Taotraining banner

Ja, dat is een goede vraag, maar nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Toen ik 45 jaar geleden begon met mijn training besefte ik al snel dat bronvermelding belangrijk zou gaan worden. Maar het was onbegonnen werk. Het lezen, reizen, ontmoeten, trainen, lesgeven, en dan weer meer lezen, ontmoeten, trainen - het is een eindeloze reis van zoeken en vinden. Al heel vroeg kon ik niet anders dan beslissen niet aan bronvermelding te doen. Ik had toen al een persoonlijk bibliothecaris moeten hebben. Dat vooraf.

Dan meer specifiek over de vraag in kwestie: ook hier is de bronvermelding niet genoteerd. Ik ben rond circa 1994 begonnen met onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen Tantra en Nei Dan Kung. Rond 2003 ben ik dat onderzoek min of meer gestopt. Ik verloor de interesse erin. Enerzijds was ik er van overtuigd dat de traditionele Tantra een buitengewoon waardevol inwijdingsspoor vertegenwoordigt, maar ik had geen brandend verlangen om dat spoor te gaan volgen, wat ik wel heb bij de Nei Dan Kung. En van alle Westerse vormen van Tantra kon ik de trilling niet langer verdragen, ook niet voor onderzoek.

In die fase sprak ik meerdere malen met Michael Winn, één van de grondleggers van de Healing Tao. Michael had zeer grondig onderzoek gedaan naar de transitie van traditionele Tantra naar westerse Tantra. Hij weet er heel veel van. Ook deelde ik twee maanden lang, tijdens een training in Thailand, een kamer met een Nederlander die veel getraind had met Margot Anand. Hij deelde veel 'back-stage' verhalen over die periode. Zo is mijn visie zo'n beetje ontstaan. Hoop dat dit je vraag beantwoordt.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT