Taotraining banner

Taotraining is een moderne, taoïstische mysterieschool. Wij bieden een compleet systeem van zelfgenezing, krijgskunst en bewustzijnsontwikkeling, gebaseerd op tot voor kort geheime formules uit het antieke China. De transformatie van seksuele energie ligt aan de basis van de training. Daarmee wordt een fundament gevormd waarmee je beter voor jezelf gaat zorgen, liefdevoller en zorgvuldiger omgaat met je dierbaren en, last but not least, geïnspireerd en inspirerend handelend vermogen ontwikkelt. Daarmee lever je jouw bijdrage aan het grotere geheel.

Taotraining biedt duidelijke richtlijnen voor de ontwikkeling van een gezond lichaam, een harmonisch hart en een wijze geest. Train je mee?

Reinoud Eleveld

handtekeningR

Wat kun je bij Taotraining doen?

Online modules: 8 online modules, volgepakt met gouden materiaal, om thuis te trainen. Lees, luister, kijk en doe mee middels tekst, professionele audio- en video-opnames, met gedetailleerde instructies en uitgebreide achtergrondinformatie. De complete basis van Taotraining train je middels de eerste 4 modules. De daaropvolgende modules zijn specialisaties. Per module krijg je minimaal 3 maanden materiaal om intensief mee aan de slag te gaan. Je kunt eindeloos blijven trainen met hetgeen je geboden wordt.

Live trainingen: Jaarprogramma’s, introductiedagen, trainingsdagen en meerdaagse trainingen, onder leiding van Reioud Eleveld en ervaren co-trainers.

Webinars: Taotraining is al jaren een hybride school, waarbij we online en live trainingen combineren. Omdat een aantal lezingen en trainingen dit jaar niet door konden gaan, hebben we in plaats daarvan een aantal boeiende webinars georganiseerd, die je ook nu nog online kunt bekijken. Onze website staat boordevol gratis inspiratie!

Lezingen: Kom eens naar een lezing! Reinoud Eleveld geeft lezingen door het hele land (ook België) over Taotraining en aanverwante onderwerpen. Wat is seksuele kung fu? Wat is Parelbewustzijn? Wat is Wijsheid? Deze thema’s en nog veel meer komen aan de orde. De lezingen zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met Taotraining, Reinoud Eleveld en het Taotraining team.

Nieuwsbrief: Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Taotraining? Wil je als eerste de nieuwe artikelen ontvangen? Wil je je als eerste op kunnen geven voor een lezing of training? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn live is vol!

Het is niet langer mogelijk om deel te nemen aan het live of online Jaarprogramma.

De eerst volgende mogelijkheid om onder leiding van Reinoud Eleveld deze training te volgen zal een Engelstalige versie in augustus 2021 zijn. 8 intensieve dagen op een mooie locatie.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

 

Wat maakt Taotraining uniek?

Lao Tzu, de grondlegger van het taoïsme, was een mysterieuze verschijning. Feitelijk is weinig van hem bekend, maar het verhaal gaat dat hij op zeker moment de afzondering verkoos om de rest van zijn leven in stilte door te brengen. Een bootvaarder die hem de rivier over zette drong erop aan dat hij zijn kennis op zou schrijven, opdat deze niet verloren zou gaan. Dit resulteerde in de beroemde bamboerollen waarop Lao Tzu in 81 verzen de essentie van het taoïsme beschrijft. Dit vond plaats rond 600 voor Christus.

Lange tijd is de kennis van het taoïsme direct van leraar op leerling doorgegeven. Nikola Tesla, geen taoïst maar ook een briljante geest, schrijft: ‘Als je de geheimen van het universum wilt begrijpen denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.’ Het taoïsme onderschrijft dit van harte. Wanneer je bij een sifu traint brengt deze je ‘in trilling’ en zo leer je. Dit ‘in trilling brengen’ kan op veel verschillende manieren: via het woord, via beweging (Chi Kung), via meditatie (innerlijke alchemie) en sinds kort ook via het internet.

Taotraining is een unicum in de geschiedenis van het taoïsme. Reinoud Eleveld, een ervaren sifu met het moderne pragmatisme dat een taoïst eigen is, combineert in deze training alle methodes die op het moment beschikbaar zijn om de kennis helder en krachtig over te brengen. Wanneer Lao Tzu in deze tijd had geleefd had hij de Tao Te Ching op zijn Ipad geschreven en had hij het meteen op Facebook gezet.

Uiteraard vervangt het online trainen niet de directe overdracht. Bij Taotraining werken we met een unieke combinatie van online trainingen en ‘live events’ zoals lezingen, opleidingen en analoge trainingen van zowel Reinoud Eleveld als andere gespecialiseerde leraren en leraressen.

Bekijk het interview met Reinoud Eleveld

Wat houden de online modules in?

 • Je beoefent de Nei dan kung (de interne alchemie) uit het oude China via een thuisstudieprogramma.
 • De lessen zijn samengesteld door sifu Reinoud Eleveld, oprichter van Taotraining.
 • Een les bestaat uit video’s (mp4) en audio-opnamen (mp3). Het zijn opnames van live trainingen uit het exclusieve 7-jaars programma.
 • Ook krijg je de beschikking over rijkelijk geïllustreerde theorie.
 • Neem je deel aan het online programma, dan krijg je toegang tot je persoonlijke ‘digitale kluis’. Daarin vind je alle trainingsmateriaal van de betreffende module. 
 • De modules zijn ontwikkeld door een team van professionele schrijvers, ontwerpers en filmers.
 • Je wisselt ervaringen uit in een afgeschermd TAO-cafe,  een facebook (besloten) groep.
 • Je traint in je eigen tempo, waar en wanneer het je schikt.
Meteen beginnen
werkboekengroot
HET BOEKJE ‘DE VIJF VORMEN VAN ONSTERFELIJKHEID’ IS UIT!

Hoe verhoudt onze moderne levensstijl zich tot onsterfelijkheid?
In dit interview met Reinoud Eleveld lees je over de taoïstische visie op onsterfelijkheid.

De eerste 2 hoofdstukken gratis lezen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en download ze meteen.

Lees de eerste twee hoofdstukken gratis
 • zomer2016 300

  Introductiedagen

  Kom naar de introductiedagen.
  Doe mee met een dag volgepakt met oefeningen, meditaties en kennisoverdracht.
  Maak kennis met de basis van Taotraining.
  Ervaar aan den lijve of Taotraining iets is voor jou
  Introductiedagen informatie
  ijzerenhemd 300

  METEEN BEGINNEN

  Nu voor iedereen toegankelijk: taoïstische tools om jezelf gezonder, blijer en wijzer te trainen. Je krijgt ze aangereikt via online modules, in klare taal en oefeningen die je meteen resultaat opleveren.

  Online trainingen overzicht

  TRAININGSDAGEN

  Volg je een online module bij Taotraining en heb je zin om eens in een groep te trainen, onder leiding van Reinoud Eleveld? Kom dan naar een live trainingsdag voor cursisten.
  Het aanvullen van de online training met een live trainingsdag blijkt een perfecte combinatie waarmee de stof van de verschillende modules nog beter tot leven komt.

  Trainingsdagen informatie

Achtergrond artikelen

14/07/2020
De vijf zintuigen voorbij
Lees meer
05/06/2020
Te moe om te ontwaken

Het is belangrijk om goed uitgerust te zijn voor je gaat slapen. Als je moe gaat slapen, rust je niet uit en wordt ook het trainen van je bewustzijn een stuk lastiger.

Lees meer
15/04/2020
Wat we kunnen leren van sledehonden

Wat we kunnen leren van sledehonden In onze cultuur is macht negatief beladen. Macht corrumpeert, vinden we, wat vaak ook zo is. Daarom willen veel fatsoenlijke mensen in principe geen macht. Dat is jammer, want als iemand zich zijn of haar persoonlijke macht niet toe-eigent, dan wordt dit onbeheerde brok macht meteen door anderen gepakt. […]

Lees meer
Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT