Volg een innerlijke training

Dikke kans dat je wel wat extra energie kunt gebruiken. Of dat je wel raad weet met een rotsvaste emotionele balans. Of dat je heldere en weldenkende beslissingen wilt maken, op je werk en in de rest van je leven. Het goede nieuws dat we in het westen niet kennen is dit: deze kwaliteiten kun je trainen.

Er bestaat een onvoorstelbaar complete innerlijke training.

Bedoeld om een fitter, vriendelijker en verstandiger mens te worden. Een complete ‘one-stop-shop’ voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met als doel jezelf, je interactie met je naasten en jouw rol in ‘het grotere geheel’ (de maatschappij, de samenleving, de planeet) fundamenteel en ten positieve kunt veranderen.

Je volgt een spoor van inwijdingen dat geheel uit onze cultuur is verdwenen.

Hieronder lees je meer over dat spoor, ook bekijk je een interview met taotrainer Reinoud Eleveld. Je kunt je ook aanmelden voor een gratis e-mail-introductie voor de eerste module van Taotraining Online.

Inwijding?

parel

Zie het als sprongen in je menselijke ontwikkeling. Taotrainer Reinoud Eleveld wijdde zijn leven aan het bestuderen ervan. Zijn zoektocht voerde hem over de hele planeet, van de Tolteken in Mexico tot de Taoïsten in China, waar hij uiteindelijk ‘goud heeft gevonden’. Het begin van het pad dat iedereen kan lopen.

De training van de taoïsten bestaat uit kennis en vooral wijsheid waar we in het westen naar snakken:

 • Basisuitgangspunten en technieken van genezing en ziektepreventie.
 • Gedetailleerde formules waarop de dieptepsychologie van de oude taoïstische meesters was gebaseerd. 
 • Rituele vormen van heling, bescherming en fundamentele principes van de krijgskunst.
 • Fascinerende inzichten in de werking van de hersenen, onze seksualiteit en het beenmerg. 
 • De beroemde ‘seksuele kungfu’, een van de specialiteiten van de taoïsten. Hun lang geheim gebleven recept voor een superieure vitaliteit en een lang leven.

 

Wie is Reinoud Eleveld (interview)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Taotrainen: oneindig gul

innerlijklandschapwebTaotrainer Reinoud Eleveld trainde dertig jaar bij vele leraren en leraressen, fenomenale mannen en vrouwen. Het spoor van inwijdingen en formules (waarmee je die inwijding stap voor stap kunt activeren) werd hem steeds helderder.

Reinoud specialiseerde zich in de eerste stap, de 1e inwijding van de taoïsten: parelbewustzijn.

Deze reuzensprong in je ontwikkeling is bepaald niet kinderachtig. Hij bestaat uit fenomenale kennis en oefeningen waarmee je vele jaren kunt zoet zijn. Aan live studenten biedt Reinoud deze kennis aan in maar liefst 24 (!) intense trainingsweekenden. Elke module van taotraining online kun je vergelijken met zo’n weekend. Je zou er duizelig van worden. Daarom zeggen de taoïsten: geen haast. Begin bij het begin. Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap. Vanaf het eerste moment dat je traint word je rijkelijk beloond:

 1. Je maakt jezelf kerngezond.

  Je kunt de vitaliteit en intensiteit die je rond je 28e levensjaar had terugwinnen en tot op hoge leeftijd vasthouden. De seksuele training speelt hierin een grote rol. Orgastische energie transformeer je tot levenskracht. Je krijgt stap voor stap veilige, beproefde en betamelijke informatie over deze oude, maar ongelofelijk actuele, kennis en oefeningen. Alleemaal gericht op het activeren en optimaliseren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 2. Je ontwikkelt een zeer stabiele emotionele balans.

  Een evenwicht dat je moeiteloos kunt vasthouden, ook als het allemaal tegenzit. Het maakt je leven kalmer en je relaties rijker. Het geeft je de kans om een kraakheldere weldenkendheid op te bouwen. Je maak wijzere beslissingen waar je hele leven van opknapt.
 3. Je krijgt een steeds sterker en duurzamer gevoel van ‘welbevinden’.

  Het ‘vakantiegevoel’ zoals taotrainer Reinoud Eleveld het wel eens beschrijft. Een gelukkige ondertoon onder je dagelijkse doen en laten, die je steeds fundamenteler maakt. Volgens de taoïsten - en recentelijk ook de westerse wetenschap – is dit hét ingrediënt voor een stabiele gezondheid.

En er is meer.

Van het effectief inlossen van slaapschuld tot het verkrijgen van inzicht in patronen en hoe je ze duurzaam kunt veranderen. Het is zoals taotrainer Reinoud Eleveld zegt – en zijn leraren met hem: ‘Trainen is het mooiste wat er is’.

Er bestaan in totaal 7 taoïstische inwijdingen. Waarvan de oude Dragon Gate sekte de formules in zijn geheel heeft opgeschreven. Met koolstofstaafjes beschreven rolletjes bamboe zijn tevoorschijn gekomen uit een tombe in Zuidwest China. Sindsdien worden de 7 inwijdingsformules ook wel aangeduid met de benaming ‘the Seven Bamboo Scrolls’. Wil je álle 7 inwijdingen trainen en eigen maken, dan ben je letterlijk honderden jaren bezig. Voor de gewone westerse mens is het al een ongelofelijk avontuur om zich te bekwamen in de eerste stap. Die staat ons ook het meest dichtbij. Parelbewustzijn.

Fitter, vrolijker en wijzer worden – wie wil dat nou niet? 

Voor wie is Taotraining?

Als het goed is voel je aan je water of taoïstisch trainen iets voor je is.

Heb je behoefte aan een training die je energieker, gezonder en emotioneel stabieler maakt?

Misschien ben je nieuwsgierig naar wijsheid. Misschien heb je spirituele ervaring en wil je steviger en weerbaarder worden. Misschien ben je nieuw in de esoterie en heb je in de eerste plaats behoefte aan een pragmatische aanpak. Of misschien heeft seksualiteit je interesse en ben je nieuwsgierig naar de Taoïstische geheimen.

Andere goede redenen om te taotrainen zijn:

 • Je wilt je krijgskunst verdiepen en intensiveren.
 • Je zoekt nieuwe inspiratie voor je creatieve praktijken (schilderen, lesgeven, zingen). Je hebt een donkerbruin vermoeden dat seksuele transformatie jouw vuur wel eens opnieuw kan aanwakkeren.
 • Je voelt dat de jaren beginnen te tellen. Je wilt ook in de herfst van je leven een maatschappelijk bijdrage blijven leveren of een intense band met de kleinkinderen onderhouden.
 • Je bent chronisch ziek en wilt het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaliseren.
 • Je wilt je relatie met je partner verdiepen - ook als minnaar.
 • Je bent een ‘mensenwerker’ of therapeut en zoekt naar nieuwe professionele perspectieven (zie kopje hieronder)

Speciaal voor professionals: terug naar menselijkheid

laterheavenOnline taotrainen is voor iedereen toegankelijk, maar daarnaast bijzonder geschikt voor professionele mensenwerkers die een grote sprong voorwaarts willen maken. Artsen, psychotherapeuten, shiatsu-masseurs en andere bodyworkers, yoga- en tai chi-leraren, maatschappelijk werkers, psychiaters, coaches en toptrainers, zelfstandigen of werknemers in de complementaire zorg etc.

In de taoïstische interne alchemie is ‘medemenselijkheid' een fundamenteel thema.

Je krijgt op dit vlak oeroude maar hyperactuele inzichten aangereikt, concepten en oplossingen. Interessant als nieuwe perspectieven en impulsen voor je zaak of je baan. Daarnaast werk je aan het vergroten van jouw gezondheid en persoonlijke energie. Je leert hoe je de omstandigheden in jouw werk meer naar je hand kunt zetten. Je vermogen om onder druk te presteren kan zich herstellen of verder uitbreiden. Een mooi begin van een nieuw leven vol balans, zin in je werk en veel energie.

Live: ondersteunende trainingsdagen

Online taotrainen versus analoog taotrainen (in een zaaltje) heeft voor- en nadelen. In de online training kun je al het materiaal in je eigen tempo oefenen en eigen maken. Je bekijkt filmpjes opnieuw als je ze niet begrijpt, oefent keer op keer de meditaties via je mp3-speler. Vragen kun je stellen via de mail. In het online TAO-cafe zoek je zelf gemakkelijk contact met andere deelnemers en wissel je ervaringen uit.

Je krijgt als het ware privé-les.

Het enige wat ontbreekt: menselijk contact. Mogelijk mis je de inspirerende kracht van een leraar die fysiek aanwezig is. Om die reden organiseert taotraining online een aantal keer per jaar trainingsdagen in Landgoed ISVW in Leusden (vlakbij Utrecht) waar iedereen welkom is. 

Meer informatie vind je hier.

 

9 vragen aan de sifu over online taotrainen

1.Taotrainen, werkt het écht?

‘Het is voor een westers iemand moeilijk voor te stellen, maar we hebben te maken met belangrijke, levensveranderende kennis en wijsheid. Inzichten die domweg niet beschikbaar zijn in onze cultuur. En daarom denken we dat ze niet bestaan! Ik heb in de loop der jaren duizenden mannen en vrouwen getraind, en bij iedereen zag ik het op den duur gebeuren: blos op de wangen, verdwijnende wallen, een gezonde gloed die ontstaat. Mensen gaan als vanzelf beter functioneren en nemen wijzere beslissingen. Zo gaat het altijd. Hoewel het proces wat iedereen doormaakt natuurlijk uniek is.’

2. Kan elke man of vrouw dit leren?

‘Ja. Man, vrouw, hetero, homo, bi, jong en oud - zolang je maar een mens bent. Je hoeft geen bijzondere gaven te hebben of spirituele voorkennis. Het mooie aan de taoïstische training is dat hij zo praktisch is. Dat maakt hem bijzonder geschikt voor westerse mensen. Ook met fysieke beperkingen of schade kun je goed trainen. Je beoefent immers interne alchemie. De lichamelijke oefeningen zijn nooit moeilijk en je voert ze kalm uit. Altijd met zachte ogen.’

3. Waarom heb ik niet eerder van interne alchemie gehoord?

‘In onze cultuur is inwijding in de verdrukking geraakt. In feite is het ‘gekaapt’ door het christendom dat eeuwenlang overheerste, inclusief kruistochten en heksenverbrandingen. Ingewijden - mannen en vrouwen met veel bewustzijn - gingen ondergronds. Zij vormen altijd een bedreiging voor de macht. Zo ging het ook in China, waar na honderden jaren van onderdrukking, meest recentelijk door het regime van Mao Tse-tung, de beoefenaren van de interne alchemie en de seksuele kungfu vrijwel onvindbaar zijn. Sinds de communisten langzaam maar zeker een andere gedaante aannemen, komen ook de grootmeesters van de interne alchemie in China weer wat tevoorschijn. Alleen om die reden kon ik twintig jaar geleden in China terecht voor mijn eigen training en inwijding.’

4. Hoe werkt dat, het innerlijke landschap trainen?

‘Een typisch westerse vraag. Een Chinees gaat gewoon trainen. Eigenlijk speelt ‘geloof’ hier verder geen rol, wel ‘de ervaring’. Het gaat erom dat je de abstracties wil begrijpen die in de werkelijkheid een rol spelen. En dan kom je al snel bij de seksualiteit uit. Hoe kan het dat jij deze vraag überhaupt stelt? Dat je een lichaam hebt, met oneindig complex bewustzijn? Je bent een lopend wonder. De realiteit is een stuk mysterieuzer dan de huidige westerse maatschappij je doet geloven. Dat wij het mysterie negeren, betekent niet dat weldenkende vrouwen en mannen over de hele planeet dat de afgelopen tienduizend jaar ook hebben gedaan. Ze hebben het onderzocht, het innerlijke landschap in kaart gebracht. Daarmee kun je prima leren werken, daar is niets zweverig aan.’

5. Is taotrainen zweverig?

‘Maak je geen zorgen. De taoïsten zijn geen zweverige types. Je hoeft ook niet bang te zijn voor dogma’s, doctrines en andere ellende. Taoïsten zijn weldenkers. Ze staan midden in het leven, gaan ervan uit dat iedereen autonoom is en ze houden van een goeie grap. Hun hele leven zijn ze bezig om dualiteit te bestuderen. Ze willen zichzelf in staat stellen om vrij te manoeuvreren in de werelden: in het uiterlijke landschap en het innerlijke landschap. Het is wel handig als jij ook een dualist bent, dat je snapt of weet of zelfs maar een vermoeden hebt van dat er ‘iets’ achter de wereld van het hier en nu beweegt. Dan kun je er mee trainen. Die training is alleen onbekend.’

6. Ben jij een goeroe?

‘Nee, wel een taoïstische ‘sifu’. Dat betekent simpelweg leraar of onderwijzer. Sifu’s weten veel van een bepaald vakgebied en bieden hun wijsheid en bijbehorende oefeningen aan in de vorm van ‘overdracht’. Maar er is, anders dan bij bijvoorbeeld Indiase goeroes, geen sprake van volgelingen. Dus als de les klaar is, zijn de sifu en de leerlingen gewoon weer gelijkwaardig. Dan gaan ze samen aan tafel om gezellig een hapje te eten of ze gaan samen de wc schoonmaken bij wijze van spreken. Niks volgelingen. Zodra er te veel volgelingenkracht ontstaat, stop je als sifu met de overdracht.’

7. Moet ik alle oefeningen in de module trainen?

‘Nee, de taoïsten zijn geen fan van moeten. Waar het naar mijn idee om gaat, is het ontwikkelen van ‘Verlangen naar training’. Dat kan alleen ontstaan vanuit je eigen Waarachtige Hart. De vragen ‘Waarom ben je hier?’ ‘Wat ben ik?’ en ‘Waar ben ik?’ zelf gaan beantwoorden, dàt maakt dat je je eigen spoor in de werkelijkheid kunt gaan volgen. De training komt bij iedereen op een unieke manier tot leven. Je voelt vanzelf welke oefeningen en inzichten bij jou passen en resoneren. Wees niet bang om iets mis te lopen, je leert precies datgene wat je moet leren.’

8. Via internet taotrainen, kan dat wel?

‘Ja. Voor een deel kan dat zelfs beter dan analoog taotrainen. Dit is de eerste keer in de taoïstische geschiedenis dat je een meditatie kunt opnemen en keer op keer kunt afspelen op je eigen mp3-speler. De oude meesters zouden jaloers zijn, echt waar. Zij moesten alles mondeling overdragen en dat was best een klus. De online training is zo opgezet dat je er zelfstandig mee uit de voeten kunt: je kijkt instructiefilmpjes, luistert naar audio-fragmenten en leest theorie. Vragen kun je altijd stellen en worden aan mij voorgelegd indien ze inhoudelijk zijn. Je komt een heel eind. Voor sommige mensen is analoog contact op den duur onontbeerlijk. Voor hen is er de optie om een aantal keer per jaar deel te nemen aan een trainingsdag in Landgoed ISVW in Leusden. Dan komt het materiaal natuurlijk helemaal tot leven.’ 

9. Moet ik er hard voor werken?

‘Taotraining is geen quick fix. Je moet er serieus voor trainen. Ik ben 27 jaar geleden gestart. Sindsdien ben ik er dagelijks mee bezig, full time. Vanaf dag één heb ik de voordelen ervaren. Van de oefeningen, formules en inzichten knapt een mens enorm op. Je wordt fitter, vrolijker, wijzer. Die voordelen liggen eigenlijk binnen handbereik voor iedereen.’

 

Sloterweg 1257
1066CJ  Amsterdam

Kamer van koophandel:68860218 

BTW nummer:NL857621476B01

Algemene voorwaarden
Privacy verklaring

Klantenservice
1000 tekens over