Taotraining banner

Dit is een vraag van iemand die al eerder bij mij trainde, dus ik begrijp goed waar de vraag vandaan komt. Inderdaad werd ook mij aanvankelijk geleerd dat de seksuele energie, na schoonmaken en omzetten in het Medicijn in de onderste Tantien opgeslagen behoort te worden. Met onderste Tantien wordt dat gedeelte van het Innerlijk Landschap bedoeld dat overeenkomt met de buikholte in het gemanifesteerde lichaam. Het idee was dat het in de Jing terecht zou komen en vandaar uit verder verspreid zou worden.

Ik heb hier lang over nagedacht, er veel mee gewerkt en ben uiteindelijk tot de slotsom gekomen dat deze benadering niet kan kloppen en dat het zelfs foutief is om het Medicijn op deze manier op te slaan. Het Medicijn is voorgeboortelijke energie, het is geen Jing. En er is maar één orgaan (eigenlijk twee dus) dat gemaakt is om deze voorgeboortelijke energie in op te slaan en vanwaaruit het verspreidt wordt - en dat zijn de nieren! De nieren doen dit automatisch, net zoals ze dat doen bij de conceptie.

Vermoedelijk berust het hele idee van 'energie opslaan in de onderste Tantien' op verwarring. Ergens in de onduidelijke bochten van eeuwen geschiedenis is het gekoppeld aan het Medicijn. Het is zeker zinvol om bij sommige oefeningen Jing op te slaan in de Tantien, maar dat is is iets anders dan wat we doen bij de seksuele transformatie-technieken.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT