Taotraining banner

Het taoïsme is een levenswijze, een spirituele traditie, die in China al eeuwenlang beoefend wordt. De laatste 30, 40 jaar verovert het taoïsme het Westen en krijgt het steeds meer bekendheid.

Bij Taotraining kun je cursussen, workshops en trainingen doen, lezingen volgen en online studeren. Taotraining is een moderne school waar de taoïstische kennis van de Nei Dan Kung, een belangrijke taoïstische stroming, gecombineerd wordt met de kennis van de hedendaagse wetenschap. Je kunt in een groep trainen of individueel, online of op locatie, wat jou het beste uitkomt.

Wat kenmerkt het taoïsme?

- Veel aandacht voor het gezond maken en houden van het fysieke lichaam
- Seksuele energie als bron van spirituele ontwikkeling
- Compassie als leidend principe bij bewustwording
- De vijf elementen (Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde) als sleutel tot de innerlijke wereld van gevoelens en emoties
- Onsterfelijkheid ofwel Realisatie als het uiteindelijke doel
- Vrijwillige begrenzing als stuwende kracht

Wat kun je verwachten van Taotraining?

- Chi Kung (bewegings-) oefeningen, meditaties en visualisaties als methode
- Een heldere opbouw in de vorm van modules en Jaarprogramma’s
- Inspirerende combinaties van online en live trainen
- Duidelijke uitleg en instructies, waardoor de oude kennis uit China ook voor westerlingen toegankelijk en toepasbaar wordt. 

Deze website staat boordevol met informatie over het taoïsme en de activiteiten van Taotraining. Ook kun je meer lezen over Reinoud Eleveld, de oprichter van Taotraining, en de rest van het team.

Laatste Jaarprogramma Parelbewustzijn onder leiding van Reinoud Eleveld

Start: Augustus 2020 
4 live weekenden
5 online modules

Een fantastische combinatie om de basis van Taotraining eigen te maken
Module 1 ontvang je meteen na aanmelding, dus je kunt meteen beginnen!
Een unieke kans!


Bekijk de informatiepagina

Wat maakt Taotraining uniek?

Lao Tzu, de grondlegger van het taoïsme, was een mysterieuze verschijning. Feitelijk is weinig van hem bekend, maar het verhaal gaat dat hij op zeker moment de afzondering verkoos om de rest van zijn leven in stilte door te brengen. Een bootvaarder die hem de rivier over zette drong erop aan dat hij zijn kennis op zou schrijven, opdat deze niet verloren zou gaan. Dit resulteerde in de beroemde bamboerollen waarop Lao Tzu in 81 verzen de essentie van het taoïsme beschrijft. Dit vond plaats rond 600 voor Christus.

Lange tijd is de kennis van het taoïsme direct van leraar op leerling doorgegeven. Nikola Tesla, geen taoïst maar ook een briljante geest, schrijft: ‘Als je de geheimen van het universum wilt begrijpen denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.’ Het taoïsme onderschrijft dit van harte. Wanneer je bij een sifu traint brengt deze je ‘in trilling’ en zo leer je. Dit ‘in trilling brengen’ kan op veel verschillende manieren: via het woord, via beweging (Chi Kung), via meditatie (innerlijke alchemie) en sinds kort ook via het internet.

Taotraining is een unicum in de geschiedenis van het taoïsme. Reinoud Eleveld, een ervaren sifu met het moderne pragmatisme dat een taoïst eigen is, combineert in deze training alle methodes die op het moment beschikbaar zijn om de kennis helder en krachtig over te brengen. Wanneer Lao Tzu in deze tijd had geleefd had hij de Tao Te Ching op zijn Ipad geschreven en had hij het meteen op Facebook gezet.

Uiteraard vervangt het online trainen niet de directe overdracht. Bij Taotraining werken we met een unieke combinatie van online trainingen en ‘live events’ zoals lezingen, opleidingen en analoge trainingen van zowel Reinoud Eleveld als andere gespecialiseerde leraren en leraressen.

Bekijk het interview met Reinoud Eleveld

Wat houden de online modules in?

 • Je beoefent de Nei dan kung (de interne alchemie) uit het oude China via een thuisstudieprogramma.
 • De lessen zijn samengesteld door sifu Reinoud Eleveld, oprichter van Taotraining.
 • Een les bestaat uit video’s (mp4) en audio-opnamen (mp3). Het zijn opnames van live trainingen uit het exclusieve 7-jaars programma.
 • Ook krijg je de beschikking over rijkelijk geïllustreerde theorie.
 • Neem je deel aan het online programma, dan krijg je toegang tot je persoonlijke ‘digitale kluis’. Daarin vind je alle trainingsmateriaal van de betreffende module. 
 • De modules zijn ontwikkeld door een team van professionele schrijvers, ontwerpers en filmers.
 • Je wisselt ervaringen uit in een afgeschermd TAO-cafe,  een facebook (besloten) groep.
 • Je traint in je eigen tempo, waar en wanneer het je schikt.
Meteen beginnen
werkboekengroot
 • zomer2016 300

  Introductiedagen

  Kom naar de introductiedagen.
  Doe mee met een dag volgepakt met oefeningen, meditaties en kennisoverdracht.
  Maak kennis met de basis van Taotraining.

  Ervaar aan den lijve of Taotraining iets is voor jou.Maak live kennis met Taotrainen in Leusden.
  ijzerenhemd 300

  METEEN BEGINNEN

  Nu voor iedereen toegankelijk: taoïstische tools om jezelf gezonder, blijer en wijzer te trainen. Je krijgt ze aangereikt via online modules, in klare taal en oefeningen die je meteen resultaat opleveren.

  Begin vandaag nog met Taotrainen, online of met een combinatie van live en online.

  TRAININGSDAGEN

  Volg je een online module bij Taotraining en heb je zin om eens in een groep te trainen, onder leiding van Reinoud Eleveld? Kom dan naar een live trainingsdag voor cursisten.
  Het aanvullen van de online training met een live trainingsdag blijkt een perfecte combinatie waarmee de stof van de verschillende modules nog beter tot leven komt.

HET BOEKJE ‘DE VIJF VORMEN VAN ONSTERFELIJKHEID’ IS UIT!

Hoe verhoudt onze moderne levensstijl zich tot onsterfelijkheid?
In dit interview met Reinoud Eleveld lees je over de taoïstische visie op onsterfelijkheid.

De eerste 2 hoofdstukken gratis lezen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en download ze meteen.

Lees de eerste twee hoofdstukken gratis

Achtergrond artikelen

07/01/2021
HET BESTE VOORNEMEN VOOR HET NIEUWE JAAR

Het beste voornemen voor het nieuwe jaar Het begin van het nieuwe jaar inspireert veel mensen tot het maken van goede voornemens. Het is een terugkerend ritueel. ‘Dit jaar ga ik minder op m’n smartphone zitten, gezonder eten, vaker sporten, meer tijd met m’n gezin doorbrengen,’ en ga zo maar door. ‘Dit jaar ga ik […]

Lees meer
15/12/2020
De vergeten schat

De vergeten schat Als mens ben je in het bezit van drie kostbare schatten. De eerste schat is je levenskracht, de tweede je bewustzijn en de derde je spirituele vermogens. Drie-eenheidVeel mysteriescholen houden zich vooral bezig met de laatste twee schatten: ze richten zich op processen als bewustzijnsgroei en -ontwikkeling (tweede schat) en spiritueel ontwaken […]

Lees meer
29/10/2020
De weg is het doel

Wat het betekent om je potentieel te realiseren We leven in een tijd waarin mensen meer dan ooit werken aan zichzelf. De een spreekt in dat kader van persoonlijke ontwikkeling, de ander van bewustwording en weer een ander van spiritueel ontwaken. Hoe je het ook noemt, het heeft iets te maken met het realiseren van […]

Lees meer
Blijf op de hoogte
ontvang de nieuwsbrief

Taotraining

Sloterweg 1257

1066CJ . Amsterdam

KvK: 68860218

BTWno: NL857621476B01

CONTACT