Module 4: True Heart - De Vijf Helende Klanken

 

Leef jij vanuit je hart? Volg je je hart wanneer je belangrijke beslissingen moet nemen, bijvoorbeeld in je werk of in je relaties? Weet je wat je wilt? Werkt jouw innerlijk kompas?

Deze en andere vragen raken het hart van Module 4, True Heart.

True Heart is de term die we gebruiken om een wakker Hartvuur aan te duiden. Als je Hartvuur wakker is wéét je dingen, direct en intuïtief. Je bent niet manipuleerbaar, je bent niet omkoopbaar - ook niet door je eigen gedachten.

In Module 4 leer je:

 • eeuwenoude tools om het Hartvuur aan te wakkeren.
 • hoe meer bezieling in je leven te brengen.
 • hoe contact te maken met het Innerlijk Landschap en de Vijf Elementen.
 • de Vijf Helende Klanken en hun betekenis.
 • krachtige technieken om meer contact te krijgen met je gevoelens
 • fijnzinnige meditaties, zoals de Witte Nevel-meditatie, om een duurzame emotionele balans te ontwikkelen.

In Module 4 draait het allemaal om gevoel. Wat voel je, hoe voel je je, hoe ga je met je gevoelens om?

En ook: zijn er manieren om je gevoelens te kalmeren, te intensiveren en te harmoniseren?

Het antwoord op de laatste vraag is een hartgrondig 'ja'! In Module 4 leer je er alles over.

Interessant? Schrijf je hieronder in voor drie gratis introductiemails over Module 4.

Leer en inspireer!

Direct beginnen met Module 4, True Heart

Wil je meteen beginnen? Hieronder kun je je meteen inschrijven! De investering voor Module 4 bedraagt € 247,-

Of lees eerst de uitgebreide informatie over Module 4:

In deze module ga je aan de slag met verschillende oefeningen en meditaties die het ontwikkelen van True Heart ondersteunen. Met behulp van audio-, video- en leesmateriaal krijg je toegang tot een schat aan informatie en uitleg over de achtergrond, toepassing en het effect van True Heart.

Wat je leert

 • Hoe je True heart wakker maakt. Je kunt True Heart omschrijven als het kompas waarmee je kunt leren manoeuvreren in de werkelijkheid. Dit kompas is een gegeven, het is er altijd - alleen heb je er niet altijd contact mee en kun je zijn of haar richting dus niet langer waarnemen. In deze module leer je hoe je dit kompas in jezelf terug vindt.
 • Hoe je meer bezieling in je leven brengt. Als kind was iedere dag een avontuur en kon een zondagmiddag eindeloos duren. Buiten spelen, bomen klimmen, naar verhalen luisteren, tekenen, leren - alles was een feest, omdat je alles nog met bezieling deed. Bezieling is je natuurlijke staat, maar soms raak je er het contact mee kwijt. In deze module leer je hoe je dit contact herstelt.
 • Hoe je een stap zet naar Welbevinden. In het taoïsme wordt de basis-emotie, dus de emotie onder álle andere emoties, welbevinden genoemd, ofwel: BLIJ DAT IK LEEF. Dit gevoel kan soms volkomen ondergesneeuwd raken. Hoe vind je het weer terug? Door True Heart te activeren.
 • Hoe je een onwankelbare emotionele balans traint. Je leert verschillende oefeningen en meditaties die je het vermogen geven je emoties te kalmeren of juist te intensiveren. Ook je emotionele spectrum wordt groter - je gaat steeds subtielere emoties ervaren als je gevoelsbewustzijn groter wordt.
 • Hoe je empathischer wordt. Als je eigen gevoelsleven gevarieerder wordt, ontstaat er ruimte voor het beter invoelen en begrijpen van de ander. Dat draagt weer bij aan je eigen Welbevinden.
 • Hoe je Weldenkendheid ontwikkelt. Weldenkendheid omschrijven we als het vermogen om wijze beslissingen te maken en de werkelijkheid op mentaal niveau glashelder, zonder filter waar te nemen. Dit leer je bij True Heart.
 • Hoe jouw persoonlijke pad eruit ziet. Vanuit True heart weet je precies wat en wie er wel of niet in jouw leven thuishoren. Dit opent de weg naar Destiny.
 • Hoe je Chi kunt cultiveren. Chi is meer dan 'energie’ - het is dat wat onze training voedt, het is dat wat ons in beweging houdt. Een duidelijk begrip van Chi is essentieel om de essentie van de Taotraining werkelijk te kunnen doorvoelen. We gaan hier in deze module dieper op in.

De vijf Helende Klanken

Een eeuwenoude oefening uit het taoïsme is: 'De Vijf Helende Klanken'. De oefening is opgebouwd uit een set sub-vocale geluiden, gecombineerd met specifieke bewegingen. Ze komen voort uit oude sjamanistische technieken, gestileerd door de oude taoïsten. De Vijf Helende Klanken brengen je weer in contact met vergeten delen van jezelf. Ze zijn gekoppeld aan de vijf vitale organen: de longen, de nieren, de lever, het hart, de milt. Deze organen worden beschouwd als het 'huis' van de verschillende delen van je bewustzijn.

Helende Handen 1

In deze module leer je basis-technieken om de handen energetisch open te maken. Deze oefeningen dragen ook bij aan het openen van het hartpunt in de rug: Gia Peh. Dit punt verbindt True Heart met de armen en handen, waardoor het steeds makkelijker wordt om ook echt vanuit True Heart te handelen. Helende Handen 1 vormt ook een voorbereiding op het leren werken met Parelbewustzijn (Module 5).

Chi kungs: Drakenpalm

In deze module leer je de Drakenpalm-oefening waarmee je het hartpunt Gia Peh in de rug opent en schoonmaakt.

IJzeren Hemd: Vasthouden van de Gouden Urn

In deze module leer de oefening van Vasthouden van de Gouden Urn. Er is een yin en een yang-positie. Ze helpen je de peesplaten-structuur in je lichaam te ervaren en aan te sterken.

Droomtraining

In deze module ontvang je een nieuwe serie Droomtraining-oefeningen: eenvoudige, krachtige oefeningen die bedoeld zijn om 's nachts te doen. Deze oefeningen dragen bij aan het ontwikkelen van de Zwarte Zuil, het onbewuste - of droomgedeelte van de training. Ze dragen bij aan een intuïtief begrip van de stof en ontwikkelen het vermogen om lucide te worden in je dromen.

Wat je krijgt

6 Interview-video’s. Taotrainer Reinoud Eleveld leidt alle theorie voor je in. Centrale vragen zijn steeds: waarom leer je dit? En wat heb je eraan?

Meer dan 50 pagina’s theorie. Hierin wordt helder uitgelegd wat True heart precies is, welke oefeningen erbij horen en hoe je ze traint.

Ruim 20 illustraties. Ze maken de theorie visueel en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.

5 Begeleide audio-oefeningen. Geleide meditaties om True Heart aan de praat te krijgen. Zet ze op je telefoon of mp3-speler en je kunt ze overal trainen - hét voordeel van een online training.

5 Gedetailleerde instructiefilmpjes. Eén voor elk van de Vijf Helende Klanken en de bewegingen die erbij horen.

FAQ-bibliotheek. Je krijgt toegang tot een groeiende en uitgebreide FAQ-bibliotheek met honderden vragen van mede-studenten.

Toegang tot Tao-café. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers in een gesloten Facebook groep.

Bonus

Mails van de sifu. Eens per twee weken krijg je een inspirerende mail van Reinoud Eleveld. Deze geven je training een nieuwe boost en houden je bij de les.

Professionele video-opnames van een compleet trainingsweekend over True heart. De opnames zijn gemaakt tijdens het - uitverkochte - Taotraining 7 Jaren Programma in september 2015.

Ben ik geschikt?

De module True Heart is geschikt voor alle mensen die meer bezieling in hun leven willen. De training wakkert het vuur in je ogen weer aan. Het ontwikkelt de kwaliteiten empathie en weldenkendheid. Naar onze bescheiden mening heeft iedereen baat bij het ontwikkelen van True Heart, behalve die mensen die als volwassene het leven als nog even avontuurlijk en rijk ervaren als toen ze nog klein waren. Die mensen hebben hun True Heart al aan de praat.

Wat anderen zeggen*

 • Jan (27): ‘Door de True heart-technieken ben ik dichterbij mijzelf komen te staan. Ik weet beter wat ik wil en hoe ik daar trouw aan blijf. Het is een pittig proces, maar ik krijg er veel voor terug.’
 • Ramses (42): ‘Ik ben emotioneel stabieler. Ik kijk zowel in mijn werk als privé bewuster naar welke reactie het meest dienend is voor mezelf en de ander. De Helende klanken pas ik toe na heftige emoties. Ik doe ze ook in bed, voor het slapen gaan. Ik slaap er heerlijk door.’
 • Annemieke (32): ‘Ik ben in een versnelling terecht gekomen wat betreft het afwikkelen en doorleven van patronen. Dat is best wel intens, maar het ruimt vooral lekker op.’
 • Elselien (47): ‘Regelmatig doe ik de Helende klanken. Dit geeft meer rust in mijzelf en ik voel me er prettig bij. Met name de ingesproken meditaties zijn behulpzaam.
 • Fransje (67): ‘Vooral het toepassen van de Helende klanken in de controlerende cyclus geeft mij op dit moment rust en stabiliteit. Ik voel meer moed om mijn angsten tegemoet te treden.

* De reacties komen uit feedback van deelnemers aan de live trainingen. Namen zijn veranderd vanwege de privacy.

1. Hoeveel tijd kost het me?

Module 4 bestaat uit 12 lessen die in je 8-12 weken kunt doorlopen. Sommige mensen hebben meer tijd nodig, een enkeling minder. Al het materiaal bekijk je in principe in je eigen tempo. Je bepaalt zelf hoeveel tijd jij erin wilt stoppen. Let wel, het ontwikkelen van True heart is geen quick fix. Je krijgt een enorme bak met tools die je ontwikkeling als mens enorm kunnen versnellen. Daarom is het ook goed om ook af en toe te vertragen.

2. Is het moeilijk om True Heart te trainen?

Nee. Verbluffend simpel zelfs. De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren, je hebt er geen eerdere ervaring met Taotraining voor nodig en je hoeft ook niet in topvorm te zijn. De effecten zijn er – vrijwel altijd – meteen.

3. Kan ik het materiaal downloaden?

Ja, al het audio-materiaal kun je downloaden. Alle begeleide oefeningen kun je op je telefoon of mp3-speler zetten, zodat je ze op elk moment kunt doen. De filmpjes en de theorie kun je niet downloaden, maar wel ten alle tijden online bekijken. De training is goed te volgen op je tablet of telefoon. Je krijgt hiermee ook toegang tot alle updates – extra filmpjes bijvoorbeeld – van de online training. We blijven het product verbeteren. We nemen feedback van deelnemers zeer serieus.

4. Wat als ik later met de training wil beginnen?

Geen punt, na de aanschaf van de training kun je wanneer je maar wilt bij het materiaal. Dat zal nog zeker een aantal jaar mogelijk zijn (vermoedelijk veel langer). Je bepaalt je eigen tempo. Je krijgt iedere 2 weken een mail van Reinoud Eleveld, ‘de mail van de sifu’, waar je veronderstelt wordt op zeker punt in de module aanbeland te zijn. We raden aan om die in een mapje op je computer te bewaren, zodat je ze erbij kunt pakken zo gauw dit voor jou actueel is.

5. Wat als ik behoefte heb aan (live) ondersteuning?

Alle vragen en antwoorden worden opgenomen in een groeiende FAQ-bibliotheek. Zo gauw je de module aanschaft krijg je daar toegang toe. Je kunt veel leren van de vragen van anderen. Mocht je persoonlijke ondersteuning willen: er staan ook een aantal trainingsdagen in de planning. Deze zijn niet inbegrepen bij de online training, maar je bent uiteraard van harte welkom. We kondigen deze live events aan op de site en in onze nieuwsbrief.

6. Hoe werkt de garantieregeling?

Als de training True heart niet bij je past, dan kun je ons binnen 30 dagen een mailtje sturen. Je krijgt je aankoopbedrag binnen enkele dagen gerestitueerd. Je inlog-code wordt gedeactiveerd.

Wie is Reinoud?

Reinoud Eleveld is een Nederlandse autoriteit op het gebied van de Taotraining. Deze taoïstische training wordt elders ook wel Healing Tao en Universal Tao genoemd. Oorspronkelijk was het Mantak Chia de de Healing Tao naar het Westen bracht en daar zijn we dankbaar voor. Inmiddels heeft Reinoud een geheel eigen interpretatie ontwikkeld van het complete systeem van zelfgenezing, seksuele Kung Fu en bewustzijnsontwikkeling dat het taoïsme biedt. Letterlijk tienduizenden mensen trainen onder leiding van Reinoud Eleveld, via boeken, seminars en inmiddels ook online trainingen. De onderliggende missie van Reinoud is om een globale golf van seksuele beschaving op gang te brengen. Hoe? Door verdwenen inwijdingskennis weer beschikbaar te maken. Niet voor een paar uitverkorenen, maar voor iedereen. Reinoud zoekt mensen die willen trainen. Ten eerste omdat dit je eigen leven gezonder, gelukkiger en completer maakt, maar ten tweede omdat hij mensen nodig heeft die vanuit deze overvloed en compleetheid kunnen en willen bijdragen aan deze golf van bewustwording.

Meteen beginnen

Naar ons idee doet iedereen er goed aan om 'True heart' te ontwikkelen. Het levert je enorm veel op: meer emotionele balans, een betere weldenkendheid, meer bezieling en een goed werkend kompas. Maar alleen jij kan die keuze maken. De investering voor de online training bedraagt € 247,-*.

 * De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Ook de Taotraining kan nieuw voor je zijn. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen. Je kunt dus meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons dan een mailtje. We kijken samen wat er aan de hand is. Indien je echt wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. Samen komen we er altijd uit.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT