heling. Wilskracht is streng verboden tijdens de weekenden, waardoor je vanzelf binnen je grenzen blijft. Reinoud heeft jarenlange ervaring met het lesgeven aan mensen in zogeheten ‘herstelgroepen’. Hij houdt rekening met alle fysieke gesteldheden van deelnemers en heeft veel respect voor ieders beperking. Geef in je aanmelding s.v.p. aan om welke fysieke beperkingen het gaat.

Waarom is seksualiteit zo’n belangrijk onderwerp?

De taoïstische training valt of staat met seksualiteit. Met ‘seksualiteit’ bedoelen we echter iets anders dan wat er  in het Westen mee bedoeld wordt. Het gaat bij Taotraining en bij de seksuele kung fu niet zozeer over seks hebben, maar over seksuele energie als bron van levenskracht, als motor voor je bewustwordingsproces.  Ook, of misschien wel juist als je moeite hebt met seksualiteit of beschadigende ervaringen hebt ervaren op dit gebied, is het zeer de moeite waard om de transformatietechnieken te leren kennen. Betamelijkheid en respect voor ieders intimiteit staan voorop. In die sfeer kan het bevrijdend zijn om seksualiteit weer bespreekbaar te maken, op een eerlijke en open manier. Hoe je het wendt of keert: het hoort erbij, zeker als je je vitaliteit belangrijk vindt.

Zijn de online trainingen verplicht?

Nee. Niets moet. Veel mensen staan in eerste instantie wat sceptisch tegenover het idee van online trainen, maar het heeft ongekende voordelen. Je kunt de online modules overal trainen, in de privacy van je eigen huis, op je werk, in de bus.. waar je maar wilt. Je kiest zelf waar en wanneer en kunt hierin helemaal je eigen ritme volgen.

Hoeveel tijd kost het Jaarprogramma?

Vier trainingsdagen, plus de tijd die je zelf inruimt om het materiaal verder te trainen. Dat is voor iedereen anders en doe je naar behoefte. Sommigen gaan zeer intensief met het materiaal aan de slag, anderen drijven mee op het ritme van de weekenden en dat is voor hen voldoende. Alles is goed. Om een gemiddelde indicatie te geven: veel mensen trainen een uur per dag, of 2 uur per week, of twee keer een uur per week, om alle audio, video en lesteksten door te werken. Dat is voor de meeste mensen een prettig ritme, wat ook te doen is. Sommige mensen doen niks, andere mensen trainen iedere dag met de modules. De mogelijkheden zijn legio.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Deelnemen aan het jaarprogramma doe je met de intentie om de training in zijn geheel mee te maken. Zo is het programma ook opgezet. Moet je door omstandigheden toch eerder afhaken, dan gelden de volgende voorwaarden: stop je definitief met het Jaarprogramma dan krijg je voor de resterende weekenden, mits 8 weken van tevoren aangegeven, een bedrag terug van 150 euro per weekend. Je behoudt  toegang tot het Module 1 t/m 4. Het is niet mogelijk om te stoppen en later weer aan te haken. Zie ook onze annuleringsvoorwaarden rechts onder op deze pagina.

Kundun
Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT