Module 1: Op weg naar inwijding

247,00

Beschrijving

Module 1: wat ga ik leren?

Online taotrainen is opgedeeld in verschillende modules. Sommige modules doorloop je chronologisch, sommige kun je los trainen afhankelijk van jouw behoeftes.

Module 1 bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Trainen van ‘I-kracht’. Een superieure techniek vergeleken met ‘concentratie’, ‘focus’ of ‘je best doen’. Je kunt er bergen werk mee verzetten, mee voorlezen, sporten of vrijen. En dat alles terwijl je uitrust.
  • Leren werken met de Innerlijke Glimlach. Dit is het penseel van de innerlijke alchemie en meteen de belangrijkste oefening van de gehele taoïstische traditie. Je leert zacht en respectvol reizen door je eigen binnenwereld. Van orgaan naar orgaan, tot aan de diepere lagen van je innerlijke landschap.
  • Kennismaken met de ‘IJzeren Hemd’ technieken. Je bouwt aan een ijzeren structuur door een set oefeningen te trainen waarmee je letterlijk en figuurlijk ruggengraat kweekt. Niet door je spieren te trainen, maar door de bindweefsels te activeren. De meest grondende oefening die de taoïsten in huis hebben.
  • Introductie in de ‘droom-yoga’. In de tao gaat het om balans. Dus wie overdag traint, traint ook ’s nachts. Een notie die waarschijnlijk moet wennen, maar wie het een kans geeft ervaart al snel de logica. Je gaat het lucide dromen activeren, wakker worden in de droom. Dit heeft als effect dat je ook overdag meer ‘wakker’ bent en bewust sturing kunt geven aan je leven.
  • Het activeren van het ‘1e Vuur’. Contact maken met de buik en de warmte (levenskracht) die erbij hoort. Je gaat het vuur verder opstoken en de kwaliteiten die bij de buik horen - gezondheid, humor, instinct - verder ontdekken en ontwikkelen.
  • Kennismaken met de theorie van ‘de 5 vormen van bewustzijn’. De taotraining is een bewustzijnsverruimende training. Je gaat je bewustzijn op nieuwe manieren leren gebruiken (kwalitatief), en letterlijk vermeerderen (kwantitatief) middels seksuele transformatie. Maar wat is bewustzijn? De taoïsten zien het als een samenspel van vijf elementen. Deze begrijpen is elementair voor jouw inzicht in hoe je als persoon functioneert en met de wereld interacteert.

Als je de technieken, inzichten en oefeningen van de 1e online module hebt eigen gemaak, kun beginnen met de 2e (rugbewustzijn en openen van de poort van het leven) en de 3e (helende klanken, inleiding in ‘true heart’, helende handen 1).

Alle modules maken je fitter, vriendelijker en vrolijker.

En uiteindelijk bereid je jezelf voor op de 1e echte inwijding van de Nei dan kung: Parel-bewustzijn.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT