Module 1: Op weg naar Wijsheid

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

In deze eerste module van Taotraining maken we kennis met de theoretische kaders en centrale concepten van de Nei Dan Kung. Tegelijkertijd starten we met de daadwerkelijke basistraining. We introduceren een hele reeks nieuwe termen, waar je langzaam maar zeker vertrouwd mee zult raken.

In de basistraining staat het leren werken met ‘I-kracht’, kortweg ‘I’ genoemd, centraal. Dit ‘penseel van onze training’ leren we toepassen in de Innerlijke Glimlach-meditaties. Ook de Chi Kungs en IJzeren Hemd-technieken leren we in ‘I’ te doen. Daarnaast maken we een begin met de Droomtraining.

Qua theorie werken we aan een stevig fundament. We maken kennis met de taoïstische visie op bewustzijnsgroei en -ontwikkeling en leren daarbij over ‘de vijf vormen van bewustzijn’, ‘de zeven inwijdingen’ en ‘de drie paden’. We leren tevens onderscheid maken tussen 'het Uiterlijk Landschap’ en ‘het Innerlijk Landschap’. Ook krijgen we inzicht in de drie niveaus van het Innerlijk Landschap, de drie energie-lichamen: de Jing, de Chi en de Shen.

Al deze concepten en technieken zijn met elkaar verbonden. Ze komen in deze eerste module uitgebreid ter sprake. Als de stukjes in elkaar klikken wordt niet alleen duidelijk wat de bedoeling is van wat we gaan trainen, maar ook waarom en hoe we dat gaan doen.

Praktisch

Aan de linkerkant van je scherm (of hieronder op mobiel) vind je het overzicht van de lessen en onderwerpen. Lessen kun je uitklappen door er op te klikken. Ook kun je ten alle tijde zien hoe ver je bent in het materiaal.