Taotraining banner

Het zegt dat je bekkenbodem nog niet sterk genoeg is. Elke dag de bekkenbodemtraining doen geeft verbetering. Ook kun je liggend met het Ei in trainen en dan aan het touwtje trekken terwijl je de poorten optrekt en daar mee spelen. Hoe lang het duurt voordat je het Ei langer in kunt houden is niet duidelijk van tevoren te zeggen. Gestaag blijven trainen, kalm en zonder wilskracht geeft uiteindelijk resultaat!

Kijk of je de seksuele training heel 'klein' kunt houden. D.w.z. enkel de vonk activeren en verder niet of nauwelijks in opwinding gaan en vooral de rivier van gevoelens opzoeken. Kijk of je zo veel mogelijk kunt landen en intunen op je bekkengebied. En daarna wel gewoon medicijn blijven maken. Want dat brengt je  energetisch weer omlaag.
Je zou bij het doorslikken van het medicijn, met de I-kracht extra aandacht kunnen besteden aan de schildklier, door daar even langs te glijden met de innerlijke glimlach. 
Het is heel goed dat je de helende klanken veel doet, ook al merk je er nog niet zo veel van, kijk of je alles zo veel mogelijk kunt verzachten, vertragen en het zo lui mogelijk kan doen. Luister goed naar je lijf en probeer daar zo veel mogelijk op te vertrouwen. Misschien helpt het je om de helende klanken in de kalmerende cyclus te doen. 
Chi kungs zijn natuurlijk ook altijd een goed idee. En mogelijk vind je het ook fijn om de Drievoudige Verwarmer klank regelmatig te doen, iedere keer wanneer je voelt dat de energie omlaag mag. 
Breng goed de energie naar je voeten en zoek de kalmerende kracht van de aarde op. Kijken of je mooi laag kan komen en dan vervolgens kun je die energie naar de nieren en organen trekken. 
Wat je ook nog zou kunnen proberen, dat is vooral fijn voor als je gaat mediteren, is het rechterneus gat dicht houden en alleen door de linker neus gat ademen, dat activeert het parasympatisch systeem kalmeert. 

Voor mensen die alle vier de Advanced trainingen hebben doorlopen, bieden we in 2027/2028 twee afsluitende trainingen aan rond het thema Zwaardbewustzijn.

In principe bieden we elk van de vier Advanced trainingen (Koning Aap, Hitte, Placebo en Wijsheid) tenminste vier keer aan, van 2023 t/m 2026 elk jaar één keer. Mensen die de complete Eerste Inwijding willen doorlopen, hopen we zo voldoende gelegenheid te bieden om de Advanced trainingen met een ritme van één per jaar te volgen.

Zeg nooit nooit, maar dat is niet onze intentie. Het Jaarprogramma Advanced (Module 5 t/m 8) was een eenmalig experiment, dat we niet van plan zijn te herhalen, simpelweg omdat we méér geloven in de formule van de Advanced trainingen. We zullen zeker Jaarprogramma’s blijven geven, maar enkel rond het materiaal van Module 1 t/m 4: het Jaarprogramma Parelbewustzijn.

Deelnemen aan een Advanced training doe je met de intentie om de training helemaal mee te maken. Zo is het programma ook opgezet. Moet je door omstandigheden toch eerder afhaken, dan vragen we je contact op te nemen met de helpdesk en kunnen we op zoek gaan naar een goede oplossing. Er is geen automatisch recht op restitutie, maar we zijn wel bereid om rekening te houden met persoonlijke omstandigheden.

Ja, dat kan. Meer info volgt zodra de inschrijving open gaat.

Ja en nee.

Nee, want taoïsten doen niets vanuit ‘moeten’ en wilskracht. Dat vragen we dus ook niet van jou. Als je er echt niet toe komt om met het online materiaal aan de slag te gaan, dan so be ityour loss. Plus: je houdt onbeperkt toegang tot alle online lessen, dus als het nu niet lukt, dan misschien wel in de toekomst.

We raden je echter aan om alleen mee te doen als je de intentie hebt om wél online te trainen. Want ja, het online materiaal is in zoverre ‘verplicht’ dat we er in de trainingsweek vanuit gaan dat je de eerste online module tenminste één keer hebt doorlopen. Dit maakt het niet alleen mogelijk, maar ook zinvol om tijdens de trainingsweek zelf echt de diepte in te gaan. Als je de online lessen dan niet op voorhand hebt gevolgd en de bijbehorende meditaties en oefeningen niet hebt gedaan, dan loop je het risico om in de loop van de week de aansluiting met het programma en de groep wat te verliezen.

De trainingsweek kost zeven volle dagen en nachten, met uitzonderding van dag 1, die om 10.00 uur begint, en dag 7, die om 18.00 uur eindigt. Reken tijdens de week dus niet op ook nog wat tijd om te werken of om uitgebreid met thuis te bellen of zo – het programma is intens en zó opgezet dat het echt je volle aanwezigheid vraagt. (Dit zal ook het effect van de training ten goede komen.)

Voor wat betreft de maanden voor en na de trainingsweek is het antwoord op deze vraag voor iedereen anders, want afhankelijk van je mogelijkheden en motivatie. Het staat je volledig vrij je eigen ritme te bepalen, maar als vuistregel kun je nemen dat 2 uur per week voldoende is om alle online audio, video en lesteksten door te werken. Dit is voor de meeste mensen een prettig ritme, wat ook goed te doen is.

Niet ideaal, maar ook niet onoverkomelijk. Want je kunt de gemiste dag(en) later alsnog terugkijken. Alle overdracht-momenten worden namelijk opgenomen. Deze opnames zijn onderdeel van het online materiaal waar je na afloop van de trainingsweek gefaseerd toegang toe krijgt.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT