Taotraining banner

Interessante vraag. Niet zo heel eenvoudig om te beantwoorden, want ik zou er een half boek over kunnen schrijven. Maar ik zal een poging doen om het wat inzichtelijk te maken. 

'Kundalini' is een begrip wat wat aan slijtage onderhevig is en er zwerven inmiddels wat verschillende duidingen door de westerse wereld. Maar om je vraag heel klip en klaar te beantwoorden: 'Kundalini wakker maken' en de manier waarop de Taoïsten hun seksuele energie trainen is precies het tegenovergestelde! 

Er zijn Tantra-scholen die het wakker maken van Kundalini nastreven. Er is inmiddels een Yoga-stroming die zelfs 'Kundalini-yoga' heet. En er zijn allerlei meditatiesystemen, allemaal verbonden met mysteriescholen uit India, die streven naar het opwekken van de Kundalinikrachten in onszelf. Bij de Interne Alchemie kennen we de Kundalini ook, maar we vermijden het wakker maken van deze krachten pertinent. Pas op het moment van onze zelfgekozen levenseinde, worden ze geactiveerd, onder meer om het hart stil te zetten een op een intense en correcte manier 'over te gaan'. 

Kundalini bestaat uit twee krachten, de Gouden Stroom en de Zilveren Stroom. Ze hebben geen echte locatie in ons lichaam, maar in het Innerlijke Landschap worden ze normaliiter gesitueerd aan de basis en vlak voor de wervelkolom (Zilveren Stroom) en aan de bovenkant en vlak voor aan de bovenkant van de wervelkolom, of vlak achter de pijnappelklier (Gouden Stroom). De Taoïsten verdelen het Innerlijk Landschap in drie energetische basislichamen: het Jing-lichaam (vitaliteitslichaam), het Chi-lichaam (bewustzijnslichaam) en het Shen-lichaam (spirituele lichaam). De Zilveren en de Gouden Stroom hebben 'een plek' in het Shen-lichaam. En ze zij nodig voor processen die horen bij conceptie en sterven. 

De verwarring ontstaat over de Taoïstische seksuele kung fu technieken van de Interne Alchemisten, waar ze een energetische stroom van 'voorgeboortelijke levenskracht' creëren, die onder meer gebruik maakt van een energiekanaal wat dóór onze wervelkolom loopt. En technieken waarmee je de Zilveren Stroom van de Kundalini kan opwekken, waarbij gebruik gemaakt wordt van een energiekanaal wat vóór de wervelkolom loopt. 

Als het lukt om de Zilveren Stroom van de Kundalini wakker te maken, kom je in een diepe extase, bedoeld om te sterven. Als de Gouden Stroom 'antwoord' is dat veilig en wordt er vaak over 'Verlichting' gesproken. Echter, als de Gouden Stroom NIET 'antwoord' 'verbranden je hersenen' en zijn zeer heftige psychotische klachten en problemen het gevolg. Die heel erg moeilijk 'uit' te zetten zijn. 

De Taoisten draaien het om: als hun moment van zelfgekozen dood naderbij komt, activeren ze eerst de Gouden Stroom, die van boven naar beneden stroomt. De Zilveren stroom 'antwoord' in dat geval ALTIJD en het gevold is een hele hoge graad van bewustzijn waarbij het bewustzijn prachtig kan overgaan naar het Shen-lichaam. 

Nou, wat ik al schreef, hier kun je een half (heel?) boek over schrijven. 

Maar in de jaartraining blijven we dus 100% weg bij Kundalini; dat zal je nu begrijpen. We zoeken daarentegen naar het veilig, schoon en zacht stromen van onze seksuele energie, om 'medicijn' te kunnen maken, waarmee we ons 'vitaliteitslichaam' voeden en gezonder maken. En, als dat proces eenmaal op gang komt, leren we hoe we ons bewustzijnslichaam meer harmonisch kunnen maken. Tot slot werken we aan het 'maken' van Parel-bewustzijn, waarmee we ons als het ware 'ankeren' in het Oog van de Storm.

Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT