fbpx

Marleen Kooij en Taotraining

Vanaf 2009 train ik Taotraining, toen nog Healing Tao, bij Rosana van der Wagt. Tussen 2013 en 2016 ben ik assistent bij haar geweest.

In 2012 heb ik de online cursus sexuele kung fu (Vallei Orgasme), opgezet door Reinoud Eleveld, voor het eerst gedaan. Na een opleidingstraject van een paar jaar ben ik in 2016 gecertificeerd als Vallei-Coach.

Ik ben in 2015 begonnen met het 7-jaars programma Taotraining dat Reinoud Eleveld live geeft. Vanaf het begin ben ik assistent van Reinoud, bij dit programma.

Waar ik van hou in de Taotraining is de dans tussen het leren van oosterse gevechtstraining en tegelijkertijd het leren van taoïstische technieken die met heling te maken hebben. 

Ik heb een praktijk in energy-healing, en regelmatig komen er mensen bij me die op zoek zijn naar hoe ze met meer energie kunnen leven. Soms komt er iemand bij me die zijn of haar lichaam ziet als een kapotte auto die je naar de garage brengt, alsof ik degene ben die het weer heel kan maken. Ik ben heel blij dat ik deze mensen tegenwoordig allemaal kan doorverwijzen naar Taotraining. De weekends Taotraining die ik live gevolgd heb komen steeds meer online beschikbaar. 

Ik vind het zo bijzonder wat je leert in deze modules: de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid, je leert wat je zelf kunt doen om te leven met meer vitaliteit en plezier, je leert voorkomen dat je ziek wordt. Het is een lange training, maar ik vind dat geen enkel probleem: vanaf het begin heb ik het effect duidelijk gemerkt, en ik zou niet meer zonder willen. 

Ik ben dan wel een healer, maar hou ook erg van de gevechtskant van Taotraining. Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in conflicten, en hoe je die kunt stoppen op een goede manier. Wat we hier over leren bij Taotraining is heel waardevol voor mij: hoe blijf ik in mijn centrum, hoe ben ik sterk zonder spierkracht, hoe stop ik een gevecht. Ook een gevecht met mezelf! Wat kom ik tegen bij mezelf: mijn patronen, mijn destructieve gedrag. Ik leer nu te vinden waar dit vandaan zou kunnen komen en ik leer ook nog om er iets aan doen.

De belangrijke basis van de training is sexuele kung fu. Ik ben erg enthousiast over alle modules, maar deze is mijn favoriet. Werkt voor mij super goed om genoeg energie te hebben, met een goed humeur de dag door te komen, onder andere.

Maar bij module ‘True heart’ bijvoorbeeld, ook een hele waardevolle module, kom je nog meer in contact met je organen, emoties.  Toen ik deze module deed voelde ik voor het eerst wat extreme boosheid deed met mijn lijf, en dat was helemaal niet fijn… Voor mij een eye-opener, gek genoeg had ik dit nog nooit zo bewust gevoeld. Ik dacht: ‘dit voelt niet goed! Dit wil ik niet meer!’ Bij deze formule kreeg ik gelukkig ook handvatten om mijn emotionele balans te versterken. 

Ik ben erg dankbaar met deze training! En hoop voor veel mensen de modules tot leven te kunnen brengen met de live trainingen die ik geef. 

Sluit Menu
Stel je vraag
close slider