Module 4: Parelbewustzijn – het Oog in de Storm

Hoe hou je je hoofd koel en je hart kalm in de ziedende storm die het leven heet?

Hoe reageer je met weldenkendheid en humor op de chaos om je heen?

Hoe laat je gedragspatronen los en krijg je steeds meer grip op de werkelijkheid zoals ze is?

Door Parelbewustzijn te ontwikkelen.

In Module 4 introduceren we de sleutel hiertoe, een eeuwenoude taoïstische formule waarmee je een Parel ontwikkelt: een stukje onafhankelijk bewustzijn, het Oog in de Storm, in het midden van het midden van je lichaam.

 • Je leert hoe je een Stoofpot maakt door de Acht Krachten, de bouwstenen van het universum, in je lichaam te activeren en bijeen te brengen.
 • Je verdiept je kennis van de Vijf Elementen en hoe deze samenhangen met je emoties,
 • Je leert hoe de Vijf Elementen in de Stoofpot bijeen te brengen en samen te smelten tot een Parel.
 • Door middel van ‘Het Openen van de Windpoorten’ haal je het geboortetrauma uit je systeem.
 • In deze module begint het toveren, ofwel de echte Innerlijke Alchemie, pas echt!

 

Interessant? 

Schrijf je in voor een gratis introductie van Module 4 in de vorm van drie inspirerende e-mails en krijg antwoord op al je vragen over Parelbewustzijn!

Meteen beginnen met Module 4?

In deze module kom je in aanraking met het hart van de Taotraining: Parelbewustzijn. Voor Module 4 geldt dat je eerst de eerste 4 modules gedaan moet hebben voor je met deze module aan de slag kunt. De investering in het aanschaffen van Module 4 - Parelbewustzijn is € 247,-

Eerst nog meer lezen? Dat kan ook!

Wat je leert:

 • Hoe een onafhankelijk stukje bewustzijn te ontwikkelen. De Innerlijke Alchemisten uit het oude China bestudeerden het proces van de voortplanting en vonden de sleutel tot het creëren van nieuw bewustzijn: de Parel.
 • Hoe de verschillende lagen van de werkelijkheid samenhangen. De Jing, de Chi en de Shen hebben elk hun eigen trilling en hun eigen bouwstenen. Alles is energie en iedere laag heeft zijn eigen vibratie.
 • Hoe je een Stoofpot maakt. De Acht Krachten van de Jing kunnen in het midden van het midden van de onderste Tantien samengebald worden tot een Stoofpot.
 • Hoe je de Windpoorten opent. De acht Windpoorten rondom de navel zijn nauw verbonden met het geboortetrauma. Je leert hoe je dit trauma uit je lichaam verwijdert door een krachtige massage-techniek.
 • Hoe de Controlerende Cyclus toe te passen. De Controlerende Cyclus, een nieuwe manier om met de Elementen en de Klanken te werken, heeft een weldadige en kalmerende invloed op je emoties. Daarnaast is deze cyclus cruciaal bij de Parelformule.
 • Hoe de Verzamelpunten werken. De Verzamelpunten zijn abstracte, energetische punten in het lichaam die een belangrijke rol spelen bij de Parelformule.
 • Hoe de precieze en complete Parelformule in zijn werk gaat. Het is in het begin even puzzelen, maar uiteindelijk heb je een machtig tool in handen die je de rest van je leven zal bijstaan.
 • Wat het effect is van het hebben van een Parel. Stel je voor dat je, wat er ook gebeurt, altijd een toevluchtsoord hebt waar het kalm en helder is: het Oog van de Storm. Dat is de Parel. Het geeft je een onwankelbare emotionele en geestelijke stabiliteit en helderheid.

Module 4 maakt deel uit van een uitgebreide training van 25 modules. In iedere Module train je naast het specifieke onderwerp ook de Droomtraining. De Droomtraining maakt onderdeel uit van het trainen van de Zwarte Zuil.

Droomtraining

 • In deze module gaan we dieper in op het hoe en waarom van het trainen van de Zwarte Zuil. Het ontwikkelen van Parelbewustzijn stimuleert het vermogen om luciditeit te ontwikkelen en vice versa.
 • Je leert een nieuwe serie van Droomtraining oefeningen die je 's nachts kunt beoefenen. Het is de bedoeling dat je de Droomtraining tijdens het 'wakende venster' gedurende de nacht doet. Dit behelst zowel IJzeren Hemd oefeningen, met name de 'Omhels de Boom' houding, en liggende oefeningen op een matje.

Wat je krijgt

6 Interview-video’s. Taotrainer Reinoud Eleveld leidt alle theorie voor je in. Centrale vragen zijn steeds: waarom leer je dit? En wat heb je eraan?

Meer dan 50 pagina’s theorie. Hierin word helder uitgelegd wat Parelbewustzijn precies is, welke oefeningen erbij horen en hoe je ze traint.

Ruim 20 illustraties. Ze maken de theorie visueel en je helpen de oefeningen beter te begrijpen.

5 Begeleide audio-oefeningen. Zet ze op je telefoon of mp3-speler en je kunt ze overal trainen - hét voordeel van een online training.

5 Gedetailleerde instructiefilmpjes.

De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail. Vragen worden voorgelegd aan Taotrainer Reinoud Eleveld. Je krijgt ook toegang tot een groeiende en uitgebreide FAQ-bibliotheek.

Toegang tot het online Tao-café. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers in een gesloten Facebook groep.

Bonus

Mails van de sifu. Eens per week krijg je persoonlijke adviezen en raadgevingen van Taotrainer Reinoud Eleveld. Ze zijn inspirerend en houden je bij de les.

Ben ik geschikt?

De module Parelbewustzijn is geschikt voor jou als je:

 • verlangt naar een steviger emotionele balans
 • de kern van de Taotraining eigen wilt maken
 • meer grip op de werkelijkheid wilt krijgen
 • dieper in de Taotraining wilt duiken
 • nieuwe stappen wilt zetten op het pad van bewustwording
 • geïnteresseerd bent in de alchemistische taoïstische formules van weleer

Module 1 tot en met 4 zijn onafhankelijk van elkaar verkrijgbaar en te beoefenen. Module 4 kun je pas aanschaffen als je de voorgaande modules al gedaan hebt.

6 praktische vragen

1. Hoeveel tijd kost het me?

Je werkt in principe in je eigen tempo. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin wilt stoppen. Een algemene richtlijn is 1 tot 2 weken per les. Dat wil zeggen dat je 2 tot 4 maanden bezig zult zijn met deze module, uitzonderingen daargelaten. Hoe groot je passie en nieuwsgierigheid zijn speelt een rol, maar natuurlijk ook de hoeveelheid tijd die je vrij kunt maken in een drukbezet leven.

2. Is het moeilijk om Parelbewustzijn te trainen?

Nee. Verbluffend simpel zelfs. De oefeningen en meditaties zijn door iedereen goed te doen, met of zonder ervaring, ook als je fysiek niet in topvorm bent. De effecten op je gezondheid, energieniveau, emotionele gesteldheid en weldenkendheid zijn er vrijwel altijd meteen. Maar om Parelbewustzijn helemaal te doorgronden, dat is een ander verhaal. Daar heb je wellicht de rest van je leven – en misschien nog een paar levens – voor nodig.

3. Kan ik het materiaal downloaden?

Ja, al het audio-materiaal kun je downloaden. Alle begeleide oefeningen kun je op je telefoon of mp3-speler zetten, zodat je ze op elk moment kunt doen. De filmpjes en de theorie kun je niet downloaden, maar wel ten alle tijden online bekijken. De training is goed te volgen op je tablet of telefoon. Je krijgt hiermee ook toegang tot alle updates – extra filmpjes bijvoorbeeld – van de training. We blijven het materiaal verbeteren en we nemen feedback van deelnemers zeer serieus.

4. Wat als ik later met de training wil beginnen?

Geen punt, na de aanschaf van de training kun je ten alle tijden bij het materiaal. Het materiaal blijft in ieder geval de komende jaren nog beschikbaar, en waarschijnlijk nog veel langer. Je bepaalt je eigen tempo. Na aanschaf van de module ontvang je tweewekelijkse mails van de sifu. We raden aan om die in een mapje op je computer te bewaren. Je pakt ze erbij als je ze nodig hebt.

5. Wat als ik (live) ondersteuning nodig heb?

Je kunt al je vragen per e-mail stellen. Je krijgt altijd antwoord van Team Taotraining. Inhoudelijke vragen die wij niet kunnen beantwoorden worden altijd voorgelegd aan Taotrainer Reinoud Eleveld. Alle vragen en antwoorden worden opgenomen in een groeiende FAQ-bibliotheek. Je kunt veel leren van de vragen van anderen.

Er zijn ook een aantal trainingsdagen en lezingen in de planning. Deze zijn niet inbegrepen bij de online training, maar we houden je zeker op de hoogte van wanneer deze plaats gaan vinden. De live trainingsdagen blijken een goede ondersteuning en inspiratie te zijn voor veel mensen.

6. Hoe werkt de garantieregeling?

Als de module Parelbewustzijn niet bij je past, dan kun je ons binnen 30 dagen een mailtje sturen. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag binnen enkele dagen gerestitueerd. Je inlog-code wordt gedeactiveerd.

Wie is Reinoud?

Reinoud Eleveld is een Nederlandse autoriteit op het gebied van de Taotraining. Deze taoïstische training wordt elders ook wel Healing Tao en Universal Tao genoemd. Oorspronkelijk was het Mantak Chia de de Healing Tao naar het Westen bracht en daar zijn we dankbaar voor. Inmiddels heeft Reinoud een geheel eigen interpretatie ontwikkeld van het complete systeem van zelfgenezing, seksuele Kung Fu en bewustzijnsontwikkeling dat het taoïsme biedt. Letterlijk tienduizenden mensen trainen onder leiding van Reinoud Eleveld, via boeken, seminars en inmiddels ook online trainingen. De onderliggende missie van Reinoud is om een globale golf van seksuele beschaving op gang te brengen. Hoe? Door verdwenen inwijdingskennis weer beschikbaar te maken. Niet voor een paar uitverkorenen, maar voor iedereen. Reinoud zoekt mensen die willen trainen. Ten eerste omdat dit je eigen leven gezonder, gelukkiger en completer maakt, maar ten tweede omdat hij mensen nodig heeft die vanuit deze overvloed en compleetheid kunnen en willen bijdragen aan deze golf van bewustwording.

Meteen beginnen

Naar ons idee doet iedereen er goed aan om Parelbewustzijn te ontwikkelen. Maar alleen jij kan die keuze maken. We hopen van harte dat je inmiddels voldoende informatie hebt om een weloverwogen keuze te maken. Let op: Module 4 is alleen beschikbaar voor mensen die Module 1 t/m 4 doorlopen hebben.

De investering voor de online training bedraagt € 247,-*.

 * De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden voor de volle 100% geïnvesteerd in het verspreiden van meer kennis en wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Ook de Taotraining kan nieuw voor je zijn. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen. Je kunt dus meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons dan een mailtje. We kijken samen wat er aan de hand is. Indien je echt wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. Samen komen we er altijd uit.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT