Module 5: Parelbewustzijn

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

In deze module gaan we van start met het ontwikkelen van Parelbewustzijn, de vrucht van de Eerste Inwijding.

De Eerste Inwijding is de eerste van in totaal zeven inwijdingen van de taoïstische interne alchemisten. Het complete aanbod van de Taotraining, dat wil zeggen alle 25 modules, vormen samen de Eerste Inwijding.

Parelbewustzijn ontstaat uit de gecombineerde training van de Witte en de Zwarte Zuil en het leren verdragen van de pijn – Lärm – die daaruit voortkomt.

Bij het trainen van de Zwarte Zuil ontwikkel je het vermogen om lucide te worden. Hiermee zijn we in Module 1 al gestart. Bij iedere nieuwe module word je geïntroduceerd tot een nieuwe serie oefeningen die we de Droomtraining noemen - het trainen van de Zwarte Zuil - en gaan we dieper in op wat dat precies betekent.

Bij het trainen van de Witte Zuil ontwikkel je Parelbewustzijn. Je zou Module 1 tot en met 4 kunnen zien als een voorbereiding op het leren werken met de Parelformule.

Module 1 t/m 4 zijn allemaal los verkrijgbaar en los te beoefenen, maar tegelijkertijd vormen ze een geheel.

Module 1 behandelt de basisprincipes, -begrippen en oefeningen van de Taotraining, terwijl Module 2 en 3 gaan over de transformatie van seksuele energie. Module 4 gaat over het ontwikkelen van True Heart ofwel emotionele stabiliteit en gevoelsbewustzijn. Deze module, Module 5, brengt dit alles bijeen in de Parelformule, die in zekere zin de kern vormt van de Eerste Inwijding.

Samen met deze module ontvang je een welkomstmail van Team Taotraining met heldere instructie over hoe je deze module het beste kunt trainen. Aan het eind van de module helpen we je met de vraag 'Hoe nu verder' en zal vanzelf duidelijk worden hoe je verder kunt trainen. Hier zijn uiteraard richtlijnen voor, maar tegelijkertijd is het ook een persoonlijke reis. De individuele vrijheid en ruimte om je eigen keuzes te maken in hoe en wanneer je precies de materie eigen wilt maken staat hoog aangeschreven bij de Taotraining. Ieder mens is anders, en dat willen we graag zo houden.

De komende tijd ontvang je iedere week een persoonlijke mail van de sifu, Reinoud Eleveld. Je doet de training thuis, maar je doet het niet alleen! Moge je inspiratie en enthousiasme, discipline en  I-kracht de stuwende kracht onder je training zijn.

Veel plezier met Module 5!