skip to Main Content
Menu
taotraining_banner

 

Rechtsboven in het menu kun je je inloggen om toegang te krijgen tot het trainingsmateriaal.
Voor het gemakt hier ook nog eens de link:

Inloggen

Lukt inloggen niet?

Tjsa een nieuw systeem geeft ook weer nieuwe en onverwachte issues. We staan klaar om je te helpen.
Aan de rechterkant van het scherm staat een uitklap formulier klaar om makkelijk je vragen in te kunnen zetten. (“stel je vraag”)

Ik zie mijn training niet:
Stuur een mailtje naar de klantenservice met het email adres wat je gebruikt en welke modules volgens jou beschikbaar moeten zijn.
Ben je de training minder dan 2 maanden geleden begonnen, komen er nog mails uit het oude systeem waardoor mogelijk niet alle links werken.

Ik zie mijn bestellingen niet meer.
we hebben onze beste gedaan die zoveel mogelijk over te zetten maar dat lukt niet altijd volledig. Geen zorg want we kunnen ze altijd in ons oude systeem inkijken als dat nodig is.

Ik ben partner maar mijn overzicht klopt niet.
Laat ons weten als je partner totalen niet kloppen en we passen het meteen voor je aan.

Ik krijg allemaal extra mails.
Ja dat lijkt een lastig issue. Niet alle systemen kunnen uitgezet worden tijdens het overzetten. Daardoor is het soms onvermijdelijk dat er mails uit gaan die we niet zelf zouden sturen. Gelukkig stopt dat ook snel weer.
Neem ze dus niet te serieus en als je twijfelt mail je ons gewoon.

Met al die trammelant wil ik wel weten wat jullie allemaal aan het doen zijn.
Ok dat begrijpen we. Wordt wel beetje (lang) technisch verhaal natuurlijk dus als je zin heb lees je verder.

We proberen op termijn meerdere sites samen te voegen en daarvoor een enkele login te maken. Dat zal nog wel even duren maar voor Taotraining.nl, taotraining.com en TaoTools is het al mogelijk.
Voor elke site draaide ook weer aparte sites en winkelsystemen wat voor veel onderhoud en kosten zorgde.We groeien bovendien heel snel dus hoe langer we wachtte, hoe meer mensen last zouden krijgen bij de overgang.

Technisch:
Ons oude systeem draaide op een Joomla Framework. Prima en veilig systeem maar helaas geen goed winkel systeem wat aansluit op onze boekhouding. Met duizenden transacties per jaar wel belangrijk. We hadden er daarom het meest gebruikte winkel systeem Magento aan gekoppeld wat niet altijd vlekkeloos werkte maar we konden er mee uit de voeten. Magento is wel groot en zwaar en eigenlijk over de top voor het relatief kleine aantal producten wat we hebben. Magento ontwikkeling ging door naar Magento 2 wat een nog lastiger systeem is en waar nog erg veel problemen mee zijn. We zagen al een toekomst voor ons waarin we meer aan het foutoplossen waren dan mooie trainingen maken en er kwam ook geen koppeling voor. Magento 1 dus niet langer ondersteund en Magento 2 niet mogelijk. Dat was een diepe zucht.

Uiteindelijk bleef er maar 1 optie over en dat was een ander Framework kiezen. WordPress is op dit moment het meest populaire systeem maar eigenlijk niet geschikt voor zo’n zware site als wij hebben. “Zwaar” als in: met veel functionaliteit, veel bestanden en gebruikers rechten.¬† Ook kwa veiligheid weer wat minder maar er was eigenlijk geen keus. Dus nu WordPress en Woocommerce als winkel. Omdat er nauwelijks goede mailingsystemen voor zijn hebben we dat ook deels buiten de deur geplaatst.¬† We zijn zeker nog niet tevreden en blijven sleutelen maar we moesten over om niet achterop te komen met een snel groeiend klanten bestand. Uiteindelijk was het dus kiezen uit twee kwaden maar we maken er het beste van. Het helpt ons enorm als je eventuele issues die je tegenkomt ook bij ons meld.

Dank voor je begrip geduld!

Team Taotraining

 

 

 

Stel je vraag

Contactformulier

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.