Module 2: Seksuele Kung Fu 1

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

Levenskracht beheren én aanvullen

In de eerste module van de Taotraining zetten we een eerste stap in het bewuster hanteren van de levenskracht, de Jing. Als interne alchemist (beoefenaar van de Taotraining) streef je naar het zorgvuldig leren beheren van deze energie.

Deze levenskracht brandt in de buik als een warm vuur, ook wel het Tantien-vuur of het Eerste Vuur genoemd. Het zorgt ervoor dat onze tempel: het Gouden Ei, voorzien is van energie en een prettige en schone organisatie, hygiëne en spanning heeft. Het activeren van de I-kracht en deze leren toepassen in het dagelijks leven, het uitvoeren van Chi Kungs en IJzeren Hemd-technieken, het inlossen van slaapschuld – dit zijn allemaal tools die in Module 1 aan bod komen.

In deze tweede module van de Taotraining zetten we een volgende stap in het bewuster omgaan met de levenskracht. Deze stap komt, voor alle duidelijkheid, niet in plaats van de eerste stap, maar is een aanvulling daarop. Naast het zorgvuldig beheren van onze vitaliteit – wat de rest van je leven een ongoing proces zal zijn – is het mogelijk om je voorraad levenskracht ook aan te vullen. Je kunt de hoeveelheid levenskracht waarover je beschikt vergroten. De sleutel hiertoe is het leren transformeren van je seksuele energie.

Met behulp van de transformatie-technieken in Module 2 leer je om ruwe, ongetransformeerde seksuele energie om te zetten in Jing, waardoor je meer levenskracht krijgt en je energieker gaat voelen. Naast deze groeiende vitaliteit heeft het leren werken met transformatie-seksualiteit nog een groot aantal voordelen: je wordt er gezonder van, je intensiteit van leven groeit, seksueel word je rijper en rijker, het is goed voor je zelf-ontwikkeling en bewustzijns-ontplooiing – maar daarover later meer. Laten we beginnen bij het begin: wat is transformatieseksualiteit precies?