Jaarprogramma - Parelbewustzijn 1

De Eerste Inwijding: 4 weekenden en 5 online modules in één jaar

Taotraining Jaarprogramma onder leiding van Reinoud Eleveld

Inmiddels trainen duizenden mensen bij Reinoud Eleveld via boeken, online trainingen en de 7-jaars opleiding. De jaartrainingen bieden de mogelijkheid om onder persoonlijke begeleiding van deze ervaren sifu de inzichten en technieken van de oude taoïstische alchemisten eigen te maken.

Reinoud: 'De Eerste Inwijding is een kans om kennis te maken met een alternatieve kijk op het gebied van gezondheid, geluk en zingeving die je leven kan veranderen.

Ik heb het over het trainen van wijsheid.

Mensen die de geheimen van de Interne Alchemie kennen kunnen zichzelf ongelooflijk vitaal houden. Mensen die hun seksualiteit getraind hebben zijn veilig voor anderen en zichzelf. We hebben mensen nodig die zichzelf en anderen kunnen gidsen in deze complexe en verwarrende tijden.

Ik heb het over mensen die Parelbewustzijn hebben.

De training van de taoïsten uit het oude China is nagenoeg onbekend in onze cultuur, terwijl de voordelen oneindig zijn. Gezonder en intenser leven, meer voldoening halen uit je relaties, je ware zingeving ontdekken – het is goed voor ons allemaal. En het is goed voor de kostbare planeet waarop we leven.

Train je mee?'

Met zachte ogen,

Reinoud Eleveld 

handtekeningR

Wat is het resultaat van de training?

- Meer energie, vitaliteit, gezondheid
Als we dit toch eens zouden weten in het Westen: de vitaliteit en intensiteit die je rond je 28e levensjaar had, kun je vasthouden – je leven lang – of terugwinnen. De seksuele training speelt hierin een grote rol. Orgastische energie transformeer je tot levenskracht. In het jaarprogramma krijg je veilige, beproefde en betamelijke oefeningen, die gericht zijn op het activeren en optimaliseren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het herstellen van de hormonale balans.

- Minder piekeren en stress
‘Zo ben ik nu eenmaal’, is een zin waar de taoïsten niet van onder de indruk zijn. Ben je makkelijk ontvlambaar of juist zwaarmoedig of licht gedeprimeerd? Dit kun je oplossen. Denk ook aan piekeren, malen, gefrustreerd zijn, in de stress schieten of overdreven vriendelijk zijn tegen jan en alleman – het zijn tekenen van emotionele onbalans. In het jaarprogramma leer je achterstallig onderhoud plegen: oude emotionele patronen krijgen minder grip. Je wordt kalmer, relaties veranderen ten goede, je maakt wijzere beslissingen – zowel op je werk als in de rest van je leven.

- Welbevinden
Ook deze staat van zijn kun je trainen. De taoïsten noemen het welbevinden. Reinoud Eleveld beschreef het als het ‘vakantiegevoel keer tien’. Hoe je het ook noemt, een gelukkigere ondertoon in je leven is – ook volgens de westerse wetenschap – hét ingrediënt voor een goede gezondheid. Maar hoe bouw je het op? Je zou kunnen zeggen dat het jaarprogramma één groot stappenplan is naar het verkrijgen van meer welbevinden.

Dromende Malta

Wat leer ik in het jaarprogramma?

Taotrainer Reinoud Eleveld wijdt zijn leven aan het bestuderen van inwijdingskennis. Zijn zoektocht voerde hem over de hele planeet, van de tolteken in Mexico tot de taoïsten in China, waar hij uiteindelijk ‘goud’ heeft gevonden: het begin van een pad dat iedereen kan lopen.

De training van de taoïsten bestaat uit kennis en wijsheid waar we in het Westen naar snakken:

 • Basisuitgangspunten en technieken van genezing en ziektepreventie
 • Gedetailleerde formules waarop de dieptepsychologie van de oude taoïstische meesters was gebaseerd
 • De beroemde ‘seksuele kungfu’, een van de specialiteiten van de taoïsten. Hun lang geheim gebleven recept voor een superieure vitaliteit en een lang leven.
 • Technieken voor het effectief inlossen van slaapschuld. Dat betekent beter slapen en uitgerust wakker worden.
 • De Droomtraining. Je eerste stap naar lucide dromen.

Reinoud specialiseerde zich in de eerste stap, de 1e inwijding van de taoïsten: Parelbewustzijn. Een stap die te trainen is door iedereen die deze niet-westerse kennis een kans geeft.

Vergis je niet, deze reuzensprong in je ontwikkeling is bepaald niet kinderachtig. Hij bestaat uit buitengewone inzichten en daarmee samenhangende oefeningen waarmee je vele jaren zoet kunt zijn. In het jaarprogramma zet je jezelf in één klap op een compleet nieuw spoor.

Omdat de training een combinatie is van zelf leren in je eigen tempo met de online modules en vier intensieve weekenden onder leiding van Reinoud Eleveld kun je zelf bepalen waar het zwaarte punt ligt. Samen wordt het een hele effectieve opleiding omdat je als het ware 'vooruit' leert en je in de weekenden al herhaalt wat sterker werkt dan iets voor het eerst horen.

De inhoud van de weekenden

Weekend 1: I-kracht en Innerlijke Glimlach
Je maakt kennis met de vijf vormen van bewustzijn, het fundament van de training. Je leert werken met de Drie Obstakel technieken en de vier stappen om de I-kracht in jezelf wakker te maken. Je krijgt toegang tot het Innerlijk Landschap en maakt een begin met de Innerlijke Glimlach meditaties. Verder: De zeven taoïstische formules van de Witte Zuil en de Zwarte Zuil, kennismaking met het Eerste Vuur en introductie tot de Droomtraining.

Weekend 2: Seksuele Kungfu
Je maakt een begin met de Seksuele Kungfu en leert verschillende technieken om niet-opgewonden seksuele energie in het Innerlijk Landschap vrij te maken en te sturen in je lichaam. Begrippen als ‘Het openen van de Drakenpoort’, ‘De weg van de Non/Monnik’, mono-cultivatie en duo-cultivatie krijgen uitgebreid aandacht. Je krijgt inzicht in de vier vormen van seksualiteit en maakt kennis met de begrippen Ming en Xing. Daarnaast leer je om op een veilige manier te werken met orgastische energie (aparte lesmodules voor vrouwen en mannen). Verder: Inzicht in mannelijke pornografische verslaving. Verdieping van de Droomtraining.

Weekend 3: True Heart – De Vijf Helende Klanken
Je leert hoe je het Hartvuur opent en je maakt kennis met de Vijf Elementen. Je leert werken met de begrippen ‘Kleurbewustzijn’ en ‘Ruimtelijk Inzicht’ en met meditaties zoals de Witte Nevel Meditatie, de Lotusbloem meditatie en de Compassie Glimlach. Ook ontvang je instructies over het werken met de vier pompen in de ruggengraat. Verder: Helende Handen 1. Verdieping van de Droomtraining.

Weekend 4: Parelbewustzijn 1
Tijdens dit weekend ontvang je stap voor stap instructies hoe een Stoofpot te maken. Je maakt kennis met de Vijf Verzamelpunten en leert hoe je in het Innerlijk Landschap een Parel maakt. Verder: verdieping van de Droomtraining.

Vragen stellen en lezingen bijwonen

Bij het Jaarprogramma horen nog twee voordelen:

 1. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen per mail. Vragen worden voorgelegd aan Reinoud. Je krijgt ook toegang tot onze steeds groeiende en uitgebreide vraag- en antwoord(FAQ)-bibliotheek.
 2. Voorafgaand aan de verschillende trainingsweekenden geeft Reinoud een lezing over het thema van het komende weekend. Deze lezingen zijn onder meer bedoeld om je intimi een kans te geven kennis te maken met wat je aan het trainen bent. Het jaarprogramma gaat namelijk onherroepelijk invloed krijgen op je leven. 
  Uit ervaring blijkt dat het wijs en prettig is om je partner, kinderen, broer, zus, moeder of wie dan ook kennis te laten maken met datgene wat je aan het trainen bent. 
  De lezingen zijn uiteraard ook toegankelijk voor mensen die zelf deelnemen aan de training, en voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn en eens een lezing van Reinoud willen bijwonen. 
  Het bijwonen van een lezing kost € 10,-. Je kunt gratis een introducé meenemen. Meer informatie vind je hier: https://taotraining.nl/informatie-lezingen/ of ga direct naar het overzicht van de lezingen: https://taotraining.nl/agenda-lezingen/

Ben ik geschikt voor het het jaarprogramma?

Als het goed is voel je aan je water of taoïstisch trainen iets voor je is.

Heb je behoefte aan een training die je energieker, gezonder en emotioneel stabieler maakt?

Misschien ben je nieuwsgierig naar wijsheid. Misschien heb je spirituele ervaring en wil je steviger en weerbaarder worden. Misschien ben je nieuw in de esoterie en heb je in de eerste plaats behoefte aan een pragmatische aanpak. Of misschien heeft seksualiteit je interesse en ben je nieuwsgierig naar de taoïstische geheimen.

Andere goede redenen om Taotraining te beoefenen zijn:

 • Je wilt je krijgskunst verdiepen en intensiveren.
 • Je zoekt nieuwe inspiratie voor je creatieve praktijken (schilderen, lesgeven, zingen). Je hebt een donkerbruin vermoeden dat seksuele transformatie jouw vuur weleens opnieuw kan aanwakkeren.
 • Je voelt dat de jaren beginnen te tellen. Je wilt ook in de herfst van je leven een maatschappelijk bijdrage blijven leveren of een intense band met de kleinkinderen onderhouden.
 • Je bent chronisch ziek en wilt het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaliseren.
 • Je wilt je relatie met je partner verdiepen – ook als minnaar / minnares.
 • Je bent een ‘mensenwerker’ of therapeut en zoekt naar nieuwe professionele perspectieven (zie kopje hieronder)

Voor het jaarprogramma zoeken we een mix van beginners, mensen met ervaring in bewustzijnsontwikkeling en professionals, zoals trainers en therapeuten. De ervaring leert dat dit een gezonde manier van trainen oplevert, waarin iedereen uitgedaagd wordt zijn perspectief wat los te laten.

Over Reinoud Eleveld

Reinoud Eleveld (1956) is Nederlands meest gerenommeerde Taotraining leraar. Hij trainde een leven lang bij vele leraren en leraressen, fenomenale mannen en vrouwen. Het spoor van inwijdingen en formules waarmee je die inwijding stap voor stap kunt activeren werd hem steeds helderder. Reinoud is één van de weinige trainers die het absolute begin van het pad naar wijsheid aanbiedt. Kennis die onze wereld naar zijn idee hard nodig heeft. Het is Reinouds levensmissie om deze inzichten te verspreiden. Inmiddels trainen meer dan tienduizend mensen bij Reinoud via boeken, seminars en (online) cursussen. Kenmerken van Reinouds lessen zijn: kennis van zaken, Amsterdamse humor en genadeloze weldenkendheid.

Anderen over Taotraining en Reinoud Eleveld

Sandra juli 2016 rond klein

'Het 7-jaren-programma heeft mij zoveel verrijking en verdieping gebracht. Het heeft mij tot nu toe op diepere lagen verbonden, het voelaspect vele malen vergroot, mijn kennis over het menselijke lichaam vergroot, mij dichter bij mijzelf gebracht, bewustwording gebracht, mijn seksualiteit wakker geschud, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben Reinoud dankbaar voor zijn lef, het delen van zijn kennis, zijn bedding, zijn openheid, zijn voorzichtigheid en zijn reflecties.'

Sandra Been
entrepreneur

'Ik voelde gewoon dat dit bij mij paste en dat ik dit moest doen. Geen moment spijt gehad. Het grootste resultaat dat ik tot nu toe heb behaald is dat ik geduld en vertrouwen heb ontwikkeld.'
Annemarie Koenen
manager, schoonheidsspecialist
'Ik ervaar dat Reinoud de kennis en praktijk doorgeeft en dat je dan verder zelf kan oefenen. Reinoud laat het pad zien, maar laat je daarin verder vrij. Ik ben het meest dankbaar dat de Tao, zoals Reinoud het laat zien, echt veilig en aards is.'

Michelle van Klink
MBO docent

'Ik doe mee omdat ik mijn training wil verdiepen en het pad wil lopen naar het worden van een gezonde, vrolijke en wijze oude man. De verdieping heeft zeer zeker plaatsgevonden. De hoeveelheid intense overgedragen kennis, inzichten en de daaruit voortvloeiende ervaringen zijn imposant.'

Daniel Ringma
Lijstenmaker

Ik had de wens om met Reinoud te trainen, ook vanwege toenemende gezondheidsklachten door endometriose. Mijn gezondheid is aanzienlijk verbeterd. Ik ben van alle hormonen en medicijnen af, neem zelfs geen suppletie meer en voel me steeds beter, sterker en stabieler.'

Han Janssen
Edelsteenslijpster

Beluister een lezing met uitleg over het jaarprogramma

Download de lezing als MP3  (soms kiezen voor rechtermuis klik en "opslaan als" )

Doe je mee aan het jaarprogramma dan krijg je:

 • Persoonlijke training en begeleding van taotrainer Reinoud Eleveld.
 • Toegang tot 4 zeer inspirerende weekendtrainingen, inclusief avond- en nachtelijk gedeelte op de zaterdag.
 • 4 overnachtingen op een eenpersoonskamer, 8 uitgebreide warme biologische lunches, 4 biologische avondmaaltijden, versnaperingen, koffie en thee.
 • Toegang tot uitgebreide 5 online trainingen, modules van de online opleiding van Taotraining (t.w.v. 1235 euro – 5 keer 247 euro). Ze bevatten ondersteunend materiaal, aansluitend op de weekenden, waarmee je thuis verder kunt trainen.

 Veelgestelde vragen

Kan ik me ook voor één weekend inschrijven?

Nee, het jaarprogramma bieden we aan als één totaalpakket. Het is er helemaal op ontworpen om je een ontwikkelingskans aan te bieden waar je de rest van je leven profijt van hebt

Wat als ik een trainingsweekend niet kan / mis?

Dat is jammer! We hebben je er graag bij. Gelukkig is er een alternatief: mis je een weekend dan kun je de stof inhalen door de bijbehorende module van de online opleiding te volgen. Alle theorie, oefeningen en meditaties vind je erin terug. Het volgende weekend ben je er weer gewoon bij. Goed om te weten: je behoudt nog jarenlang toegang tot het materiaal uit de online modules.

Hoe werkt de selectie van de deelnemers?

We stellen een gevarieerde groep samen, een mix van mannen en vrouwen, beginners, mensen met ervaring in bewustzijnsontwikkeling en professionals, zoals trainers en therapeuten. Het is de missie van Taotraining om de kennis en wijsheid van de taoïsten een weg te laten terugvinden in de westerse cultuur. Dat gaat natuurlijk via álle soorten mensen. Het geeft ook een prettige groepsdynamiek, is de ervaring. Iedereen leert van elkaar.

Ik al één of meerdere online modules gevolgd, is het jaarprogramma ook voor mij?

Zeker. Het jaarprogramma zal de modules nog meer tot leven wekken. Daarnaast zeggen de taoïsten: train naar beneden. Daarmee bedoelen ze dat je de basis blijft herhalen, zodat je een stevig fundament onder je training legt. Dat is uiteindelijk het geheim van grote groei. Neem je deel aan het jaarprogramma, dan krijg je, voor de modules die je reeds hebt aangeschaft, een voucher die je cadeau kunt doen aan een vriend of vriendin. Zij kunnen daarmee gratis deelnemen aan de module.

k heb een fysieke beperking, kan ik het tempo bijbenen?

Vermoedelijk wel. Het jaarprogramma is intens, maar niet zozeer fysiek zwaar. Alle lichamelijke oefeningen zijn gericht op ontspanning en heling. Wilskracht is streng verboden tijdens de weekenden, waardoor je vanzelf binnen je grenzen blijft. Reinoud Eleveld heeft tevens jarenlange ervaring met het lesgeven aan mensen in zogeheten ‘herstelgroepen’. Hij houdt rekening met alle fysieke gesteldheden van deelnemers en heeft veel respect voor ieders beperking. Geef in je aanmelding s.v.p. aan om welke fysieke beperkingen het gaat, zodat Reinoud hem van te voren kan beoordelen.

Waarom is seksualiteit zo’n belangrijk onderwerp?

De taoïstische training valt of staat met seksualiteit. Maar niet de seksualiteit waar wij in het Westen meteen aan denken. De taoïsten zijn het tegenovergestelde van gepornografiseerd. Ze trainen hun seksualiteit zodanig dat het een bron van gezondheid en veiligheid wordt. Veilig voor jezelf en voor anderen. Ook als je moeite hebt met seksualiteit, beschadigende ervaringen hebt op dit gebied, is het zeer de moeite waard om hiermee – stapje voor stapje – te leren werken. Betamelijkheid en respect voor ieders intimiteit staan voorop. In die sfeer kan het bevrijdend zijn om seksualiteit wel gewoon weer op tafel te leggen. Hoe je het wendt of keert: het hoort erbij, zeker als je je vitaliteit belangrijk vindt.

Zijn de online trainingen verplicht?

Nee, ze zijn vooral ondersteunend aan de weekendtrainingen. Veel mensen staan in eerste instantie wat sceptisch tegenover het idee van online trainen. Maar vergis je niet in de voordelen. De oude taoïstische leerlingen zouden hun linker pink hebben afgestaan voor meditaties op MP3 van hun leraar. Je kunt ze overal opzetten: in de bus, op je werk of tijdens de afwas. Daarnaast zijn taoïsten bepaald niet vies van innoveren. Zo heeft de traditie altijd overleefd.

Hoeveel tijd kost het jaarprogramma?

Vier weekenden in een jaar. Plus de tijd die je zelf inruimt om het materiaal verder te trainen. Dat is voor iedereen anders en doe je naar behoefte. Sommigen gaan zeer intensief met het materiaal aan de slag, anderen drijven mee op het ritme van de weekenden en dat is voor hen voldoende. Alles is goed. Je zou de vraag voor de grap wel eens kunnen omdraaien: hoeveel tijd levert het jaarprogramma je op? Een intense gezondheid (minder griep en verkoudheden of erger) méér energie (waardoor je alles effectiever gaat doen), het vermogen om wijzere beslissingen te maken (waardoor je minder problemen hoeft te herstellen) en überhaupt een langer leven. Heb je tijd om tijd te maken? Dat is eigenlijk de vraag.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Deelnemen aan het jaarprogramma doe je met de intentie om de training in zijn geheel mee te maken. Zo is het programma ook opgezet. Moet je door omstandigheden toch eerder afhaken, dan gelden de volgende voorwaarden: stop je definitief met het jaarprogramma dan krijg je voor de resterende weekenden, mits 8 weken van tevoren aangegeven, een bedrag terug van 150 euro per weekend. Je behoudt recht en toegang tot het module materiaal 1 t/m 5. Het is niet mogelijk om te stoppen en later weer aan te haken. Zie ook onze annuleringsvoorwaarden rechts onder deze pagina.

FOrmeel
Blijf op de hoogte

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT