10 weken traject Antwerpen (najaar 2020)

Breng meer TAO in je dagelijks leven dankzij een intens 10 weken traject, gefaciliteerd door Daan Jacobs, inclusief 10 wekelijkse groepstrainingen in Antwerpen.

 • Breng structuur in je taotraining: train dit najaar wekelijks onder leiding van Daan Jacobs, medeoprichter van Taotraining, en verstevig je TAO-fundament in Witte en Zwarte Zuil. 
 • Integreer de TAO in je dagelijks leven: laat je voeden & inspireren om de TAO-technieken steeds vaker mee te nemen naar (en toe te passen in) je werk, je relaties en je dagelijkse routines.
 • Ervaar de magie van een ‘peer group’: dit is meer dan een trainingsgroepje; als deelnemer word je uitgenodigd om – niet alleen in, maar ook buiten de lessen (via een WhatsApp-groep) – je processen, ervaringen, weerstanden, vragen, inzichten, successen, etc. te delen. Dit smeedt een band en een groepsdynamiek waar je ook na dit traject nog veel aan zult hebben.
"Beste collega-reiziger,

Taotraining is rijk, maar toepassing van de inzichten & technieken in het dagelijks leven is nog veel rijker.

Veel mensen hebben moeite om de TAO mee te nemen van hun meditatiekussen naar de storm van de werkelijkheid. Maar het is dáár dat het materiaal pas werkelijk betekenis krijgt en de training écht begint.

Het is mijn verlangen om jou en anderen te faciliteren bij het verdiepen van je training en het zetten van deze, volgende, stap op je reis van duizend mijl.

Wandel je een stukje mee?"

Daan Jacobs
Daan Op Reis

Waarom zou je meedoen?

Je bent waarschijnlijk gevoed, geïnspireerd en geraakt door Taotraining. Hebt aan den lijve ervaren wat een rijke bron de TAO is voor de ontwikkeling van je menselijkheid. En toch lukt het je maar beperkt om het materiaal te integreren in je dagelijks leven. Haal je er voor je gevoel nog lang niet uit wat erin zit.

Wie niet!

Wees niet te streng voor jezelf. Veranderen vraagt tijd. Respecteer je eigen tempo. Geef jezelf de ruimte die je nodig hebt.

Dat gezegd hebbende: veranderen gaat niet vanzelf. Het vraagt, naast tijd, óók om actie. Actie niet vanuit wilskracht, maar wel vanuit verlangen. En dat verlangen voel je. Anders zou je deze woorden nu niet lezen.

Je eigen verlangen voelen is één ding, daarnaar handelen is iets anders. Zeker in de waan van de dag van onze goed gevulde levens. Gun jezelf daarom een reminder. Een stok achter de deur. Om tenminste één keer per week gedurende tien weken 2,5 uur echt naar binnen te gaan en je tao-basis stapje bij beetje breder te maken.

In het 10 weken traject ben je bovendien onderdeel van een groep gelijkgestemden. De taotraining is weliswaar een individueel spoor, maar in je eentje wandelen is niet alleen minder effectief, maar ook minder leuk dan in het gezelschap van peers. Laat je dus inspireren door de ontmoeting en uitwisseling met mensen die jouw verlangen delen. Niet alleen tijdens de wekelijkse trainingsavond, maar ook in de Whatsapp-groep die tien weken lang jullie digitale ontmoetingsplek zal zijn. Via dit kanaal houden jullie elkaar ook tussen de lessen door scherp én kun je terecht bij de trainer. Die is op deze manier ook buiten de lessen om beschikbaar om vragen te beantwoorden, ervaringen te duiden en je actief te stimuleren om met de materie bezig te blijven.

Inhoud

Gedurende deze 10 weken staat de taoïstische basisstraining centraal, zoals je die hebt aangereikt gekregen in Module 1 t/m 4 van Taotraining. We gaan deze basistechnieken en de bijbehorende kennis & taal in je bewustzijn en dagelijks leven verankeren, met alle positieve effecten op je gezondheid en welbevinden van doen. Speerpunten van het traject:

 • je vermogen om onder steeds meer omstandigheden ontspannen en stress-vrij te zijn, oftewel om de I-kracht actief te hebben en te houden; dit vermogen is een voorwaarde voor de rest van de training.
 • het fundament van je training, een blakende gezondheid:
  • meer vitaliteit: nieuwe energie maken dankzij seksuele kung fu*
  • een schoon en stromend systeem: gebruikte energie en energetische blokkades opruimen dankzij Chi Kung, IJzeren Hemd en Dao Yin
  • beter uitgerust: minder energie verliezen dankzij een natuurlijk en stimulerend slaap/waak-ritme
 • de versneller van je training: meer contact met en voelbewustzijn in je lichaam en Innerlijk Landschap dankzij onder meer de Innerlijke Glimlach meditaties
 • de eerste stap van je bewustzijnsontwikkeling: meer mentale rust en emotionele balans dankzij de Helende Klanken en aanverwante oefeningen/meditaties, waarmee je onder meer je emoties kunt reguleren en weldenkendheid stimuleert

*uiteraard zullen we tijdens de trainingsavonden zelf geen seksuele kung fu beoefenen, maar in het traject als geheel zal er wel veel aandacht zijn voor dit fundamentele aspect van de training!

Structuur van de trainingsavonden

 • Elke trainingsavond begint met een check-in, waarin je wordt uitgenodigd over je proces te delen (max. 30 minuten);
 • het praktijkgedeelte begint met een korte openingsmeditatie (ca. 15 minuten),
 • gevolgd door Chi Kung, soms aangevuld/afgewisseld met IJzeren Hemd en/of Dao Yin (ca. 45 minuten);
 • na een korte theepauze (ca. 15 minuten)
 • volgt er een langere meditatie (ca. 30 minuten)
 • waarna de avond wordt afgesloten met een check-out (max. 15 minuten).

Webinars

Ruimte voor kennisoverdracht en vraag&antwoord is er tijdens de lessen maar beperkt, omdat we de live tijd met elkaar zo efficiënt mogelijk willen benutten. Naast de 10 trainingsavonden omvat dit traject daarom ook nog 4 webinars (ca. 1 à 1,5 uur). Hieraan kun je thuis vanuit je luie stoel meedoen. Tijdens deze webinars is er tijd en ruimte voor kennisoverdracht (Witte Zuil) rond specifieke thema’s, het stellen van je vragen en interactie over de materie. Elk webinar is er bovendien een gastspreker die relevante kennis en ervaring inbrengt. Gastsprekers die reeds hebben toegezegd:

 • Jos Goossens: mede-oprichter van Taotraining en Vallei-Orgasme; schrijver van het boek over mannelijke transformatieseksualiteit Alleen voor Mannen; deelnemer aan het 7-Jaarprogramma; naast een passie voor de taoïstische training heeft Jos een grote interesse in andere mysteriescholen, waaronder het mystieke Christendom, de Egyptische interne alchemie en de Vedische traditie.
 • Sandra Been: Vallei-coach; deelnemer aan het 7-Jaarprogramma; front woman van Pure Assistants; entrepreneur pur sang; past de Taotraining dagelijks toe binnen haar 3 bedrijven.
 • Deborah Vogel: vrouwentrainster en -coach, met als specialiteit seksualiteit en relaties; Vallei-coach; deelnemer aan het 7-Jaarprogramma; organizer en assistent van Kim Sierra Robinson voor de jade-ei trainingen van Vallei-orgasme; community manager van de Vallei-coaches.
 • Conrad Heipke: 17 jaar ervaring met Taotraining, inclusief deelname aan het 7-Jaarprogramma; combineert de taoïstische met de tantrische training; geeft al 25 jaar trainingen over contact, intimiteit en seksualiteit; is daarnaast docent drama en trainingsacteur; Conrads passie is anderen helpen bij het ontwikkelen van hun eigen persoonlijke kracht en de expressie daarvan.

Data van de webinars worden nog bekend gemaakt. Kun je niet live aanwezig zijn, dan kun je altijd de opname terugluisteren.

Sandra Been
Deborah Vogel
Conrad Heipke

WhatsApp (peer) groep

In dit traject krijg je niet alleen ‘les’. Gedurende 10 weken wordt je ook buiten de lessen om gevoed en geïnspireerd om met de materie aan de gang te gaan en te blijven. Sleutelrol hierbij speelt een WhatsApp-groep waarin alle deelnemers aan het traject participeren. Deze wordt op actieve wijze gemodereerd door de trainer, die via deze weg ook tussen de lessen door beschikbaar is om vragen te beantwoorden en ervaringen te duiden.

De grootste waarde van de WhatsApp-groep zit ‘m in de deelnemers zelf en wat zij hier delen en doen. Inzichten en processen, weerstanden en successen, ervaringen en vragen – in deze door een trainer gefaciliteerde uitwisseling met gelijkgestemden zit de echte magie van het traject. Aan het eind van deze 10 weken ben je niet alleen een paar stappen verder op jouw reis van duizend mijl, maar hebben jullie met elkaar een peer group gesmeed waar je ook na dit traject nog veel plezier aan kunt beleven.

Trainer

De trainingsavonden en webinars worden verzorgd door Daan Jacobs, medeoprichter en -eigenaar van Taotraining. Daan traint zelf sinds medio 2011: 8 jaar lang op wekelijkse basis bij Rosana van der Wagt in Amsterdam en sinds 2015 in het Taotraining 7-Jaarprogramma o.l.v. Reinoud Eleveld, waar hij inmiddels aan het 6e jaar is begonnen. Met Witte Zuil als sterke punt is een van zijn voornaamste taken bij Taotraining de productontwikkeling: Daan is architect en schrijver van de online modules. Daarnaast is hij trainer/coach bij Iron Shirt of Golf, waar hij golfers begeleidt in hun interne training met behulp van taoïstische technieken & trainingsprincipes. Deze 10-lessencyclus is zijn debuut als Taotrainer. 

"Als ik de toekomst mag dromen, dan zie ik een toekomst voor me waarin de kennis van Taotraining toegankelijk is voor iedereen. Ik zie dat in onze cultuur het begrip Wijsheid lading heeft gekregen; dat mensen weten dat ze Wijsheid kunnen trainen en wat dat hun, hun intimi en het grotere geheel kan brengen. Mensen zijn zich er van bewust dat er meerdere sporen naar Wijsheid zijn, dat Taotraining slechts één van die sporen is en dat ze Wijsheid uiteindelijk alleen in zichzelf kunnen vinden. Mensen faciliteren bij het vinden van die eigen-Wijsheid, dat is waarom ik 's ochtends uit m'n bed kom."

"Het Taotraining van mijn dromen inspireert en faciliteert een heleboel mensen om écht te trainen. Deze mensen doen dat regelmatig in groepen, hebben een eigen daily practice en passen het geleerde toe in hun dagelijks leven, waar ze de effecten van hun training aan den lijve ervaren. Ze houden elkaar scherp en inspireren elkaar in peer groups. Het aanbieden van dit 10 weken traject ervaar ik als pionierswerk voor het realiseren van deze droom."

Daan Omhels De Boom

Voor wie?

Dit traject is ontwikkeld met twee groepen mensen in gedachten.

Welkom zijn allereerst mensen zoals jij: leerlingen van Taotraining die reeds toegang hebben tot de eerste 4 online modules en al taoïstische trainen, maar simpelweg verlangen naar verdieping van hun training en méér TAO in hun dagelijks leven.

Net zo welkom zijn echter mensen die nog niet of nauwelijks TAO-ervaring hebben, maar wel zeer gemotiveerd zijn om een vliegende start met hun Taotraining te maken. (Voor hen is deelname wel duurder, omdat ze ook nog moeten betalen voor (tijdelijke) toegang tot Taotraining module 1 t/m 4.) Ken je iemand in je omgeving die aan dit profiel voldoet en mogelijk interesse heeft? Je kunt hem/haar verwijzen naar de aparte informatiepagina: https://taotraining.nl/vliegende-start-10weken 

Alles op een rijtje

 • Wanneer? 10 woensdagavonden in september, oktober, november*
 • Waar? Friday Cowork, Lange Leemstraat 358b, 2018 Antwerpen (5 minuten lopen van station Berchem en met een tramhalte voor de deur)
 • Hoe laat? Van 19.30 tot 22.00 uur
 • Inclusief 4 interactieve webinars via Zoom voor kennisoverdracht, vraag&antwoord en uitwisseling
 • Inclusief 10 weken begeleiding tussen de lessen door via WhatsApp
 • Investering: 650 euro 
 • Maximaal aantal deelnemers: 12
* Data van de trainingsavonden zijn: 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 11 november, 18 november, 25 november (niet op 4 november i.v.m. de herfstvakantie)

AANMELDEN

Ja, ik breng graag meer TAO in mijn dagelijks leven!

BEVESTIGEN EN BETALEN
Heb je twijfels of vragen? Neem contact op via dit formulier of bel met Daan: +31 6 486 3131 0.
Maximum aantal berichten bereikt. (Om veiligheidsredenen hebben we dat beperkt)
FOrmeel
Blijf op de hoogte
Aanmelden nieuwsbrief
TAOTRAINING
Da Costastraat 27HS
1053 ZA   Amsterdam
KvK: 68860218
BTWno: NL857621476B01
CONTACT