Informatie module 1

Op weg naar inwijding

De eerste stap naar een gezondere, blijere en wijzere jij

In deze online training (de eerste module) maak je kennis met de belangrijkste basis-tools die de taoïsten in huis hebben. Ze zijn praktisch, makkelijk en ze bieden je meteen resultaat. Je gebruikt ze om ‘naar binnen te gaan’, eens voorzichtig contact te maken of om de boel eens goed op te ruimen. Je voelt je straks gegarandeerd frisser en leert jezelf op een dieper niveau kennen.

Wat je leertGlimlach 500

 • Een superieure techniek vergeleken met ‘concentratie’, ‘focus’ of ‘je best doen’. Je kunt er bergen werk mee verzetten, mee voorlezen, sporten of vrijen. En dat alles terwijl je uitrust. Het is tevens je persoonlijke sleutel naar het Innerlijke Landschap. De taoïsten noemen het de I-kracht.
 • Hoe je het penseel van de innerlijke alchemie hanteert, de Innerlijke Glimlach – een van de belangrijkste oefeningen in de gehele taoïstische traditie. Je leert zacht en respectvol reizen door je eigen binnenwereld. Van orgaan naar orgaan, tot aan de diepere lagen van je innerlijke landschap. De effecten zijn zeer helend, zowel fysiek als emotioneel.
 • Hoe je bouwt aan een ijzeren structuur, door een set oefeningen te trainen waarmee je letterlijk en figuurlijk ruggengraat kweekt. Niet door je spieren te trainen, maar door de bindweefsels te activeren en het skelet in zijn meest krachtige positie te gebruiken. Het zijn technieken van de IJzeren Hemd, de meest grondende oefeningen die de taoïsten in huis hebben.
 • Hoe je Slaapschuld aflost en de Droomtraining traint. Het zijn oefeningen die je ‘s nachts doet. Een notie die waarschijnlijk moet wennen, maar wie het een kans geeft ervaart al snel de logica. Je gaat het lucide dromen activeren, het ‘wakker worden in de droom’. Dit heeft als effect dat je ook overdag meer ‘wakker’ bent en bewust sturing kunt geven aan je leven.
 • Hoe je het contact met de buik herstelt. In de buik huist de warmte van de levenskracht. Je gaat het vuur verder opstoken en de kwaliteiten die bij de buik horen – gezondheid, humor, instinct – verder ontdekken en ontwikkelen.
 • Hoe je bewustzijn functioneert. In de taoïstische training ga je je bewustzijn op nieuwe manieren leren gebruiken (kwalitatief), en letterlijk vermeerderen (kwantitatief) middels seksuele transformatie. Maar wat is bewustzijn? De taoïsten zien een samenspel van vijf elementen. Deze begrijpen is elementair voor jouw groeiende wijsheid en inzicht in hoe je als persoon functioneert en met de wereld interacteert.

Terugkerende items*

De online training Op weg naar Inwijding maakt deel uit van een opleiding van 25 modules. Er zijn een aantal oefeningen die in alle modules terugkomen. In deze eerste module worden ze geïntroduceerd. Hieronder lees je welke oefeningen je specifiek krijgt aangereikt.

Chi kungs: algemene introductie en eerste oefening

Chi kungs zou je kunnen zien als het ‘tandenpoetsen van het lichaam’. Je borstel is je Innerlijke Glimlach – je ruimt er spanning, moeheid of vastzittende emoties mee op. In deze eerste module krijg je uitgelegd hoe Chi kungs werken en hoe je ze doet. De eerste oefening is de pees-spier-meridiaan-strekking. Een basis-Chi Kung waarmee je in één klap een groot deel van het lichaam gezonder maakt. Zeer effectief.

IJzeren Hemd: algemene introductie en eerste oefening

Door IJzeren Hemd te trainen bouw je aan structuur. Zowel energetisch als fysiek. Je werkt aan stevige bindweefsels en positioneert het skelet in een moeiteloze maar krachtige houding, waardoor de energie optimaal kan stromen. In deze eerste module krijg je uitgelegd hoe IJzeren Hemd technieken werken en hoe je ze toepast. De eerste oefening is de positie van Omhels de boom. Een techniek waarmee je jaren verder kunt.

Droomtraining: algemene introductie en eerste oefening

‘Our truest life is when we are in dreams awake’, zei Henry David Thoreau. En ook de taoïsten willen ‘wakker worden in de droom’, zowel ‘s nachts – door helder en lucide te leren dromen – als overdag. Er zijn fijne oefeningen die je kunt doen in de nacht om je luciditeit te vergroten. In deze eerste module krijg je het concept van de Droomtraining uitgelegd en leer je hoe je de bijbehorende oefeningen toepast. Als eerste werk je met de voeten, om te leren ‘lopen’ in de droom.

* In verdere modules krijg je voor bovenstaande concepten steeds extra oefeningen aangereikt, die voortbouwen op elkaar.

Wat je krijgt

 • 6 Interview-video’s. Taotrainer Reinoud Eleveld leidt de theorie voor je in. Centraal staat: waarom leer je dit? En wat heb je eraan?
 • Meer dan 50 pagina’s theorie waarin wordt uitgelegd wat Op weg naar Inwijding precies betekent, welke oefeningen erbij horen en hoe je ze traint.
 • Ruim 20 illustraties die de theorie visueel maken en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.
 • 4 Begeleide audio-oefeningen. Zet ze op je telefoon of mp3-speler en je kunt ze overal trainen.
 • 3 Gedetailleerde instructiefilmpjes, een Chi Kung en twee IJzeren Hemd-oefeningen.
 • 3 Begeleide audio-oefeningen waarmee je de Innerlijke Glimlach op verschillende manieren kunt trainen.
 • De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail. Vragen worden voorgelegd aan taotrainer Reinoud Eleveld. Je krijgt ook toegang tot een groeiende en uitgebreide FAQ-bibliotheek.
 • Toegang tot het online Tao-café. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers in een afgeschermde Facebook-achtige omgeving.
 

Bonus

 • E-mailcoaching, de zogenaamde ‘Mails van de sifu’. Eens per twee weken krijg je persoonlijke adviezen en raadgevingen van taotrainer Reinoud Eleveld. Ze zijn inspirerend en houden je bij de les.
 • Professionele video-opnames van een compleet trainingsweekend over Inwijding. De opnames zijn gemaakt tijdens het – uitverkochte – Taotraining 7 Jaren Programma wat Reinoud gaf in september 2015.
 

Ben ik geschikt?

De module Op weg naar Inwijding is geschikt voor je als je meer contact wilt met de diepere en meer wonderlijke aspecten van jezelf, én daarin wilt leren sturen. De training maakt je gevoeliger (naar jezelf toe – naar buiten toe leer je jezelf juist op een gezonde manier afschermen), en je herstelt de verbinding met vergeten delen van jezelf. Dat gaat met kleine stapjes, maar wie traint krijgt hoe dan ook resultaat.

7 praktische vragen

1. Hoeveel tijd kost het me?

Al het materiaal bekijk je op je eigen tempo. Je bepaalt zelf hoeveel tijd jij erin wilt stoppen. Let wel, het leren werken met het Innerlijke Landschap is geen quick fix. ‘Klik op deze knop en je bent meteen gelukkig’, daarvoor ben je hier niet aan het goede adres. Je krijgt een enorme bak met tools die je ontwikkeling als mens enorm kunnen versnellen. Dat gaat soms zo snel, dan je de neiging krijgt om de tools weer even te laten liggen. Daarna pak je ze weer op, wanneer je eraan toe bent.

2. Is het moeilijk om deze technieken te trainen?

Nee. Verbluffend simpel zelfs. De oefeningen zijn door iedereen – met of zonder ervaring – uit te voeren. En de effecten zijn er – vrijwel altijd – meteen. Maar, om de abstracties achter de technieken helemaal te doorgronden, dat is een ander verhaal. Kun jij uitleggen wat jouw bewustzijn precies is? Snap jij wat voor wonder je bent? (Zo ja, stuur ons een mailtje).

3. Wat als ik al makkelijk toegang heb tot mijn Innerlijke Landschap?

Dat is fantastisch. Je hebt een voorsprong op een heleboel andere mensen. In de training leer je ‘wat je nu eigenlijk precies doet’. En wanneer je dat snapt, kun je je vermogen laten groeien. Jij begrijpt bij uitstek de waarde van het leren bewegen in de abstracte wereld. Dus ben je geïnteresseerd in tools om er beter voor te leren zorgen? De tools van de taoïsten gaan je wat je al kunt steviger en bruikbaarder maken.

4. Kan ik het materiaal downloaden?

Ja, al het audio-materiaal kun je downloaden. Alle begeleide oefeningen kun je dus op je telefoon of mp3-speler zetten, zodat je ze op elk moment kunt doen. De filmpjes en de theorie kun je niet downloaden, maar wel ten alle tijden online bekijken. De training is goed te volgen op je tablet of telefoon. Je krijgt hiermee ook toegang tot alle updates – extra filmpjes bijvoorbeeld – van de online training. We blijven het product verbeteren. We nemen feedback van deelnemers zeer serieus.

5. Wat als ik later met de training wil beginnen?

Geen punt, na de aanschaf van de training kun je ten alle tijden bij het materiaal. Dat zal nog zeker een aantal jaar mogelijk zijn (vermoedelijk veel langer). Je bepaalt je eigen tempo. Er worden tweewekelijks coachende e-mails naar je verstuurd, zogenaamde ‘Mails van de sifu’. We raden aan om die in een mapje op je computer te bewaren. Je pakt ze erbij als je ze nodig hebt.

6. Wat als ik (live) ondersteuning nodig heb?

Je kunt al je vragen per e-mail stellen. Je krijgt altijd antwoord via iemand van de klantenservice. Inhoudelijke vragen worden voorgelegd aan taotrainer Reinoud Eleveld. Alle vragen en antwoorden worden opgenomen in een groeiende FAQ-bibliotheek, waartoe je ook toegang hebt. Je kunt een hoop leren van de vragen van anderen. Mocht je persoonlijke ondersteuning nodig hebben om True heart aan de praat te krijgen: er staan ook een aantal trainingsdagen op de planning. Deze zijn niet inbegrepen bij de online training, maar je wordt wel automatisch op de hoogte gehouden.

7. Hoe werkt de garantieregeling?

Als de training Op weg naar Inwijding niet bij je past, dan kun je ons binnen 30 dagen een mailtje sturen. Je krijgt je aankoopbedrag binnen enkele dagen gerestitueerd. Je inlog-code wordt gedeactiveerd.

Wie is Reinoud?

Reinoud Eleveld is een Nederlandse autoriteit op het gebied van taoïstisch trainen. Letterlijk tienduizenden mensen trainen zijn interpretatie via boeken, seminars of online trainingen. Zij worden fitter, vrolijker, wijzer. Onderliggend is Reinouds missie om een beschavingsgolf op gang te brengen. Hoe? Door verdwenen inwijdingskennis weer beschikbaar te maken. Niet voor een paar uitverkorenen, maar dit keer voor iedereen. Reinoud wil en kan dit niet in zijn eentje. Hij zoekt mensen die willen trainen. Ten eerste om je eigen leven gezonder, gelukkiger en completer te maken. Daarna ontstaat er vanuit jou als het goed is een vorm van overvloed die voor iedereen goed is.

Meteen beginnen

Naar ons idee doet iedereen er goed aan om Op weg naar Inwijding te trainen. Het levert je op: meer contact met jezelf, en betere waarneming en mogelijkheid tot ingrijpen in de diepere aspecten daarvan. Maar ook meer energie, een betere stressbestendigheid en een algemeen gevoel van rijkdom door de continue ontdekkingstocht. Maar alleen jij kan de keuze maken: je hebt inmiddels voldoende informatie om een beslissing te nemen.

De investering voor de online training bedraagt € 247,-*.

OPTIE:
voor slechts 50 euro extra schrijf je je meteen óók in voor de live trainingsdag op 1 december.

Investeer je geen 247, maar 297 euro, dan krijg je niet alleen toegang tot Module 1, maar ook een ticket voor de live training rond dit thema op zaterdag 1 december, o.l.v. Reinoud Eleveld in het ISVW te Leusden.

 * De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden geïnvesteerd in het verspreiden van wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Ook taoïstisch trainen kan nieuw voor je zijn. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen aan. Je kunt meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons een mailtje. We kijken wat er aan de hand is. Indien je wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. We komen er altijd uit.

Sluit Menu
Stel je vraag
close slider
×