Taotraining banner

Op weg naar inwijding

Module 1 - de eerste stap van de Taotraining

In Module 1 maak je kennis met de belangrijkste basis-tools van het taoïstische pad van zelfgenezing en bewustzijnsontwikkeling. Ze zijn praktisch, makkelijk en ze bieden je meteen resultaat. Je gebruikt ze om naar binnen te gaan en voorzichtig contact te maken met je innerlijke wereld, de dimensie van de werkelijkheid waar echte verandering en groei plaatsvindt.

Wat je leert
Glimlach 500

 • Werken met I-kracht. De I-kracht iets heel anders dan concentratie, wilskracht of je best doen. In zekere zin zijn I-kracht en wilskracht elkaars tegenovergestelden, terwijl ze allebei als doel hebben om werk te verzetten, energie en daadkracht te mobiliseren, actief en efficiënt te zijn. Alleen: van wilskracht word je moe en van I-kracht rust je uit. Wilskracht creëert uitputting en stress. I-kracht creëert ontspanning en een oneindige bron van vitaliteit. De I-kracht is tevens je persoonlijke sleutel naar het Innerlijke Landschap. In zekere zin is de I-kracht de basis van de Taotraining.
 • De Innerlijke Glimlach, het penseel van de innerlijke alchemie. Je leert zacht en respectvol reizen door je eigen binnenwereld. Van orgaan naar orgaan, tot aan de diepere lagen van je innerlijke landschap. De effecten zijn zeer helend, zowel fysiek als emotioneel.
 • Hoe je bouwt aan een solide structuur, zowel fysiek als emotioneel.  Je leert een set ofeningen waarmee je letterlijk en figuurlijk ruggengraat kweekt. Niet door je spieren te trainen, maar door de bindweefsels te activeren en het skelet in zijn meest krachtige positie te gebruiken. Het zijn technieken van de IJzeren Hemd, de meest grondende oefeningen die de taoïsten in huis hebben.
 • Hoe je Slaapschuld aflost en de Droomtraining traint. Het zijn oefeningen die je 's nachts doet. Een notie die waarschijnlijk moet wennen, maar wie het een kans geeft ervaart al snel de logica. Je gaat het lucide dromen activeren, het ‘wakker worden in de droom’. Dit heeft als effect dat je ook overdag meer ‘wakker’ bent en bewust sturing kunt geven aan je leven.
 • Hoe je het contact met de buik herstelt. In de buik huist de warmte van de levenskracht. Je gaat het vuur verder opstoken en de kwaliteiten die bij de buik horen - gezondheid, humor, instinct - verder ontdekken en ontwikkelen.
 • Hoe je bewustzijn functioneert. In de taoïstische training ga je je bewustzijn op nieuwe manieren leren gebruiken (kwalitatief), en letterlijk vermeerderen (kwantitatief) middels seksuele transformatie. Maar wat is bewustzijn? De taoïsten zien een samenspel van vijf elementen. Deze begrijpen is elementair voor jouw groeiende wijsheid en inzicht in hoe je als persoon functioneert en met de wereld interacteert.

Terugkerende items*

De online training 'Op weg naar Inwijding' maakt deel uit van een opleiding van 25 modules. Er zijn een aantal oefeningen die in alle modules terugkomen. In deze eerste module worden ze geïntroduceerd. Hieronder lees je welke oefeningen je specifiek krijgt aangereikt.

Chi kungs: algemene introductie en eerste oefening

Chi kungs zou je kunnen zien als het 'tandenpoetsen van het lichaam'. Je borstel is de Innerlijke Glimlach - je ruimt er spanning, moeheid en vastzittende emoties mee op. In deze eerste module krijg je uitleg over hoe Chi kung oefeningen werken en hoe je ze doet. De eerste oefening is de 'pees-spier-meridiaan-strekking'. Een basis Chi Kung oefening waarmee je in één klap een groot deel van het lichaam gezonder maakt. Zeer effectief.

IJzeren Hemd: algemene introductie en eerste oefening

Door IJzeren Hemd te trainen bouw je aan structuur, zowel energetisch als fysiek. Je werkt aan stevige bindweefsels en positioneert het skelet in een moeiteloze maar krachtige houding, waardoor de energie optimaal kan stromen. In deze eerste module krijg je uitgelegd hoe IJzeren Hemd technieken werken en hoe je ze toepast. De eerste oefening is de positie van 'Omhels de boom'. Een techniek waarmee je jaren verder kunt.

Droomtraining: algemene introductie en eerste oefening

'Our truest life is when we are in dreams awake', zei Henry David Thoreau. En ook de taoïsten willen 'wakker worden in de droom', zowel 's nachts - door helder en lucide te leren dromen - als overdag. Er zijn fijne oefeningen die je kunt doen in de nacht om je luciditeit te vergroten. In deze eerste module krijg je het concept van de Droomtraining uitgelegd en leer je hoe je de bijbehorende oefeningen toepast. Als eerste werk je met de voeten, om te leren 'lopen' in de droom.

* In verdere modules krijg je voor bovenstaande concepten steeds extra oefeningen aangereikt, die voortbouwen op elkaar.

Wat je krijgt

 • 6 Interview-video’s. Taotrainer Reinoud Eleveld leidt de theorie voor je in. Centraal staat: waarom leer je dit? En wat heb je eraan?
 • Meer dan 50 pagina’s theorie waarin wordt uitgelegd wat Op weg naar Inwijding precies betekent, welke oefeningen erbij horen en hoe je ze traint.
 • Ruim 20 illustraties die de theorie visueel maken en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.
 • 4 Begeleide audio-oefeningen. Zet ze op je telefoon of mp3-speler en je kunt ze overal trainen.
 • 3 Gedetailleerde instructiefilmpjes, een Chi Kung en twee IJzeren Hemd-oefeningen.
 • 3 Begeleide audio-oefeningen waarmee je de Innerlijke Glimlach op verschillende manieren kunt trainen.
 • De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail. Vragen worden voorgelegd aan taotrainer Reinoud Eleveld. Je krijgt ook toegang tot een groeiende en uitgebreide FAQ-bibliotheek.
 • Toegang tot het online Tao-café. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers in een afgeschermde Facebook-achtige omgeving.

Bonus

 • E-mailcoaching, de zogenaamde 'Mails van de sifu'. Eens per twee weken krijg je persoonlijke adviezen en raadgevingen van taotrainer Reinoud Eleveld. Ze zijn inspirerend en houden je bij de les.
 • Professionele video-opnames van een compleet trainingsweekend over Inwijding. De opnames zijn gemaakt tijdens het - uitverkochte - Taotraining 7 Jaren Programma wat Reinoud gaf in september 2015.

Ben ik geschikt?

De module 'Op weg naar Inwijding' is geschikt voor je als je meer contact wilt met de diepere en wonderlijke aspecten van jezelf.  Verlang je naar een leven zonder stress? Zou je in staat willen zijn op een meer ontspannen wijze te leven? Ben je geïnteresseerd in thema's als bewustzijnsontwikkeling en energetische zelfbescherming? Wil je meer weten over vitaliteit als bron van gezondheid, harmonie en kracht? Dan ben je zeker geschikt om Module 1 aan te schaffen!

Qua gezondheidseisen of leeftijd zijn er geen restricties om met Module 1 te beginnen. Mocht je lichamelijk beperkingen hebben is het mogelijk dat je niet alle Chi Kung oefeningen kunt uitvoeren, maar dan nog zul je baat hebben bij deze training.

Wel vraagt het doen van een online training een zekere mate van discipline, en uiteraard een bepaalde hoeveelheid tijd. Zie hieronder:

7 praktische vragen

1. Hoeveel tijd kost het me?

De gemiddelde tijd die mensen gebruiken om Module 1 door te werken is 1-2 weken per les. Er zijn 7 lessen, dus reken op minimaal 7 weken. Het is aan te raden om voor jezelf een soort schemaatje te maken, waarbij je bv. 30 minuten per dag, of een uur per 2 dagen, reserveert om met de module bezig te zijn. Nu is uiteraard het voordeel van online trainen dat je het in je eigen tempo kunt doen. Uit ervaring blijkt er een natuurlijk ritme te ontstaan waarbij je een tijdje enthousiast en intensief bezig bent, waarna je de behoefte krijgt om het materiaal weer een paar dagen of weken te laten liggen. Dit volgt helemaal het Yin-Yang ritme van de Tao, dus dat is prima.

2. Is het moeilijk om deze technieken te trainen?

Nee. Verbluffend simpel zelfs. De oefeningen zijn door iedereen - met of zonder ervaring - uit te voeren. En de effecten zijn er - vrijwel altijd - meteen.

3. Wat als ik al makkelijk toegang heb tot mijn Innerlijke Landschap?

Dat is fantastisch. Je hebt in dat geval een voorsprong op een heleboel andere mensen. Veel mensen hebben via andere weg hun gevoelsbewustzijn ontwikkeld of zijn 'naturals': de gevoeligheid en het vermogen om in het Innerlijk Landschap te manouevreren is op wonderbaarlijke wijze actief gebleven. In deze module leer je begrijpen wat je eigenlijk intuïtief al doet en hoe deze vermogens nog verder te ontwikkelen.

4. Kan ik het materiaal downloaden?

Ja, al het audio-materiaal kun je downloaden. Alle begeleide oefeningen kun je dus op je telefoon of mp3-speler zetten, zodat je ze op elk moment kunt doen. De filmpjes en de theorie kun je niet downloaden, maar wel ten alle tijden online bekijken. De training is goed te volgen op je tablet of telefoon. Je krijgt hiermee ook toegang tot alle updates - extra filmpjes bijvoorbeeld - van de online training. We blijven het product verbeteren. We nemen feedback van deelnemers zeer serieus.

5. Wat als ik later met de training wil beginnen?

Geen punt, na de aanschaf van de training kun je ten alle tijden bij het materiaal. Dat zal nog zeker een aantal jaar mogelijk zijn (vermoedelijk veel langer). Je bepaalt je eigen tempo. Er worden tweewekelijks coachende e-mails naar je verstuurd, zogenaamde ‘Mails van de sifu’. We raden aan om die in een mapje op je computer te bewaren. Je pakt ze erbij als je ze nodig hebt.

6. Wat als ik (live) ondersteuning nodig heb?

Je kunt al je vragen per e-mail stellen. Je krijgt altijd antwoord via iemand van de klantenservice. Inhoudelijke vragen worden voorgelegd aan taotrainer Reinoud Eleveld. Alle vragen en antwoorden worden opgenomen in een groeiende FAQ-bibliotheek, waartoe je ook toegang hebt. Daarnaast organiseren we regelmatig lezingen en trainingsdagen waar je aan mee kunt doen en waarvan we je ruim vantevoren op de hoogte stellen.

7. Hoe werkt de garantieregeling?

Als de training 'Op weg naar Inwijding' niet bij je past, dan kun je ons binnen 30 dagen een mailtje sturen. Je krijgt je aankoopbedrag binnen enkele dagen gerestitueerd. Je inlog-code wordt gedeactiveerd.

Wie is Reinoud?

Reinoud Eleveld is een Nederlandse autoriteit op het gebied van taoïstisch trainen. Letterlijk tienduizenden mensen trainen zijn interpretatie via boeken, seminars of online trainingen. Onderliggend is Reinouds missie om een golf van (seksuele) beschaving op gang te brengen. Hoe? Door verdwenen inwijdingskennis weer beschikbaar te maken. Niet voor een paar mensen, maar voor iedereen.

Meteen beginnen?

Naar ons idee doet iedereen er goed aan om 'Op weg naar Inwijding' te trainen. Het levert je`zoveel op: meer contact met jezelf, een betere waarneming en mogelijkheid tot ingrijpen in de diepere aspecten daarvan. Maar ook meer energie, een betere stressbestendigheid en een algemeen gevoel van rijkdom door de continue ontdekkingstocht.

De investering voor de online training bedraagt € 247,-*.

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden geïnvesteerd in het verspreiden van wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Ook taoïstisch trainen kan nieuw voor je zijn. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen aan. Je kunt meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons een mailtje. We kijken wat er aan de hand is. Indien je wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. We komen er altijd uit.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT