Module 2 Seksuele Kung Fu 1

De transformatie van seksuele energie, het fundament van de Taotraining

Ontdek de effecten van het leren beheren en sturen van seksuele energie: een betere gezondheid, meer vitaliteit, een stabiele emotionele balans en brandstof voor je bewustzijnsontwikkeling. En: waarom transformatieseksualiteit de sleutel is voor het ontwikkelen van een gezonde, bewuste, natuurlijke seksuele beschaving. In deze module maak je kennis met de basistechnieken van de seksuele transformatie.

Schrijf je in voor drie inspirerende, leerzame e-mails over transformatieseksualiteit.


Je kunt ook direct beginnen met trainen

Wil je direct beginnen met het trainen van de seksuele technieken? Module 2 is direct verkrijgbaar voor € 247,-


Toevoegen aan winkelmand

Of lees eerst de uitgebreide informatie over deze Module

Transformatieseksualiteit

Gebruik seksuele kracht voor gezondheid en groei

Kijk om je heen, en je ziet een krankzinnige hoeveelheid gemanifesteerde energie. Pure creativiteit. Waar komt het allemaal vandaan, kun je je afvragen. Het komt allemaal van seks, althans de abstractie ervan. Want: alles vrijt met elkaar, alles kent een geboorte. De bloemetjes en de bijtjes, maar ook een planeet of een schilderij. Elk mens is aangesloten op die seksuele, creatieve stroom. En die kracht kun je optimaal leren benutten. Je kunt naast kinderen maken, seksuele energie ook gebruiken voor transformatie. Het komt ten goede van je gezondheid, de ontwikkeling van je bewustzijn, en het laten ontstaan van wijsheid.

Transformeer seksuele energie

Naast voortplantingsseks bestaat er een tweede volwaardige vorm van seksualiteit, die tot nog toe vrij onbekend is in het westen. Deze vorm van seksualiteit heet transformatieseksualiteit. Het heeft niks te maken met de daad van de liefde bedrijven. Ook niet per se met het genot van seks. BIj transformatieseksualiteit leer je je seksuele energie aanwenden, naast wat je al kunt en doet met seksualiteit, voor je persoonlijke groei. Hier lees je de voordelen op een rij:

- Je ontwikkelt meer vitaliteit en behoudt deze langer

In het westen zijn we gewend dat na je 28ste het feest van de eeuwig durende vitaliteit wel ophoudt. De een houdt het wat langer vol dan de ander, maar het is onvermijdelijk dat je met de leeftijd minder energie krijgt. Dat is een denkfout. Het is mogelijk om je vitaliteit vast te houden, of zelfs te herwinnen. De intensiteit en gezondheid die je als jonge man of vrouw bezat hoeft niet verloren te gaan. Je voedt jezelf met kleine beetjes vitale energie, door je seksuele energie te leren benutten. Taoïsten willen kerngezond bij de eindstreep aankomen. Ze noemen het Human Immortality. Dat is veel haalbaarder dan je denkt.

- Je bewustzijnsontwikkeling gaat versnellen

In onze cultuur zijn we wel gewend om ons bewustzijn te ontwikkelen (studie, therapie, levenservaring), maar wat we niet geleerd hebben is hoe we ons bewustzijn vermeerderen - je leest het goed, in kwantiteit. Door Transformatieseksualiteit gaat je bewustzijn in volume toenemen. De vraag wat bewustzijn precies is daargelaten, kun je de effecten voorstellen: je ontwikkelt allerlei kwaliteiten in jezelf waarvan je nooit had verwacht dat die binnen jouw bereik lagen. Dat staat haaks op het westerse idee dat je ‘bent wie je bent’ en dat je het daarmee moet doen dit leven. Wie je bent kunt je niet alleen ontwikkelen, maar ook laten groeien.

- Je krijgt een kans om wijsheid te ontwikkelen

Zonder Transformatieseksualiteit geen groeiend bewustzijn, zonder groeiend bewustzijn geen wijsheid. Zo simpel is het. De term wijsheid wordt in onze cultuur verward met het hebben van levenservaring, of het hebben van een specialiteit. Wijsheid in deze context is een ander begrip: het staat voor inwijdingskracht, een groot én ontwikkeld bewustzijn en daarmee het vermogen om mensen dichter bij elkaar te krijgen. Denk aan Mandela. In die zin is er nauwelijks wijsheid meer in onze cultuur. En dat komt omdat de Transformatieseksualiteit niet meer aan onze dochters en zonen onderwezen wordt.

Wat je leert

 In deze module leer je de basistechnieken en inzichten van de Transformatieseksualiteit. Wat je onder meer in de module tegenkomt en leert:

✓ Hoe je niet-orgastische seksuele energie transformeert. Je kunt seksuele energie natuurlijk heet (orgastisch) maken, maar om de vruchten van transformatie te plukken hoeft dat helemaal niet. Veiligheid en betamelijkheid staan voorop.

✓ Hoe je meer ontspannen en vanuit de rug leeft. Je opent de mingmen, een belangrijk acupunctuurpunt in de rug: ook wel het transformatievuur genoemd. Rugbewustzijn geeft je een kalmer perspectief. Vanuit hier haal je de dwang uit seksualiteit, en leer je de kracht vóór je te werken.

✓ Hoe het transformeren van seksuele energie je helpt bij het doorbreken van patronen.

✓ Hoe je zelfstandig je seksuele identiteit ontwikkelt. Door het leren transformeren van je seksuele energie ontwikkel je een seksuele identiteit die leeftijdsadequaat is. Daarvoor ben je gelukkig niet afhankelijk van een ander.

✓ Het belangrijke verschil tussen mono-cultivatie en duo-cultivatie. Transformatieseksualiteit is - verrassend genoeg - per definitie een privé-aangelegenheid. Er komt geen partner bij kijken. Jammer? Welnee: het opent de deur naar zelfliefde. Daar hebben de mensen om je heen het allermeest aan.

✓ Wanneer (en vooral: hoe) je een relatie platonisch of seksueel maakt. Leren schakelen tussen die twee vormen van liefde is een zegen voor je relaties. Het betekent: vrijer en échter contact maken, met zowel geliefden als niet geliefden.

✓ De kenmerken van seksuele energie. Vergis je niet, de kracht van seks is altijd in jou actief, ongeacht leeftijd of libido. Seksuele energie duwt alles in zekere zin vooruit. Wie die kracht niet aanstuurt, wórdt gestuurd.

✓ Hoe een seksuele verslaving werkt. Of we het nu weten of niet, helaas zijn we zijn allemaal een beetje seksueel verslaafd, zowel mannen als vrouwen. We hebben het over de pornografische fixatie. Wat is het en hoe kom je er vanaf?

✓ Principes van seksueel misbruik en hoe je het heelt. Seks is niet altijd fijn. Hoe herstel je de schade van misbruik? Seksuele Transformatie gaat hand in hand met zelfliefde: hét medicijn tegen seksueel trauma.

✓ De do’s en don’ts bij het overdragen van kennis over Seksuele Transformatie. Voor therapeuten en andere mensenwerkers die seksuele wijsheid willen verspreiden. Er zijn een aantal valkuilen die je wilt vermijden. Een gewaarschuwd en getraind mens telt voor twee.

✓ Omgaan met de dwang van belusting. Die we vaak ervaren als … verliefdheid.

✓ De samenhang van Seksuele Transformatie met IJzeren Hemd (module 1). Wie meer intensiteit en energie opbouwt doet er verstandig aan om te werken aan een gestroomlijnde energetische structuur.

‘Way of the monk’ en ‘Way of the nun’

Dit zijn seksuele, maar niet-orgastische technieken die ook wel ‘Way of the nun’ en ‘Way of the monk’ genoemd worden. Je maakt seksuele energie los uit de eierstokken of testikels, maar doet dat zónder seksuele opwinding. Je werkt met koude seksuele energie. Wanneer je de techniek beheerst is de vervolgstap makkelijker te leren: werken met warme seksuele energie, waarbij je jezelf orgastisch maakt.

IJzeren Hemd: werk aan rugbewustzijn

Je krijgt twee nieuwe IJzeren Hemd-houdingen aangereikt: De Schildpad en De Waterbuffel. Ze helpen je bij het ontwikkelen van rugbewustzijn. De taoïsten beschouwen het leven meer vanuit de achterkant. Dat is tevens de plek waar de Seksuele Transformatie zich afspeelt. De rug wordt je ankerpunt en je gezondheidsmachine. Met een beetje trainen kun je op termijn ook allerlei hoge en lage rugklachten genezen.

Droomtraining:

Je gaat verder met het aflossen van Slaapschuld. Nu je meer en meer uitrust ga je vaker lucide dromen. Dat heeft weer effect op je dagelijkse leven waarin je ook ‘wakkerder’ gaat worden. In deze module krijg je nieuwe Droomtraining-oefeningen. Stap voor stap maak je het Droomlichaam completer. Je gaat jezelf helderder waarnemen tijdens het dromen en je dromen krijgen meer kleur en details.

Chi Kung:

  • Je krijgt oefeningen om de bekkenbodem te trainen. Dit is waar de Seksuele Transformatie begint. Orgastische kracht moet er vrijuit kunnen stromen en je wilt seksuele energie behendig leren aansturen. Door de kringspieren te trainen leg je een fundament onderin het lichaam en daarmee een bodem onder je seksuele training. Je voorkomt bovendien allerlei nare typisch westerse klachten die gepaard gaan met bekkenbodemverzakkingen.
  • Je krijgt oefeningen om de psoasspier te trainen. Een relatief onbekende, maar belangrijke spier die diep in het lichaam langs de nieren loopt en daarmee belangrijk is voor je vlucht-vecht-bevries-reflexen. Wanneer je deze spier leert ontkrampen haal je jezelf uit de stress. Dat is weer een voorwaarde voor een veilige transformatietraining. Een soepele psoas helpt je ook van allerlei lage rugklachten, bekken- en nierproblemen en zelfs platvoeten af.

Voor wie?

Deze module is voor iedereen die gezonder wil worden, zijn of haar bewustzijn wil laten groeien en ook zijn of haar spirituele vermogens wilt laten groeien. De module is geschikt voor:

  • Mensen die hun eerste stapjes zetten. Met de techieken ‘Way of the nun’ en Way of the monk’ haal je orgastische kracht uit de testikels of eierstokken, zonder dat je jezelf in opwinding brengt. Heel prettig, heel betamelijk. Het is een prima begin van een pad dat je nog heel lang kunt lopen.
  • Mensen die al orgastische technieken trainen. Mogelijk heb je de cursus vallei-orgasme (vrouwen) of meervoudig orgasme (mannen) gevolgd. Jouw rug werkt in zekere zin al als gezondheidsmachine. In deze module ligt de nadruk niet op seksueel plezier, maar op gezondheid en bewustzijnsontwikkeling. Je krijgt een breder perspectief over transformatieseksualiteit aangereikt, met een meer taoïstische inslag. De module biedt enkele extra’s, maar overlapt hier en daar ook met de online trainingen meervoudig orgasme en vallei-orgasme.
  • Mensen die celibataire ambities hebben. Laten we zeggen dat het geen toeval is dat er vanuit de kerk regelmatig griezelige verhalen over seksueel misbruik naar buiten komen. De hamvraag komt zelden aan de orde. Hoe kun je – met respect voor het celibaat – opwinding transformeren (niet onderdrukken)? Als je dat kunt, dan verrijkt en verdiept het je persoonlijke spirituele pad. De begrenzing van het celibaat is oorspronkelijk zo bedoeld. In deze module leer je de technieken die erbij horen.

Ik ben gesteriliseerd, kan ik meedoen?

‘Sterilisatie of het missen van een of zelfs beide eierstokken of testikels vormt – verrassend genoeg – geen belemmering voor het leren transformeren en leren gebruiken van seksuele energie. De Nei Dan Kung (de stroming waartoe de hier aangeboden inwijdingskennis behoort) gaat uit van een interactie tussen het fysieke lichaam en een potentieel lichaam dat zich beweegt het Innerlijke Landschap (module 1). Je zou dit lichaam kunnen zien als je eigen blauwdruk. In het Innerlijke Landschap zijn alle trillingen gewoon voorhanden. Dus als de eierstokken of testikels zijn verwijderd, wil dat niet zeggen dat de energetische werking daarvan niet meer in je lichaam aanwezig is. Gelukkig maar. Veel vrouwen en mannen die bijvoorbeeld gesteriliseerd zijn, geen baarmoeder, eierstokken of testikels meer hebben, hebben de technieken gewoon geleerd, gebruikt en toegepast.’

Ik wil graag zwanger worden, kan ik meedoen?

‘Nee, dat is niet verstandig. Zodra je ervoor kiest om een kindje te maken, ‘laat je de natuur haar gang gaan’. Je beoefent geen transformatietechnieken. Je gaat simpelweg met je partner vrijen om te kijken of er een baby komt. Als je zwanger wordt, dan doe je gewoon wat je moet doen om je kind te dragen, te baren en te zogen. Pas als je stopt met zogen en weer gaat menstrueren (en je besluit om niet meteen een tweede kind te willen gaan maken), kies je weer voor transformatieseksualiteit. Bij voortplantingsseksualiteit stroomt seksuele energie van de eierstokken naar het maken én voeden van het kind. Dit is ook de reden waarom vrouwen in deze periode over het algemeen geen eisprong hebben. Alle energie gaat naar het kind. Prima. Niets meer aan doen. Transformatieseksualiteit gebruik je als je geen kind maakt of voedt. De seksuele energie stroomt dan naar jou. Je transformeert haar en gebruikt haar voor je eigen gezondheid. In dat geval is deze module weer geschikt voor je. Voortplantingsseksualiteit is, hoe cruciaal ook voor het voortbestaan van de soort, een tijdelijke keuze. Tijdens een zwangerschap en het geven van borstvoeding kun je wél aan de gang met chi kungs en de Helende Klanken (module 4).

Wat bedoel je precies met het ‘trainen’ van seksualiteit?

‘In onze cultuur hebben we geleerd hoe we in opleiding en werk moeten groeien, presteren en ontwikkelen. Maar we hebben niet geleerd hoe we als mens, als man of als vrouw moeten groeien, ontwikkelen en presteren. Daardoor zijn we gaan geloven, dat ‘wat we zijn’ en ‘waar we zijn’, als mens, een soort gegeven is. Iets wat ons een soort van overkomt. De interne alchemisten uit het antieke China wisten echter beter (net als veel andere culturen en tradities). Het is juist heel goed mogelijk om je menselijkheid gestalte te geven. Wonderlijk genoeg door middel van het trainen van je seksualiteit. Dat klinkt misschien geforceerd, maar in feite breng je jezelf terug naar natuurlijkheid. Het gevolg is dat je vitaler, meer weldenkend, emotioneel in balans en seksueel veiliger wordt voor jezelf en anderen. Je authenticiteit komt tot bloei. ‘Trainen’ (hoe de taoïsten het in alle eenvoud noemen) is niet moeilijk. Iedereen kan het. En iedereen zal er ook plezier en voordelen uit halen. Maar het is moeilijk, als westerse man of vrouw, om te geloven dat je überhaupt kúnt ‘trainen’. Dat heeft jammer genoeg op veel mensen een enigszins verlammend effect. Er is eigenlijk maar één oplossing voor: het aloude: een reis van duizend dagen begint met de eerste stap. Met andere woorden. Gewoon beginnen. Je zult merken dat het makkelijker is dan je denkt.’

Ik ben seksueel ingeslapen

‘De taoïsten zien dat mensen honderd procent seksuele wezens zijn. Alles is seksualiteit. Als je naar de winkel gaat ben je een seksueel wezen. Als je de tuin harkt en als je een boek leest. Seksualiteit is het hele leven. Wij in het westen denken aan iets anders als we het over ‘seks’ hebben. We denken aan rollebollen in het hooi. Als je zegt dat je ‘seksueel bent ingeslapen’, bedoel je dat je nog maar weinig zin in vrijen hebt. Het lijkt of je seksueel tot rust bent gekomen. Dat kan best, zeker aan het einde van de andropauze / penopauze of als je boven de zeventig bent. Maar het is waarschijnlijker dat er iets anders aan de hand is: je weet niet meer zo goed waar je seksuele energie zit. Als de seksuele energie in de genitaliën zit, voel je ‘ik ben opgewonden, ik heb zin om te vrijen’. Zit het elders in je lichaam verstopt, dan ‘ben je het kwijt’. Dat betekent echter niet dat je seksueel bent ingeslapen. Je moet alleen leren hoe je er weer grip op krijgt. Hier gaan de technieken van Seksuele Transformatie over. Je leert de seksuele energie uit de testikels of eierstokken halen en door het lichaam sturen. Die is zeker aanwezig en oefent op dit moment invloed op je uit. Het is de bedoeling dat je die kracht weer glashelder in het zicht krijgt.’

Beïnvloed deze training mijn seksleven

‘Deze training is alleen voor jezelf. Je verandert in principe niets aan je omgang met een partner. Het is de bedoeling dat je er iets bij krijgt door de Seksuele Transformatie: vitaliteit, meer bewustzijn, spirituele groei. Daardoor zul je wel merken dat je relatie op termijn, in brede en in seksuele zin, gaat veranderen. Als het goed is, wordt de relatie meer volwassen en seksueel rijper.’

Wie is Reinoud?

Reinoud Eleveld is een Nederlandse autoriteit op het gebied van taoïstisch trainen. Letterlijk tienduizenden mensen trainen zijn interpretatie via boeken, seminars of online trainingen. Zij worden fitter, vrolijker, wijzer. Onderliggend is Reinouds missie om een beschavingsgolf op gang te brengen. Hoe? Door verdwenen inwijdingskennis weer beschikbaar te maken. Niet voor een paar uitverkorenen, maar dit keer voor iedereen. Reinoud wil en kan dit niet in zijn eentje. Hij zoekt mensen die willen trainen. Ten eerste om je eigen leven gezonder, gelukkiger en completer te maken. Daarna ontstaat er vanuit jou als het goed is een vorm van overvloed die voor iedereen goed is.

Meteen beginnen

Naar ons idee doet iedereen er goed aan om Transformatie Seksualiteit the trainen. Het levert je op: meer emotionele balans, een betere weldenkendheid, meer bezieling en een goed werkend kompas. Maar alleen jij kan die keuze maken. Je hebt inmiddels voldoende informatie om een beslissing te nemen. De investering voor de online training bedraagt € 247,-*. 


Beginnen met module 2

* De investering in een module van Taotraining staat vast en is voor elke module hetzelfde. Taotraining is geen stichting, maar wel een idealistische organisatie. Inkomsten worden geïnvesteerd in het verspreiden van wijsheid.

Garantie

Mogelijk vind je het spannend om te investeren in een online product. Ook taoïstisch trainen kan nieuw voor je zijn. Daarom bieden we een garantie van 30 dagen aan. Je kunt meedoen zonder risico. Mocht je achteraf twijfels hebben over je beslissing, stuur ons een mailtje. We kijken wat er aan de hand is. Indien je wilt stoppen met de training krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd. We komen er altijd uit.

Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT