Taotraining banner

Jaarprogramma - Parelbewustzijn 1

De Eerste Inwijding: 4 weekenden en 4 online modules in één jaar onder leiding van Reinoud Eleveld

Reinoud: 'Het Jaarprogramma Parelbewustzijn is een kans om kennis te maken met een alternatieve kijk op gezondheid, geluk en zingeving. Het kan je leven veranderen. Wanneer je de geheimen van de interne alchemie kent, krijg je toegang tot een ongelooflijke vitaliteit, onder meer dankzij het trainen van wat de seksuele kung fu noemen: oefeningen om seksuele energie te leren gebruiken voor je bewustzijnsontwikkeling.

Parelbewustzijn is de eerste stap van in totaal zeven stappen naar Wijsheid. In deze complexe en verwarrende tijden is Parelbewustzijn het anker in het oog van de storm, ofwel een staat van zijn die gekenmerkt wordt door rust, evenwicht en helderheid.

De training van de taoïsten uit het oude China is nagenoeg onbekend in onze cultuur. Daar wil ik graag verandering in brengen. Taotraining nodigt uit tot gezond en intens leven, het beleven van harmonische relaties en het bewust worden van je ware zingeving.

Met deze training beoog ik bij te dragen aan een seksueel veilige beschaving, gebaseerd op wijsheid en weldenkendheid. 

Train je mee?'

Reinoud Eleveld 

handtekening

De inschrijving voor deze training is tijdelijk weer geopend. Je kunt zowel in het online als in het live programma instappen als je nog voldoende tijd hebt om te trainen voordat het eerste live weekend (hopelijk) weer start in maart 2021. Stuur een mailtje naar de helpdesk met een korte motivatie. Je krijgt ook 200 euro korting wegens het missen van het eerste live weekend wat je dan wel kan inhalen online.

Wat is het resultaat van de training?

- Meer energie, vitaliteit en gezondheid
In ieder mens zit een optimale blauwdruk. De vitaliteit en intensiteit die je rond je 28e levensjaar hebt, kun je je leven lang vasthouden. Je kunt het ook weer opnieuw opbouwen. De seksuele training speelt hierin een grote rol. In het Jaarprogramma krijg je veilige, beproefde en betamelijke oefeningen, die gericht zijn op het activeren en optimaliseren van het zelfgenezende vermogen van het lichaam. 

- Minder stress, meer gelijkmoedigheid

‘Zo ben ik nu eenmaal’, die je een taoïst niet zo gauw zult horen zeggen.  Ben je makkelijk ontvlambaar of juist zwaarmoedig of licht gedeprimeerd? Dit kun je oplossen. Piekeren, malen, gefrustreerd zijn, in de stress schieten of overdreven vriendelijk zijn tegen jan en alleman – het zijn allemaal tekenen van emotionele onbalans. In het Jaarprogramma leer je hoe oude emotionele patronen minder grip op je kunnen krijgen. Taotraining gaat over kalmer worden, wijzere beslissingen nemen – zowel op je werk, in je relaties als in de rest van je leven.

- Welbevinden

Welbevinden is een staat van zijn die je kunt trainen. Reinoud beschrijft het ook wel als het ‘het eeuwige vakantiegevoel’. Hoe je het ook noemt, een gelukkige ondertoon in je leven is – ook volgens de westerse wetenschap – hét ingrediënt voor een goede gezondheid. Maar hoe bouw je dit op? Je zou kunnen zeggen dat het Jaarprogramma één groot stappenplan is om meer welbevinden in je leven te verkrijgen.

Dromende Malta

Wat leer ik in het jaarprogramma?

Taotraining bevat kennis en wijsheid waar we in het Westen naar snakken:

 • Uitgangspunten, oefeningen en meditaties voor genezing en ziektepreventie
 • Gedetailleerde formules waarop de dieptepsychologie van de oude taoïstische meesters is gebaseerd
 • De beroemde ‘seksuele kungfu’, of te wel transformatie seksualiteit, één van de specialiteiten binnen het taoïstische systeem van zelfgenezing en bewustzijnsontwikkeling. 
 • Technieken voor het effectief inlossen van slaapschuld. Dat betekent beter slapen en uitgerust wakker worden.
 • De Droomtraining. De eerste stap naar lucide dromen.

Reinoud is gespecialiseerd zich in de eerste stap, in de Eerste Inwijding van de taoïstische mysterieschool van de Lungmen in Noord China. Deze Eerste Inwijding heet Parelbewustzijn

Het eigen maken van Parelbewustzijn is een reuzensprong in je ontwikkeling

De training bestaat uit buitengewone inzichten en daarmee samenhangende oefeningen waarmee je vele jaren intensief bezig kunt zijn. In het jaarprogramma zet je jezelf in één klap op een compleet nieuw spoor.

Omdat de training een combinatie is van zelfstudie met de online modules en vier weekenden onder leiding van Reinoud Eleveld, kun je zelf bepalen waar het zwaartepunt ligt. Samen vormt dit een zeer effectieve opleiding.

De inhoud van de weekenden

Weekend 1: I-kracht en Innerlijke Glimlach
Je maakt kennis met de vijf vormen van Bewustzijn, het fundament van de training. Je leert werken met de Drie Obstakel technieken en de vier stappen om de I-kracht in jezelf wakker te maken. Je krijgt toegang tot het Innerlijk Landschap en maakt een begin met de Innerlijke Glimlach meditaties. Verder: De zeven taoïstische formules van de Witte Zuil en de Zwarte Zuil, kennismaking met het Eerste Vuur en introductie tot de Droomtraining.

Weekend 2: Seksuele Kungfu
Je maakt een begin met de Seksuele Kungfu en leert verschillende technieken om niet-opgewonden seksuele energie in het Innerlijk Landschap vrij te maken en te sturen in je lichaam. Begrippen als ‘Het openen van de Drakenpoort’, ‘De weg van de Non/Monnik’, mono-cultivatie en duo-cultivatie krijgen uitgebreid aandacht. Je krijgt inzicht in de vier vormen van seksualiteit en maakt kennis met de begrippen Ming en Xing. Daarnaast leer je om op een veilige manier te werken met orgastische energie (aparte lesmodules voor vrouwen en mannen). Verder: Inzicht in mannelijke pornografische verslaving. Verdieping van de Droomtraining.

Weekend 3: True Heart – De Vijf Helende Klanken
Je leert hoe je het Hartvuur opent en je maakt kennis met de Vijf Elementen. Je leert werken met de begrippen ‘Kleurbewustzijn’ en ‘Ruimtelijk Inzicht’ en met meditaties zoals de Witte Nevel Meditatie, de Lotusbloem meditatie en de Compassie Glimlach. Ook ontvang je instructies over het werken met de vier pompen in de ruggengraat. Verder: Helende Handen 1. Verdieping van de Droomtraining.

Weekend 4: Parelbewustzijn 1
Tijdens dit weekend ontvang je stap voor stap instructies hoe je een Stoofpot maakt. Je maakt kennis met de Vijf Verzamelpunten en leert hoe je in het Innerlijk Landschap een Parel maakt. Verder: verdieping van de Droomtraining.

Vragen stellen en lezingen bijwonen

Bij het Jaarprogramma horen nog twee voordelen:

 1. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen per mail. Vragen worden voorgelegd aan Reinoud. Je krijgt ook toegang tot onze steeds groeiende en uitgebreide vraag- en antwoord(FAQ)-bibliotheek.
 2. Voorafgaand aan de verschillende trainingsweekenden geeft Reinoud een lezing over het thema van het komende weekend. Deze lezingen zijn onder meer bedoeld om je intimi een kans te geven kennis te maken met wat je aan het trainen bent. Iedereen is van harte welkom, zowel deelnemers aan het Jaarprogramma als niet-deelnemers, en uiteraard ook voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn en eens een lezing van Reinoud willen bijwonen. 
  Het bijwonen van een lezing kost € 10,-. Je kunt gratis een introducé meenemen. Meer informatie vind je hier: https://taotraining.nl/informatie-lezingen/ of ga direct naar het overzicht van de lezingen: https://taotraining.nl/agenda-lezingen/

Ben ik geschikt voor het het Jaarprogramma?

Misschien ben je nieuwsgierig naar Wijsheid. Misschien wil je steviger en weerbaarder worden. Misschien ben je nieuw in de esoterie en heb je in de eerste plaats behoefte aan een pragmatische aanpak. Of misschien heeft seksualiteit je interesse en ben je nieuwsgierig naar de taoïstische geheimen. Dit zijn stuk voor stuk goede redenen om mee te doen met het Jaarprogramma.

Andere goede redenen om Taotraining te beoefenen zijn:

 • Je wilt je krijgskunst verdiepen en intensiveren.
 • Je zoekt nieuwe inspiratie voor je creatieve bezigheden (schilderen, lesgeven, zingen). Je hebt een verlangen om middels de seksuele transformatie je passie opnieuw aan te wakkeren.
 • Je wilt vitaal oud worden
 • Je wilt het zelfgenezend vermogen van je lichaam optimaliseren.
 • Je wilt je relatie met je partner verdiepen – ook als minnaar / minnares.
 • Je werkt met mensen en zoekt naar nieuwe professionele perspectieven (zie kopje hieronder)

Voor het Jaarprogramma zoeken we een mix van beginners, mensen met ervaring in bewustzijnsontwikkeling en professionals, zoals trainers en therapeuten. De ervaring leert dat dit de beste manier trainen is, waarin iedereen uitgedaagd wordt zijn perspectief wat los te laten.

Over Reinoud Eleveld

Taotrainer Reinoud Eleveld (1956) wijde zijn leven aan het bestuderen van inwijdingskennis. Zijn zoektocht voerde hem over de hele planeet, van de tolteken in Mexico tot de taoïsten in China, waar hij uiteindelijk ‘goud’ heeft gevonden: het begin van een inwijdingspad dat toegankelijk is voor iedereen.

Reinoud is Nederlands meest gerenommeerde Taotraining leraar. Hij trainde een leven lang bij vele leraren en leraressen, fenomenale mannen en vrouwen. Het spoor van inwijdingen en formules waarmee je die inwijding stap voor stap kunt activeren werd hem steeds helderder. Reinoud is één van de weinige trainers die De Eerste Inwijding, de eerste stap naar Wijsheid, aanbiedt. Het is Reinouds levensmissie om deze inzichten te verspreiden.

Kenmerken van Reinouds lessen zijn diepgaande kennis van zaken, een flinke scheut Amsterdamse humor en genadeloze weldenkendheid.

Anderen over Taotraining en Reinoud Eleveld

Sandra juli 2016 rond klein

'Het 7-jaren-programma heeft mij zoveel verrijking en verdieping gebracht. Het heeft mij tot nu toe op diepere lagen verbonden, het voelaspect vele malen vergroot, mijn kennis over het menselijk lichaam vergroot, mij dichter bij mijzelf gebracht, bewustwording gebracht, mijn seksualiteit wakker geschud, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben Reinoud dankbaar voor zijn lef, het delen van zijn kennis, zijn bedding, zijn openheid, zijn voorzichtigheid en zijn reflecties.'

Sandra Been
Entrepreneur

'Ik voelde gewoon dat dit bij mij paste en dat ik dit moest doen. Geen moment spijt gehad. Het grootste resultaat dat ik tot nu toe heb behaald is dat ik geduld en vertrouwen heb ontwikkeld.'
Annemarie Koenen
manager, schoonheidsspecialist
'Ik ervaar dat Reinoud de kennis en praktijk doorgeeft en dat je dan verder zelf kan oefenen. Reinoud laat het pad zien, maar laat je daarin verder vrij. Ik ben het meest dankbaar dat de Tao, zoals Reinoud het laat zien, echt veilig en aards is.'

Michelle van Klink
MBO docent

'Ik doe mee omdat ik mijn training wil verdiepen en het pad wil lopen naar het worden van een gezonde, vrolijke en wijze oude man. De verdieping heeft zeer zeker plaatsgevonden. De hoeveelheid intense overgedragen kennis, inzichten en de daaruit voortvloeiende ervaringen zijn imposant.'

Daniel Ringma
Lijstenmaker

Ik had de wens om met Reinoud te trainen, ook vanwege toenemende gezondheidsklachten door endometriose. Mijn gezondheid is aanzienlijk verbeterd. Ik ben van alle hormonen en medicijnen af, neem zelfs geen suppletie meer en voel me steeds beter, sterker en stabieler.'

Han Janssen
Edelsteenslijpster

Beluister een lezing met uitleg over het Jaarprogramma

 1. Lezing over het jaarprogramma

De trainingslokatie

Alle trainingen worden gegeven bij congres centrum De Werelt in Lunteren.

Een prachtige plek in de bossen met een ruime zaal waar we zelfs in corona tijd voldoende afstand kunnen houden.

De Werelt

De data van de komende training in 2020-2021

Geen evenementen gevonden!

Trainingen beginnen zaterdag om 10:00 en duren tot en met zondag 18:00.
Op zaterdag is er een avondprogramma tot 22.00. We trainen ook – in een blok van 1 uur – in de nacht van zaterdag op zondag.

Hou rekening met verschuivingen als er door Covid-19 bijeenkomsten onmogelijk worden.

Doe je mee aan het Jaarprogramma dan krijg je:

 • Persoonlijke training en begeleiding van taotrainer Reinoud Eleveld.
 • Toegang tot 4 inspirerende weekendtrainingen, inclusief avond- en nachtelijk gedeelte op de zaterdag.
 • 4 overnachtingen op een eenpersoonskamer, 8 uitgebreide warme biologische lunches, 4 biologische avondmaaltijden, versnaperingen, koffie en thee.
 • Toegang tot uitgebreide 5 uitgebreide online trainingen, de eerste 5 modules van Taotraining (t.w.v. 1235 euro – 5 keer 247 euro).De modules bevatten een schat aan ondersteunend materiaal, aansluitend op de weekenden, waarmee je thuis verder kunt trainen.

 Veelgestelde vragen

Kan ik me ook voor één weekend inschrijven?

Nee, het Jaarprogramma bieden we aan als één totaalpakket.

Wat als ik een trainingsweekend niet kan / mis?

Dat is jammer!  Gelukkig is er een alternatief: mis je een weekend dan kun je de stof inhalen door de bijbehorende module te volgen. Alle theorie, oefeningen en meditaties vind je erin terug. Het volgende weekend ben je er weer gewoon bij. Goed om te weten: je behoudt nog jarenlang toegang tot het materiaal uit de online modules.

Hoe werkt de selectie van de deelnemers?

We stellen een gevarieerde groep samen, een mix van mannen en vrouwen, beginners, mensen met ervaring in bewustzijnsontwikkeling en professionals, zoals trainers en therapeuten. Het is de missie van Taotraining om deze kennis en wijsheid een weg terug te laten vinden in de westerse cultuur. Daarom streven we naar een zo gemêleerd mogelijke groep. Het geeft ook een prettige groepsdynamiek, is de ervaring. Iedereen leert van elkaar.

Ik heb al één of meerdere online modules gevolgd, is het jaarprogramma ook voor mij?

Zeker. Het jaarprogramma zal de modules nog meer tot leven wekken. Verder is ‘omlaag trainen’ zeer bevorderlijk. Hoe meer je de basis herhaalt, zodat je een des te steviger is het fundament van je training.  Neem je deel aan het Jaarprogramma, dan krijg je, voor de modules die je reeds hebt aangeschaft, een voucher die je cadeau kunt doen aan een vriend of vriendin of die je kunt gebruiken om andere modules aan te schaffen.

Ik heb een fysieke beperking, kan ik het tempo bijbenen?

Vermoedelijk wel. Het jaarprogramma is intens, maar niet zozeer fysiek zwaar. Alle lichamelijke oefeningen zijn gericht op ontspanning en heling. Wilskracht is streng verboden tijdens de weekenden, waardoor je vanzelf binnen je grenzen blijft. Reinoud heeft jarenlange ervaring met het lesgeven aan mensen in zogeheten ‘herstelgroepen’. Hij houdt rekening met alle fysieke gesteldheden van deelnemers en heeft veel respect voor ieders beperking. Geef in je aanmelding s.v.p. aan om welke fysieke beperkingen het gaat.

Waarom is seksualiteit zo’n belangrijk onderwerp?

De taoïstische training valt of staat met seksualiteit. Met ‘seksualiteit’ bedoelen we echter iets anders dan wat er  in het Westen mee bedoeld wordt. Het gaat bij Taotraining en bij de seksuele kung fu niet zozeer over seks hebben, maar over seksuele energie als bron van levenskracht, als motor voor je bewustwordingsproces.  Ook, of misschien wel juist als je moeite hebt met seksualiteit of beschadigende ervaringen hebt ervaren op dit gebied, is het zeer de moeite waard om de transformatietechnieken te leren kennen. Betamelijkheid en respect voor ieders intimiteit staan voorop. In die sfeer kan het bevrijdend zijn om seksualiteit weer bespreekbaar te maken, op een eerlijke en open manier. Hoe je het wendt of keert: het hoort erbij, zeker als je je vitaliteit belangrijk vindt.

Zijn de online trainingen verplicht?

Nee. Niets moet. Veel mensen staan in eerste instantie wat sceptisch tegenover het idee van online trainen, maar het heeft ongekende voordelen. Je kunt de online modules overal trainen, in de privacy van je eigen huis, op je werk, in de bus.. waar je maar wilt. Je kiest zelf waar en wanneer en kunt hierin helemaal je eigen ritme volgen.

Hoeveel tijd kost het Jaarprogramma?

Vier weekenden, plus de tijd die je zelf inruimt om het materiaal verder te trainen. Dat is voor iedereen anders en doe je naar behoefte. Sommigen gaan zeer intensief met het materiaal aan de slag, anderen drijven mee op het ritme van de weekenden en dat is voor hen voldoende. Alles is goed. Om een gemiddelde indicatie te geven: veel mensen trainen een uur per dag, of 2 uur per week, of twee keer een uur per week, om alle audio, video en lesteksten door te werken. Dat is voor de meeste mensen een prettig ritme, wat ook te doen is. Sommige mensen doen niks, andere mensen trainen iedere dag met de modules. De mogelijkheden zijn legio.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Deelnemen aan het jaarprogramma doe je met de intentie om de training in zijn geheel mee te maken. Zo is het programma ook opgezet. Moet je door omstandigheden toch eerder afhaken, dan gelden de volgende voorwaarden: stop je definitief met het Jaarprogramma dan krijg je voor de resterende weekenden, mits 8 weken van tevoren aangegeven, een bedrag terug van 150 euro per weekend. Je behoudt  toegang tot het Module 1 t/m 5. Het is niet mogelijk om te stoppen en later weer aan te haken. Zie ook onze annuleringsvoorwaarden rechts onder op deze pagina.

Kundun
Blijf op de hoogte
TAOTRAINING
Sloterweg 1257
1066CJ . Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT