Taotraining banner

De vijf vormen zijn: Psychose, Verwarring, Specialisme, Wijsheid en Realisatie.

De vijf delen ofwel elementen zijn: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal.

De elementen (delen) hebben in elk van de vijf bewustzijnsvormen een totaal verschillende interactie en dat maakt ook dat je die vijf goed kan onderscheiden.

Bij Psychose verliezen de vijf delen hun samenhang. Ze vallen uit elkaar en kunnen derhalve geen eenduidige herinnering opbouwen.

Bij Verwarring is er wel samenhang, maar in die samenhang heeft elk van de vijf elementen een ander idee. Ze vechten als het ware met elkaar.

Bij Specialisme zijn de vijf delen binnen het gebied van het specialisme een eenheid. Maar ze betalen daarvoor een prijs door buiten dat gebied vooral in Verwarring te zijn of - meestal - Psychotisch te worden. Dit wordt geïllustreerd door het archetypische beeld van de verstrooide professor.

Bij Wijsheid ontstaat eenheid vanuit het midden. De vijf delen vormen samen een midden. Dat is de Parel. Vanuit Wijsheid gaat Realisatie groeien. Vanuit het midden ontstaat als gevolg van de juiste training een uitdijende kracht waar bij de vijf delen uiteindelijk met elkaar versmelten en de Werkelijkheid als geheel ervaren kan worden, in volledig bewustzijn.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT