Reinoud Eleveld Taotraining

Stel een nieuwe vraag

Publiek

Algemene vragen en antwoorden voor geintresseerden. Cursisten kunnen inloggen en een uitgebreide inhoudelijk FAQ raadplegen.

Ik heb een vraag over mijn ervaringen met het meervoudig- / vallei-orgasme. Stel ik die hier of via de site van meervoudig- / vallei-orgasme?

Dat is een goede vraag. 

\r\n

Technische vragen en/of opmerkingen over het vallei-orgasme kun je het best mailen naar info@vallei-orgasme.nl. Als het om het meervoudig orgasme gaat, kun je mailen naar info@meervoudig-orgasme.nl.

\r\n

Voor de duidelijkheid, als de vraag onverhoopt ook inhoudelijk is, dan komt de mail toch netjes bij mij terecht.

\r\n

Ervaringen, gevoelens, inhoudelijke verwarringen kun je ook direct, via de FAQ-module op taotraining naar mij sturen. Als ik antwoord via de FAQ, dan anonimiseer ik de vraag sowieso. Als je daarnaast netjes je emailadres achterlaat, kan ik ook beslissen om direct en persoonlijk een mail te sturen.

Hoe goed is de tao-training te doen in een druk gezinsleven met jonge kinderen (en 2 banen)? Ik hoorde bijvoorbeeld over nachtelijk opstaan om oefeningen te doen, maar mijn nachtrust is even kwetsbaar als kostbaar voor me.

Allereerst in algemene zin: is het mogelijk om tao-training te doen in een druk bestaan met weinig persoonlijke ruimte? Vanzelfsprekend is mijn antwoord daarop een volmondig ‘ja!’. Sterker, is het mogelijk om een druk bestaan met weinig persoonlijke ruimte vol te houden, zonder dat je ‘traint’? (Even los van de vraag welke vorm van training je dan volgt).

Inmiddels hebben heel veel mensen op deze planeet wel door, dat als je jezelf niet ondersteunt en je persoonlijke mogelijkheden niet doorontwikkeld, dat je dan eerder in de problemen komt, als mensen die vertrouwen op wat ze uit hun jeugd en cultuur meenemen en verder niet ontwikkelen. Taotraining is naar mijn idee een vreselijk goede manier om jezelf blijvend te voeden en te trainen. En aldus meer uit je leven te halen. Goed voor jou, goed voor je kinderen, goed voor je partner en goed voor iedereen.

Het al dan niet in de nacht gaan trainen is een klein onderdeeltje van die training. In de taotraining.nl modules leg ik daar natuurlijk dingen over uit. Inclusief de do’s en de don’t’s. Een gezond ritme van inspanning en ontspanning is in onze huidige over spannen cultuur als volgt: 16, 17 of 18 uur inspannen (wakker) – 8, 7 of 6 uur ontspannen (slapen). Volgens de Taoisten is dit bepaald een dom patroon. Onnatuurlijk. Ze hebben daar goede argumenten voor. Eén van de suggesties die ze doen, is in de periode van inspanning een kort moment van ontspanning in te bouwen - een powernap zou je kunnen zeggen. Als dat gezond is (want dat is het, daar is iedereen het wel over eens), zou het dan niet zo kunnen zijn, dat onder bepaalde omstandigheden tijdens de nachtelijke ontspanning ook een ‘power-venster’ zou kunnen bestaan??? Goede vraag. De Taoisten onderzochten het en kwamen tot de (natuurlijk vrij logische) conclusie dat dat inderdaad zo is. Dus ergens in je slaap periode een kort moment vinden om een ‘power-wakker-zijn’ in te bouwen in je dagelijkse routine. Vanzelfsprekend is het de bedoeling van zo’n idee dat het ondersteunend gaat werken in je drukke bestaan en je kostbare nachtrust effectiever maakt. Het vraagt wel leren nadenken over ‘is nachtrust meer effectief te maken?’ Wat in onze kultuur een vreemde gedachte is.

In de online training is er sprake van modules voorzien van een nummering. Betekend dit dat er voor een goede wijze van trainen een volgorde is (eerst 1 dan 2 enz.)? Er zijn op dit moment alleen een module 1 en 4 beschikbaar. Op de site wordt niet duidel

Ja, dit is een geheel logische vraag die ik eerlijke gezegd al veel eerder verwachtte. Naar mijn eigen idee is het normaal om als je gaat training bij Taotraining.nl dan ook de nummering van de modules in opeenvolging te volgen. Dus te beginnen bij Module 1, dan 2, dan 3, etc. Zo zijn ze door mij inhoudelijk ook opgebouwd. Echter, in het team van mensen om mij heen zijn stemmen opgegaan, dat daar kan ook anders tegenaan gekeken kan worden. Er wordt aldus gesteld dat het chronologisch trainen niet helemaal meer van deze tijd is. Sommige mensen zijn soms nu eenmaal specifiek geïnteresseerd in een bepaald thema van een bepaalde module. Ze willen bijvoorbeeld gewoon module 4 hebben. En zien verder geen heil in eerdere modules. Een heel eenvoudige redernatie. Omdat module 4 toch klaar was, was het binnen deze redenering ook aanvaardbaar om de module dan ook maar online te zetten. Maar, als je geen specifieke goede reden hebt, om een module te gaan trainen, waarbij je andere module’s overslaat, raad ik gewoon aan om opeenvolgende modules te trainen. Overigens komt module 2 binnenkort online. En ook met module 3 (er komt een versie voor mannen en een versie voor vrouwen) staat al behoorlijk in de steigers. Ik verwacht dat die ook rond de jaarwisseling online zal staan.

Ik ben een vrouw ‘op leeftijd’ en vraag me af of de training ook voor vrouwen die al wat ouder zijn goed te doen is. ik heb de overgang al lang geleden achter me gelaten.

Voor een Taoist is dit een eenvoudige vraag met een eenvoudig antwoord. Als volgt: Als het goed met je gaat, train dan! Als het slecht met je gaat, train dan ook! Train altijd!!! 

Trainen betekent eigenlijk dat je je mogelijkheden, je ‘potentie’, probeert te optimaliseren. Dat je zo intens en zo gezond mogelijk gaat leven, en dat je zo veel mogelijk zingeving weet te generen in je leven. Leeftijd speelt daarbij eigenlijk niet of nauwelijks een rol. Wat je mede gaat leren, als je Taoistisch gaat trainen, dat je niet zozeer je gemanifesteerde lichaam en omstandigheden gaat proberen te beinvloeden (in goede zin), maar meer je potentiele lichaam en omstandigheden. We trainen niet in het Uiterlijke Landschap, maar in het zg. Innerlijke Landschap! Een van de kenmerken van het Innerlijke Landschap is dat je toegang hebt tot een soort blauwdruk van jezelf in ongeschonden staat op 28-jarige leeftijd. Het is deze blauwdruk waar volgens de Taoisten ons vermogen tot zelfgenezing op draait. En het is ook deze blauwdruk die je feitelijk traint, als je je gaat verdiepen in de seksuele transformatie technieken. Ook al liggen de jaren van de overgang al enige tijd achter je, in deze blauwdruk is daar geen sprake van. Dus ook een dame en vrouw op gezegende leeftijd heeft nog alle mogelijkheden (en redenen!) om te gaan trainen. 

Bij mannen is dat anders lft dit overigens precies zo. 

hoe blijf ik op de hoogte?

Meld je aan voor de nieuwsbrief op de voorpagina en je krijgt zo nu en dan een bericht van ons met de laatste nieuwtjes.

Sloterweg 1257
1066CJ  Amsterdam

Kamer van koophandel:68860218 

BTW nummer:NL857621476B01

Algemene voorwaarden
Privacy verklaring

Klantenservice
1000 tekens over